joanekjoanek 23.09.12, 01:35 Czy ktoś z Was był z dziećmi? Ile czasu tak realnie potrzeba, by zwiedzić i zaliczyć wszystkie atrakcje? Polecacie? jakieś rady, komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pibelle Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 01:49 Właśnie koleżanka wróciła z dziećmi i mówi, że: teraz jak byli nie było ludzi, obskoczyli wszystko w 2 dni. Najdłużej stali w kolejce do Myszki Miki - 20 min. Normalnie ponoć się stoi 2,5h i ogólnie mnóstwo czasu w tych kolejkach spędza. Natomiast wrażenia ich były średnie, bo wyszło na to, że ten Disneyland to niespełnione z dzieciństwa marzenie rodziców, a w dzisiejszych czasach odbiera się go jak taki lepszy lunapark i z nóg nie zwala. Z bodajże 19 atrakcji najmłodsze dziecko nie skorzystało chyba z 3 z racji ograniczeń wzrostu czy wieku (3latek), resztajak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 10:13 pibelle napisała: > Właśnie koleżanka wróciła z dziećmi i mówi, że: > teraz jak byli nie było ludzi, obskoczyli wszystko w 2 dni. Najdłużej stali w k > olejce do Myszki Miki - 20 min. Normalnie ponoć się stoi 2,5h i ogólnie mnóstwo > czasu w tych kolejkach spędza. To jakaś urban legend. Byliśmy tam dwa razy i to w sezonie, a nigdy nie staliśmy dłużej, niż pół godziny. I tak trzeba przyznać, że na tyle ludzi to wszystko bardzo sprawnie idzie. Disneyland składa się z jakby dwóch części - ten właściwy i Walt Disney Studios Park Na każdy z nich minimum 1-2 dni, w zależności, czy faktycznie chcecie zaliczyć wszystko, czy tylko to, co Was zainteresuje. My nie daliśmy rady, ale z tego względu, że dzieciaki były za małe na niektóre atrakcje, a na część z zasady nie chodzimy (gigantyczne roller-coastery) > Natomiast wrażenia ich były średnie, bo wyszło na to, że ten Disneyland to nies > pełnione z dzieciństwa marzenie rodziców, a w dzisiejszych czasach odbiera się > go jak taki lepszy lunapark i z nóg nie zwala. Nasi mieli po 5-8 lat i byli zachwyceni. Oczywiście, że jest to po prostu pewien rodzaj lunaparku (WDSP już mniej, bo tam jest więcej atrakcji związanych z kręceniem filmów i to jest fajne dla starszych dzieciaków), ale nie rozumiem - czego innego być oczekiwała? Mnie, jako dorosłej osobie podobał się głównie WDSP, a w samym Disneylandzie raptem dwie atrakcje Bardziej cieszyło mnie to, że dzieciaki piszczały z radości Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 16:13 Ja byłam dwa razy, pod koniec lat 90tych. Kolejki były masakryczne. Pobyt, mimo to, wspominam miło. Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 05:00 Poszukaj informacji na forum Francja, to od lat częsty temat. W tym roku Disneyland obchodzi urodziny, z tej okazji w ciągu tygodnia od urodzin osoba dorosłą + dziecko wchodzą za darmo. Fajny jest również Park Asterixa. Mojej córce podobał się nawet bardziej niż Disneyland, poza tym nie było prawie wcale kolejek. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 08:41 To zależy, czy jedziecie tam tylko dla dzieci, czy sami lubicie takie rozrywki. My lubimy, więc było świetnie. Siedzieliśmy tam 4 dni, a nie skorzystaliśmy ze wszystkiego. Na pewno wrócimy za jakiś czas, kiedy córka będzie mogła korzystać z większości dostępnych atrakcji (wtedy miała jakieś 4 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 11:55 No to jeszcze Wam zadam pytanie dodatkowe, tylko się nie śmiejcie, dobrze? Czy za poszczególne atrakcje w parku płaci się dodatkowo, czy bilet wstępu obejmuje wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 14:05 Bilet wstepu obejmuje wszystko. Kolejki sa faktycznie meczace. Wielu znajomych mnie ostrzegalo ale tez myslalam, ze to urban legend. Niestety. Bylam w czerwcu, w tygodniu kiedy ani we Francji, ani w sasiednich krajach nie ma swiat publicznych, pierwszy dzien lalo jak z cebra a kolejki byly srednio na 20-30 min czekania. Na Toy Story (tam gdzie strzela sie do imperatora Zurga) czekalismy 50 minut! To jakis obled. Niby wyjazd dla dzieci ale dla doroslych meczarnia. No i wazne tez ile lat maja dzieci. Mysle, ze taki optymalny wiek to 8-10 lat, moje byly troche za male. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 20:06 taje napisała: > Bilet wstepu obejmuje wszystko. Kolejki sa faktycznie meczace. Wielu znajomych > mnie ostrzegalo ale tez myslalam, ze to urban legend. Niestety. Bylam w czerwcu > , w tygodniu kiedy ani we Francji, ani w sasiednich krajach nie ma swiat public > znych, pierwszy dzien lalo jak z cebra a kolejki byly srednio na 20-30 min czek > ania. 20-30 minut to prawda, ale ktoś wyżej pisał o tym, że w każdej czeka się 2.5 godziny. Nie wiem, może ten ktoś miał pecha. My byliśmy 2 lata z rzędu i nigdy nie trafiła się nam taka kolejka. Nawet bym tyle nie stała. Zresztą przy każdej kolejce jest informacja, ile mniej więcej czasu trwa czekanie. Jeszcze coś mi się przypomniało - sprawdźcie w jakie dni mają pokazy sztucznych ogni, bo naprawdę warto to zobaczyć. Wprawdzie czeka się chyba do 23:00 czy nawet do północy, ale opłaca się Odpowiedz Link Zgłoś
pibelle Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 21:23 20-30 minut to prawda, ale ktoś wyżej pisał o tym, że w każdej czeka się 2.5 go > dziny. Nie, nie - że do Myszki 2,5 ponoć w sezonie. A oni zadowoleni, bo czekali 20 min. Natomiast do innych wchodzili z buta, bo nie było ludzi i to było super. Tylko, że ich dzieci właśnie też bez odlotu przyjęły całość. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 20:02 joanekjoanek napisała: > No to jeszcze Wam zadam pytanie dodatkowe, tylko się nie śmiejcie, dobrze? > Czy za poszczególne atrakcje w parku płaci się dodatkowo, czy bilet wstępu obej > muje wszystko? Bilet obejmuje wszystko w danym parku, nic się nie dopłaca, np. na jednej karuzeli możesz jeździć do oporu, aż Ci się znudzi. Jedynie za posiłki w poszczególnych restauracjach płacisz oddzielnie. Najtaniej wychodzi zakup łącznego biletu na kilka dni do obu parków (a przynajmniej tak było kilka lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Disneyland Paryż 23.09.12, 21:06 Z okazji tego 20-lecia oferty są tak atrakcyjne, że się to w pale nie mieści. Jedziemy na cały tydzień - z tym, że wolelibyśmy zmieścić się w 4 dniach z parkami, bo jeszcze i chwilę w Paryżu chcielibyśmy spędzić. Z Waszych wypowiedzi wynika, że to jak najbardziej realne. Fajnie Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś