cherrie 31.08.12, 14:34 macie jakies ulubione? Jadacie w ogole cukierki? moje to Mieszanka Krakowska, choc mezu dal by sie pociac za Michalki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chipsi Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:42 Schoko bons, śmiejżelki jogurtowe i marcepanki (chyba wawela). Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:43 ostatnie moje odkrycie to rabarbarowe szkloki, pozostałe smaki też brzmią ciekawie ale nie mogę na nie trafić i zakochałam się na razie w rabarbarowych: wuszt.pl/slaskie-szkloki-oraz-kopalnioki/ Poza tym uwielbiam wertersy i czeskie bon-pari. Z naszych tradycyjnych podobnie jak Ty Mieszankę Krakowską. Odpowiedz Link Zgłoś
damakama Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 17:40 Szkloki i Kopalnioki sa do kupienia u mnie obok pracy Właśnie dzisiaj kupiłam Mojemu Tacie - już widzę jak się ucieszy. A co do tematu - uwielbiam Trufle, Michałki i wszelkie marcepanowe, no i oczywiście śliwki w czekoladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 21:41 To zdecydowanie moje smaki, do tego dorzuce, wszelakie czekoladowe mordoklejki Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 21:43 Jak moglam zapomniec, mietowe czekoladki Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:44 Kiedyś dawno, dawno temu były takie cukierki, środek był chyba z masy orzechowej oblanej "landrynką". Mogłam zjeść kilogram za jednym posiedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:44 nie ma takich, ktorych bym nie zjadla, a najbardzie kocham praliny(to so cukierki?) i kukulki, michalki tez. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:51 Michałki i Śliwka Nałęczowska(w czekoladzie), mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:51 Lindt lindor... jedyne jakie naprawdę lubie. Reszta słodyczy moze nie istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:53 nienawidze michalkow i ogolnie czekoladowych cukierkow i michchalkopodobnych uwielbiam krowki dropsiki mietowki , miodowe i wisniowe w metalowym okraglym pudeleczku (wyleciala mi zglowy nazwa ) wszelkie ziolowe na gardlo i moje cukierki ulubione czyli cetki Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 20:53 A fuj...dropsiki? Miętówki? Idź i nie grzesz. Paskudztwo jakieś. Chyba dawno michałków nie jadłaś. Po prostu nie wiesz co dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 21:01 ech... alescie mi narobili smaka... doszlam do wniosku, ze lubei w zasadzie wszystko Michalki, kruche krowki, mieszanke wedlowska, landrynki i cala reszta... nawet dropsy i mietowki latwiej mi napisac czego NIE LUBIE - sliwek w czekoladzie (bo po prostu nie lubei sliwek ). I to by bylo na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:53 Michałki kawowe i trufle. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:54 Krówki, trufle, mieszanka wedlowska. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.kociara Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:58 Krówki, ale tylko kruche. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 14:59 irysy z makiem kopalnioki też są świetne - szkloków muszę poszukać Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:12 > irysy z makiem pyszne były. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 19:06 Irysy mniam mniam można to jeszcze kupić. Ja uwielbiam trufle w czekoladzie, kasztankowe, lidory są super a z takich nie czekoladowych to kukułki i raczki Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:02 Trufle wiśnie w czekoladzie Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:06 Krowki, najlepiej ciagnace i oblepiajace zeby na dlugo Zaden fudge na swiecie nie smakuje tak jak porzadna Milanowka! Byly tez kiedys takie irlandzkie duze m&m, nazywaly sie chyba Mistral - czasem zatesknie ... Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:05 Krówki, dumle, śliwki i wiśnie w czekoladzie. Ostatnie odkrycie za sprawą prezesa, który zrobił zakupy do firmy, to lizaki nimm2. Są smaczne, kwaskowe i, co dla mnie najważniejsze - nie mają kaleczących język pęcherzyków powietrza Poza tym ze słodyczy to najbardziej lubię boczek Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:07 redheadfreaq napisała: > Poza tym ze słodyczy to najbardziej lubię boczek A ja rolmopsy. Koniecznie z duzym kawalkiem ogorka. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:06 Michałki. Inne cukierki mogłyby dla mnie nie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:09 Michałki kiedyś ale się przejadły Galaretka w czekoladzie Śliwka w czekoladzie Kasztanki Trufle Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:31 dumle, krówki ciągutki, skittlesy. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:35 media to czwarta wladza kochalam kiedys michalkimiloscia slepa i glucha az przeczytalam, ze w michaszkach chyba znaleziono jakies stada bialych larw i teraz nie moge wziac do geby niczego co sie zaczyna na mi ... irysy,krowki,wertersy i wszytskie mleczne i karmelowe Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 15:38 Michałków nie znoszę- nie smakują mi; moje ulubione to trufle czekoladowe z Wawela lub czekoladki pistacjowe z Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 16:09 nie lubię twardych... najchętniej Krówki, albo trufle Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 17:46 O ile już jadam, bardzo bardzo rzadko, to michałki i ptasie mleczko, jeśli zaliczyc jedne i drugie do cukierków. I z wylewającym się alkoholem lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 18:44 Rzadko jadam, ale jak już to białe Michałki albo białe Trufle firmy Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 18:44 Tylko Cadbury Eclairs lub Choclairs (nigdzie ich niestety nie widzę ). lub landryny malinowe tylko twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 19:15 Trufle, marcepanki, ptasie mleczko. Sa jeszcze takie pakowane w paperki kastki (nie pamietam firmy niestety) o smaku pistacjowym, kawowym i czekoladowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: o juz wiem! te! 31.08.12, 19:17 www.ecukierek.pl/product,2278,Solidarno%C5%9B%C4%87,_Czekoladki_z_Klas%C4%85_Pistachio_990g.html Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 19:17 Teraz jakoś rzadko jem, ale wcześniej to mieszanka krakowska, malaga (w małych ilościach) i wiśnie w likierze. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wasze ulubione cukierki 31.08.12, 19:21 Michalki, krowki nieciagutkowe i ptasie mleczko cytrynowe (choc po ich akcji z nazwa zastrzezona podczas ostatniego pobytu w PL nie kupilam) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Nie lubię cukierków 31.08.12, 19:24 Jedyne na jakie czasami mam ochotę to krówki. Kruche, nie ciagnące się. Dwa razy w roku kupuję po 10 dag. Odpowiedz Link Zgłoś