Dodaj do ulubionych

bojów cd ;)

03.01.13, 13:29
pisalam kiedys o sasiadach z góry i ich pociechach harcujacych beztrosko miedzy 20.30 a 23...
poczatkowo konczylo sie na dudnieniu do 22 ale po interwencji M i oznajmieniu z ecisza nocna jest od 22 zaczeli dawac o sobie znac tez i po 22 zazwyczaj zabawa trwa do 23...
wczoraj stary poszedl i zadzwonil domofonem i poprosil o cisze bo jest cisza nocna (jak zreszta zauwazyla wczesniej sasiadka) odebrala corka okolo 8 lat, przeprosila i byl spokoj (btwmamusia powinna sie uczyc kultury od dziecka smile

Okolo 24 tatus ( z tych co po osiedlu przemykaja chylkiem, strachliwi jakby ich kot pogonil) rozpoczal walenie pilka o podloge...okolo 10 minut...mnie to akurat nie obudzilo ale M tak...no i zaczyna sie wojenka podjazdowa (chyba)...
co teraz? co radzicie ...nie mam zamiaru sie uzerac z chamskim motlochem...myslalam aby napisac maila do administratora , niech on sobie interweniuje smile pisze im pisma etc.
II rozwiazanie puscic opere na max o 6 rano smile
Obserwuj wątek
    • a-ronka slayer, wasp,megadeath 03.01.13, 13:35
      w godzinach 18-21.00. Wy w tym czasie kino,pizza. Wersja druga to jeśli tylko coś łupnie koło godziny 22 lub później to głośny łomot do drzwi sąsiadów i groźba wezwania policji.
      Chamowi nie przetłumaczysz, bierz go siłąsmile
      • gato.domestico Re: slayer, wasp,megadeath 03.01.13, 13:38
        z policja to chyba nie tak latwo ...o ile w przyp imprezy jest duze prawdopodobienstwo ze ...struze prawa zastana imprezowiczów w trakcie akcji to w przyp tego z czym mamy doczynienia to raczej policja moze poprostu , zanim dojedzie zastac cisze...i co wtedy wyjde w najlepszym razie na glupa albo jeszcze dostane jakas reprymende za wezwanie policji w sytuacji gdzie nic sie nie dzieje
        • a-ronka Re: slayer, wasp,megadeath 03.01.13, 13:44
          ale ty tłuczesz w drzi i krzyszysz,że wzywasz policję.Poza tym rób im wstyd przed sąsiadami. Nie ma to jak zmowa sąsiedzka i pokazywanie palcami.
          Postrasz młodę ,że powiesz w szkole co robi tatuś, powiedz mamusi,że powiadamiasz szkołę o deprawacji nocnej tongue_out (jest takie słowo ?)
          Działaj tak abyś ty była ofiarą ,oczywiście pismo do spółdzielni wskazane.

Trudno,chamskie metody są najlepsze a jak chamom pokażesz ,że jesteś wredna to odpuszczą.Jak będziesz grzeczna,wejdą ci na głowę.
          • gato.domestico Re: slayer, wasp,megadeath 03.01.13, 13:50
            rozumiem ale mamusia uwaza ze wszystko jest ok bo to przeciez "dzieci biegaja, bawia sie" a to ze u nas to jest jak dudnienie stada baranów to szczegól...

• izak31 Re: slayer, wasp,megadeath 03.01.13, 13:54
              Jezuuuu mieszkasz u mnie? Nade mną jest dwoje chłopców w ieku szkolnym. Zniose zabawu tip ale kilku godzinnego prawie nieustającego biegania lub turlania po podłodze to juz nie....A jeszcze ojciec z tych co uwagi dziecku nie zwróci i do tego cham i prostak a matka zahukana.
    • izak31 Re: bojów cd ;) 03.01.13, 13:42
      Ja robie coś takiego. Biorę jaki kawałek muzyki z mocnym basem. W programie do obróbki muzyki wycinam kawałek np. jakies łupniecie. ustawiam powtarzanie tego kawałka co jakis czas. I tworze plik mp3 trwający np. 30 min, 1h. Ustawiam subwoofer blisko sciany, podpinam mp3 i właczam. Nikt sie nie przyczepi,ze muzyka bo nic nie gra tylko co jakis czas mega łupniecie...prawie jak chińska tortura....
      • gato.domestico Re: bojów cd ;) 03.01.13, 13:48
        ocho widze zes specjalistka...a jakis prosty programik do takiej obrobki polecisz?
        dobra strona jest to ze moge ustawic tak aby zaklucic spokoj tylko im bo z boków nie mam nikogo smile
        a myslalam o 6 rano dlatego bo kiedys sobie wyjade na pare dni do rodzicó na wies big_grin a stary bedzie bawil sie w porannego dj.

Kurcze, fajne osiedle, male/kameralne a tu takie zakaly...po dobroci i grzecznie nie zrozumieja sad ehhhh a sasiedzi to taki typ ze jak ich spotkasz i zagadasz ( nawet glupie czesc/dzien dobry co slychac) to prawie sorry ale sraja w gacie bo musza sie odezwac , czerwone geby ze wstydu bo musza sie w oczy popatrzyc wink ale stukac /dudnic, biegac to potrafia bez oporów ... sad
        • lelija05 Re: bojów cd ;) 03.01.13, 13:53
          A może tak puścić szczekanie psa? Bo w razie skargi,to przecież psa nie macie.
          No chyba, że faktycznie macie, to inne zwierzę smile
          • gato.domestico Re: bojów cd ;) 03.01.13, 15:22
            mam smile ale od 6-22 to sobie wyc moze smile
      • maggorlo Re: bojów cd ;) 03.01.13, 13:49
        Rany julek.... A to sprawdzona technika? wink
      • izak31 Re: bojów cd ;) 03.01.13, 13:53
        Korzystam z programiku audacity....
        Potrafiłam byc naprawdę wredna. W niedziele tuz po 6.00 rano kilka łupnieć...potem spokój na zaśniecie...i znów....Miałam przez jakis czas spokój ale chyba muszę powtórzyć kurację.....
        • gato.domestico Re: bojów cd ;) 03.01.13, 15:22
          a moze moglabys mi przeslas taki maly plik z lupnieciem ? smile
          • izak31 Re: bojów cd ;) 03.01.13, 15:32
            nie wiem czy przejdzie ze wzgledu na rozmiar....program jest free i latwy w obsłudze.
            • gato.domestico Re: bojów cd ;) 03.01.13, 15:43
              jakbys mogla sprobowac to bylabym wdzieczna na gazetowego lub czeszy@interia.pl jak nie przejdzie to bede walczyc sama wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka