Dodaj do ulubionych

Wyglądam staro!

13.01.13, 22:47
Rozmawiałam z "dalszą sąsiadką" o pogodzie, że taka ładna i pewnie szkolne dzieci się cieszą ze śniegu na ferie. No i kobieta stwierdziła, że ja pewnie chodziłam do szkoły z jej dziećmi. Tylko, że jej dzieci są ode mnie 10 lat starsze! Jej się zrobiło głupio a ja w duchu przyznałam że istotnie wyglądam na 10 lat więcej.
Obserwuj wątek
    • ekaczmarczyk Re: Wyglądam staro! 13.01.13, 23:32
      Posluchaj tego: pracowalam niedawno w takim osiedlowym sklepiku. Idac kiedys z moim synusiem 6 letnim po zakupy mija mnie stala klientka i pyta mniie : Co to z wnusiem na spacerek sie wyszlo? SZOK, dodam ze mam 36 latsad
      • ekaczmarczyk Re: Wyglądam staro! 13.01.13, 23:33
        Dodam ze pani kolo 80-tki. Tym sie jakos pocieszamsmirk
      • an_ni Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 11:28
        no niestety tusza dodaje lat
    • bi_scotti Re: Wyglądam staro! 13.01.13, 23:33
      Blad w interpretacji: gadasz tak madrze i rozsadnie jakbys byla o tych 10 lat starsza - to o to chodzilo a nie o wyglad! Cheers smile
      • jak_matrioszka Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 12:32
        Otoz to! Ja kiedys umowilam sie na kawe i ciacho z kolezanka, ktora poznalam na sieci. Rozmawialysmy o wszystkim poza naszym zyciem prywatnym, nie wiedzialysmy wiec kogo sie spodziewac (wymienilysmy nr tlf. i o umowionej godzinie sie zdzwonilysmy). Na moj widok kolezanka otworzyla szeroko oczy i stwierdzila ze spodziewala sie spotkac pania 50+ (doswiadczenie i generalnie zachowanie na sieci - forum), a ja mialam wtedy 35 lat i ledwo sie toczylam w mocno zaawansowanej ciazy smile Ja ocenialam ja na 40-50 lat, zmiescilam sie we wlasciwej dekadzie wink
    • wrednadziewucha Re: Wyglądam staro! 13.01.13, 23:47
      Tell me about it... Ja mam 24 lata. Uczę angielskiego i na jednych z pierwszych zajęć zrobiłam takie ćwiczenie z wypisywaniem różnych numerów i słów na tablicy, zadaniem kursantów jest odgadnięcie jaki jest związek pomiędzy tymi 'symbolami' a mną. Napisałam 36 i kobieta stwierdziła, że to pewnie mój wiek....

Mam siostrę starszą o trzy lata. Jestem od niej wyższa i grubsza smile Ona się nie maluje. Nikt nie wierzy, że jestem młodsza.

W pracy noszę w miarę eleganckie ubrania, makijaż taki raczej delikatny. Nie mam siwych włosów, mam wszystkie zęby, żadnych zmarszczek (no w tym wieku?) a i tak ludzie biorą mnie za starszą. Mam nadzieję że bi_scotti ma rację w tym co napisała smile Chodzi mi o to, że wiele czynników gra tu swoją rolę i trzeba na to brać jakąś poprawkę. Uważam, że nic tak nie odmładza jak uśmiech i... jakiś dodatek w żywym kolorze. Pozdrowienia od 'młodszej-niż-na-to-wygląda'!
    • asia_i_p Re: Wyglądam staro! 13.01.13, 23:54
      Cóż, nowa współpracowniczka powiedziała mi, że mam śliczną wnuczkę (o mojej córce).
      Boli tym bardziej, że tak gdzieś do 25 lat wyglądałam na młodziej niż miałam. Ale potem przytyłam, a to niestety dodaje lat.
    • solejrolia Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 00:09
      Też miałam taki czas, ze wyglądałam staro i źle, plus 15 lat jak nic. To na skutek stresu, i problemów rodzinnych, potem również w pracy.

Niedawno znalazłam w kompie swoje zdjęcie z tego okresu czasu, i najpierw zawołałam męża, mówię patrz, a on stoi w szoku, podbiega córa, zerka w ekran i mówi: mama, to ty, ale jak nie ty.
      ale to jest za mną i choć teraz mam więcej zmarszczekwink bo czas płynie i to normalna sprawa, to wyglądam znacznie, znacznie lepiej niż wtedy.
      • paliwodaj Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 00:24
        mnie tylko pijak kiedys powiedzial ze ide z wnuczka, ale pocieszam sie ze on ledwie wiedzial kim sam jest wink
        • marychna31 apropos pijaków 14.01.13, 09:44
          Za mną i moją mamą to kiedyś banda pijaków wydzierała się rozpaczliwie na cały głos: "Mój boże-co za czasy?! Matka ładniejsza od córki!!"
          wink
          • sanrio Re: apropos pijaków 15.01.13, 19:13
            ...myśląc, że to ty jesteś matką?tongue_out
    • xyxzza Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 08:34
      Ostatnie lato, na plaży nad morzem moja mama, siostra (młodsza o 3 lata) i 4letnia siostrzenica. Obleśny dziad pijący winko na kocyku, zaczął zaczepiać siostrzenicę, potem siostrę, robił zdjęcia siostrzenicy. Siostra się nie odzywała (była dalej, nie słyszała). Mama poprosiła, żeby dał spokój, nie zwrócił uwagi. No to ja kazałam mu się odstosunkować, już nie tak grzecznie. Na to dziad w kierunku mojej siostry: mamę to masz miłą, ale teściowa wredna (!!!). Może i wyglądam na starszą niż jestem, ale o pokolenie??!!
    • 1yna-taka Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 08:58
      Nie martw się mi też ludzie dają 10lat więcej, nie przeszkadzało mi to do momentu gdy skończyłam 8lat, teraz jednak bywa to upierdliwewink
    • tully.makker Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 09:20
      ja przez cale lata wygladalam na starsza niz jestem - wlasciwie juz jako nastolatka. Ale zatrzymalam sie wygladajac tak mniej wiecej na trzydziesci pare lat i teraz po 40 wygladam na mlodsza.
      • echtom Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 10:16
        Pewnie należysz do typu "kobieta bez wieku". Minus, że w młodości nie wygląda się dziewczęco, plus, że na starość nie wygląda się staro wink
        • triss_merigold6 Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 10:27
          Skojarzyła mi się Weronika Rosati, od 10 lat wygląda identycznie. Kiedyś wyglądała strasznie staro, z wiekiem zyskuje.
          • morgen_stern Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 11:30
            To dlatego Rosati tak mi się podoba, nigdy nie kumałam zachwytu nad lolitkami czy dziewczęcą urodą.
    • morgen_stern Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 09:35
      Odważne wyznanie na forum, gdzie wszystkie dowód w sklepie wyciągają smile
    • triss_merigold6 Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 09:40
      Masz rysy twarzy, które postarzają czy to kwestia ciuchów, fryzury, przemęczenia?
      • lubie.garfielda Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 22:11
        mam poważny stres i zgryzoty
    • muchomorczerwony Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 10:00
      ja mam 38 i wygladam 10 lat mlodziej i uwierz mi,ze malo mam z tego powodu pozytywow- niektorzy mysla,ze moga mnie traktowac jak mlokosa. mam w dodatku male dzieci,wiec kazdy mysli,ze jestem przed 30.
      to byloby ok gdybym szukala meza,ale ja akurat szukam czego innego.
      • aguila_negra Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 11:14
        muchomorczerwony napisała:

> ja mam 38 i wygladam 10 lat mlodziej i uwierz mi,ze malo mam z tego powodu pozy
        > tywow- niektorzy mysla,ze moga mnie traktowac jak mlokosa.

Młokos w wieku 28 lat?
        Doprawdy nie rozumiem, czym się niby różni traktowanie człowieka gdy ma 30 lat od traktowania człowieka gdy ma lat 40?

> to byloby ok gdybym szukala meza,ale ja akurat szukam czego innego.

A czego szukasz? smile
      • morgen_stern Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 11:27
        Jakoś nie kupuję twoich "żali" tongue_out
    • koza_w_rajtuzach Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 10:11
      smile))
      Gdy miałam 12 lat to już wtedy brano mnie za mamę mojej siostry (jest właśnie o 12 lat ode mnie młodsza). Ale ja zawsze byłam bardzo poważna, dobrze rozwinięta fizycznie (duże piersi itdwink) i pewnie wynikało to w dużej mierze z wyrazu twarzy. Od dawna nie było już takich sytuacji, siostra bardzo wyrosła smile, ale ostatnio w pociągu konduktorka wzięła mnie za mamę koleżanki mojej siostry, razem jechałyśmy (koleżanka 15 lat, a ja 27). Nie przejmuję się tym, bo przecież kobiety po 30-tce i po 40-tce często naprawdę rewelacyjnie wyglądają.
      Wydaje mi się, że mimo wszystko wyglądam na tyle lat ile mam i na szczęście nigdy nikt nie wziął mnie za babcię moich dzieci wink)))).
      A co do tego, że osoby przy kości często wyglądają starzej, to nie zawsze tak jest. Znam dużo osób, które bardzo schudły i twarz im się zapadła, wyglądają o wiele starzej niż przed schudnięciem, choć znam też takie, które schudły i wyglądają rewelacyjnie, młodziej i lepiej wink). Ja tymczasowo mam lekką nadwagę, na razie mi się nie chce odchudzać, ale może kiedyś się skuszę na to wink.
    • default Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 10:43
      Długi czas zdarzało się, że byłam brana za siostrę mojej córki, ale niestety - już te czasy się skończyły, teraz już nikt tak nie pomyśli : po pierwsze dlatego, że obecnie jednak widać po mnie, że dobiegam do 50-tki, a po drugie - moja córka zatrzymała się z wyglądem na etapie mniej więcej 18-20-latki smile Taki typ urody, mimo prawie 30-tki wygląda jak gowniara. Zatem nie mam już szans na "bycie siostrą".
      • lubie.garfielda Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 22:07
        zatem twoja córka otrzymała dobre geny po mamusi wink
    • mdro Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 11:42
      A tam, i tak żadna mnie nie przebije!

Miałam wtedy ze 35 lat. Moja własna babcia, wpierw mnie skomplementowawszy, jak to młodo wyglądam, zapytała "Ale ty chyba od niedawna jesteś na emeryturze?" big_grin.

(Inna rzecz, że babcia już mocno niedomagała umysłowo, nie poznała mnie etc. - tak się przynajmniej pocieszam wink).
      • swiecaca Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 12:36
        dobre! może jej się ze swoją matką pomyliłaś, podobne jesteście?
        ja wyglądam na swój wiek, a jeszcze parę lat temu wyglądałam na sporo mniej niż metryka wskazywała... cóż, są większe problemy na świecie
        • echtom Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 12:41
          > ja wyglądam na swój wiek, a jeszcze parę lat temu wyglądałam na sporo mniej niż metryka wskazywała...

Ja też z każdym rokiem doganiam smile Próżność trochę cierpi, ale - jak napisałaś niżej wink Oswajam się powoli z tym, że młodzi mężczyźni ustępują mi czasem miejsca w tramwaju.
      • jak_matrioszka Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 12:38
        Dobra, wygralas!
      • na_pustyni Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 12:39
        you made my day
      • default Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 13:12
        Mnie moja matka ciągle pyta, kiedy przechodzę na emeryturę... Chociaż rzeczywiście gdyby nie nowe zasady byłoby to już całkiem niedługo smile
        A odkąd skończyłam 30 lat nieustannie posądzała mnie o początki menopauzy - na co bym się nie poskarżyła (głowa mnie boli, słabo mi było, jakaś zmęczona jestem), słyszałam od niej niezmiennie : "No, tak, bo to już menopauza u ciebie się zaczęła" .
        • echtom Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 22:12
          smile Moja na odwrót - trochę traci poczucie czasu i myśli, że ja wciąż młodziutka i pełna werwy jestem wink
    • gato.domestico Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 12:50
      to ja troche z innej beczki smile

Mamy dosc rzucajacego sie w oczy psa- rozpoznawalnego smile M czesto chodzi z suka na spacer na lake ktora graniczy ze spoldzielnia mieszk jednego z okolicznych osiedli i czasami Pan pilnujacy zagadywal do niego etc...
      Kiedys facet cos mu opowiada i mówi ze córka tego dnia byla z pieskiem na spacerze big_grin córka czyli JA big_grinDD myslalam ze padne smile
    • edelstein Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 13:25
      Ja bym sie zalamala szczerze powiedziawszy.
    • nil.la Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 19:23
      ten wątek jest akurat na dzisiaj dla mnie. Mam szefową , ma dokładnie tyle lat co ja- po 40.
      I dzisiaj wyglądała tak, że ja mogłabym być wzięta za jej teściową lub matkę.
      Mam doła od ranaaaaaa !
    • powerextension Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 19:34
      Tusza, zła fryzura, zła farba, smutny wyraz oczu i ust, zmęczenie, kiepsko dobrane ciuchy - to wszystko postarza.
      Stąd jedne panie w wieku 35, 40, 45 będą wyglądać młodo, świeżo, dobrze a inne staro.
      To dobrze widać na spotkaniach po latach klas z podstawówki. Część pań to laski, część sterane życiem rencistki od zawsze 50+
    • doral2 Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 20:01
      lubie.garfielda napisała:

> Rozmawiałam z "dalszą sąsiadką" o pogodzie, że taka ładna i pewnie szkolne dzieci się cieszą ze śniegu na ferie. No i kobieta stwierdziła, że ja pewnie chodziłam do szkoły z jej dziećmi. Tylko, że jej dzieci są ode mnie 10 lat starsze! Jej się zrobiło głupio a ja w duchu przyznałam że istotnie wyglądam na 10 lat więcej...ę

ale konkretnie na czym twój problem polega_

na tym, że rozmawiałaś z dalszą sąsiadką?
      na tym, że rozmawiałaś z dalszą sąsiadką o pogodzie?
      na tym, że ta pogoda jest ładna?
      czy na tym, że dzieci się cieszą ze śniegu na ferie?
      czy na tym, że się babie coś ubzdurało i myślała, że chodziłaś do szkoły z jej dziećmi?
      czy może na tym, że zrobiło się sąsiadce głupio?
      albo może na tym, że istotnie nie dbasz o siebie i wyglądasz na dziesięć lat starszą??

w zależności od odpowiedzi, udzielę stosownej rady.
      • morgen_stern Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 22:19
        Wszystkie wypowiadające się tutaj jakoś zrozumiały, o co chodzi autorce, może przeczytaj jeszcze raz?
    • nandadevir Re: Wyglądam staro! 14.01.13, 22:25
      Tusza tak nie postarza jak zaniedbana twarz i i brak fryzury. Pielęgnacja cery, fryzura i makijaż i jesteś w grze. Jakie stosujesz kosmetyki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka