Dodaj do ulubionych

Jak często zmywacie makijaż?

08.04.13, 00:14

Mam taką koleżankę, co właściwie nigdy nie zmywa, rano tylko wyciąga śpiochy z oczu, nos przypudruje, czasem poprawi kreskę i szminkę, i hajda do pracy.
Dla mnie to niepojęte. Ja zmywam makijaż i nakładam nowy, średnio 3x dziennie, czasem nawet częściej, a poprawiam mniej więcej co pól godziny. Nie rozumiem jak można inaczej.
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:23
      Mój makijaż ogranicza się do kremu BB/ korektora (ostatnio raczej kremu) i różu. Zmywam go raz dziennie wieczorem. Na robienie nowego makijażu trzy razy dziennie nie mam ochoty, a i za bardzo nie mam czasu. Praca uniemożliwia mi poprawianie go co pół godziny - musiałabym wychodzić z lekcji. Nawet co 45 minut nie da rady, przerwy mam od czego innego.
    • aquarianna Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:29
      Ja nakładam nowy makijaż mniej więcej co 10 minut, więc i stary zmywam też tak samo. Nie rozumiem, jak można rzadziej. Latem, w upały nawet co 2-3 minuty.
      Naprawdę wystarczy Ci tylko 3 razy dziennie??? Nie czujesz się zaniedbana?
      • bella.maruda Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:33
        aquarianna napisała:

Naprawdę wystarczy Ci tylko 3 razy dziennie??? Nie czujesz się zaniedbana?

Zaimponowałaś mi, muszę się zastanowić nad sobą big_grin
      • pitahaya1 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:55
        A ja nakładam co 5 minut. Nie wiem, jak można nakładać rzadziej. A latem to pudruję nosek cały czas.
        A ty nie czujesz się zaniedbana???
    • babapiaskowa Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:30
      Ja zmywam tylko od święta i na większe wyjścia. Tak to tylko rano poprawiam troszkę, jak mi się tusz osypie albo puder wytrze o poduszkę. Dzięki temu mogę na kosmetykach trochę zaoszczędzić.
    • thegimel Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:33
      Jak pomalowałam pierwszy raz uroczyście na ośmnastych urodzinach, tak nie zmywam, tylko szpachli dokładam, uklepuję i jest.
      • bella.maruda Thegimel i Babapiaskowa! 08.04.13, 00:35
        Wy flejtuszki!
        • thegimel Re: Thegimel i Babapiaskowa! 08.04.13, 00:46
          Ale za to pełna ekologia tongue_out
        • babapiaskowa Re: Thegimel i Babapiaskowa! 08.04.13, 00:47
          A już tam, flejtuszki. Ja z natury oszczędna jestem, więc jak się gdzieś da przyoszczędzić, to trzeba skorzystać. Np. nie zmieniam też codziennie majtek, tylko same wkładki w majtkach, dzięki temu się mniej zużywają. Mam od dwudziestu lat wciąż te same - 7 par. Wyglądają wciąż jak nowe.
          • iwoniaw a propos bielizny 08.04.13, 00:54
            to nie jesteś odosobniona wink
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,33140661,,a_czy_kupujecie_szykowna_bielizne_.html?v=2
            • lauren6 Re: a propos bielizny 08.04.13, 10:00
              Kiedyś jako nastolatka byłam w pokoju z dziewczyną, która na 2 tygodniowy wyjazd miała ze sobą 2 (słownie: dwie) pary majtek. Codziennie rano przyklejała nową wkładkę i zakładała takie znoszone gacie. Koleżanka nie z jakiejś biednej patologii, raczej uważająca siebie a kulturalną i zadbaną laskę.
              Gdybym nie widziała tego procesu na własne oczy chyba bym nie uwierzyła, że można być takim brudasem.
    • iwoniaw Jesteś nieodpowiedzialną utracjuszką 08.04.13, 00:34
      nie dbającą w ogóle o zasoby naturalne naszej ledwie zipiącej planety. Trzeba serca nie mieć dla przyszłych pokoleń, żeby tyle wody i substancji ropopochodnych marnować. Ja to zmywam przed Wielkanocą i wtedy sobie też nowy tynk rozrabiam i resztę - razem z wapnem do cowiosennego bielenia izby. big_grin
      • bella.maruda Re: Jesteś nieodpowiedzialną utracjuszką 08.04.13, 00:36
        Wiesz, wolę być utracjuszką niż flejtuszką!
    • nanuk24 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:38
      Jestem za piękna, żeby się paskudzic tymi toksykami z kosmetyków.
      Czytałam niedawno, ze półek z pudru sypkiego szkodzi na oczy, a te całe maście, jak na nie się mówi...aaa...fluidy szkodzą na szare komórki jednym słowem jest gorszy od szamponow przeciwlupiezowych.
      • nanuk24 Re: Półek=pył 08.04.13, 00:39

• jak-nie-ja-to-kto Chyba pyłek=pył 08.04.13, 10:01
          • bella.maruda A nie nie, w tym wypadku półek=pył 08.04.13, 13:12
            Nie czytasz uważnie
    • pelissa81 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:42
      Zmieniam tak jak posciel, raz na kilka miesiecy. Ale mam kolezanke, ktora codziennie zmienia makijaz! Tak jak reczniki. Dla mnie niepojete, tyle sie marnuje.

Niedługo będziemy jak w filmie "Ze śmiercią jej do twarzy" - kochana, coś ci odpada. Daj, przyklejęwink
      • thegimel Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 00:51
        A majtki codziennie zmieniać? To dopiero rozpusta. Majtki zmienia się jak można nimi porąbać prześcieradło - wtedy zmieniamy też pościel. A skarpetki - rzucasz w szybę - jak spływają, to jeszcze mogą być, jak się przykleją, to wyprać. Tylko trzeba być czujnym, bo po opcji przyklejają się - mamy opcję tak twarde, że okno rozbiją. smile
        • pelissa81 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 01:06
          Wiesz, ja nie mam bidetu w domu sad Nie łapię się na żadną kategorię higienicznąsad
    • kamunyak Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 02:01
      > Mam taką koleżankę, co właściwie nigdy nie zmywa, rano tylko wyciąga śpiochy z
      > oczu, nos przypudruje...

chyba sobie jaja robisz...

No, chyba, że używa kosmetyków "trwałość 72 godz", to zrozumiem...
      Do tego jeszcze dezodorant 48 godz (chyba dłuższych jeszcze nie ma?) i, faktycznie, do roboty mozna lecieć. Byle piżamy nie zapomnieć zdjąć, cholerka...
      Całe szczęście, że się nie maluję.
      • pelissa81 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 02:07
        Bo ona jest materacem tej kolezanki i lustrem w lazience i wie jak kolezanka sie maluje. Niezly kit kolezanka wciska swoja drogawink Skora po 1-2 dniach niezmywania makijazu luszczy sie jak dzikasmile
        • bella.maruda Wiem, bo czasem z nią śpię. 08.04.13, 13:15
          pelissa81 napisała:

Bo ona jest materacem tej kolezanki i lustrem w lazience i wie jak kolezanka sie maluje.

• babapiaskowa Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 02:12
        kamunyak napisała:

> No, chyba, że używa kosmetyków "trwałość 72 godz", to zrozumiem...

E tam, przesadzasz, ja używam zwykłych kosmetyków z naszego bazarku i też dają radę, a nic na nich nie pisze o 72 godzinach. Tusz poprawiam mniej więcej co tydzień, jak się całkiem z rzęs wykruszy, a puder trochę częściej, no bo się wyciera w poduchę, a ja niestety śpię na boku. Niestety nie mam pomysłu na szminkę, bo ta cholera się zjada szybko uncertain
        • pelissa81 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 02:19
          zacznij uzywac flamastrow i markerowsmile Troche niesmaczne sa, ale trzymaja sie superbig_grin
          • stuletnia_stokrotka Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 06:39
            no i pięknie-macie mnie na sumieniu gdyż właśnie umarłam ze śmiechu big_grin big_grin
            • babapiaskowa Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:36
              stuletnia_stokrotka napisała:

> gdyż właśnie umarłam ze śmiechu big_grin big_grin

Przynajmniej masz teraz święty spokój z makijażem wink big_grin
              • antyideal Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:42
                W trumnie tez trzeba ładnie wygladac wink
                • thegimel Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 13:17
                  Ale zmywaniem i poprawianiem się nie musisz już przejmować tongue_out
          • babapiaskowa Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:34
            pelissa81 napisała:

> zacznij uzywac flamastrow i markerowsmile Troche niesmaczne sa, ale trzymaja sie s
            > uperbig_grin

O i to jest dobra myśl, muszę się tylko pilnować, żeby sobie tym markerem na zęby nie wyjechać, bo pomalowane zęby to już trochę nieestetycznie wyglądają.
            • antyideal Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:51
              Ale bialym markerem moznaby sobie wybielic ząbki smile
            • rhaenyra Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:52
              zeby korektorem na bialo i zalakiegowac zeby glanc mialy tongue_out
              • babapiaskowa Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 11:28
                A gdyby tak prysnąć lakierem z brokatem? Kurde, uśmiech bym miała jak gwiazda z Holiłudu big_grin
          • black-cat Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 12:15
            Markery się nie sprawdzają. Ja na usta stosuję lakier do paznokci. Przez dwa tygodnie usta jak maliny. Później zaczyna się kruszyć.
      • bella.maruda Skąd ten pomysł? Nie robię sobie jaj.. 08.04.13, 13:14
        kamunyak napisała:

chyba sobie jaja robisz...
    • kerri31 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 08:40
      bella.maruda i to zmywanie maijkażu i nakładanie od nowa 3 razy dziennie to Twoja nerwica natręctw ??
      Nie masz nic ciekawszego do roboty ? No chyba, że nie pracujesz zawodowo to byałbym w stanie to zrozumieć -nudzi Ci się.
      Ja maluję się raz :rano i chyba, że gdzieś wychodzę to poprawię.
      Nigdy w swoim 32-letnim życiu nie zasnęłam z makijażem na twarzy, nigdy. Brzydzę się tego a kogoś kto spał w makijażu i rano tylko się poprawił poznam na kilometr, jest parę charakterystycznych objawów.
      • noname2002 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 08:52
        Najwyrazniej od zbyt czestego mycia pierwsze ginie poczucie humoru smile
        • nabakier Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:18
          W tym przypadku nie ma co ginąć. dotyczy także bystrości wink

Ja nie zmywam w ogóle. Sam się po jakiś czasie anihiluje. A zanim się zanihiluje, to mam piękną tęczę na twarzy, zawsze niepowtarzalną smile
      • antyideal Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 08:56
        kerri31 napisała:

kogoś kto spał w makijażu i rano tylko się poprawił poznam na kil
        > ometr, jest parę charakterystycznych objawów.

A to sie zmartwilam uncertain jakich ??
        • pelissa81 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:11
          no jak to... szczesliwa mina, redbull (czy kawa w rece). Gleboki kac wymalowany na twarzy. Tez to czasem widujewink
          • antyideal Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:22
            Znam i lubie ten stan big_grin
            • nabakier Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:22
              Rozmarzyłam się big_grin
        • thegimel Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:19
          Jak to jakie- ślady flamastra tongue_out
          A tak w ogóle to cały czas czekam, aż Kerri złapie, że jakiś wątek jest na jaja. Nadzieja umiera ostatnia smile
          • aquarianna Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:44
            > A tak w ogóle to cały czas czekam, aż Kerri złapie, że jakiś wątek jest na jaja
            > Nadzieja umiera ostatnia smile

Ja czekam, aż nadejdzie wątek, w którym Kerri powie komuś coś miłego smile
    • ziarenko-piasku Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:33
      Musisz mieć kiepskie kosmetyki skoro tak często poprawiasz tongue_out

Ja zmywam makijaż co wieczór, nowy wykonuję co rano i wyglądam perfekcyjnie przez cały dzień smile
    • ladnyusmiech Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:38
      Jakiś troll jesteś?
      Czym ty się malujesz, węglem kamiennym?
    • rhaenyra Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:50
      bardzo niesurvivalowe zachowanie sad
      • bella.maruda O survivala są mężczyźni 08.04.13, 13:21
        Kobiety są księżniczkami

rhaenyra napisała: bardzo niesurvivalowe zachowanie sad
    • guderianka Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 09:57
      wink
      może raz na 2 tygodnie wink

ale to dlatego, że się nie maluję w zasadzie wink
    • duola77 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:14
      Rzadko zmuszę zmywać makijaż smile
      I nie w tym rzecz , że się nie maluję - ja się bardzo ładnie i duuużo maluję smile

Też kiedyś traciłam czas i kosmetyki na malowanie-rozmalowywanie.
      Aż w tv zobaczyłam patent "na lakier" do włosów big_grin
      Teraz to się pomaluję raz a dobrze , zasprejuję i voila smile
      Nie straszna mi żadna pora roku ani okoliczności przyrody, kolorki nie bledną.
      Raz w na miesiąc zmienię jak mi się znudzi smile

Jak porządny lakier to trochę się ciężko wysłowić ale cała reszta rekompensuje mi tę drobną niedogodność. Zresztą ja niespecjalnie rozmowna jestem .
      • hippo55 jesteście dziabnięte :) 08.04.13, 10:25
        i to zdrowo - ale za to jak sobie humor poprawiłam studiując ten wątek big_grin
      • babapiaskowa Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:45
        duola77 napisała:

> Jak porządny lakier to trochę się ciężko wysłowić ale cała reszta rekompensuje
        > mi tę drobną niedogodność. Zresztą ja niespecjalnie rozmowna jestem .

big_grin big_grin big_grin teraz to mi posunęłaś świetny pomysł. Muszę się trochę odchudzić, to jak sobie mocno twarz wylakieruję, a w szczególności usta, to jeszcze na jedzeniu zaoszczędzę, bo mi się paszcza nie będzie otwierać big_grin Chcąc, nie chcąc, będę musiała schudnąć. A mężuś jaki będzie zadowolony! Nie dość, że żonka mu się wylaszczy, to jeszcze przestanie gadać big_grin
        • duola77 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 11:04
          dałabym Wam jeszcze przepis na lifting lakierowy ale se konkurencji pod bokiem hodować nie będe tongue_out

wróóóóóóóć uncertain

geesus , z czym do ludzi babo ? 8]
          koło licowej się kucać zamarzyło uncertain
    • zdzisnadzis Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:39
      > Mam taką koleżankę, co właściwie nigdy nie zmywa, rano tylko wyciąga śpiochy z
      > oczu, nos przypudruje, czasem poprawi kreskę i szminkę, i hajda do pracy.
      > Dla mnie to niepojęte. Ja zmywam makijaż i nakładam nowy, średnio 3x dziennie,
      > czasem nawet częściej, a poprawiam mniej więcej co pól godziny. Nie rozumiem ja
      > k można inaczej.

jedno i drugie jest chore.. i nie zmywanie i zmywanie trzy razy dziennie i nakładanie nowego - chyba ze używasz tak kiepskich kosmetyków ze musisz sie tapetowac tak często, bo inaczej wyglądasz zle..
    • pitahaya1 Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 10:56
      Po powrocie do domu, czyli różnie bywa. Przy dłuższych wyjściach staram się pamiętać o bibułkach matujących. Reszty grzechów nie pamiętam.
    • fifiriffi Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 11:15
      nie gadaj?to chyba niemozliwe tylko poprawiac tak makijaż?! surprised
      • bei Re: Jak często zmywacie makijaż? 08.04.13, 11:40

Oj tam, wielki mi makijaż, musnę końce rzęs i zaraz trę oczy, nim dotrwam do wieczora to już nie ma co zmywać.

A tak serio to powyżej prawdę napisałam smile

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka