24.04.12, 16:24
Jakie firmy z ubraniami dla dzieci polecacie?nie moge dostac nic ciekawego dla mojego 3latka.W internecie natrafilam na firme NAME IT?dobra jest? Zalezy mi na jakosci,a nie,ze upiore raz po czym koszulka wyglada jakby byla ze sto lat noszonauncertainOstatnio podpadl mi H&M,a w C&A i Olivier nie ma na czym oka zawiesic.Poratujcie,bo syn bedzie nagi chodzilwink
Obserwuj wątek
    • mrrraaau Re: Zakupowo 24.04.12, 16:33
      A w PL mieszkasz? Bo ja kupuje w polskich cenach czasem tutaj:
      www.nextdirect.com/pl/en
      Poza tym Zara Kids, ale raczej po przecenach i nie wszystko, bo oni mają raz szmelc a raz całkiem niezłą jakoś. I nawet w Reserved Kids coś ostatnio mi się spodobało. Mój syn ma 3 latka i miesiąc.

A na Śląsku w Katowicach w Silesii otworzyli niedawno GAP - na otwarcie było -30%, kupiłam młodemu super bluzę i dwie pary spodni. W warszawie chyba jest w Arkadii.
      • agni71 Re: Zakupowo 24.04.12, 16:39
        Generalnie to w każdej chyba firmie mozna sie naciąć na kiepska jakośc. Stosunkowo najmniej zastrzeżeń, jesli chodzi o jakość, mam do (kolejnośc przypadkowa):
        H&M
        Gap i Old Navy
        Gymboree
        Wójcik
        Benetton

Kupuję też w Zarze, Kappahl, Cubusie, Smyku, rzadziej Reserved, Okaidi...

Na Allegro czasem uzywane George i St. Bernard - nienajgorsza jakość.

Zaznaczam jednak, że ubranka kupuje tylko dziewczęce, byc może ubrania chłopięce tych firm są gorszej jakości.
      • edelstein Re: Zakupowo 24.04.12, 16:42
        Mieszkam w De,w Zarze bylam,jedynie jeansy kupilam dla mlodego.GAP tu nie widzialam,popatrze moze gdzies jest.
        • mrrraaau Re: Zakupowo 24.04.12, 16:50
          To zobacz na stronę niemiecką next:

www.nextdirect.com/de/de
          Ja mam dużo rzeczy stamtąd jeszcze malusich, teraz będą dla drugiego syna i wyglądają jak nowe po prawie trzech latach leżakowania w workach... I świetnie się piorą, można odplamiać i nic się nie dzieje.

Benetton oczywiście też, z tym, że bez przecen, dość drogi.

W Zarze dla chłopców z jakością bywa różnie - pół na pół powiedziałabym. Jedne dzinsy nosi non stop i super, drugie od święta i wyglądają jak szmata. Co do dziewczynek - na pewno jest dla niech większy wybór i ciekawszy design, zwłaszcza w Zarze smile.
          • edelstein Re: Zakupowo 24.04.12, 17:00
            Dzieki wielkie,przynajmniej bluzy bede miala z glowy,bo spodnie to musze mu przymierzac,a nie chce mi sie na poczte latac i zwracac.
    • platki_sniadaniowe Re: Zakupowo 24.04.12, 16:38
      Tak, z jakością ubrań jest coraz gorzej. Po prostu patrzę na materiał z jakiego wykonane jest ubranko. Czasem jest to h&m, czasem reserved różnie. Czasem nawet w 5-10-15 trafi sie coś lepszego.
      Dlaczego Ci podpadł h&m? Mamy troche ubranek i wszystko w jak najlepszym porządku.
      • edelstein Re: Zakupowo 24.04.12, 16:47
        Z H&M kupilam dwie bluzki,obie wyblakly w tempie zastraszajacym i jakies takie niemile w dotyku sie zrobily.Ogolnie ostatnio mi wzornictwo u nich nie odpowiada.Kupilam tez koszule,kazdy pylek sie jej czepia,w sklepie nie wygladala na przyciagajaca brudtongue_out
    • kropkacom Re: Zakupowo 24.04.12, 16:43
      Dla trzylatka nic ciekawego? big_grin Żartujesz? Nawet w H&M można w tym wieku dziecko dobrze, ładnie i modnie ubrać. No ale jeśli nie to: No tomatoe i TUMBLE ´N DRY.
      • kropkacom Re: Zakupowo 24.04.12, 16:44
        i Zara oczywiście...
        • edelstein Re: Zakupowo 24.04.12, 16:52
          Super,ze w H&M ci jakosc i wzornictwo odpowiada,mi i synowi przestalo.Nie mowiac o tym,ze spodnie z tego sklepu wisza na nim jak na psie,albo spadaja,bo sa przeznaczone dla dzieci o wiekszych gabarytach w tylku i taliitongue_out
          • kropkacom Re: Zakupowo 24.04.12, 16:55
            No jeżeli nie H&M to dwie dalsze marki powinny cię usatysfakcjonować myślę.
            • edelstein Re: Zakupowo 24.04.12, 17:06
              Obie marki slabo dostepne w de.
              • kropkacom Re: Zakupowo 24.04.12, 17:16
                Marudzisz...
    • fifiriffi Re: Zakupowo 24.04.12, 16:47
      No,nie przesadzaj....Ja nie kupuję ciuchów ani w C&A,ani w H&M ani w Olivierze a nagi nie chodzi....
      • edelstein Re: Zakupowo 24.04.12, 16:49
        To moze sie pochwalisz gdzie kupujesz?
    • sueellen Re: Zakupowo 24.04.12, 16:47
      Załezy w jakim kraju. Moją dwulatke ubieram głównie w TKMaxx i Primarku. Monsoonie Next i GAP w czasie wyprzedaży.
      • kropkacom Re: Zakupowo 24.04.12, 16:50
        Monsoon jest genialny dla małych chłopców. I ma sklep on line.
        • eliszka25 Re: Zakupowo 24.04.12, 17:14
          najfajniejsze ciuchy dla moich chlopakow kupuje glownie w tych dwoch sklepach, tylko w wersji szwajcarskiej
          www.laredoute.de/bekleidung-default.aspx?categoryid=111133264
          www.vertbaudet.de/jungenkleidung.htm
          jak dobrze wymierzysz mlodego i dopasujesz "ichni" rozmiar do twojego synka, to bedzie dobrze. zamawialam juz nie raz i tylko trampki musialam odsylac, ale to dlatego, ze moj starszy ma wielkie, ale bardzo szczuple stopy i wiekszosc butow mu klapie na nodze.

poza tym ciuchowe zakupy robie tez w sieciowkach. spodnie kupuje glownie w c&a, marki palomino, z konikiem na przedniej kieszeni, bo sa szczuple i pasuja na mojego wysokiego chuderlaka. spodnie z h&m w ogole nie wchodza w gre, bo w najlepszym wypadku wyglada w nich jak klaun, takie szerokie sa.
          • edelstein Re: Zakupowo 24.04.12, 17:28
            W c&a udalo mi sie jedne jeansy upolowac,ktore nie spadaly,ale szal to nie jest.Dziec ma dlugie nogi i jest szczuply,ciezko spodnie dopasowac.
            • kropkacom Re: Zakupowo 24.04.12, 17:35
              No to amerykańskie marki: Gap i Gymboree. Tylko wiesz, one nie są łatwo dostępne. big_grin Chociaż sto razy większa dostępność niż u nas.
              > .Dziec ma dlugie nogi i jest szczuply,ciezko spodnie dopasowac.
            • mrrraaau Re: Zakupowo 24.04.12, 17:44
              Mój ma wzrost 4 latka a talię niespełna 2 latka... I jeansy z next są IDEALNE - z tym, że dobrze musisz wymierzyć. Zarówno te jak i te z Zary mają w środku regulowaną szerokość, poza tym w Zarze lub Benettonie można kupić bardzo fajne i ładne dziecięce paski. Co do sportowych spodni - wszystkie joggersy z next mają gumki i sznurki, tak samo jak dresy 3/4 z h&m.

Mój trzylatek w życiu nie dałby sobie przymierzyć spodni w sklepie i NIGDY mu jeszcze żadnych nie mierzyłam. Przez trzy lata zdarzyły mi się dwa zwroty. W Zarze jest 30 dni, bez względu na kraj.
            • eliszka25 Re: Zakupowo 27.04.12, 09:55
              moj starszak tez wysoki, szczuply z dlugimi nogami i wiekszosc spodni ma wlasnie z c&a, ale tych z konikiem. nic mu nie spada, bo sa regulowane w pasie.
    • amoreska A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 17:07
      Jakie firmy/sklepy polecacie?
      • eliszka25 Re: A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 17:15
        te same, co z mojego poprzedniego wpisu. to zalezy oczywiscie od indywidualnego gustu, ale mnie sie ich ciuchy podobaja.
      • ledzeppelin3 Re: A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 17:15
        Tak naprawdę, tylko ciuchy z mothercare,a są po praniu ok i to jedyna firma, w której dzieci mogą po sobie nosic ubrania, o ile Cie ten aspekt interesuje
        H&M, 5-10-15 to jednorazówy.
        I nieprzecenione rzeczy z Zara kids, przecenione to przeważnie juz szit.
        • ledzeppelin3 Re: A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 17:16
          źle sie podpiełam, 15 lat to juz nie mothercare jednak wink
        • eliszka25 Re: A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 17:23
          a to ciekawe, co piszesz, bo mam sporo rzeczy z h&m i c&a i teraz moj mlodszy synek nosi rzeczy po starszym. wcale nie wygladaja zle, nie zrobily sie z nich szmaty i gdybym miala jeszcze trzecie, to tez mogloby te same ciuchy nosic.
          • edelstein Re: A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 17:32
            A kiedy je kupowalas?bo tak sprzed dwoch,trzech lat sa ok jakosciowo,a te z ostatniego roku to jakas kompletna porazka.
        • edelstein Re: A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 17:35
          W Zarze i te nieprzecenione to czasem taka tandeta,ze az mnie trafia.Sweterek zmechacil sie po dwoch praniach,a kosztowal swoje.Aspekt noszenia przez mlodsze rodzenstwo nie wchodzi w gre,ale zalezy mi,by dziecko nie wygladalo jak ostatnia lajza,bo ciuszki sprane i zmechacone nosi jakbym ze smietnika je wyciagala,a wczesniej tabun dzieciakow uzywal.
      • agni71 Re: A dla dzieci 10 - 15 lat? 24.04.12, 19:42
        Ja mam dopiero 10-latkę, ale już sie rozglądam, gdzie kupię ubrania dla starszego dziecka, ale jeszcze nie takiej typowej młodzieży. Na razie jeszcze sie córka mieści w najw. rozmiar w Mothercare (9-10 lat), więc mamy stamtąd trochę ciuszków.
        Myslę, ze będe szukać w Gap (tylko niech robia porządne wyprzedaże, bo ceny regularne w PL sa zaporowe)., może Okaidi. Zara, Kappahl, Cubus. H&M niestety ubrania pow. rozmiaru 134 ma słabe, ale pewnie cos tam sie zawsze wybierze.... Marks&Spencer ma ubrania dziecięce chyba właśnie do 15 czy 16 lat...
        A bliżej 15 lat to juz moze sie corka będzie mieściła w damskie XS, więc będa sklepy typu Diverse, New Yorker, New Look, Promod itp
    • bluutka Re: Zakupowo 24.04.12, 17:17
      My lubimy Endo, bardzo dobra jakość, zabawne wzory i przede wszystkim widać, że ubranka są dla dzieci. A z cenami też nie przesadzają jak to ostatnio w co niektórych jest.
    • mysia125 Marudzisz ;) 24.04.12, 17:52
      Z Twoich postow wynika, ze jestes pi razy oko moja sasiadka - i wybacz, ale masz tu raj ciuchowy. Skoro H&M i C&A nie spelniaja Twoich kryteriow, to masz sporo swietnych ubranek z gornej polki. Na przyklad snobistyczne second handy...A jak Ci wzornictwo na glownej ulicy nie odpowiada, to zawsze jeszcze rzut beretem do holenderskich outletow wink
      Zrozumialabym placz, gdybys byla niezakupowa, tak jak ja - ale chyba ciuchy lubisz, skoro chcesz w ciuchowej firmie pracowac. Nie marudz, malego sprzedaj komus i hop! na zakupy smile
      • edelstein Re: Marudzisz ;) 24.04.12, 18:10
        Maly chodzi do przedszkola,problem,ze on niewymiarowy jest i ma swoj gust,wiec opcja kupna bez glownego zainteresowanego nie wchodzi w gre.Ciuchy w C&A sa dla dzieci np.on takich nie chcetongue_out
        • agni71 Re: Marudzisz ;) 24.04.12, 19:37
          edelstein napisała:

> Maly chodzi do przedszkola,problem,ze on niewymiarowy jest i ma swoj gust,wiec
          > opcja kupna bez glownego zainteresowanego nie wchodzi w gre.

Chcesz powiedzieć, że zawsze na zakupy ciuchowe ciagasz dzieciaka? O wiele wygodniej, sprawniej i szybciej jest kupić, przywieżć do domu do mierzenia i zostawic co dobre, a resztę zwrócić (zazwyczaj masz na to ok. miesiąca, w większości sklepów). W Niemczech masz tez pewnie lepiej rozwinięta sieć sklepów on-line, dlaczego z tego nie skorzystać? odesłanie niechcianych rzeczy nie zajmie ci więcej czasu, niz wyjazd na zakupy z dzieckiem. po przymierzeniu ilu ciuchów dziecko ci się znudzi? A w domu mozna to zrobic na spokojnie, przy okazji rozbierania do kąpieli, czy nawet mozna to rozłożyć na 2-3 dni, jak sie kupi więcej.

Ciuchy w C&A sa dla
          > dzieci np.on takich nie chcetongue_out

a jakie chce? Dorosłe? skąd mu sie to wzięło? sam chyba nie wymyslił...

Z marek, które polecam zapomnialam jeszcze o Mothercare i Endo. Tylko nie bierz z Endo spodni, są szerokie.
          • edelstein Re: Marudzisz ;) 24.04.12, 20:03
            On lubi chodzic na zakupy,lubi przymierzac i patrzy gdzie lustri,by przejrzec sie z kazdej strony.Poza tym sa kaciki z zabawkami,wiec dla niego to dodatkowa frajda.Nie lubi ciuchow z dzieciecymi nadrukami i zbytnio kolorowych,ma swoje ulubione kolory i ulubione wzory.Jego koledzy tez takowych nie nosza.Z reszta wzoruke sie na moim facecie.
    • koralik12 Name it 24.04.12, 19:45
      Name it ma super spodnie dla szczupłych dzieci. Swietnie leżą bo są wąskie w biodrach.
      Jakość ok
      • edelstein Re: Name it 24.04.12, 20:06
        Dzieki,wlasnie wydawaly sie na zdjeciach waskie,skoro takie sa w realu to perfekcyjnie,moge zamowic,bo ze spodniami to u nas udreka.
    • jak.z.nut Re: Zakupowo 24.04.12, 20:09
      Na wyjątkowego chudzielca spodnie kupuje w zarze i czasem next, mają regulowane paski nawet w wersjach dla nastolatków. Na jakość nie narzekam, ale spodni akurat nie kupuję na wyprzedażach bo wtedy raczej puszczają to co im nie schodzi, więc wybór marny.
    • mayaalex Re: Zakupowo 25.04.12, 00:05
      GAP, benetton i petit bateau (maja na pewno kilka sklepow w DE plus sklep online ale to francuska firma wiec wymiarowo wypadaja dosc male i trzeba najpierw dopasowac rozmiarowke)
      Zara tez czasem ma fajne rzeczy, zwlaszcza t-shirty i bluzy

• mysia125 Re: Zakupowo 25.04.12, 10:27
        mayaalex napisała:

> GAP, benetton i petit bateau (maja na pewno kilka sklepow w DE

GAPa nie ma, pozostale sa - i sporo wiecej. Edel po prostu marudzi, bo chce, zebysmy podbijaly jej watek wink a juz historii, ze trzylatek - i koledzy trzylatka w przedszkolu nie nosza koszulek czy bluz z jakimis dzieciecymi motywami to sorry, ale nie kupuje smile zawsze sie trafi jakis w spajdermenie czy innym zlomku, chocby sezamki czy dinozaury byc musza, nie ma bata!
        A jesli rzeczywiscie autorce by zalezalo na ubraniach nienoszacych znamion wieku wlasciciela, to patrz poprzednie wpisy: zarabistych sklepow ci u nas dostatek wink
    • feniks_z_popiolu Re: Zakupowo 25.04.12, 06:19
      www.naszeubrania.pl/pl/index.html
      Nikt nie wymienił polskiej firmy Atut. Nie znacie czy nie kupujecie? Jak dla mnie fantastyczna jakość. W porównaniu z Atutem wszystkie Zary, H&M i inne sieciówki to szmaty. Może tanie nie są ale bawełna genialna.
      • agni71 Re: Zakupowo 25.04.12, 09:13
        Tia, ostatnio kupiłam cienkie spodnie dresowe tej firmy. Po kilku założeniach guma w pasie po prostu sie rozjechała (taka szeroka guma, składająca sie jakby z cienkich gumeczek) na szczupłym dziecku, na które spodnie były trochę za lużne (więc odpada argument, że dziecko do spodni za grube). Musiałam rozpruć i albo wymienić gumę, albo spróbowac jakoś zaszyć. Wybrałam to drugie, tylko ciekawa jestem na jak długo wystarczy... A takie taniutkie tez nie były, bo ok. 40 zł.
        Nigdy nic takiego nie zdarzyło mi sie w żadnych spodniach z sieciówek...
        • feniks_z_popiolu Re: Zakupowo 25.04.12, 09:59
          Nigdy nie kupiłam spodni tej firmy więc może nie wiem. Za to bluzki, rewelacja jak dla mnie, w bluzkach po córce już 3-cie dziecko pomyka. Z tego co wyczytałam na ich stronie specjalizują się właśnie w bluzkach. Ale może wszyscy się ostatnio pogorszyli - kryzys, cięcie kosztów.
          I żeby nie było: nie mam żadnego interesu by promować tę firmę. Poza takim, że ja i kolejni użytkownicy bluzek byliśmy zadowoleni smile
    • chipsi Re: Zakupowo 25.04.12, 09:32
      Kupuj te popularne ostatnio na Allegro, te no, "Keep Away From Fire" wink
    • magata.d Re: Zakupowo 25.04.12, 12:39
      Bardzo lubię Kaxs z Kappahl. Dla mnie ładne i świetna jakość tzn. nic sie nie dzieje po praniu, zawsze wyglądają jak nowe. Nie polecam 5-10-15. Właśnie wyprałam raz załozoną bluzeczkę, dziwnie się powykrzywiała. Nawet nie chce mi sie reklamować, bo kosztowała 19 zł, ale wiecej tam nic nie kupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka