Dodaj do ulubionych

puchniecie nog

18.05.12, 19:20
ma ktora z was ten problem( oprocz rosy of course smile )? stosujecei jakies leki/suplementy ? cos pomoglo cos nie pomoglo ? smialo. zapraszam do zwierzen big_grin
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: puchniecie nog 18.05.12, 19:31
      Pończochy obciskające, jak przeciwżylakowe, furosemid, lub inne odwadniające leki plus leżenie przez kilka dni plackiem w łóżku. Efekt murowany.
      • bloopsar Re: puchniecie nog 18.05.12, 20:56
        > furosemid, lub inne odwadniające leki

Nie polecam brania furosemidu bez ścisłego nadzoru lekarza - badań, konsultacji, dobrania dawki.

Nie twierdzę, że Ty, Rosa, tak robisz, Ty pewnie masz swojego lekarza (--rzy) i to on furosemid Ci przepisał, ale znam przypadki ludzi, którzy załatwiają sobie furosemid na lewo, bez recepty, np. odkupują od innych i stosują go w przypadkowych dawkach na schudnięcie (pozorne), na lekko spuchnięte nogi itp. Można się nieźle załatwić, więc przestrzegam. To jest LEK i to dość silny, z różnymi skutkami ubocznymi.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: puchniecie nog 18.05.12, 21:04
          no no furosemid moze poglebic problem na dluzsza mete bo organizm wytwarza wtedy wiecej aldosteronu.
        • rosapulchra-0 Re: puchniecie nog 18.05.12, 21:13
          Nie biorę żadnych leków bez wskazania bez lekarza. Wszystkie mam zapisane na recepcie. Od 8-10 miesięcy nie otrzymuję leków odwadniających - ze względu na moje ciśnienie krwi.
          Nigdy nie poznałam osoby, która by dla powodów kosmetycznych się truła lekami nie dla niej przeznaczonymi.
          • bloopsar Re: puchniecie nog 18.05.12, 21:22
            > Nigdy nie poznałam osoby, która by dla powodów kosmetycznych się truła lekami
            > nie dla niej przeznaczonymi

Niestety w kręgach pacjentów mających do takich leków dostęp (np. pacjenci nefrologiczni i recepty na furosemid) często następują wymiany wśród znajomych i handel wśród nieznajomych, a potem 'radosne' dawkowanie sobie leku na to, na co danej osobie wydaje się, że zadziała. Czasem w celach kosmetycznych, czasem pseudo-medycznych (pseudo, bo bez konsultacji z lekarzem).
    • sadosia75 Re: puchniecie nog 18.05.12, 21:07
      Żel chłodzący i nogi na podwyższeniu. Nic innego nie działa i nic innego w moim przypadku nie pomaga.
      Zastanawiam się nad kupnem maści DIH podobno jest idealna na opuchnięte nogi. Ktoś stosował? może polecić? odradzić?
      • rosapulchra-0 Re: puchniecie nog 18.05.12, 22:04
        Sadosiu kochana!
        Był czas, że gdy patrzyłam na te kobiety chore, jak ja na wątrobę, że mnie się to nie zdarzy. A niektóre z nich nie były w stanie samodzielnie się poruszać, bo tak im nóżki spuchły i lądowały na wózkach.
        Ja w pewnym czasie też wylądowałam. Z brzuchem nabrzmiałym i nogami (no wyobraź sobie). Wylądowałam w izolatce, bo w tym pogańskim kraju bardzo dbają o to, żeby izolować umierających od tych, co mają nadzieję na wyzdrowienie. Miałam rurki przytroczone do brzucha, do nóg i rąk.
        No! kiss
    • shellerka pod wieczór 19.05.12, 10:26
      mam. problem.
      a wtedy jak wiadomo większość imprez.
      mój sposób?
      maseczka na twarz po kąpieli w olejkach pubudzających,
      z tą maseczką na sofę, nogi na górę, 20 minut, schodzimy, spłukujemy maseczkę, masujemy nogi, wsmarowujemy chłodzący żel, zakładamy szpilki i lecimy wink
    • truscaveczka Re: puchniecie nog 19.05.12, 10:41
      Wontrupkę sobie zbadaj, przy chorej wątrobie puchną nogi.
      • rosapulchra-0 Re: puchniecie nog 19.05.12, 11:21
        Mogą być nereczki winne, układ krwionośny, żylaki, powodów jest wiele..
    • viviene12 Re: puchniecie nog 19.05.12, 12:43
      mialam tylko raz, w zaawansowanej ciazy i wspolczuje wszystkim, ktorzy miewaja takie stanyuncertain
      Dobrze ze bylo cieplo, bo tylko japonki mi na stopy wchodzily
      Pomaga troche napar z pokrzyw - jednym mniej drugim bardziej i generalnie dieta bez soli

• czarnaalineczka Re: puchniecie nog 19.05.12, 13:06
      nigdy mi nogi nie puchna
      za to puchna mi dlonie jak mam opuszczone dluzej rece uncertain
      • rosapulchra-0 Re: puchniecie nog 19.05.12, 14:05
        Dłonie mi nie puchną. Na razie suspicious
        Ale drętwieją mi ręce. Kiedyś miałam zerwany nerw łokciowy, w dodatku w prawej ręce. Tragedia normalnie uncertain Nie mogłam pisać, jeść widelcem i nożem, zebrać dłonią drobnych przedmiotów.. itp. Po prostu sparaliżowało mi trzy palce, najmniejszy, serdeczny i środkowy. I myślę sobie, że teraz to drętwienie jest jeszcze pozostałością po powyższym.
    • best_bej Re: puchniecie nog 19.05.12, 14:18
      polecam naprzemienny zimno- ciepły prysznic, potem gąbka antycellulitową ( czyli dość ostrą) masaż od stóp w górę (nigdy odwrotnie) i nogi do góry (mnie najwygodniej trzymać na takiej wielkiej piłce do ćwiczeń) to daje doraźną ulgę,
      a tak wogóle lekarz nakazał schudnąć- szczególnie z nóg (jakby to było takie proste) bo tkanka tłuszczowa zatrzymuje limfę która odpowiada za puchnięcie nóg.
      • rosapulchra-0 Re: puchniecie nog 19.05.12, 14:25
        Jakie to byłoby proste w moim przypadku http://emots.yetihehe.com/1/buja_w_oblokach.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/buja_w_oblokach.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/buja_w_oblokach.gif
        Schudłam ponad 60 kg, a nogi jak puchły, tak puchną..
        • havana28 Re: puchniecie nog 19.05.12, 14:29
          Bo to trzeba do 50 kilo schudnąć, a nie do 120

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka