18lipcowa3
12.12.12, 18:19
Czy nie sądzicie, że to nie fair pozwalać na to?
Czy nie uważacie tego za takie po części ''piractwo książkowe'' .
Bo dlaczego ściągać film z netu a nie kupić to jest złe, a czytać książkę chamsko na widoku a nie kupić to ok?
Jestem częstym klientem Empiku- niesamowicie mnie wnerwiają ''czytelnicy dziady'' - tak ich nazywam i uważam, że to takie chamskie dziadowanie stać w sklepie, czytać książkę, nie kupić jej, odłożyć na półkę i cześć.
Raz że blokują i tak wąskie przejścia, zwłaszcza teraz przed świętami, albo nie daj boże siedzą na podłogach i ciężko przepchać się by dojść do wybranej książki, a ja też muszę postać by przeczytać opis zanim kupię, poza tym chuchają, dmuchają, kaszlą na te książki, przewracają je brudnymi paluchami, oślinionymi a potem ja taką książkę np kupię. Bo zazwyczaj jest jeden egzemplarz, no może kilka, nie ma 20 tych samym tytułów koło siebie bym mogła wybrać nieruszany.
Hello? Od darmowego czytania są przecież biblioteki, czytelnie, też prędko mają nowości, można zarezerwować, można kupić używane książki za grosze np na allegro, sama tak robię. Np za 100 zł potrafię u jednego sprzedawcy zakupić z 7 książek i jedna opłata za wysyłkę. Opłaca sie, prawda?
Można kupić na pół z kolegą, tak też robiłam, można kupić i potem odsprzedać, tak też można - działa.
Trzeba naprawdę jak ten dziad stać w tym empiku i czytać a potem odkładać na półkę?
Bo co? Bo szkoda kasy? Bo lepiej 3 paczki fajek kupić zamiast książki za 30 zł?
Bo tak jest sprytniej, taniej, za darmo? A frajery niech kupują , tacy co się wstydzą tam stać, co czasu nie mają.
Nie, no ja rozumiem że dzieciak z biednej rodziny przyjdzie bo marzy o czymś typu Harry Potter ale starzy nie kupią bo nie mają, ale że dorośli ludzie , najczęściej chłopy stare tam stoją? Nie wstyd im?
No szczytem było dla mnie jak zwracałam nieczytaną nową książkę, a pani do mnie, że ona taka jakaś wygięta ''chyba czytana''. Ja mówię '' niech się Pani obejrzy za siebie, NA BANK jest czytana'' ( a za nią tłum sępów-czytelników)
Albo już w ogóle chamówa-czytanie i nie kupowanie gazety za 5- 7 zł....