Dodaj do ulubionych

Wywiad z Figurskim

16.09.12, 09:18
Czytałyście?
wyborcza.pl/magazyn/1,128594,12473587,Milion_dolcow_Figurskiego.html
Wcześniej uważałam go za idiotę.
Po przeczytaniu tego wywiadu mam go za wszę (mogę tak napisać na forum?).
Życzę mu serdecznie, żeby już pozostał na tym bezrobociu...
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 09:28
      > Po przeczytaniu tego wywiadu mam go za wszę (mogę tak napisać na forum?).

Możesz, ale powinnaś raczej użyć poprawnej formy "wesz" wink
      Na Figurskiego reaguję alergiczną wysypką, więc wywiad ominęłam szerokim łukiem, nie zamierzam pozbawiać się apetytu przed śniadaniem.
      • ola Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 09:31
        masz absolutną rację.
        Wesz. To zdecydowanie wesz...
    • barbibarbi Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 09:48
      żałosny koleś. Wypowiadał się kilka miesięcy temu w imieniu "statystycznego Kowalskiego", to teraz powoli staje się tym Kowalskim, bez pracy i bez perspektyw. Biedulek, dopiero teraz zauważył cenę benzyny, przecież to są ludzie oderwani od rzeczywistości!
    • sturbow Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 09:56
      Nie czytałam, ale zauważyłam istny wysyp wywiadów z Figurskim. Ostatnio u dentysty dorwałam kilka świeżych gazet typu Viva, Gala i coś tam jeszcze i ku mojemu zdumienia w każdej chyba był wywiad z Figurskim! I każdy tak samo przeprowadzony i o tym samym. Normalnie rzyg. Zmasowany atak mający na celu ocieplenie wizerunku? Wojewódzki go kopnął w zad, więc trzeba samemu szukać roboty..
      • ola Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 17:10
        dokładnie tak jest. W wywiadzie dla gazety mówi w prost, że wynają specjalistę od wizerunku.
        Nie wiem jak wy, ale mam wrażenie, że Kącki go troche rozjechał tym wywiadem. Ja na miejscu tego pajaca nie zgodziłabym się na druk. On się pewnie nie pokapował, ze robi z siebie wała w ramach ocieplania wizerunku wink
        • inguszetia_2006 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 19:22
          ola napisała:
          dokładnie tak jest. W wywiadzie dla gazety mówi w prost, że wynają specjalistę od wizerunku.
          Witam,
          Serio? To ten specjalista działa na jego szkodę, ewidentnie. Specjalista od wizerunku wiedziałby, że facetowi nie może przejść przez gardło hasło: zjem g...o, byle mi zapłacili sowicie. To o tym przepraszaniu, bo "szef kazali". To jest takie niemęskie i ogólnie fuj. Wzbudza pogardę i odrazę, nie zrozumienie i litość.
          Pzdr.
          Ing
    • marzeka1 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 09:58
      Nie potrzebowałam tego wywiadu, by wiedzieć, ze zarówno Figurski, jak i Wojewódzki to postacie odrażające; z tym, że na razie to Figurskiego dopadło realne życie, gdzie cena benzyny odgrywa jakąś rolę.Cóż, nie będzie go też stać na "gwałcenie Ukrainki", no ale zawsze pozostanie żonka, która radośnie swego czasu oznajmiła: "mnie czasem mąż gwałci".
    • aniorek Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 10:16
      po jednym jego zdjeciu zamieszczonym na pudlu stwierdzilam, ze figurski powinien sie udac na lobby biusciastych i dobrac sobie stanik.
      • claudel6 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 22:48
        big_grin
      • zebra51 Re: Wywiad z Figurskim 18.09.12, 11:32
        10/10
    • inguszetia_2006 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 10:40
      Witam,
      Nie przeczytałam artykułu,bo jest płatny;-P Ale Figurskiego nie trawię, tak czy siak. Nie kupuję jego poczucia humoru, stylu bycia etc. Jest aroganckim dupkiem, bez klasy.
      Jak dla mnie może zniknąć na zawsze z mediów, żadna to strata, a jego żona niejako Odeta, "wysyłającą Włochów do domu", też niech znika.
      Pzdr.
      Ing
    • nangaparbat3 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 10:58
      Figurski Figurskim, w sumie pionek, a niech tam.
      Ale świat jaki opisuje, sposób myślenia, hierarchia wartości w ktorej nic prócz kasy nie jest istotne, a żeby ją zdobyć wszelkimi sposobami robi sie nam (czytelnikom, sluchaczom, widzom) wodę z mózgu - to istnieje i rozrasta się, i ma się dobrze.
      • marzeka1 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 11:17
        O z tym się zgadzam, tyle że w takim razie "ja wysiadam" (jak śpiewa Anna Maria Jopek): odmawiam nabijania liczby oglądaczy/słuchaczy takich programów; czytam o niech w necie, zobaczę krótko na youtube, ale nie oglądam durnych programów z pseudo celebrytami, gdzie dla kasy zdradzi się wszystko i każdego.
      • srebrnarybka Re: Wywiad z Figurskim 18.09.12, 11:39
        świat jaki opisuje, sposób myślenia, hierarchia wartości w ktorej nic prócz
        > kasy nie jest istotne, a żeby ją zdobyć wszelkimi sposobami robi sie nam (czyt
        > elnikom, sluchaczom, widzom) wodę z mózgu - to istnieje i rozrasta się, i ma si
        > ę dobrze.

Warto uderzyć się w piersi i zapytać, na ile sami przyczyniamy się do upowszechnienia się takiej wizji świata. Poczytać forum, gdzie najważniejsze, by nauczyć dziecko, żeby było asertywne i nie dało się wykorzystać. Nie jest ważne, czy będzie dobrym człowiekiem, ale żeby nie dało się wykorzystać. Gdzie nie wierzy się w to, że można zrobić cokolwiek bezinteresownie. Gdzie ktoś, kto staje na ulicy w obronie napadniętej obcej osoby, jest oceniany jako potencjalny faszysta, a za prawidłowe zachowanie uważa się obojętność. Gdzie za prawidłowe zachowanie uważa się skarżenie przez kolegów do nauczycieli na kolegów, zamiast zwykłej solidarności, która w nie tak dawnych czasach (chodziłam do liceum w latach 70tych) była oczywistością. Itp. itd.
    • kol.3 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 11:15
      Abstrahując od tej żałosnej aferki, która miała przecież 2 autorów, nigdy nie należy oceniać człowieka na podstawie wywiadu w gazecie. Gazety zawsze piszą pod ustaloną tezę. I potrafią z najnoramalniejszergo człowiek zrobić kretyna i absolutnego idiotę. Co nie oznacza że bronię Figurskiego, ale wywiad jest wyraźnie przerysowany.
      • inguszetia_2006 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 11:49
        kol.3 napisała:
        Co nie oznacza że bronię Figurskiego, ale wywiad jest wyraźnie przerysowany.
        Witam,
        Może i jest, ale na życzenie Figurskiego. Myślisz, że takie wywiady nie mają autoryzacji?
        Nie żartuj. Najpierw pogadał, potem poprzycinał, gdzie trzeba i puścił w świat swoje złote myśli, zadowolony z konwencji pn. jestem młodym, zajefajnym bucem.
        Pzdr.
        Ing
        • anulka.p Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 15:00
          Jeżeli on to autoryzował, znaczyłoby że jest większym kretynem niż myślą jego najwięksi wrogowie.
          Wywiad - chyba najbardziej spektakularne samobójstwo polskiego show biznesu.
        • kol.3 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 16:30
          Zwykle pod autoryzowanymi wywiadami jest notka że wywiad jest autoryzowany. Tu nie ma. Powtarzam, afera miała 2 autorów, poświęcono Figurskiego. Kubie się nic nie stało.
          • ola Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 17:14
            no co ty?
            6 lat pracoweałam w gazecie, autoryzowalismy każdą wypowiedź, nigdy takiej notki nie umieszczalismy, bo autoryzacja to nasz obowiązek wynikający z ustawy. To po co to pisać.
            • kol.3 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 17:49
              No co Ty, a nie przyszło Ci do głowy że nie Ty jedna miałaś epizod z prasą?
              • ola Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:58
                przyszło. Mówię tylko, że teksty po autoryzacji w Gazecie nie mają żadnych notek. Lub inaczej - nie muszą ich mieć. Czyli - wcale nie jest tak, że jeśli tekst nie ma wyraźnego oznaczenia, to nie był autoryzowany.
            • sumire Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:40
              niezupełnie.
              dziennikarz nie może odmówić autoryzacji, ale nie musi o nią prosić. i nie znoszę tego wynalazku, bo zwalnia wywiadowanych z odpowiedzialności za słowo.
      • m_incubo Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 11:59
        >I potrafią z najnoramalniejszergo człowiek zrobić kretyna i absolutnego idiotę.

Tutaj nam to nie grozi. Facet zrobił z siebie kretyna i absolutnego idiotę sam, dużo, dużo wcześniej, i brnie nadal.
    • georgia241 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 11:25
      On jest tępy. Niech zajmie się konferansjerowaniem imprez. Tylko do tego się nadaje. Na pewno nie zasługuje na miano dziennikarza.
    • spicy_orange Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 13:05
      ja o czym innym- on się wyjątkowo brzydko starzeje. Facet młody, przed 40 a na tym zdjęciu z zalinkowanego artykułu wygląda jak przepity żulik. Brrr..
    • brak.polskich.liter Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 13:16
      ola napisała:

> Życzę mu serdecznie, żeby już pozostał na tym bezrobociu...

A nienie, dlaczego?
      Jak kasy nie styknie chlopakowi na benzyne do sportowego wozka (ach, bidus) oraz sushi (chlip, wzruszylam sie, jak stary siennik), zawsze sie moze zatrudnic do pracy fizycznej. Do sprzatania, na ten przyklad. Swego czasu p. Figurski mial o tej profesji sporo do powiedzenia, mialby szanse dowiedziec sie nieco wiecej.
    • vesper_lynd_1 a ktoś wie, dlaczego Wojewódzki 16.09.12, 13:26

...nie wyleciał, tylko Figurski?
      • rebionek Re: a ktoś wie, dlaczego Wojewódzki 16.09.12, 14:51
        pewno lepiej d.. lize komu trzeba. a poza tym sporo ludzi uwaza, ze jest inteligenty, elokwentny i dowciny.
      • crises Re: a ktoś wie, dlaczego Wojewódzki 16.09.12, 18:08
        Powinni byli wylecieć obaj, tylko pewnie ktoś uznał, że Kuba jest taką gwiazdą, która zajebiście dodatnio wpływa na oglądalność, że szkoda wywalać, poświęci się Figurskiego, a z Wojewódzkim przyschnie.
    • amonette Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 14:15
      Wywiad mi wygląda na starannie zaplanowaną groteskę, komentarze pod nim bezcenne.
    • varna771 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 14:28
      pozwolę sobie wkleić komentarz 'Antka Muzykanta' do artykułu, o którym mowa.

"Figurski, nieźle się dorobiłeś na tych, jak je nazwałeś, skandalach. Zakupy w drogich sklepach, co tydzień SUSHI. Latami wyśmiewałeś tych, którzy mówili, że wysoka cena BENZYNY to WINA Tuska? Nic dziwnego, skoro dotąd nie zwracałeś uwagi na takie drobiazgi. No to teraz już zaczniesz. I może wtedy zastanowisz się ile akcyzy i podatków jest w jej cenie. Choć taki proces myślowy ciebie akurat może przerastać. Najbardziej żal nam ciebie za to, że zostałeś zmuszony do liczenia ile warte są twoje SAMOCHODY – prawdziwy dramat! I ten urlop tylko w ZAKOPANEM – szczerze współczujemy. Wielu osób nie stać nawet na weekend w tamtejszych HOTELACH. A teraz do rzeczy - jesteś MOSKALEM i synem KOMUCHA i tylko układom zawdzięczasz swoje dotychczasowe ZAROBKI, o których STATYSTYCZNY Polak może tylko pomarzyć. Każdy inny człowiek na twoim poziomie, ale bez takich koneksji jak ty i twoja głupkowata, lubiąca być gwałcona, ZMORA, byłby uznany za zbyt przeciętnego, a wręcz prostackiego, żeby pracować w mediach. Naprawdę nie jesteś tego świadomy, czy tylko udajesz? Dziwne jest tylko to, że przez lata byłeś chwalony za knajackie obrażanie POLAKÓW, a oberwałeś za „żarty” akurat z jakichś UKRAINEK. Ale to akurat osobny temat, bo bardziej świadczy o naszych MEDIACH niż o tobie. I co? Będziesz teraz chodził od gazety do gazety i udzielał płaczliwych wywiadów jaka to ci się krzywda stała? Kilka już zdążyłeś obskoczyć. Co następne? Okładka w GALI? Może wywiad w VIVIE? Ma się chyba jeszcze jakieś znajomości, co? Najgorsze jest to, że ty nadal nic nie rozumiesz. Chyba faktycznie prawdą jest to, co o tobie piszą, że jesteś IDIOTĄ. Pewnie miałbyś mniejszy żal, gdyby WOJEWÓDZKIEGO też tak udupili? Ale, widać ma lepsze układy. Albo jakoś inaczej potrafi przekonać ważnych PREZESÓW" by Antek Muzykant
      • amonette Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 15:22
        Orgazm frustrata. W końcu!!!
    • aagnes Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 14:43
      JA tam mysle ze to ciag dalszy jakiejs gry, to juz chyba niemozliwe byc AŻ takim idiotą, z tym ograniczaniem sushi na miescie... nie no nie wierze po prostu.
      • amonette Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 15:23
        Dokładnie tak... Później tym najbardziej zacietrzewionym się troszkę głupio robi...
        Tak jak ostatnio stworzono internetową kreację gorliwej zwolenniczki Radia Maryja. Co sie działo - pamiętacie pewnie. Jak sie sprawa wyjaśniła, niektórzy poczuli pewnie niezbyt fajny zapach ze swoich kłapiących buziek.
        • naomi19 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 15:39
          Tamta gorliwa katoliczka mówiła językiem nienawiści. To normalne, że budziła skrajne emocje, akcja reakcja. I bardzo dobrze, była hejterką (grała ją), budziła negatywne uczucia.
          • asia_i_p Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 19:03
            No niezupełnie tak było. Bardzo uważano, żeby ona pisała językiem oceniającym, ale pozbawionym wulgaryzmów, gróźb, itd. Żeby nie atakowała personalnie tylko wygłaszała bardzo kontrowersyjne poglądy, oceniała grupy nie pojedyncze osoby. W odpowiedzi została zasypana wulgarnymi groźbami i samym piszącym po demaskacji było głupio.
            • hellulah Re: Wywiad z Figurskim 18.09.12, 00:01
              Nie masz racji. Owszem, nie stosowała wulgaryzmów w swoich wypowiedziach itd., tu się zgadzam, tak było, ale:
              - wejście tej postaci na You Tube od razu ustawiono w opozycji do Baśki - Grażyna jako atakująca Baśkę;
              - puppet masterzy od Grażyny włazili na profile youtuberów i tam aktywnie atakowali konkretne osoby, owszem bez wulgaryzmów, ale aktywnie wtykając kij w mrowisko; wchodzili na najpopularniejsze kanały i tam prowokowali aż furkotało, przy czym szli w rejony internetu nawiedzane nie przez wyrafinowane ematki czy delikatne szafiarki, a gimbusy i to te niższego sortu (wiem generalizacja, ale jako uogólnienie tu akurat słuszna).

Co do całej akcji to powiem tak:

- gimbaza nie podchwyciwszy ironii (ach ten fragment o karach względem uczniów, z wyszczególnieniem usunięcia z listy znajomych na fejsie smile ) była ślepa na te grube, grube nici, którymi szyto projekt (ej no ludzie, naprawdę widać było, że to jest projekt taki albo owaki a nie spontan - ale na to "widać" trzeba mieć swoje lata praktyki, odciski od klawiatury i myszki i jakąś podstawę poza-sieciową, ale też jakiś kontekst z odniesieniami do czegoś, co nie jest he he tylko cieniem cienia);

- panowie odpowiedzialni za kreację - zachowali się nieetycznie, sorry, co z tego, że mają i ochoczo pokazują nagrania świadczące o tym, że tak mniej więcej wprowadzili aktorkę w temat - aktorka nie została uświadomiona o zagrożeniach tak, jak panowie kreatywni powinni byli to zrobić, sorry ale jak dla mnie zabawa typu testowanie już sprawdzonych kosmetyków na puchatych króliczkach, że nie użyję brutalniejszych sformułowań; są udokumentowane pewne zależności, nie trzeba bawić się prof. Zimbardo w domu, no sorry;

- że projekt społeczny, że badania - takie bujanie to my, ale nie nas, pewnie było/będzie w tym drugie dno, a jeśli badania, to sorry ale zapewne nie pro bono ale na konkretne zamówienie (tu sobie gdybam, chcę się mylić) - a już na pewno bez rygoru naukowego,

A tak na marginesie - a jesteś asiu pewna-pewna, że wszystkie te groźby były autentyczne, hę? No, polewanie wodą z wiadra (Baśka) jako taka podpowiedź na start (co by publiczność była odpowiednio podprowadzona do oczekiwanych zachowań) na pewno spontanem nie było, jesteś pewna, że wszystkie pozostałe groźby to był spontan?

Sorry, ale ja nie grzebiąc na poziomie whois czy cokolwiek jeszcze trzeba by zrobić, a znając stety-niestety nieco tę branżę - hmm mam co poniejakie obiekcje.

Co do "było głupio" to najzabawniejsze jest, że głupio większości było nie za ataki, tylko za ataki na panią, która w gruncie rzeczy była aktorką. Jakoś hejterom się zapodziało, że gdyby to była całkiem autentyczna starsza pani, też nie powinni jej obrzucać błotem.
            • hellulah Re: Wywiad z Figurskim 18.09.12, 00:08
              A dodam, że ataki "Grażyny" były po mistrzowsku skalibrowane akurat pod target - gimbusom nauczycielka mówiła o tym, co gimbusy najbardziej boli i uwiera. Wszystko obliczone na doprowadzenie do białego szału - owszem, nie statecznej ematki, tylko statystycznego gimbusa. Niby nic, niby tylko nauczycielka, a jednak, jednak. Tu panowie puppet masterzy mają mój szacun i czapkę z głowy, tylko że - o problemie z aspektem etycznym projektu chyba wspomniałam wyżej, prawda? (o ile też wiemy to, co miało miejsce, bo może było jeszcze inaczej).

• vesper_lynd_1 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 17:05

I naprawdę idzie Ci o ten kawałek z sushi, samochodem i ceną benzyny?

Ludzie, weźcie pomyślcie- gość miał wiele a według niektórych wszystko.
      Kasę, nazwisko, które coś tam znaczyło i..jeszcze więcej kasy.
      Ma opowiadacć że na szynkę przestało go stać?wink
      Kowalski pewnie by i w ten sposób pojmował oszczędzanie- Figurski żył na wyższej stopie niż niejedna z nas, to i oszczędzanie dla niego wygląda inaczej- tak ciężko to skumać?
      Cóż, jednak intrenetowy ludek musi mieć pożywkę, więc teraz za to sushi dostanie mu się, oj dostanie.
      Zdaje się, że jednak w tym wszystkim , zachowuje on pewien poziom przyzwoitości- mówi wyraźnie, że przeprosił tylko dlatego, że stacja go zmusiła. I dobrze, że nie zgrywa teraz pokutnika.
      Mam tylko nadzieję, że będzie to poważna lekcja pokory dla niego, być może najważniejsza w życiu. Żył jak król, teraz doświadczy życia królika...oby go tylko nie zjedli całkowiciewinkP
    • kropkaa Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 17:10
      Tak, czytałayście, wczoraj.
      Dno i 2 metry mułu.
      Nie wierzę, no po prostu nie wierzę, że można być aż tak głupim.
      Żenada miesiąca na pewno, z dużymi szansami na żenadę roku.
      W ogóle zarobki tych ludzi są po prostu chore - całe społeczeństwo reklamami utrzymuje Figurskiego, Wojewódzkiego, Richardson, Moro-Figurską, piłkarzy i innych im poziomem podobnych.
      Nie mam na szczęście tv to i abonamentu nie płacę ale nie dziwię się ludziom, że mają to gdzieś - poziom życia "kulturalnego" jest po prostu prostacki.
      Idioci i celedebile staja się chlebem powszednim mediów.
      Te wszystkie aktoreczki Kasie, Natalie, Wodzianki - co to w ogóle jest???
    • beataj1 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 17:13
      Ja w ogóle nie rozumiem o co to histeria z Figurskim. I po co się go teraz krzyżuje. Gościu naopowiadał głupot i się zagalopował. Ok. Przeprosił pokajał się i sprawa zamknięta. Przecież od lat facet ma łatkę pajaca co swoją drogą nie dziwi.
      Mamy w Polsce o wiele groźniejszych pajaców i jakoś nikt tak szat nie rozrywa np. Macierewicz prawie wypowiadający wojnę Rosji czy brak Kaczyński stwierdzający że ci co nie głosowali w wyborach na niego to nie społeczeństwo.Albo innych oszołomów z pod krzyża.

A że przeprosił bo szef kazał. Dla mnie to oczywiste. Ja też w pracy robiłam rzeczy na które nie koniecznie miałam ochotę bo szef kazał. Też wciskałam ciemnotę ile wlezie by sprzedać produkt co zapewniało mi bardzo dobrą prowizje. Miałam powiedzieć klientce że te chińskie badziewie które ona kupuje ode mnie po kilkadziesiąt groszy to śmieć który nawet nie przetrwa drogi ze sklepu do domu. Ona o tym świetnie wiedziała w końcu niska cena została osiągnięta dzięki marnej jakości plastiku - a na niską cenę naciskał klient.
      Skoro klient to kupuje (a na pewno miał świadomość o marnej jakości - za doświadczony była by nie wiedzieć co i jak) to wszystko jest tak jak powinno być. To taki taniec - ja wiem jaka jest prawda, klienta wie jaka jest prawda - ale tak długo jak nie zostanie powiedziana na głos udajemy że nic nie wiemy.
      I tak samo jest w mediach. Teraz oburzenie że facet zarabiał kase za pajacowanie i stać go było na sushi. No cóż takie życie. Jedni zarabiają za pajacowanie inni harują na kasie w Biedronce. Jest słuchalność jest kasa. Sprawa przycichnie i zarobi facet jeszcze więcej kasy (tak jak Kate Moss po aferze z kokainą) czego mu zresztą życzę bo dlaczego nie. On jest choć ciekawszy od np niuni Szulim która zarabia kasę za zachwycanie się pierogami w programie porannym..

Teraz się wszyscy oburzają że taki fe i jak on tak może a za kilka miesięcy radośnie włączą radio by zobaczyć co znowu wymyślił.
      • crises Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:00
        Facet, który papla w mediach "no przeprosiłem, bo szef mi kazał", zasługuje na to, żeby żadnej roboty już w życiu nie znaleźć. W każdym razie ja bym kogoś takiego nie zatrudniła.
        • kropkaa Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:16
          A jeszcze "lepsze" było z tym samochodem... Wziął kasę, ale auto bez rewelki, jeździł lepszymi, a poza tym szkoda mu było czasu na promocję...
          • ola Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:59
            po takim tekście firmy pewnie już się ustawiają w kolejce, by promował ich markę wink
        • triss_merigold6 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:18
          Ojp, to jednak nie kreacja. On jest po prostu głupi.
          Wywiadu nie czytałam tylko komentarze, jakoś nie mogę strawić takiego poziomu oderwania od reala.
    • georgia241 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:33
      A tak w ogóle to rodzina Figurskiego to milionerzy. On sam jest pół-Rosjaninem, co nawet widać po jego rumianej ruskiej twarzy.
      Info:
      niewygodne.info.pl/figurski_michal.htm
      • kropkacom Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:53
        I co z tego, że jest w połowie z pochodzenia Rosjaninem?

W temacie. Pan przejechał się na swojej kreacji i teraz płaci za to, że się wszyscy nie poznali, że to kreacja była. tongue_out
        • georgia241 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:54
          Że mimo milionów i tak jest brzydki.
          • kropkacom Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 18:57
            Chyba nie zrozumiałam sarkazmu...
      • burina Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 01:56
        Tak z miłości bliźniego Cię proszę:
        schowaj sobie takie określenia następnym razem w buty.

Twarz jak twarz. A takich, co po nosach decydowali o tym, kto ma żyć, a kto nie, już przerabialiśmy. I fajne to dla nikogo nie było.
        • georgia241 Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 07:03
          Następnej muszę łopatologicznie: Mimo tego bogactwa jest głupi i brzydki i nic tego już nie może zmienić. A czy ja mu odbieram prawo do życia? Kobieto...
    • donkaczka Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 19:27
      po waszych komentarzach zaczynam rozwazac odpalenie gazecie 19,90 i przeczytanie tego wywiadu..
      • ola Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 19:29
        wystarczy iść do kiosku i kupić za 2,50 zł wink
        • georgia241 Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 19:40
          Albo za darmochę przeczytać i odłożyć gazetkę na stojak.
          • donkaczka Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 20:04
            nie oplaci mi sie, bilet na samolot do Polski wyjdzie drozej smile
      • daisy Re: Wywiad z Figurskim 16.09.12, 19:41
        Donka, odpuść sobie, dwie dychy to pikuś, ale czasu zwyczajnie szkoda. Ten wywiad nie jest tak kontrowersyjny, jak go tutaj malują, raczej powiedziałabym smętny, i to najbardziej na samym końcu, gdy wywiadowany dziwi się, że ludzie sądzili, że on mówi to, co myśli... Jakiś biedaczyna ten Figurski.
      • lauren6 Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 11:52
        www.pudelek.pl/artykul/43264/jestem_bezrobotny_bez_planow_zona_tez_a_wokol_sepy/
        • riki_i Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 13:08
          Ten facet był zawsze w każdym calu beznadziejny i kompletnie nieśmieszny, za to holowany rodzinnymi i środowiskowymi układami.

Tak całkiem to nigdy nie spadnie, bo znajomi Królika zawsze rzucą mu ochłap typu szef pięciorzędnej muzycznej telewizji na satelicie, jak obecnie. Takie gnidy może zabić tylko całkowity ostracyzm ich własnego środowiska, ale poza Karoliną Wajdą nie znam przypadku aby kogoś to skutecznie spotkało. Tak więc póki Figurski nie zabije nożem kochanki, a policja po układzie nie zatuszuje sprawy, raczej marne szanse że ten nalany ryj zniknie z rubryk towarzyskich. Niestety, jak się popatrzy na dzisiejszych celebrytów to tata ubek /komuch/ peerelowski dyplomata/ tajny współpracownik wciąż rządzi. Ustawili się przy korycie na całe pokolenia.

• crises Re: Wywiad z Figurskim 18.09.12, 08:53
            A o co chodzi z Karoliną Wajdą, bo nie kojarzę?
            • a.va Re: Wywiad z Figurskim 18.09.12, 09:42
              forum.gazeta.pl/forum/w,14,98497119,98497119,Frykowski_Karolina_Wajda_smierc_i_brak_winnego.html
      • kropkaa Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 16:29
        Hm, nie wiem, czy warto. Nie mam skanera, bo bym Ci podesłała.
    • josef_to_ja Bezczelny rusek i syn komucha. 17.09.12, 10:43
      Podstawy sukcesu w wychowaniu bufona i prostaka. Tatuś z PZPR, zakochany w ZSRR.
    • kamelia04.08.2007 Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 13:48
      przeczytałam, tyle ile było dostepne gratis. Szkoda mi pieniedzy na czytanie wywiadów z takim bałwanem.

Żenujacy jest on, jak i Wojewódzki, Wojewódzki, to sie jeszcze jakos smetnie próbował bronic w Polityce. Gdyby nie było palniecia o tym gwałeceniu, to moze by sie afera jakos po kosciach rozeszła.

Figurski zas tym kawałkeim wywiadu pokazał, że jest patykiem złamanym, zwykłym cwaniaczkiem podwieszonym.
    • ashraf Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 16:30
      Idiota zawsze dla mnie byl i bedzie, podobnie jak jego kolezka Wojewodzki. Najlepsza rada na takich pajacow jak oni to nie ogladac i nie sluchac ich programow/audycji. Brak ogladalnosci zabije kazdego twardziela-celebryte.
      • nolus Re: Wywiad z Figurskim 17.09.12, 18:07
        Że duet Figurski-Wojewódzki się w koncu rozpadnie,to mozna się było od niedawna domyślac,jak równiez tego kto zostanie na lodzie-Figurski to taki wymoczkowaty wieczny chłopiec,którego zawsze ktoś wyroluje,a Wojewodzki to Wojewodzki-sprzedajna medialna ku... Figurski zawsze odstawal od swojego kolegi-jednak dowcip i błyskotliwośc nie ta,a jego wlasne dzialania nie przynosily sukcesow- mial jakis wlasny talk-show,ktory byl tylko nedzna kalka programu wojewodzkiego.Ale tak jak ktos juz napisal-sadze,ze znajdzie sie dla niego miejsce na obrzezach show-businessu.
    • mia_siochi Re: Wywiad z Figurskim 19.09.12, 21:06
      https://vader.joemonster.org/upload/qwh/8752429c8dcd07figurski.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka