ola Re: praca magisterska 14.02.16, 22:31 Moja praca miała prawie 100 stron i była pracą badawczą i katalogową architektury drewnianej na terenie całego powiatu. Nie da się czegoś takiego napisać w weekend. Pisałam kilka miesięcy, razem ze zbieraniem materiałów i dokumentacją obiektów. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: praca magisterska 14.02.16, 22:55 Trzy lata temu twierdziłas ze 300 Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: praca magisterska 14.02.16, 22:46 Długo, bo miałam pomiary. W ogóle byłam ambitna bo zarys pracy i pierwsze rozdziały miałam chyba w listopadzie, później przez pół roku zrobiłam tylko pomiary - jeden dzień mi to zajęło, a następnie na 2 ntygodnie przed oddaniem zaczęłam pisać całą resztę, po tygodniu, wesoło spięłam i poszłam do promotora - ten mnie prawie wycałował jak mnie ujrzał, bo byłam jedyną która mu pracy nie pokazała, kazał przyjść na drugi dzień jak przeczyta - no i się zaczęło, od lekkiej modyfikacji tematu - znaczy się tego o co w nim chodziło, to spowodowało konieczność przeprowadzenia dodatkowych analiz, wywalenia z 2 rozdziałów i dopisania kolejnych pięciu - było fajnie - nie spałam przez 2 noce, kolejne 2 tylko po 2-3 godziny. W akcie desperacji postawiłam na wygląd ;P i miałam najładniejszą, najprostszą i najbardziej technicznie wyglądającą pracę magisterską -wszyscy się nią zachwycali. Z obrony i za pracę dostałam 5. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: praca magisterska 27.05.19, 16:41 To w innym jezyku sie pisze wolniej czy szybciej?? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: praca magisterska 27.05.19, 16:40 Ja pisałam w trakcie robienia. Ale ja miałam prace w labie. Na sam koniec napisałam wstęp I to mi zajeło zwykły weekend ale tez nie siedziałam murem 2 dni przy kompie... Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka11 Re: praca magisterska 27.05.19, 16:41 Rok badań (hodowla kryształów) i jakieś pół roku pisanie i opracowywanie wyników. Pani promotor życzyła sobie do sprawdzenia kolejne rozdziały od stycznia 5-go roku i nie było zmiłuj. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: praca magisterska 27.05.19, 19:00 Systematycznie przez rok, promotor prosił o fragmenty. Na zrywy weekendowe nie bardzo pozwalał. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: praca magisterska 27.05.19, 21:37 Tak czytam... Nie przyszłoby mi do głowy, żeby z "pisania pracy magisterskiej" wyjąć badania i zbieranie materiałów. Myślałam zawsze, że to na tym polega, a samo napisanie to - wisienka na torcie? Obie pisałam rok, jedną o Garcii Lorce, drugą o młodopolskim poecie mało znanym. Odpowiedz Link Zgłoś
frashka Re: praca magisterska 29.05.19, 16:41 Licencjat na spokojnie można napisać w kilka dni. Magisterkę z badaniami dłużej, ja pisałam na spokojnie, ale w 4 tygodniach na luzie można się zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś