malowanka06 17.12.12, 21:07 Muszę otworzyć rachunek w banku, zwykły ROR, bez karty kredytowej. Jaki polecacie (dlaczego)/jaki odradzacie? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koronka2012 Re: Najlepszy bank- jaki? 17.12.12, 21:16 Bez karty to chyba wszędzie będą cię kasować większość kont jest darmowa pod warunkiem dokonywania kilku transakcji kartą. Musisz porównać opłaty, tu nie pomogę bo korzystam z karty i nie płacę. Mogę polecić Millenium, lubię ich za 3% za zakupy w marketach i stacjach benzynowych płacone kartą, niestety od nowego roku zmieniają zasady (na mniej korzystne dla klientów rzecz jasna, ale nadal będą coś zwracać). Wygodne konto, przyjazne w obsłudze. Wygodnie się poruszać także w ING, z tym że tam mają gorsze warunki oszczędzania. Mbank jest darmowy bodajże przy operacjach na 500 zł. Pekao oczekuje chyba 4 transakcji, niezależnie od wartości. Odradzam Nordeę, mają jakiś archaiczny system informatyczny i obsługa tego konta to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Najlepszy bank- jaki? 17.12.12, 21:38 Mam DB NET w Deutsche Banku, z możliwością obsługi przez internet (system wygodny, intuicyjny) jest darmowe, nie mam do niego karty. Ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Najlepszy bank- jaki? 17.12.12, 21:46 W Deustchbanku dodatkowo jak wybierasz pieniądze w placówce nic nie płacisz (w innych bankach często pobierali opłaty). Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Najlepszy bank- jaki? 17.12.12, 21:55 Czytam na ebrokerze opinie i chyba nie ma banku idealnego ;/ na każdym ktoś wiesza psy. Myślałam nad aliorem albo ing lub mbank. I już nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 11:59 Jak dla mnie na chwilę obecną najlepszy jest alior. Wybraliśmy akurat ten, bo ma w ofercie wypukłą kartę, którą można przez internet płacić za bilety lotnicze (w Lufthansie). A jak za jakiś czas zaczną schodzić na psy, to poszukamy czegoś innego . Odpowiedz Link Zgłoś
aquarianna Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 13:58 suazi1 napisała: > Jak dla mnie na chwilę obecną najlepszy jest alior. Wybraliśmy akurat ten, bo m > a w ofercie wypukłą kartę, którą można przez internet płacić za bilety lotnicze > (w Lufthansie). Hmm... toż takie karty to standard w każdym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 20:48 Karta płatnicza a nie kredytowa którą można płacić za zagraniczne zakupy w internecie to nie jest jeszcze standard w każdym banku... Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Najlepszy bank- jaki? 07.06.13, 15:50 w prawie kazdym. zapewniam cie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Najlepszy bank- jaki? 05.07.13, 00:25 slonko1335 napisała: > Karta płatnicza a nie kredytowa którą można płacić za zagraniczne zakupy w inte > rnecie to nie jest jeszcze standard w każdym banku... w każdym ! Albo prawie w każdym,tez byłam zdziwiona,że nie mając karty kredytowej mogę zapłacic karta płatniczą za zakupy w zagranicznych sklepach . Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Najlepszy bank- jaki? 10.07.13, 10:10 chyba jednak nie taki standard. Na 3 karty płatnicze jakie posiadam tylko jedna jest wypukła tzn PEKAO SA. Kredyt bank i ING wydały mi płaskie karty. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Najlepszy bank- jaki? 18.02.14, 23:18 Ja mam płaską z mBanku, płacę nią wszędzie, za granicą, przez internet... wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ponton24h Re: Najlepszy bank- jaki? 07.03.13, 09:38 Ostrzegam przed bankiem Meritum - jak zapomnisz PINu do karty to płacisz 25 zł, bo żeby mieć nowy PIN, to trzeba wyrobić nową kartę, ciekawe jakie jeszcze mają ukryte koszty... Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 11:55 W których, bo nie kojarzę??? Wypłacam czasem kasę w siedzibie Alioru albo wbk, kiedys w kredytbanku czy w getinbanku i nigdzie nie pobierali opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 17:56 W Ing jeśli wypłacasz kasę w okienku pobierają aż 9 zł. W Deustchbanku (nie wiem jak w innych bankach bo nie korzystam) nie płacę nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mytka82 Re: Najlepszy bank- jaki? 03.06.13, 10:37 Pod warunkiem, że masz konto Direct - a to jest internetowe, dlatego tak cię koszą. Wpłatomaty i bankomaty bezpłatne załatwią sprawę. Są też inne konta w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Najlepszy bank- jaki? 05.07.13, 00:37 gazeta_mi_placi napisała: > W Ing jeśli wypłacasz kasę w okienku pobierają aż 9 zł. Wystarczy,że w banku zalogujesz sie na swoje konto (można stacjonarnie ) i przelejesz kasę na OKO (otwarte konto oszczednosciowe) i z niego w okienku wyjmiesz za darmo. Polecam ING.Jeden z niewielu banków który nie ma żadnych gwiazdek,kruczków prawnych,pułapek na klienta pisanych drobnym druczkiem-w tym banku wszystko jest jasne-nie każą klientów omamiać jak w innych .Mogłabym sie rozpisac na ten temat bo mam sporo znajomych pracujących w różnych bankach więc wiem z pierwszej ręki. Minusem jest to,że cięzko dostac kredyt -ten co nie dostanie w ING za 10 minut dostanie w Getin banku Drugi minus-mają najpózniej ksiegowania,pamietam jak wplywały wypłaty-na końcu dostawalismy my z ING Ale polecam miec tam konto-za darmo bankomaty,przelewy,itd. Miałam konto w róznych bankach-pamiętam jak w PKO -lata temu-grudzień byl chyba i jakas mega promocja w REAL na zabawki-i brakło mi kasy przy kasie...Okazalo sie ze ten cudowny bank mimo ze brał po 12 zł miesiecznie za konto( rozbój w biały dzien,to było chyba 7 lat temu)to jeszcze naliczył jakąś dodatkową oplate roczną...ponad 35 zł-których mi brakło... Podziękowałam na rzecz ING . Miałam tez konto w Alior Banku do czasu kiedy za opóznienie w płatnosci (6zł) przysłali mi zawiadomienie o tymze opoznieniu za 45zł D Potem pamietam jak w TVN mowili,że to są nielegalne zagrywki banków. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka1311 Re: Najlepszy bank- jaki? 17.12.12, 22:03 Ja jestem zadowolona z mBanku. Wszystko bezproblemowo i o ile się nie mylę to kase też zwracają za zakupy ale na jakich zasadach trzeba doczytac nie polecam PKO BP chcą Ci wszystko wcisnąć, a jak trzeba pomóc to nie ma chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
klownbezueba Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 18:27 lenka1311 napisała: > nie polecam PKO BP chcą Ci wszystko wcisnąć, Co konkretnie? I chcą czy wciskają na siłę i wbrew woli klienta? > a jak trzeba pomóc to nie ma chętnych. Czy chodzi ci o niechęć do udzielania informacji? Czy coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Najlepszy bank- jaki? 19.09.13, 12:35 Usilnie próbują wcisnąć niepotrzebne karty kredytowe czy ubezpieczenia a gdy potrzebujemy np. kredytu w wysokości naszych dochodów to robią schody jakbyśmy chcieli milion pożyczyć i nie oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Najlepszy bank- jaki? 19.09.13, 12:38 Na minus dla PKO dodam jeszcze spore opłaty za prowadzenie konta, opłaty za każdy przelew, opłaty za wybieranie z innego niż pko bankomatu itd. Plusem jest karta płatnicza visa debit, którą przez net mogę płacić jak kredytową. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspertpko Re: Najlepszy bank- jaki? 20.09.13, 12:50 chipsi napisała: > Na minus dla PKO dodam jeszcze spore opłaty za prowadzenie konta, opłaty za każ > dy przelew, opłaty za wybieranie z innego niż pko bankomatu itd. Masz pewnie "stary" ROR. Możesz założyć inny rachunek - nie trzeba będzie wówczas płacić za konto i przelewy. Załóż np. Konto dla Młodych (do 30 lat - nie wiem w jakim jesteś wieku), albo Konto za Zero. To drugie jest darmowe jeśli miesięczne wpływy wynoszą min. 1,5 tys zł, karta za darmo przy obrotach 250 zł. Darmowe przelewy internetowe to standard (autoryzacja przy pomocy SMS-ów). W całym kraju masz za darmo prawie 4 tys. bankomatów PKO i BZ WBK - są niemal wszędzie. Jeśli chcesz zachować dotychczasowy numer rachunku, to musisz za to zapłacić 50 zł. W przypadku Konta dla Młodych - darmowe są bankomaty na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
5justi Re: Najlepszy bank- jaki? 03.06.13, 19:05 ja dla odmiany POLECAM PKO BP - mam rachunek 7 lat, 3 kredyty w historii. wszystko bezproblemowo, sprawnie, bez ukrytych opłat i haczyków. doceniam uczciwość i rzetelną informację. natomiast największym gów...nem jest MultiBank...nigdy w życiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 12:03 ja mam Millennium, w sumie przez przypadek, bo tam było najkorzystniej mi kredyt hipoteczny wziąć parę lat temu; ale jestem bardzo zadowolona - przy utrzymaniu jakiegoś tam minimalnego stanu konta nie płacę za jego utrzymanie, nie płacę za przelewy, płacę tylko za utrzymanie karty debetowej raz na rok; jeśli zejdę w jakimś miesiącu poniżej min kwoty to za prowadzenie konta płacę tylko w tym konkretnym miesiącu; nie robię żadnych operacji w placówkach, więc nie wiem jak z opłatami; ma bardzo fajny interface, dużo fajniejszy niż mbank (tam też mam konto), ciągle go rozwijają, jest kilka przydatnych funkcji kredytowej nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
meg.123 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 12:25 ja mam w ing jest ok, prosta w obsłudze strona internetowa. Niestety mam kartę, nie wiem czy warunki sie zmieniły ja zakładałam ponad rok temu. Muszę w miesiącu dokonać płatności min za 100 zł wtedy nie płacę nic, wszystkie bankomaty za 0zł. Zakładając konto dodają Ci dodatkowe konto oszczędnościowe OKO i samemu się tam wpłaca wypłaca bez żadnych kosztów aczkolwiek zarobki marne no chyba że od dużej kwoty ach i od zarobku na odsetkach odliczają podatek belki więc w sumie zarobek znikomy Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love mnóstwo takich banków jest 18.12.12, 13:49 1) Alior Sync - zupełnie bezpłatne konto i karta, wszystkie bankomaty za free, 2) Alior - w którymś pakiecie (chyba coś z rachunkami w nazwie) bezpłatne konto i karta, wybrane bankomaty za free 3) DB - bezpłatna karta ale min. jedna transakcja nią w miesiącu musi być (np. z bankomatu), wszystkie bankomaty za free - Konto internetowe dbNET, 4a) IDEA - zupełnie bezpłatne konto i karta, wszystkie bankomaty za free - Konto IDEALNE 4b) Getinbank - to samo - Konto swobodne 5) Millenium - bezpłatne konto i karta* oraz zwrot 3% za płatności kartą w niektórych sklepach (* wymagane wpływy min. 1000 + jedna operacja kartą) - DOBRE KONTO, wszystkie bankomaty za free 6) mbank - bezpłatne konto i karta * (wymagane transakcje bezgotówkowe kartą na 100 PLN mies.), wbrew pozorom jedno z gorszych - ekonto, wybrane bankomaty za free 7) BGŻ - bezpłatne konto i karta za 5/8PLN, wszystkie bankomaty za free, ale dają 1% od wpływów na konto*, więc jeśli zarabiasz 5 000 to jesteś 50-5 = 45 PLN do przodu co miesiąc, a jeśli 2 000 to 20 - 5 PLN = 15 PLN /miesiąc (trzeba zapłacić miesięcznie kartą min. 300 PLN/mies., co dla posiadacza samochodu lub domowego zakupowacza powinno być banalne) - konto z PODWYZKA Ale generalnie większość banków ma w ofercie konto i kartę za fee. Najczęściej to konta zakładane przez internet. I czasami trzeba spełnić jakieś warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 15:36 byle nie pekao sa - zdziercy jedni. zabrali mi kasę i nie chcieli oddać. dopiero jak wytknęłam błąd to oddali ale dopiero po tygodniu bez słowa przeprosin Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 17:52 Ja mam w ING i jestem zadowolona. Konto za darmo, kartą muszę zapłacić chyba 100zł miesięcznie, i też jest za darmo. Wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce darmowe. Obsługa miła i kompetentna. Mamy też u nich kredyt, decyzję kredytową otrzymaliśmy dosłownie w 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
stef63 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 19:07 Kartę debetową spokojnie możesz brac. Debetową możesz płacic w sklepach i wypłacac z bankomatów, ta karta jest bardzo przydatna. W większości banków ta karta jest bezpłatna do roru, trzeba tylko spełnic niewielkie wymogi, by była bezpłatna np. w Deutsche Banku przy koncie dbNET aby karta była bezpłatna trzeba wykonac jedną transkację kartą w miesiącu, a w tym banku wypłata z bankomatu to transakcja. Karty kredytowej nie musisz brac, nawet jeżeli bank będzie Ci ją proponował. Polecam konta w Eurobanku - on-line lub prestige Nordea Bank - nordea spectrum, (tu opłata 1,5 zł miesięcznie za kartę przy spełnieniu wymogów bezpłatności) Deutsche Bank - dbNET + te konta o których pisali poprzednicy. We wszystkich tych bankach by ror był za darmo trzeba spełniac warunki bezpłatności: określone wpływy, określoną ilości płatności kartą. Dobre konto ma miec: prowadzenie konta za 0 zł, wypłaty z wszystkich bankomatów 0 zł, przelewy przez net 0 zł, karta debetowa - 0 zł (niewielkie wymogi do spełnienia) token, zdrapki czy inne zabezpieczenia do przelewów internetowych - 0 zł. Nie polecam Pekao SA. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 20:52 Mamy konto zakupowe w aliorze. Nie ma karty kredytowej ale ich płatniczą można płacić w necie co dla mnie jest istotne bo często tego używam w transakcjach zagranicznych zwłaszcza. Jest cashback za wszelkie transakcje bezgotówkowe oraz overnighty. Zyski z nich i casback przewyższają wszelkie opłaty dotyczące konta. Jedyna niedogodność jaką zarejestrowałam ostatnio to prowizja od wpłat we wpłatomacie którą wprowadzili niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 21:03 Witam, Lubię WBK. Ale to jest subiektywne bardzo, bo tam moja koleżanka pracuje i jestem "VIP". Aliora nie trawię, bo raz byłam świadkiem opierdzielania młodej stażystki przez jakąś tam kierowniczke i zrobiło mi się głupio i jej zwróciłam uwagę, że tak to się nie mówi nawet do psa. PKO SA i PKO BP - solidne i liski chytruski, zwłaszcza PKO SA. BPH proponuje mi mniejszy kredyt niż WBK i Alior i inne banki, choć obraca moimi pieniędzmi od lat i zna mnie od lat. Muszę zlikwidować ten rachunek, bo mnie z ich hojnością szlag trafi. City i Nobel Bank... Cóż. City się popsuł, a Nobel na kredytach nieźle zarabia, dużo za dużo, kiepskie warunki, bardzo kiepskie. Generalnie, nie ma dobrych banków;-D Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.12.12, 21:51 Dzieki za podpowiedzi i odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: Najlepszy bank- jaki? 03.06.13, 10:11 szukając banku zwróć uwagę na to jak obsługują klienta i jaka jest jakość usług online, czyli np na to że getin bank słynie z olewania klientów którzy chcą od nich odejść i zabrać pieniądze (zawsze psuje im się wtedy system na kilka dni i towje pieniądze leżą), mbank ma stosunkowo często problemy z usługami internetowymi i chyba też z bezpieczeństwem serwerów, wszelkie pko są bardziej dla klientów przy okienku, polbank przed połączeniem miał problemy z zabezpieczeniem odpowiedniej ilości gotówki w polsce, itp. poszukaj forów tematycznych ze skargami to będziesz wiedziała gdzie NIE zakładać konta. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Najlepszy bank- jaki? 03.06.13, 19:02 Ja załozyłam konto w banku spółdzielczym. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Najlepszy bank- jaki? 07.06.13, 20:16 Od zawsze mam konto w mbanku, nie mam ubezpieczenia karty, kartę mam najzwyklejszą sztuk 1, nie mam kart kredytowych, do konta założyłam sobie subkonto. Przelewy najczęściej po definiowane, wiem gdzie mam bankomaty darmowe, bo nie dopłacam za korzystanie ze wszystkich i przy takich minimalnych wymaganiach moje konto jest dla mnie najlepsze. Podejrzewam że w innym banku przy takich samych założeniach konto było by też idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Najlepszy bank- jaki? 04.07.13, 23:45 Podepnę się pod wątek. Potrzebuję konto, za ktore nie będę placila, ewentualnie takie, ktore mi doplaci. Możecie cos podpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Ma ktos- Konto Godne Polecenia? 05.07.13, 00:54 Ma ktos z Was to z BZWBK? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: tak 05.07.13, 21:58 Wiem, ze sie skonczyła. Zastanawiam się, czy jest w nim jakis haczyk, bo w sumie to wciąz jest atrakcyjne (bez opłat, chyba z dobrymi kartami). A swoją drogą zastanawiam się, czy będę używała karty dotykowej, czy potrzebna mi karta z punktami playback, bo robię mało zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: tak 05.07.13, 22:08 online.sync.pl/ib/cop.html?partnerID=3 konto: 0 karta: 0 przelewy: 0 wypłaty ze wszystkich bankomatów: 0 10 przelewów natychmiastowych do innych banków: 0 Odpowiedz Link Zgłoś
alojzs Re: tak 09.07.13, 16:55 Sync zdecydowanie najlepszy. i bez dodatkowych warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Najlepszy bank- jaki? 09.07.13, 23:01 Nie znam się za bardzo i prawdą jest , że nie wnikam czy tu płacę kilka groszy za przelew czy nie. Aż tak bardzo drobiazgowa nie jestem , nudzi mnie węszenie gdzie najtaniej . Współpracuję z PKO SA , nie mam nic do zarzucenia , nie mam kredytów , pomagają kiedy zapomnę pinu , hasła itd . Dla córki założyłam ostatnio umowę PAK PRO , zobaczymy co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 zmiana konta 17.07.13, 01:12 Czy konto w ramach jednego banku można bez problemu zmienić? Mąż ma w WBK-u i placi z nie, a jest tam też konto bezpłatne. To zależy od konkretnego banku? Odpowiedz Link Zgłoś
volkenban Re: zmiana konta 22.07.13, 20:19 Myślę, że najkorzystniej mieć obecnie konto w Getinie. Konto getin up jest najnowocześniejsze pod kilkoma względami. Ciekawa jest bankowość internetowa stworzona w systemie kafelkowym na wzór windowsa 8. Odpowiedz Link Zgłoś
gumri [...] 26.07.13, 20:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
volkenban Re: zmiana konta 30.07.13, 18:57 Jednak najważniejszy argument ktory zdecydował o założeniu konta w Getinie to promocja dla kierowców - paliwo po 3,95 zł. Od tej pory zarabiam na prowadzeniu konta Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: zmiana konta 18.02.14, 23:23 WBK wydzwaniał do moich rodziców z propozycją zmiany konta z płatnego na bezpłatne, więc raczej się da... (boją się że klienci odejdą do innych banków, dlatego namawiają pytałam, bo wydało mi się to podejrzane ) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Najlepszy bank- jaki? 09.07.13, 23:25 Absiolutne mistrzostwo świata w nabijaniu klientów w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gumri [...] 26.07.13, 20:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawy-1 Re: Najlepszy bank- jaki? 19.09.13, 11:21 Według tej strony: jakirachunek.pl/najlepszy-bank-w-polsce/ najlepszy bank to Alior, bo niby dostał jakąś nagrodę w brytyjskiego magazynu, ale może lepszy mbank? Odpowiedz Link Zgłoś
esmeraldato Re: Najlepszy bank- jaki? 20.09.13, 15:25 to był euromoney. Z tego co wiem to bardzo prestiżowa nagroda – wiec wydaje mi się, że takie wyróżnienie świadczy o jakości Odpowiedz Link Zgłoś
patpat16 Re: Najlepszy bank- jaki? 17.02.14, 11:34 Ostatnio mbank się chcwali że jest najlepszym bankiem jeżeli chodzi o obsługę: jakirachunek.pl/najlepszy-bank-pod-wzgledem-obslugi/ Ale słyszy się o nich raczej sporo nie najlepszych historii Odpowiedz Link Zgłoś
kietka Re: Najlepszy bank- jaki? 17.02.14, 11:50 W DB mam takie doswiadczenia: miałam kredyt miałam darmowe konto ROR, z ktorego schodziła rata na ten kredyt, przychodziła pensja itd. złozyłam wniosek o spłate kredytu, całkowita w tzw miedzyczasie zmieniono mi status konta, na kredytowe, z opłata 12 zł miesiecznie, oczywiscie przysłali nowe warunki, ale tylko w celach informacyjnych po spłacie kredytu dalej pobierali 12 zł za prowadzenie rechunku zmiane statusu konta na niekredytowe wycenili na 150 zł, skarga złozona, ale co z tego. do tego od wpłaty kwoty kredytu do spłaty przez bank kredytu minął tydzien, jako, ze kredyt walutowy musiałam dopłacic im 800zł, bo waluta podrozała, zlozona skarga i co z tego. zainteresowałam sie sprawa i niesetety praktyki nie sa odosobnione. jakby mi sie chciało, to spokonie mogłabym pojsc do sadu, ale za kilkaset zł? kto im pojdzie, komu sie chce? i na tym zarabiaja swoje tez. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Najlepszy bank- jaki? 17.02.14, 15:22 mbank był ok, ale ostatnio mają nową stronę i jak stara przestanie istnieć to muszę się stamtąd wynieść, bo ten nowy system jest nie do zaakceptowania dla mnie. DB jest moim zdaniem mało przyjazny (oceniam stronę, bo wszystko robię przez internet), nie lubię z niego korzystać i jak się wreszcie zbiorę to pojadę do nich i zamknę ten ror. Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Najlepszy bank- jaki? 17.02.14, 15:46 Alior Sync jest ok ale od kwietnia nie będą płacić 5% za zakupy dokonane w necie Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_18 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.02.14, 15:30 najważniejsze że sync jest darmowy (karta, konto, wszystkie bankomaty), czego inne banki nie dadzą ci w stałej ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
zmyslona2 Re: Najlepszy bank- jaki? 18.02.14, 20:15 a czym ten sync jako konto rozni się od normalnego konta w alior ?, mam rozsadne i kroją mnie 17zl /mies. za prowadzenie i kartę od pol roku, mimo tego ,ze trzymam tam sporo kasy, konto jest bardzo aktywne(duzo przelewow, zlecen), ale pensja co miesiac jest w euro a nie pln i to ich nie satysfakcjonuje albo się wynoszę stamtąd, bo nie dam się okradać perfidnie,albo muszę cos zmeinic Odpowiedz Link Zgłoś
alfa1956 Re: Najlepszy bank- jaki? 19.02.14, 17:09 Co ty opowiadasz? Rozsądne jest darmowe jeśli Alior to twój główny bank Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Najlepszy bank- jaki? 18.02.14, 22:45 Zobacz może Nordea Bank - i ich oferta "Ulubione" To bank szwedzki jeszcze -potem PKO BP ale konto po podpisaniu umowy zostanie na starych zasadach. Ogólnie rada - czytaj tabelę opłat a nie hasła reklamowe "wszystko za O" Odpowiedz Link Zgłoś
taksi0 Re: Najlepszy bank- jaki? 19.02.14, 14:30 to mój podstawowy bank, więc jako tzw. "aktywny klient" nie płacę, serwis mają spoko. Wiem, że niektórzy narzekają na kolejki - mają ciągle sporo klientów starszej daty, ale osobiście już od X lat nic nie załatwiam w okienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnaniespodzianka Re: Najlepszy bank- jaki? 19.02.14, 17:51 ja mam tak, że korzystam z banku dopóki jestem zadowolona z obsługi, sprawności, kosztów, itp. poza tym w miarę na bieżąco staram się porównywać swój bank z in, by wycgwycić coś ciekawego. 4 m-ce temu zmieniłam na alior - zarówno rorka, jak i karta ( a to dla mnie ważne, bo w zasadzie posługuję się tylko kartą i prawie nigdy nie mam przy sobie gotówki) to zero kosztów miesięcznie. aha, i mają tu też niezłą lokatę - 3,60%, więc na razie to nieźle, jak na nasze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
ulicafinansowa.pl Re: Najlepszy bank- jaki? 15.03.15, 22:35 Konto T-mobile jest najlepsze na rynku i karta i jej obsługa jest darmowa no ale skoro nie chcesz. Jest to nowa instytucja finansowa która che przyciągnąć jak najwięcej klientów dla tego ma bezkonkurencyjne oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
drogadowlasnegom Re: Najlepszy bank- jaki? 06.04.16, 16:35 Obecnie można zainteresować się promocją Money Mania 5 i mBanku. W ramach obecnej edycji, za założenie eKonta w mBanku do zgarnięcia jest aż do 600 zł premii. Z czego naprawdę łatwo jest zgarnąć 400 zł. Prześwietlenie promocji: www.jakoszczedzic.pl/2016/04/600-zl-premii-za-zalozenie-ekonta-w-mbank-w-ramach-money-mania-5.html Odpowiedz Link Zgłoś