Dodaj do ulubionych

Ania Rusowicz

27.04.12, 08:45
wczoraj usłyszłam ją przy okazji rozdania Fryderyków , i zakochałam sie

klimaty lat 60-70, Kasi Sobczyk czyli jednym słowem big beat
dodam że wokalistka dostała 3 fryderyki

w939.wrzuta.pl/audio/81dZb1c5313/ania_rusowicz_-_slepa_milosc

komu tez wpadło w ucho???
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 09:05
      Słyszałam to. Nie jestem fanką tego typu muzyki, ale jestem pełna podziwu.
      • morgen_stern Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 09:08
        Aż sobie puściłam i słucham teraz smile nawet u mnie dość w temacie.
    • volta2 Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 09:27
      do samej rusowicz nic nie mam, nie moje klimaty, jeden numer - nawet, nawet

nie podoba mi się lansowanie tej panny,nie dlatego że jest taką fajną panną, a dlatego że jest córką zmarłej ady.
      w zasadzie to jest główny przekaz w mediach, przynajmniej ja tak to widzę.

oczywiście rozumiem, iż to nawiązywanie przekłada sie na ifno, dlaczego ania śpiewa tak a nie inaczej, ale mi się to nie podoba.

ilość nominacji/fryderyków - dla mnie zastanawiająca
    • znowu.to.samo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 09:28
      fajne, nie??? do wczoraj nawet nie wiedziałam że na polskiem rynku muzycznym jest taka wokalistka tongue_out
      • gku25 Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 16:04
        Kiepskich mediów słuchasz, ten kawałek ma już z rok czasu.
        • znowu.to.samo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 16:56
          Ło rany coś taka zgryżliwa tongue_out
          Tak sie złozyło że głównie TOk fm słucham, bo lubie jak gadają, czasem ZET-kę, a tam piosenek tej artystki ni hu-hu...
    • sadosia75 Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 09:35
      Anię słyszałam już jakiś czas temu. Możliwe, że w radiowej 3. Zachwycona byłam na samym starcie. Dopiero kilka tygodni temu dowiedziałam się, że Ania to ta Ania,którą tak chętnie słuchałam.
      po dodach, honeyach i innych taka Ania to prawdziwy rarytasik i dla oka i dla ucha.
      • wuika Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 09:50
        Bo to trzeba słuchać polskiego radia. Nie, żebym się czepiała opcji niemieckich, czy innych, jak kiedyś JarKar bodajże RMFu, ale od momentu przełączenia radia na PR1 (matko! toż to dla ramoli - wydawało mi się przez lat niemalże 30, a potem ozdrowiałam) okazało się, że mamy całkiem niezłych polskich wokalistów i muzykę generalnie. Nie jakieś szarpidruty i inne metale, co to się lansuję zagramanicą wink i odnoszą sukcesy, ale normalną muzykę do słuchania tak po prostu. Niesamowite! big_grin
        • sadosia75 Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 09:55
          Bo my to zawsze jak nie ludzie.
          Weźmy na ten przykład jako przykład radio czy telewizję rosyjską. Tam wyłącznie rosyjska muzyka z rosyjskimi artystami. tam jest czego sluchać a i czasem na co popatrzeć. Tam się promuje swoich a nie obcych. I o to chodzi!
          Tam nie ma koncertów zagramanicznych zwiozd. Tam wyłącznie rosjanie grają a jak już grają to sale w szwach pękaja. No ale my jesteśmy daleko daleko za Rosją. Niestety....
          I faktycznie trzeba słuchać polskiego radia. inaczej nidyrydy i będzie ciągle wyć mi w ucho jakaś tandeta
          • znowu.to.samo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 10:03

Widze sporo podobieństw między nia a Natalią Kukulską. Mama zarówno jednej jak i drugiej były świetnymi wokalistkami, i zgineły tragicznie kiedy córeczki były małe. Potem córki poszły śladem mam. Tylko że (z tego co zdąyżłam wyczytać) ojciec Ani zrzekł sie praw do niej i wychowywało ją wujostwo...czyli nieciekawie...
            Ciekawe czy Ania zacząwszy od piosenek mamy pójdzie w końcu swoją drogą, tak jak Natalia, czy zostanie w tych klimatach...
            Mnie bardzo sie podoba w tej wersji, wszystkie jej piosenki które znalazłam w sieci sa mega-fajne...
            • sadosia75 Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 10:05
              Mam cichą nadzieję,że jednak zostanie w tych klimatach.
              Wygląda przepięknie. te sukienki, spodnie, bluzki! gdzie ona je kupuje? a okulary! kapelusze! przecudne!
              i ten głos! no naprawdę powinno się dziewczynę pokazywać częściej i więcej. Ale masz rację podobna do Kukulskiej jednak mam nadzieję, że jej śladami nie pójdzie.
              • znowu.to.samo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 10:28

hehe kupiłam sobie tydzień temu sukienke ala lata 60 z kokardą w pasie
                w tym roku podobno bedą modne takie kobiece sukienki i ciuchy w tym stylu, będzie mozna poszaleć big_grin
                • sadosia75 Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 15:59
                  A gdzie kupiłaś ? wink
                  Szukam czegoś właśnie w tym stylu. Od lat szukam kiecki kloszowanej, z miliardem halek. I ciągle nic. A szyć takie kiecki to też żaden sens.
                  • znowu.to.samo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 16:49
                    na all, moja to ołówkowa tuba, zakupiłam na wesele. Widziałam sporo rozkloszowanych, tylko że ja patrzyłam pod kątem wesela. A że ja malutka to żle bym wygladała w takiej, więc musiałam sie zadowolić tubą....
        • przeciwcialo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 16:29
          O to, to. Ja słucham Radia Kraków i jest czego posłuchac.
    • mood_indigo Ania Rusowicz 27.04.12, 10:04
      Jakiś czas temu był o niej artykuł w WO. Bardzo jej kibicuję.
    • lilly_about Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 10:05
      Nie są to moje klimaty, ale dziewczyna bardzo fajna, kopia matki, tyle że ładniejszawink
      • riki_i Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 15:31
        No nie zgodzę się zupełnie, że idzie śladami Kukulskiej, bo tamta po pierwsze już od dawna wyłącznie odcina kupony, a po drugiejedyne co zrobiła kiedyś twórczego z dorobkiem matki to dodała doń jakieś koszmarne rytmy R&B , z czego się zresztą później wycofała, bo ludzie tego nie chcieli słuchać. I zrobiła duecik z nieboszczką ("Tyle słońca...") po najmniejszej linii oporu.

Ania Rusowicz tchnęła natomiast do drugiego życia kompletną ramotę wygrzebaną z szafy, czyli polski big beat, którego w oryginale nie da się słuchać. Połowę numerów na płycie napisała sama - SĄ TO ZUPEŁNIE NOWE NUMERY, tak świetnie zrobione , że w zasadzie nie da się ich odróżnić od remake'ów. Absolutna rewelacja! No i warto dodać, że w czasów jej Mamy przetrwał Szanowny Tatuś czyli Wojciech Korda, również czynny muzycznie i wierny tamtej epoce w każdym calu. Tylko odpalcie sobie aktualnego Wojtka Kordę na you tubie i porównajcie z Anią Rusowicz. Wychodzi mniej więcej tak jak disco polo do Szopena.

Więc łaskawie proszę nie mówić że Rusowicz = Kukulska. Zrobiła wielką rzecz, pokazała gigantyczny talent i Fryderyki dostała jak najbardziej słusznie.
        • znowu.to.samo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 15:58
          Oj nie czepiajmy sie szczegółów -podobieństwo polega na tym że mama jednej i drugiej były big-beatowymi piosenkarkami, zmarły tragicznie a potem dorosłe córki nawiązały do muzyki mam. Tylko że Natalia zrobiła to inaczej, a Ania inaczej....
          Wersja Ani zdecydoanie bardziej mi odpowiada
          Z resztą dopiero wczoraj odkryłam tą artystkę, więc nie muszę wszystkiego wiedzieć
          Dla mnie hitem teraz będzie ``ty i ja``
          łaziłam po domu i buczałam: ty i ja, i ten świaaaaaaaaaat!!!!
          Mam nadzieję że somsiad nie słyszał mojego zawodzenia big_grin
    • przeciwcialo Re: Ania Rusowicz 27.04.12, 16:19
      W "moim" radiu była to płyta tygodnia. Wg mnie stylizacja na matke. Wczesniej spiewała z zespołem troche inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka