Dodaj do ulubionych

Premie, nagrody...

13.03.13, 16:57
Hojne premie

- na tle załamywania rąk i wkurzania się , ze Ministerstwo Sportu kasę "daje" na wyprawę po ciała himalaistów, mnie z kolei szokuje to: hojność władzy dla niektórych.
Bo: nie bulwersują mnie nawet najwyższe premie czy pensje w firmach/telewizjach itp. prywatnych, ale w państwowych?- już tak.
Obserwuj wątek
    • anulka.p Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:05
      Bardzo bulwersuje, zwłaszcza że ta spółka zanotowała wielomilionowe straty. Za co te hojne premie?
      • marzeka1 Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:14
        Toż o tych panach mówią "chłopcy Drzewieckiego", a pan D. z kolei wsławił się z słynnym, że "Polska to dziki kraj". No dziki.
    • stuletnia_stokrotka Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:16
      chcesz wiedzieć jaką premię dostałam w dużej państwowej firmie? całe 150 zł tongue_out
      • marzeka1 Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:25
        Ale ci panowie dostali wyjątkowo lukratywne kontakty- to raz (ale ok, mogę uwierzyć, ze fachowców trzeba aż tak słono nagradzać), ale pisano o milionowych stratach, a tu proszę: nagle duuuże, hojne premie. I podkreślę jeszcze raz: gdy to firma prywatna, ich kapitał- zero wzburzenia, ale nie tutaj, nie tak.
      • anulka.p Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:27
        A tu - uważaj - "dwaj szefowie PL.2012, prezes Marcin Herra i wiceprezes Andrzej Bogucki, za przygotowania i pracę przy projekcie Euro 2012 zainkasowali po 1,3 mln zł premii (każdy)". A w ciągu ciągu tych 4 lat tych dwóch panów zarobiło łącznie 2,5 mln zł raptem.
        A sama spółka wykazuje 21 milionów strat.
        Skandal. Wielki.
        • marzeka1 Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:35
          Nie, chore państwo. Dlatego to tak bulwersuje- jest kryzys, ludzie tracą pracę, zarobki w wielu firmach stoją, a są cwani kolesie, którzy na "państwowym" mogą się "upaść".
          Właśnie to pokazuje kolesiostwo, brak przejrzystych reguł.
        • jamesonwhiskey Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:39
          > 3 mln zł premii (każdy)". A w ciągu ciągu tych 4 lat tych dwóch panów zarobiło
          > łącznie 2,5 mln zł raptem.

tyle nie zarobili , musieli sie podzielic , zaplacic podatki
          to sie tylko tak wydaje ze duzo distali
          • anulka.p Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:40
            > musieli sie podzielic

Z kim?
            • jamesonwhiskey Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:47
              a ty skad sie urwalas , no z tym co im dal te robote , to chyba dosyc jasne
              • marzeka1 Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 17:50
                Ale to już mafijnie brzmi big_grin
              • anulka.p Re: Premie, nagrody... 13.03.13, 18:01
                Wolałam się upewnić, co masz na myśliwink
                Co oni zrobili z tą kasą, to już inna historia, choć też ciekawa. Ale bulwersujące jest jak duża państwowa kasa idzie na takich panów w takich spółkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka