Dodaj do ulubionych

Prośba "informatyczna".

23.03.13, 10:04
Syn poczynił na konkurs prezentację w power poincie (biografia Prusa) niestety działał w wersji 2010. Było to 2 tyg. temu, zanim jeszcze ukazał się oficjalny regulamin tegoż konkursu szkolnego.
Po jego przeczytaniu okazało się, że dopuszcza on do konkursu jedynie prezentacje zapisane w power point 2003 i 2007 ( oczywiście prezentację trzeba było również skrócić).
Nie mam możliwości zapisania pliku w 2007, natomiast wersja 2003 nie dopuszcza możliwości wgrania pliku dźwiękowego, a na tym zależy nam równie mocno co na całej prezentacji.
Czy któraś z Was dysponuje wersją 2007 i mogłaby mi tą prezentację odpowiednio zapisać...byłabym wdzięcznasmile
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Prośba "informatyczna". 23.03.13, 10:05
      oczywiście powerpoint łącznie
    • z_lasu Re: Prośba "informatyczna". 23.03.13, 10:12
      A nie masz możliwości zapisania w formacie zgodnym z poprzednimi wersjami? "Zapisz jako" i wybierasz interesujący Cię format. Ja PP2007, ale obawiam się, że w tę stronę to może nie zadziałać, tzn. ja mogę nie otworzyć pliku utworzonego w wyższej wersji. Jak chcesz to pisz na gazetowego.
      • a.nancy Re: Prośba "informatyczna". 23.03.13, 19:09
        nie ma takiej opcji, bo 2007 i 2010 to taki sam format (pptx). teoretycznie są kompatybilne, problem w tym, że tylko teoretycznie, tzn. nie możesz być pewna, że wszystko będzie się "właściwie" uruchamiać w 2007.
        • saszanasza Re: Prośba "informatyczna". 23.03.13, 20:18
          dzięki dziewczyny za zainteresowanie, może w takim razie spróbować przeforsować zapis 2010.
          dla mnie jest bez sensu taki wymóg, ponieważ wystarczy ściągnąć z netu za darmo program powerpoint viewer i wszystko działasad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka