joanmary
16.03.13, 15:48
Mam nie lada dylemat. Dostałam ofertę pracy w moim zawodzie. Wszelkie dokumenty mam przygotowane a wymagania spełnione. Pracę bym zaczęła od września. Jednakże kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Pani doktor powiedziała że to wczesna ciąża. Nie wiem co zrobić. Martwię się że jak powiem pracodawcy że jestem w ciąży to nie przyjmie mnie do pracy a jak nie powiem i przemilczę to będzie jeszcze gorzej. Pracy szukałam pół roku. Nasza sytuacja materialna jest aktualnie nie do końca dobra. Utrzymujemy się z pieniędzy z urlopu wychowawczego , dodatkowo rodzice nam pomagają. Mąż ma w pracy sezon martwy . Dopiero w kwietniu zaczyna sezon. W tej sytuacji mąż uważa że nie poradzimy sobie finansowo z drugim dzieckiem i powinnam zrobić wszystko by poronić dla kariery . Jest mi ciężko z tą myślą. A jak nasi rodzice się jeszcze dowiedzą że spodziewamy się to będzie eksmisja jak nic. Dodam jeszcze że się zabezpieczamy. Jak czytam historie kobiet po poronieniach to mnie aż mrozi. Nie jestem w stanie zrobić tego dziecku. Czy wy byście poświęciły karierę dla dziecka ?