Dodaj do ulubionych

pomysl na impreze dla szesciolatki

18.06.12, 13:56
moja cora niedlugo konczy 6 lat i zabieramy sie do zorganiowania imprezy. zaprasza 10 dzieci. zastanawiam sie gdzie zrobic impreze, moze cos poradzicie? mieszkanie odpada.... myslalam o jakiejs "bawialni dla dzieci" ale takie imprezy u nas sporo kosztuja, musialabym wydac kolo 300 euro, uwazam, ze to przesada.... wielkie rewelacje lub wypad do zoo odpadaja bo mam w domu niemowlaka i musi to byc cos co nie jest zbyt absorbujace...
Obserwuj wątek
    • agnieszka-007 Hilton? 18.06.12, 14:15
      Najlepszy byłby Hilton, albo jakiś podobny hotel. Towarzycho mogłoby się porządnie wyspać i rano poprawić imprezkę.
      • e-milia1 ja pytam powaznie 18.06.12, 14:21
        j.w.
    • olila2 [...] 18.06.12, 14:18
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • e-milia1 na ladna pogode moze byc 18.06.12, 14:24
        ale co zaplanowac na brzydka pogode? czesto byla niestety paskunda pogoda w dniu urodzin cory. ewentualnie myslalm, zeby dzieci zaprosic do domu, po torcie wysylam je z mezem na plac zabaw, ktory jest pod domem. wracaja na kolacje, potem sa odbierane. boje sie jednak, ze bedzie paskudna pogoda a nie chce tylu dzieciakow w mieszkaniu, poza tym w mieszkaniu sie nie pobawia...
    • deelandra Re: pomysl na impreze dla szesciolatki 18.06.12, 14:23
      wyjedź, najlepiej daleko, najlepiej na orbitę i najlepiej na orbitę innej planety!
      • e-milia1 ??? a dlaczego? czy w swoim dzieciom nie organizuj 18.06.12, 14:26
        ecie urodzin? corka w tym roku idzie do szkoly wiec pozwolilismy jej zaprosic nieco wiecej dzieci niz zwykle...
        • deelandra Re: ??? a dlaczego? czy w swoim dzieciom nie orga 18.06.12, 14:49
          więcej dzieci? niż zwykle? groza w czystej postaci!
    • gryzelda71 Re: pomysl na impreze dla szesciolatki 18.06.12, 14:33
      Chcesz imprezy.Nie w domu,ale i nie w sali zabaw.Nie wiem jak pomóc.
      • e-milia1 a nie ma nic pomiedzy? 18.06.12, 14:38
        hmmmm
        • aqua48 Re: a nie ma nic pomiedzy? 18.06.12, 14:44
          e-milia1 napisała:

> hmmmm

Chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko? Nie, nie da się.
      • aqua48 Re: pomysl na impreze dla szesciolatki 18.06.12, 14:43
        Jeśli chcesz niedrogą i fajną imprezę, to urządź ja w domu skoro się boisz wyjścia w plener, a sala zabaw jest za droga. Męża wystaw na trzy godziny gdzieś z młodszym, a sama poświęć w tym czasie swój czas starszej córce i jej gościom. Zorganizuj drobny poczęstunek, tort, zabawy, konkursy, przygotuj małe prezenciki, żeby każde dziecko mogło coś wygrać (zasada jest taka, że nikt nie wychodzi bez prezenciku), umów sie z rodzicami, że odbieraja dzieci po trzech godzinach i po krzyku. Jeśli to za duzo dla Ciebie to wysupłaj pieniadze na sale i profesjonalną zabawiaczkę, innego wyjścia, skoro u Was ciagle leje, nie ma.
        • e-milia1 chyba tak jednak zrobie 18.06.12, 14:49
          i raczej meza zagonie do zabaw z mlodzieza bo mlody na cycu....
          • kanga_roo Re: chyba tak jednak zrobie 18.06.12, 15:10
            szczerze mówiąc, jeśli masz niemowlaka, to pomysł na imprezę dla dzieci w domu jest karkołomny. pomysł, żeby to mąż zabawiał dziatwę również. najbezpieczniejsza byłaby ta sala zabaw. bo piknik czy plac zabaw to świetny pomysł, ale:
            a musi być pogoda
            b musi być ogrodzony teren
            c musi być kilkoro dorosłych do dopilnowania dzieci
            d albo rodzice którzy zostają z dziećmi na imprezie

pomyśl, że te dzieciaki będą pod Twoją opieką, ja organizuję imieniny starszaka w domu z ogrodem i już kombinuję, jak zabezpieczyć teren, żeby dzieciaki nic sobie nie zrobiły... no i kogo zagonić do pomocy, bo dziesięć - dwanaście sztuk to sporo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka