Dodaj do ulubionych

Czy Wasze dzieci są do siebie podobne?

11.10.12, 09:57
Dla rozluźnienia...

Czy Wasze dzieci są do siebie podobne?
Np porównując córki do siebie, albo synów- bo tak chyba łatwiej prawda?
Albo czy były podobne do siebie jako niemowlęta, albo w chwili narodzin?
No bo jak się patrzy po latach na siostry czy braci to jednak podobieństwo jest, prawda?

Bo ja tak czekam na tą moją drugą, która ma być za 2 miesiące ( o ile lekarz się nie myli i usg i będzie córka) i się zastanawiam jak będzie wyglądała.
Jak mi się wizja noworodka nasuwa to tylko właśnie jako moja starsza, tą pamiętam dokladnie jakbym ją rodziła dziś, z resztą dookoła mam pełno zdjęć.

Czy będą wyglądały tak samo?
Córka to cały tata, jak druga pójdzie we mnie to chyba raczej nie , prawda?

Chociaż jak widzę dzieci znajomych utrwalone w tym samym wieku na fotkach to nie odróżniam. Ale np siebie od mojego brata już tak.

Powspominajcie, popatrzcie na fotki i powiedzcie, bo ja się doczekać nie mogę tego dziecka i ją sobie codziennie wizualizuję.
Obserwuj wątek
    • amy.27 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:02
      patrząc na mnie i na moją siostrę - czy na mojego męża i jego brata to od noworodka ani w zachowaniu i usposobieniu ani w wyglądzie - nie było absolutnie nic podobnego smile
    • kamelia04.08.2007 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:02
      moje sa blondynkami z niebieskimi oczami - to tyle, co je łaczy.

Ludzie mówia, że sa do siebie podobne, a ja widze, że starsza jest mieszana, a młodsza jest uderzajaco podobna do ojca. Inny kształt oczu maja, inaczej zarysowane brwi, inne włosy.
      Nawet jak patrze na zdjecia z wczesnego niemowlectwa to nie mam problemu z odróznieniem która jest która.
    • bsl Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:02
      z osobna nie , jak patrze na zdjecia kiedy były małe to dobrze, ze mam daty na odwrocie bo mam problem ktore jest ktore smile
      • zebra51 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:13
        Nie! Są jak ogień i woda, dzień i noc. Starszy czarnooki, czarnowłosy, śniady. Młodszy piwne oczy, jasne włosy, bialutka cera bez ani jednej plamki, pieprzyka, czy myszki. Młodszy dużo mniejszy od starszego w tym samym wieku.
        Charakter również mają inny. Starszy spokojny, wrażliwy, typ artysty. Młodszy szybki, na razie bardziej zainteresowany autami, głośnymi zabawkami.
        Przynajmniej na starość nie będą mi się mylić smile
    • mayaalex Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:06
      Moja siostra i ja zawsze bylysmy rozne. Moj maz i jego brat tez.
    • ma_dre Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:08
      Absolutnie nie! Co dziwniejsze, to ze wzrost i wage urodzeniowa oraz godzine urodzenia maja te sama co do cm, grama i 15', ale na tym podobienstwa sie koncza, no i oczywiscie obydwaj sa bialoskorzy i chlopcy. A oprocz tego to : inne sylwetki, inny charakter, inny zapach, inny odcien skory, inny kolor oczu, inny kolor i struktura wlosa, inne zeby.... wszystko inne!
    • sefora74 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:08
      Starszy syn 13l to "skóra zdjęta" ze mnie: jasny blondyn (ma piękne włosy do ramion) delikatna uroda, po ojcu ma wysoki wzrost i niebieskie oczy;
      Mały 8 lat to "skóra zdjęta" z ojca: oliwkowo/śniada cera, ciemne włosy, po mnie ma jedynie: brązowe oczy i charakterek smile
      Wcale nie są do siebie podobni ale obaj są naprawdę śliczni smile
    • gryzelda71 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:13
      Moje nie są i na żadnym etapie nie były do siebie podobne.
      Z kolei szwagra czwórka różnej płci dzieci podobne do siebie bardzo.Oglądając zdjęcia z niemowlęctwa ma się wrażenie ze jedno dziecko na nichwink
    • jajko54 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:16
      z wyglądu bardzo podobni, z charakteru zupełnie różni smile
    • princy-mincy Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:17
      my z siostra w ogole nie jestesmy do siebie podobne
      co prawda obie mamy ciemne wlosy i ciemne oczy, ale siostra ma ciemniejsze wlosy a oczy z zielonymi cetkami, ja nie
      ksztalt twarzy, oczu, linia brwi, zeby, nawet dlonie i palce mamy inne
      obie jestesmy szczuple ale kazda ma inna figure
      ona to caly ojciec, ja jestem podobna do mamy

• dynema Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:18
      Mlodsza dwojke mam w sygnaturce. Wygladaja jak z tej samej fabryki, ale wykonczenie rozne szczegolnie jesli chodzi o charakter. Corka dala nam popalic od malenkosci i podejrzewam ze tak zostanie… wink
    • 18lipcowa3 a jednak...? 11.10.12, 10:19
      Czyli jednak jest mniej podobienstwa niz mi sie wydawało ....
      Czyli musze sie spodziewac zupełnie innego dziecka? wink)))))))))))
      • 18lipcowa3 Re: a jednak...? 11.10.12, 10:20
        18lipcowa3 napisała:

> Czyli jednak jest mniej podobienstwa niz mi sie wydawało ....
        > Czyli musze sie spodziewac zupełnie innego dziecka? wink)))))))))))

Znaczy szansa jest duza ze jak bedzie inna to bedzie moja, a nie tatowa
        • bsl Re: a jednak...? 11.10.12, 10:22
          no teraz tez sa inne, ale maja 17 i16 lat ,syn 9
          pytalas o podobienstwo jak byly niemowlakami smile
          • marina2 Re: a jednak...? 11.10.12, 10:34
            jako niemowlęta : jakieś tam podobieństwa były np. bardzo silne wrażenie wywierały oczy /duże niebieskie z ciemną oprawą-niemal identyczne ,zarys brwi,identyczne nosy u pierwszej dwójki/.
            dzieci są podobne do Męża : jego kolory włosów ,oczy,jego mocna budowa u trójki dzieci,jedno drobniejsze po mnie.koleżeństwo żartowało sobie swego czasu,że gdybym dziecko "zgubiła " w mieście nikt by mnie nie zapytał czy to moje-zero podobieństwa.cała czwórka ma blond ciemny włosy i niebieskie oczy,ja jestem z innej palety : ciemna oczy czarnewink)
            rodzeństwo jest do siebie niezwykle podobne ,jeden synów to kopia Taty- z daleka odróżnia ich tylko wzrost/syn juz wyższy/,ale złapałam się kilka razy na pomyłcewink)
            odrębny temat charakter i temperament: kazdy z innej galaktyki
    • koralik12 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:21
      Z charakteru całkiem różni, z wygladu też. Jeden ciemne włosy, zielono-brązowe duze oczy, stosunkowo krótkie ręce i nogi, drugi platynowy blondyn oczy niebieskie małe, kończyny długaśne.
    • mondovi Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:25
      Moi kuzynowie - jeden 1,7m, brązowe oczy i brązowe oczy, drugi 1,96 niebieskooki blondyn. Głosy maja bardzo podobne.Charaktery skrajnie różne. Za to mój syn i jego przyrodni brat byli bardzo podobni do siebie w okresie do ok trzecich urodzin (dzieli ich 10 lat różnicy). Byli podobni do tego stopnia, ze mój syn oglądając zdjecia brata z dzieciństwa pytał - a co ja robię w tym domu z tymi ludźmi?
    • rosapulchra-0 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:31
      Trzy i trzy różne w chwili narodzin. Każda miała inną buzię, inną figurę, inne paznokcie, inne palce u stóp. Wpadłam w histerię, gdy zobaczyłam, że najstarsza ma takie same palce u stóp jak mój mąż, bo te jego paluchy mi się w ogóle nie podobają.
      Ale gdy były w przedziale wieku 8-10 lat, to ludzie je mylili i tak zostało do dziś. I nie zaprzeczam - są bardzo podobne, a ponieważ jest między nimi niewielka różnica wieku, to często są brane za trojaczki.
    • yuka12 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:42
      Syn i corka sa z wygladu do siebie podobni. Jeszcze niedawno czesto brano ich za bliznieta, zreszta jest miedzy nimi tylko kilkanascie miesiecy roznicy. Ale ostatnio zaczeli sie bardziej roznic. Charaktery i osobowosci natomiast maja od zawsze zupelnie inne.
    • ola Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:46
      Kompletnie inne.
      Pod względem wyglądu, charakterów, przyzwyczajeń, gustów. Dwa bieguny.
    • slonko1335 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:52
      Oboje z mężem jesteśmy niebieskookimi blondynami, nasze dzieci też takie są. Jednak syn to kopia tatusia, córka moja zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i charakter. Jako noworodki i niemowlęta dzieciaki były zupełnie inne, raczej czym starsze tym więcej podobieństw można znaleźć aczkolwiek z uwagi na temperament ludzie z reguły są w szoku jak dowiadują się, że to rodzeństwo...
    • triss_merigold6 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 10:55
      Biorąc poprawkę na różnice płci i różnych ojców, to byli do siebie podobni w wieku wczesnoniemowlęcym. Syn jest podobny do mnie, a córka mając 7-10 miesięcy wyglądała jak mój klon - porównując moje zdjęcia z tego okresu. Im jest starsza tym bardziej jest podobna do swojego ojca.
      Temperamenty inne.
    • piekielna-diablica Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 11:03
      syn jest klonem ojca i klonem swojego starszego przyrodniego brata (pierwszy syn ojca mojego syna)
      podobny do tego stopnia że jak pokazałam rodzicom zdjęcie tego przyrodniego brata (na zdjęciu w wieku dwóch lat) to oboje zapytani kto to wskazali własnego wnuka big_grin
    • grave_digger Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 11:04
      między moimi córkami jest 2 lata różnicy, a są do siebie podobne jakby były bliźniaczkami. często obcy ludzie właśnie tak myślą. aczkolwiek młodsza jest bardziej krępa i jak się urodziła to pomyślałam, że to moja starsza tylko, że szersza wink
      • grave_digger Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 11:05
        aha - ale z charakteru są jak ogień i woda. starsza jest delikatna, młodsza to buldożer.
    • imasumak Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 11:10
      My z siostrą byłyśmy od samego początku zupełnie różne. Ona mała i ciemnowłosa, ja znacznie wyższa i jasnowłosa. Charaktery to też antypody.
      Moje córki są do siebie niepodobne, ale to zupełnie nie dziwi, bo mają innych ojców.
      Starsza ma brązowe oczy (gdy była mała, mówiła że ma wysoki poziom kakałka we krwi wink), brązowe, proste włosy i jest niezwykle piękna.
      Młodsza niestety nie jest już taką pięknością, choć uroku jej nie brakuje smile. Ma jasne włosy i niebieskie oczyska.
      Charakterem też się znacznie różnią, starsza jest delikatna i wrażliwa, niezwykle ugodowa, choć nie podporządkowująca się gdy coś jest niezgodne z jej zasadami, młodsza ma natomiast silny, zdecydowany charakter i z łatwością przychodzi jej przejęcie przywódcy w grupie. Ponadto jest harda i nie odstąpi ani o milimetr od swojego zdania, musi mieć ostatnie słowo. smile
    • mamalgosia Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 11:11
      Ja uważam, że nie, ale osoby spoza rodziny twierdzą, że taksmile
    • ewasuwek Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 11:14
      moje dzieci nie są za bardzo do siebie podobne. Córka jest blondynką, syn brunet. Jedynie oczy mają identyczne - niebieskie.
      Jako niemowlęta też nie były podobne.
      Charakterki też skrajnie rózne....
    • mw144 Re: Czy Wasze dzieci są do siebie podobne? 11.10.12, 11:20
      Dziewczyny są podobne do ojca, więc do siebie też, niektórzy mylą je na zdjęciach z dzieciństwa. Syn podobny do mnie, do sióstr i ojca nijak. Za to charkter wszystkie po tacietongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka