Dodaj do ulubionych

spodenki i rajstopy

03.08.12, 19:27
krajski.wordpress.com/2012/04/22/rajstopy-i-krotkie-spodenki/ o matko ten blog to jakis zart ? czy jak tirowka zalozy czarne czolenkai spodnie w kant to znaczy, ze czolenka i spodnie w kant to ubior dla tirowek ? i te informacje w 'o autorze' wymienia profesje sowich przedkow trzy pokolenia wstecz zeby nikt nie pomyslach chyba, ze z plebsu pochodzi ...
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 19:33
      Założenie rajstop do krótkich spodenek to pomysł tzw. tirówek – zasygnalizowanie najstarszego zawodu świata.

Hehe, ja sie na kur...skiej modzie nie wyznaje, ale szorty + rajstopy nie sa raczej wygodne podczas pracy big_grin.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 19:35
        to byla pierwsza rzecz, ktora przyszla mi do glowy tongue_out
      • burina Re: spodenki i rajstopy 04.08.12, 02:54
        A może to jednak wyraźny sygnał zakresu świadczonych przez panie usług?
        • jola-kotka Re: spodenki i rajstopy 04.08.12, 04:36
          A moze to super zestaw na chlodniejsze dni do dlugich kozakow takich za kolano.Nie sadzicie,ze to co mowi ten pan jest glupie?
    • kamelia04.08.2007 Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 19:41
      tu nie chodzi o to, że to tirówka, czy nie tirówka, ale to po prostu wygląda debilnie.
      Nie wiem jak z wygoda, bo nigdy w taką kombinacje sie nie ubrałam
      • tosterowa Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 21:59
        nieee,
        większym idiotyzmem są rajtuzy w sprayubig_grin
    • rosapulchra-0 Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 19:46
      Moja menadżerka się tak ubiera. Ale mala i chuda Chinka jest, więc nawet jej to pasuje wink
    • rosapulchra-0 Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 19:47
      A blog rzeczywiście, cokolwiek dziwny jest, ale jeśli ten pan ze zdjęcia jest jego autorem, to jakoś mnie nie dziwi.
      • kkokos Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 19:54
        "spodenki to ubiór wyłącznie turystyczny" - to przekonanie z tej samej epoki, w której buty dopasowywano do torebki (musiały mieć identyczny kolor), paznokcie nóg i rąk obowiązkowo musiały mieć ten sam lakier, a pach nie golono.

więc niech się pan nie wymądrza - bo może wie, jakim sztućcem dłubać homara oraz jak przedstawić szwagierkę własnego szefa ciotecznemu bratu babci pierwszego męża w obecności biskupa będącego bratem trzeciego męża, ale na damskich kieckach to on się nie zna. wiedza typu "do pracy nie wolno dużego dekoltu" to trochę za mało, by tonem jedynego sprawiedliwego pouczać maluczkich i plebs.
        • edelstein Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 20:00
          Nie doczytalam,ze spodenki to tylko na szlak.Musialam wiec dzis bardzo nieodpowiednio ubrana byc,tirowkowo,pomykalam w rolkach,ochraniaczach i krotkich spodenkach wlasnie.Przy 30stopniach nie bede zakladac dlugich,by gosciu zadowolony byl.
    • edelstein Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 19:56
      Nie nosze rajstop,sa niewygodne i seksowne tez nie jak facet zobaczy w galotach do pepka,no i na pewno przeszkadzaja jak chce sie szybki numerek,wiec watpie czy to ubranie dla tirowek.Poza tym ogladalam ostatnio program gdzie rajstopy graly glowna role i wychodzi,ze jak najbardziej wypada do spodenek,a do otwartych butow sa takie z dziura na palce.Stylistka prowadzila.Mi sie nie podobalo,ale dla kobiet z bliznami na nogach otp to blogoslawienstwo.
      • rosapulchra-0 Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 20:09
        A żebyś wiedziała, że błogosławieństwo. Moje nogi mają mnóstwo blizn i w dodatku żylaki, więc bez legginsów nie wyjdę, ale w samych legginsach również, więc noszę do nich dżinsową mini. Wyglądam w tym po ludzku i zasłaniam większość przerażających części moich nóg. Ale teraz całkiem serio myślę o opcji krótkie spodenki plus rajstopy. Bo nie tak gorąco jak w legginsach po prostu i te rajstopy z obciętymi palcami uważam za genialne rozwiązanie.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 21:28
          a wez rosa zalinkuje te z obcietymi bo nie czaje takich. mowisz otych uciskowych ?
          • rosapulchra-0 Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 23:32
            https://www.essentialapparel.com/images/detailed/5111_large.jpg
      • josef_to_ja Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 22:57
        A wam kobietom tylko te szybkie numerki w głowie. tongue_out
    • iwoniaw Eksperyment :-D 03.08.12, 21:35
      "Można zrobić eksperyment i ustawić się w krótkich spodenkach i rajstopach przy szosie."

Tak, można też zrobić eksperyment i ustawić cię w krótkich spodenkach bez rajstop oraz w rajstopach bez spodenek i szybko się przekonać, że nie o połączenie tych dwóch elementów garderoby chodzi big_grin
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Eksperyment :-D 03.08.12, 21:56
        sory iwoniaw ale uzywalam tekstu z twojego postu jako komentarz na stronie tego pana tongue_out jest jakze trafny
        • iwoniaw Re: Eksperyment :-D 03.08.12, 22:42
          A używaj do woli big_grin
    • vesper_lynd_1 Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 22:01

Facet z wąsem wyricznia modową?
      Nieźle...

Noszę rajstopy do spodenek w sezonie jesienno-zimowym i jest git.
    • platki_sniadaniowe Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 22:03
      wiocha jak nie wiem

w szkole mojej córki tak sie 6 latki ubieraja ale sa to rózne, fajne kolorowe rajstopki
      i fajnie to wygląda
      • hanalui Re: spodenki i rajstopy 03.08.12, 22:52
        platki_sniadaniowe napisała:
        > wiocha jak nie wiem
        > w szkole mojej córki tak sie 6 latki ubieraja ale sa to rózne, fajne kolorowe r
        > ajstopki
        > i fajnie to wygląda

Coponiektore ematki nawet odziewaja w rajtuzki i krótkie spodenki swoich synkow do przedszkola zimowa pora. Git to raczej nie wyglada.
        • platki_sniadaniowe Re: spodenki i rajstopy 04.08.12, 09:18
          chłopców tak nie widziałam jeszcze...
    • sarling Re: spodenki i rajstopy 04.08.12, 09:10
      Beznadziejny styl. Kojarzy mi się z grubymi nastolatkami, które koniecznie chcą nosić szorty ale się wstydzą, więc wkładają w upał czarne rajty.
      Nie pomyślałam, że to tirówkowe, po prostu nieładne.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: spodenki i rajstopy 04.08.12, 09:24
        zima i jesienia tez beznadziejny styl ?
        • sarling Re: spodenki i rajstopy 04.08.12, 09:32
          Akurat zauważyłam to wiosną i latem. Zimą laski wyglądałyby jak w kurtce i rajtach smile
          • to_ja_tola Re: spodenki i rajstopy 04.08.12, 10:52
            hm?Mnie to wisi,ja sie tak nie ubieram,ale....w czasach kiedy chodziłam do szkoły podstaw.to też tak sie ubierałyśmy.Była wtedy też moda na wyszarpane spodenki jeansowe i świecące lykry pod spód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka