romus17 10.12.05, 08:26 Chcyałbym się zapytać gdzie w Poznaniu mozna zrobić badanie western blot czy też PCR i jakie są ich koszty?? Dziękuje z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgemac Re: western blot i PCR 12.12.05, 13:31 No więc w Poznaniu na razie nie można zrobić western blota, PCR chyba też nie. Tu robią tylko Elisę. Odpowiedz Link
artur737 Re: western blot i PCR 12.12.05, 17:02 Jak przejrzysz FAQ to znajdziesz adresy labow do ktorych mozesz pewnie przeslac krew kurierem. Ale zatelefonuj sprawdz aby tak wyslac krew by badanie zrobiono jak najszybciej po uzyskaniu przesylki. Odpowiedz Link
malincia Re: western blot i PCR 30.12.05, 14:33 Dlaczego tak ważne jest aby badanie western blot było robione jak najszybciej po pobraniu próbki krwi? Jak duży ma to wpływ na wynik? Ja właśnie jestem po tym badaniu, a robiomo je jakieś 3 tygodnie od otrzymania przesyłki (czekali aż zbierze się większa ilość próbek) Wynik jest negatywny, wynik ELSA był pozytywny w klasie IgM. Odpowiedz Link
garp8 Re: western blot i PCR 23.12.05, 19:54 Od niedawna można zrobić w Poznaniu Western Blot Szpital Wojewódzki ul. Juraszów, tzw. „Lutycka” koszt 160 zł. Odpowiedz Link
malincia Re: western blot i PCR 30.12.05, 14:34 Dlaczego tak ważne jest aby badanie western blot było robione jak najszybciej po pobraniu próbki krwi? Jak duży ma to wpływ na wynik? Ja właśnie jestem po tym badaniu, a robiomo je jakieś 3 tygodnie od otrzymania przesyłki (czekali aż zbierze się większa ilość próbek) Wynik jest negatywny, wynik ELSA był pozytywny w klasie IgM. Odpowiedz Link
artur737 Re: western blot i PCR 30.12.05, 15:54 Przeciwciala moga sie zwiazac i wynik moze wyjsc falszywie ujemny. Igenex stara sie robic badanie w ciagu 24-48 godzin od pobrania krwi. Odpowiedz Link