Dodaj do ulubionych

western blot i PCR

10.12.05, 08:26
Chcyałbym się zapytać gdzie w Poznaniu mozna zrobić badanie western blot czy
też PCR i jakie są ich koszty?? Dziękuje z góry za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • georgemac Re: western blot i PCR 12.12.05, 13:31
      No więc w Poznaniu na razie nie można zrobić western blota, PCR chyba też nie.
      Tu robią tylko Elisę.
      • artur737 Re: western blot i PCR 12.12.05, 17:02
        Jak przejrzysz FAQ to znajdziesz adresy labow do ktorych mozesz pewnie przeslac krew kurierem. Ale zatelefonuj sprawdz aby tak wyslac krew by badanie zrobiono jak najszybciej po uzyskaniu przesylki.
        • malincia Re: western blot i PCR 30.12.05, 14:33
          Dlaczego tak ważne jest aby badanie western blot było robione jak najszybciej po
          pobraniu próbki krwi? Jak duży ma to wpływ na wynik? Ja właśnie jestem po tym
          badaniu, a robiomo je jakieś 3 tygodnie od otrzymania przesyłki (czekali aż
          zbierze się większa ilość próbek) Wynik jest negatywny, wynik ELSA był pozytywny
          w klasie IgM.
    • garp8 Re: western blot i PCR 23.12.05, 19:54
      Od niedawna można zrobić w Poznaniu Western Blot
      Szpital Wojewódzki ul. Juraszów, tzw. „Lutycka”
      koszt 160 zł.
      • malincia Re: western blot i PCR 30.12.05, 14:34
        Dlaczego tak ważne jest aby badanie western blot było robione jak najszybciej po
        pobraniu próbki krwi? Jak duży ma to wpływ na wynik? Ja właśnie jestem po tym
        badaniu, a robiomo je jakieś 3 tygodnie od otrzymania przesyłki (czekali aż
        zbierze się większa ilość próbek) Wynik jest negatywny, wynik ELSA był pozytywny
        w klasie IgM.
        • artur737 Re: western blot i PCR 30.12.05, 15:54
          Przeciwciala moga sie zwiazac i wynik moze wyjsc falszywie ujemny. Igenex stara sie robic badanie w ciagu 24-48 godzin od pobrania krwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka