Dodaj do ulubionych

Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-)

09.03.12, 20:41
Można przeczytać, co napisałam, albo nie.

Mój ranking:

1. Kiedy miałam dwadzieścia kilka lat i szalałam z mężem na imprezach. Jest taki kultowy pub stylizowany na pociąg. Znajomy siedział kilka siedzeń dalej, wychodząc mówi do mnie: Nie wiedziałem, że jesteście, przez tę szparę w oparciach widziałem tylko twoje obojczyki, ale to są najpiękniejsze obojczyki w mieście.

2. Zdjęcia z wakacji, które robił mąż bez mojej wiedzy - ja z czterolatkiem na moście Avignon, ogląda znajomy. Mówię, zobacz, wyglądam jak jego ochroniarz. a on: Nie, wyglądzasz jak gwiazda złapana przez paparazzich z dzieckiem.

3. Ostatnio żalę się znajomemu (innemu i tu też się żaliłam), że celebrytka Marta G. chodziła ze mną do szkoły, miałyśmy ten sam start, ale sukces tylko jej udziałem.
Znajomy: Gdybym miał dłuto i marmur, kogóż bym wyrzeźbił?

Dawajcie, piękne kobietysmile

Obserwuj wątek
    • kali_pso Może nie komplement ale coś co działa 09.03.12, 20:46

....na mnie równie dobrze...uczyłam przed południem dziewczynkę, później zaszłam coby zanieść zaświadczenie- chciałam zażartować i mówię:" X, przyszłam na dwie godziny- i tutaj wymieniam przedmiot którego uczę" a ona:" Jasne, tylko wygasze laptopa"...yyyyyyy..dziecko nieskore generalnie do nauki, juz po jednej lekcji, chciało się dalej ze mną uczyćsmile

Podziałało jak lifting z botoxem łącznie- skrzydeł dodało i zmęczenie odpędziło- pewnie odmłodniałam o jakieś 5 latwinkp
    • mamaemmy Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 20:54
      -wyglądasz jak modelka z Elle
      -nigdy w zyciu nie widziałem tak magnetycznych oczu,sa niesamowite
      -z takimi wlosami powinnas wystapic w reklamie!
      -jesteś jak harpun-wchodzisz gleboko w serce-i boli jak sie chce go wyciągnąć

reszty (grzechów) nie pamietam,ale bylo ich troche ,takich fajnych!
      • nini6 Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 21:01
        Tanie zagrywki barowych podrywaczy.
        • iwoniaw Jakimiż to ciebie raczono, podziel się! n/t 09.03.12, 21:03

• aquuaa od 11-latkow :) 12.03.12, 15:12
          Z moich doswiadczen komplementy facetow sa nudne (nie znosze czarowania mnie - ani oryginalnie ani banalnie).

NAJLEPSZYM komplementem byl dla mnie komentarz dwoch malych chlopcow smile
          Szlam sobie osiedlem w bojowkach, na sportowo, z plecaczkiem (wtedy lat 27), idzie dwoch 11-latkow i wolaja:
          - Ty laska, z ktorej jestes? Z VII B ?

I zeby byla jasnosc drogie emamy - nie 'laska' byla tym komplementem smile

Mile, tez bylo jak mi ostatnio kolega napisal, ze bylam najrowniejsza dziewczyna, jaka kiedykolwiek znal.
      • zielona.online Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 21:17
        Czekam na dworcu autobusowym na pks do domciu, podchodzi Pan widać że stały bywalec i wygląda na takiego co lubi trunki "ale Pani ładna da Pani 20 gr". Wczoraj z okazji święta sms "abym z każdym dniem była piękniejsza".
        • majenkir Re: 10.03.12, 14:37
          zielona.online napisała:
          "ale Pani ładna da Pani 20 gr".

big_grin big_grin big_grin
      • majenkir Re: 10.03.12, 14:43
        Mialy byc oryginalne komplementy....
        • bez_seller Re: 10.03.12, 19:34
          majenkir napisała:

> Mialy byc oryginalne komplementy....

Nie wszystkie emamy slyszaly orginalne komplementy pod swoim adresem, ale chca sie mimo to podbudowac.

Terazspecjalna wersja dla Morgen.big_grin

Byc moze nie wszystkie emamy slyszaly orginalne komplementy pod swoim adresem, ale mimo to, byc moze, niektore chca sie podbudowac.
    • edelstein Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 21:12
      -Mamo jestes piekna jak Porsche,na co moj,ze raczej jak auto z duzymi zderzakami;-D
      -Ja pania z telewizji znam
      -Jak tak patrzysz na mnie tymi pieknymi skosnymi oczyma czuje sie jak samurajbig_grin
      -gdybym byl 20lat mlodszy obsypalbym cie kwiatami i z miejsca poprosil o reke
      -wszystkie kobiety wygladaja beznadziejnie bez makijazu oprocz ciebie,wygladasz tak slodko
      -twoja prawdziwa natura jest powalajaca,powinnas tak zawsze wygladac (bylam przebrana za diablice)
      I najbardziej kontrowersyjny od pewnego niemca co mu wkrecili,ze suczka oznacza cudowna kobiete.
      -Jestes taka suczka, bym chcial cie za zonebig_grin oprocz suczka wszystko bylo po niemiecku,przyznam,ze zaniemowilam,a potem spytalam czy on wie co mowi,na kolanach prawie przepraszal.
      • broceliande Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 21:18
        Komplementy od synka, to w ogóle...
        Młody spytał, czy to ja urodziłam wszystkich ludzi na Ziemi...
        • edelstein Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 21:26
          Biegam z nim,ostatnio krzyczal:predzej mamo bo bedziesz grubasmile
          Albo do mojego:wygladasz jak dinozaur,moj na to pyta,dlaczego,nie bylabym soba gdybym nie wtracila:bos starywinkco moj syn powital radosnym kwikiem
          • bulgarian_rose Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 22:52
            Dekadę temu, podróż służbowa na Filipiny. Miejsce akcji - sauna hotelowa.
            Jedna z pracownic podchodzi do mnie i mówi:
            - Bardzo przepraszam, ale czy mogę zadać niegrzeczne pytanie?
            Ja:
            - ???
            - Czy pani jest z Rosji?
            - E.. nie. Ale z Polski, to blisko. A dlaczego pani pyta?
            - A bo pani taka ładna, taka ładna!

• aneta-skarpeta Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:06
      dobra, przebiję Wastongue_out
      - jak tylko weszłaś, to od razu zrobiło się jaśniej ( w ciemnym pubie)tongue_out

słaby tekst?tongue_out
    • sarling Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:12
      Mogę się podzielić dzisiejszym, u kosmetyczki (nowej).
      Wpisałam datę urodzenia do karty, obok też wiek.
      Kosmetyczka ogląda mnie, moją skórę i zerka do karty.
      "Ile pani ma lat???"
      "3X" odpowiadam
      "niemożliwe, 2X, chyba, a nie, rocznik się zgadza...Doskonałą ma pani skórę."

Hehehe, a ja przyszłam na zabieg odmładzający akurat, bo uznałam, że wyglądam staro po masakryczne grypie, która niszczyła mnie zeszłe 2 tygodnie.
    • goodnightmoon Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:25
      7-letnia córka mojej znajomej, mówiła o mnie głosem, pełnym zachwytu: "Ona wygląda jak księżniczka Ariel!!!"

W autobusie, pan siedzący obok, powiedział: "Chętnie się z tobą ożenię i nawet nie będę bić". Omal nie zerwałam wtedy zaręczyn ... suspicious
      • edelstein Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:32
        Wygralas z tym panem w autobusiebig_grin
        • goodnightmoon Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:38
          edelstein napisała:

> Wygralas z tym panem w autobusiebig_grin

A co!!! Jak to powiedziała matka Rachel Green z serialu "Friends": "I like to have an option" big_grin
    • kota_marcowa Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:31
      Od facetów często słyszę komplementy i mało mnie ruszają, ale kiedyś wracałam z egzaminu, fakt, odpicowana i na ulicy bawiła się mała dziewczynka, tak na oko 5-6 lat, zupełnie obca, dla jasności. Popatrzyła i powiedziała, "ale pani jest ładna", to był najmilszy komplement jaki w życiu usłyszałam, może dlatego, że szczery i zupełnie spontaniczny, na starość będę to wspominać z łezką w okusmile
      • paliwodaj Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:49
        to ja was przebije, lat temu moze 5, ide z mlodszym synem ulica w USA, wychodzi polski pijak z baru i wali do mojego dziecka po polski " Co , idziesz z babcia na spacerek?" podnosi zapity leb powyzej i mowi "I' m so sorry"
    • asia_i_p Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:44
      Nie wiem, czy to komplement, ale mi się w autobusie oświadczył facet, pijany w trupa i w dodatku, jak się przyznał, żonaty.
    • kosc_ksiezyca Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 09.03.12, 23:45
      Liceum, mama mojej przyjaciółki: "Ty masz taką SPECYFICZNĄ urodę". Płakałam później dobre kilkanaście minut, nie ze szczęścia big_grin
    • jkk74 Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 00:04
      trzy... nie 3,5 roku temu... nowa praca... jednocześnie niemal zatrudnili mnie i jedną dziewczynę... ona jest niemal dokładnie 5 lat młodsza ode mnie...
      zaprzyjaźniłyśmy się, gadamy pewnego dnia i okazało się że była pewna że jestem od niej młodsza 2-3 lata...
      rok temu osoby nowe wtedy w naszym zespole - dziewczyna i chłopak... ona w wieku wspomnianej wyżej koleżanki pracowej, chłopak młodszy od nich 5 lub 6 lat... oboje dali mi wtedy 32/33 lata, a tamtej 5-6 lat więcej niż mi smile
      dodam że ja wtedy w trzecim trymestrze ciąży byłam, trzeciej na dodatek, szczupła nie byłam jakoś specjalnie big_grin

z oryginalnych, czy raczej nietypowych komplementów - zachwyty mężczyzn nad długością moich paznokci... po minie wiem co sobie w danym momencie wyobrażają suspicious
      • bi_scotti Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 01:03
        Jakies 4 lata temu w Stambule idziemy z mezem ulica, na przeciwko mloda para w wieku zblizonym do wieku naszej corki, facet patrzy na mnie, na swoja dziewczyne i do mojego meza lamana angielszczyzna "zamienimy sie?". Maz teraz czasem chyba moze i zaluje wink
        Slub znajomych (para jakies 15-18 lat mlodsza od nas) w minionym czerwcu, podchodzimy skladac zyczenia, pan mlody na caly glos "Bi_scotti, jestes tu dzis najpiekniejsza!", po czym sie reflektuje i dodaje "zaraz po Imie-Wlasnie-Poslubionej". Ale od razu sie przyznam, ze akurat na to wesele zostalam "zrobiona" przez uczennice programu Cosmetology, ktore sie przygotowywaly do ostatnich testow wiec sie ewidentnie BARDZO staraly tongue_out
    • antyideal Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 13:26
      Komplementy głownie na temat figury, ale albo malo oryginalne albo malo przyzwoite wink
      i mlodego wygladu, a wlasciwe nieustanne branie za malolate, ostatnio rzadziej...
      Pochlebilo mnie i rozsmieszylo zwlaszcza jak pare lat temu starsza pani w parku z troską, obserwując jak bawię się z dzieckiem, zapytala czemu w tak mlodym wieku zdecydowalam sie na macierzynstwo...a ze 35 juz wtedy bylo na karku.
      • platynowa_kostka_rubika Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 13:33
        Większość była mniej lub bardziej oklepana; z oryginalnych to chyba te dwa:
        "wyglądasz jak elfka" oraz podsłuchana rozmowa dwóch facetów na mój temat - jeden z nich mnie nie cierpiał (odrzucony nieszczęśliwie zakochany) i usiłował udowodnić drugiemu, że jestem paskudna. A na to ten drugi: "tak, znam piękniejsze kobiety, ale mimo to żadna jej nie dorównuje" suspicious
    • czarnaalineczka Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 13:39
      ociekasz seksem suspicious
    • lilly_about Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 14:06
      Mądrości życiowej mogłoby się od ciebie uczyć całe miasto kobiet. Nigdy nie usłyszałam piękniejszego komplementu.
      • broceliande Wątpliwe:-( 10.03.12, 17:29
        I tylko taką mnie ścieżką poprowadź,
        gdzie śmieją się śmiechy w ciemności
        i gdzie muzyka gra, muzyka gra,
        nie daj mi, Boże, broń Boże skosztować
        tak zwanej życiowej mądrości,
        dopóki życie trwa, póki życie trwa.

Ja podzielam to zdaniesmile
    • majenkir Re: 10.03.12, 14:36
      Moje dziecko: "Jestes ladna. Jak na mame." uncertain
      • antyideal Re: 10.03.12, 14:47
        Hehe, słodko
    • bez_seller Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 14:53
      Dawno, dawno temu, w tramwaju, podszedl do mnie facet, wreczyl nowiutki, nieskasowany bilet i powiedzial - zeby pani zawsze sie tak slicznie usmiechala.
      No to usmiecham. big_grin
    • grave_digger Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 19:50
      od mojego dziecka:
      - mamo, czekałam na ciebie całe życie!

od gimnazjalistów:
      - pani ma chyba 20 lat (mam 34)
      - ja: nie będzie mnie w piątek bo-coś-tam, cieszycie się?" "niee".
      - tęskniła pani za nami?
      - niech pani już więcej nie choruje
      - mój angielski zaczął się odkąd pani zaczęła mnie
      etc

od mężczyzn:
      jest ich ostatnio coraz więcej, ale jednym uchem wpadają, drugim wypadają - liczą się tylko te od miłości mego życia i te powyższe

pozdr
    • woman_in_love "szarpałbym jak Reksio szynkę" 10.03.12, 19:52
      głupie, ale mnie rozśmiesza za każdym razem
    • toya666 Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 21:18
      Nie zapisuję takich rzeczy, ale przypomniało mi się jak mój mąż oraz teściowa dotykają moich włosów z takim zachwytem w oczach i na całej twarzy, że aż się serce rozpływa. Mąż już się trochę przyzwyczaił (w końcu ma mnie na co dzień big_grin), ale teściowa do dziś od czasu do czasu jak dotyka moich włosów, to wzdycha i mówi, że mam najpiękniejsze włosy na świecie big_grin
    • babcia47 Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 21:52
      wpadałam po drodze z pracy do małego sklepiku, by zrobić podstawowe zakupy, w którym obsługiwała młoda kobitka (25-28 lat)..i jak to bywa przy okazji "gadu-gadu"..mówie, ze cos tam kupuję, bo wybieram sie w dłuzszą drogę do wnuków..i słysze: co pani mówi Pani tak młodo wygląda, myslałam, że Pani ma swoje dzieci..no mam tylko, że one już dzieciate wink..fakt, ze komplement od kobiałki bardziej cieszy niż od jakiegos pseudo macho..
    • toya666 Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 22:42
      Przypomniał mi się najpiękniejszy komplement.
      Scena: sesja poślubna w plenerze, ja i Świeżo-Poślubiony oczywiście w ślubnych strojach. Wrocław nad Odrą, przystań łódek. Zaraz obok jest "deptak", to był lipiec, więc w miarę sporo ludzi. Pośród nich tata z około 4-5 letnim chłopcem.
      Mały, gdy mnie zobaczył, krzyknął: "Tata, popatrz, księżniczka!! Ale zobacz, PLAWDZIWA księżniczka!".
      Był tak wspaniałym gentelmanem, że podbiegł do nas i zapytał czy w takiem razie mój małżonek jest księciem i czy mnie zabierze do pałacu smile
      • thaures Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 10.03.12, 22:45
        Mam niebieskie oczy, dość często słyszę, że są wyjątkowo wyraziste. I kiedyś kolega męża mi powiedział, że mam oczy jak pies hasky...
        Od mojego ginekologa usłyszałam rok temu, że mam idealną pochwę...
    • bez_seller Jeszcze mi sie przypomnialo 11.03.12, 19:46
      Slodkie.
      LO, grudzien, poniedzialek, ciemno za oknem, pierwsza lekcja, wchodzi pani profesor, przechodzi kolo mojej lawki, zatrzymuje sie i mowi - Az sie chce wstawac z lozka, jak sie ma swiadomosc ze jestes na tym swiecie.
      Myslalm, ze zemdleje. smile
      • kajmanik Re: Jeszcze mi sie przypomnialo 11.03.12, 19:52
        pochwalę się - a cowink często mnie faceci komplementują, mąż też ale najlepiej pamiętam very oryginalny komplement sprzed kilku lat kiedy kolega powiedział mi ze jestem kusząca jak grzech śmiertelnywink
        • kajmanik Re: Jeszcze mi sie przypomnialo 11.03.12, 19:54
          ooo! I jeszcze całkiem niedawno mała dziewczynka na mój widok powiedziała do matki ,,mamo ta pani wygląda jak lalka''wink
    • czarnaalineczka Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 11.03.12, 19:53
      aa mi sie jeszcze przypomnialo
      jak lekarka sie zachwycala zagladajac mi do gardla :
      "jaka piekna angina , ksiazkowa ,idealna "
      • znowu.to.samo Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 12.03.12, 14:24
        kiedyś jeden facet na mój widok ``ale masz ładne uszy``

• anel_ma Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 12.03.12, 14:41
      na slubie, podczas składania zyczeń młodej parze (w kolejce), podchodzi kolega i mówi: "Aniu, nie wypada wygladac lepiej od panny młodej" (a sliczna była i zgrabna)
    • bazylea1 Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 12.03.12, 15:15
      od własnego dziecka: "jesteś chuda jak dimetrodon"
      Dimetrodon
      • broceliande Re: Oryginalne komplementy - podbudujmy się:-) 12.03.12, 15:17
        big_grin
        Jak ten szkielet?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka