Dodaj do ulubionych

Złota kaczka

27.04.12, 19:30
Wątek lajtowy...
Właśnie przeczytałam małej Złotą kaczkę w której to baśni Lutek dostaje sto dukatów na uzytek tylko własny— Oto masz kieskę, w niej sto dukatów; przez dzień jutrzejszy musisz je wydać, ale tylko na potrzeby własne, dla siebie samego; nic ci z tego złota dać nikomu nie wolno, ni grosza, ni grosza! Pamiętaj.

No i gdyby emama Kaczkę spotkała i 10 tysięcy złotych polskich dostała i tylko na siebie w jeden dzień wydać miała to...smile
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Złota kaczka 27.04.12, 19:38
      a czemu tak malo ?tongue_out
      • antyideal Re: Złota kaczka 27.04.12, 19:42
        E no własnie. Pomyslałam o powiekszeniu biustu, coby sie nie rozdrabniac tongue_out
        ale nie wiem czy wystarczyloby ?? wink
        • czarnaalineczka Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:37
          ale bys nie mogla piersi pokazac ani pozwolic dotknac zadnemu facetowi
          • ga-ti Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:54
            big_grin
          • antyideal Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:55
            Dałoby sie zrobic. W koncu do mysli, ze nie powinnam ich pokazywac przywyklam
            odkad mi oklaply tongue_out
      • imogen0 Re: Złota kaczka 27.04.12, 20:00
        Nie szaleć ematko w dobie kryzysuwink
    • ga-ti Re: Złota kaczka 27.04.12, 19:55
      Mnie się zaraz fajne wakacje wymarzyły, ale samej to tak jakoś dziwnie chyba.
      Może ciuchy na cały rok smile
      Albo odciąganie tłuszczu big_grin
    • jak_matrioszka Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:22
      10 000PLN? Szanujaca sie e-matka na waciki by te grosze przeznaczyla...
    • edelstein Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:29
      10tys, starczyloby na pewno na taka jedna torebke od LV,z 5par butow,kosmetyczka,fryzjer,gwarantuje ci,ze w piec godzin byloby po kasie z tymx.e wszystko poszloby na pierdoly,no z reka na sercu to ja mam wszystkiego za duzo.
    • triss_merigold6 Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:32
      A czemu tak mało?! Tyle to mogłabym w 15 minut zostawić u jubilera. Albo również w 15 minut nabyć futro.
      • jak_matrioszka Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:33
        Triss, zlota kaczka nie pozwalala chyba dokladac z wlasnej kieszeni wink
        • triss_merigold6 Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:43
          No w Ochniku to jakieś futerko bym znalazła w ramach cenowych, oglądałam. W Jedynaku bym musiała dołożyć. D
    • dziennik-niecodziennik Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:35
      wydalabym na jakąś wycieczkę. albo banalnie przepuściła wszystko na zabiegi kosmetyczne, ciuchy, ksiązki i takie tam. ale generalnie - na drobiazgi dycha to za duzo, na cos powazniejszego to za malo smile
    • brak.polskich.liter Re: Złota kaczka 27.04.12, 21:52
      ... kupilaby dzwig do kamery wideo.
      Albo fajna soczewe makro, jasniusienka i dluuuga (150 mm albo i wiecej).
      Albo obudowe podwodna do Nikona - 10 tysi mogloby styknac.
      Reszte kasy wydalaby na soft do postprodukcji (dochodze do wniosku, ze FreeForm Pro by mi sie przydal, a moze jeszcze RealFlowa bym sobie pierdyknela, a co).
    • kub-ma Re: Złota kaczka 27.04.12, 22:08
      Ubrania, buty .... i szybko okazałoby się, że to strasznie mało jest smile
    • kiszczynska Re: Złota kaczka 27.04.12, 22:11
      na pileuchy dla dzieci
      mnala wlasnie wkroczyla-ur. 2204 i.. trzeba kupwoać
    • slonko1335 Re: Złota kaczka 27.04.12, 22:14
      eee chyba złą kwotę podałaś, myślę, że jak tam sto dukatów to trz by 100 tys a nie 10 dać na wydanie. Ostatnio u jakiegoś jubilera na wystawie wypatrzyłam bardzo ładny zegarek-8 koła kosztował, droższe bez problemu też były...
      • bagietka4 Re: Złota kaczka 27.04.12, 22:15
        chybasmile
    • drinkit Re: Złota kaczka 28.04.12, 11:26
      Dizajnerska kurtka skórzana, kilka par butów, torebka i jakieś masaże u kosmetyczki.
    • swiecaca Re: Złota kaczka 28.04.12, 14:53
      to ja chyba nieprawdziwa ematka, bo bym miała duży problem. podróżować samemu smutno, operacji się boję a też nie ma takiego dramatu żeby coś poprawiać, futer i drogiej biżuterii nie poważam (no chyba że jako lokata ta biżuteria ale tego by pewnie kaczka nie uznała). mojego największego kompleksu to niestety żadna forsa nie uleczy bo nie wymyślono jeszcze na świecie takiej terapii. to co lubię nie kosztuje aż tyle, nie do wydania w jeden dzień. czyli pewnie zostałabym z niczym.
      • bi_scotti Re: Złota kaczka 28.04.12, 16:18
        10,000.00 zl to na te chwile jest $3,106.65 (moich dolarow - kanadyjskich) - i to wydac na siebie w 24 godziny? Na bzdury typu wiosenna garderoba - no problem, ale czy mozna np. te sume dolozyc do posiadanego auta i wymienic na nowszy model? Bo to by akurat bylo perfect rozwiazanie smile Ciekawe czy Zlota Kaczka zaakceptowalaby inwestycje w motoryzacje tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka