sierpniowa27 18.05.13, 11:56 w nocy mialam silny bol kręgoslupa.Nie mialam nic innego i wziełam o 24 ketonal..Dzi o 20 mamy impreze rodzinna..Czy po 20 godzinach od wziecia tabletki mogę wypic lampke wina? Sorki za glupie pytanie dla niektorych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosc_ksiezyca Re: alkohol i ketonal 18.05.13, 12:48 O matko, myślałam, że zapiłaś ketonal wódką Luz zupełny, przeczytaj ulotkę Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: alkohol i ketonal 18.05.13, 12:53 Tak,po 20 godzinach możesz. Sprawdz ulotkę,generalnie nie wolno mieszac tych leków z alko -kiedy jest o tym wyraznie napisane w ulotce. A najlepiej wcale Odpowiedz Link Zgłoś
sally-la-maga Re: alkohol i ketonal 18.05.13, 14:52 moze komus sie te info przyda, ja bralam ketonal forte przez bardzo dlugi czas 1,2 albo i 3 tabletki dziennie. poczatkowo nie pilam alkoholu bo ze wzgledu na ulotke zwyczajnie sie balam. jednak pozniej sprobowalam i widzac, ze nic sie nie dzieje sporadycznie pozwalalam sobie na wypicie nawet 3 piw juz godzine czy 2 po wzieciu ketonalu. nic mi nie bylo procz tego, ze szybciej czulam sie pijana i kac byl bardziej bolesny. nie polecam jednak praktykowania tego bo sam ketonal jest mocnym lekiem nieobojetnym dla organizmu a w polaczeniu z alkoholem moze spowodowac problemy np z zoladkiem, jelitami czy watrobą. nie powinno sie tego robic najprosciej mowiac, ale 20 h po wzieciu to juz nie problem. moj lekarz powiedzial, ze alkoholu nie powinno sie pic nawet na i po paracetamolu a co wiecej nie brac go na kaca bo w organizmie jest jeszcze alkohol, ktory w polaczeniu z paracetamolem moze doprowadzic nawet do smierci (slowa lekarza) Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: alkohol i ketonal 18.05.13, 14:59 moj lekarz > powiedzial, ze alkoholu nie powinno sie pic nawet na i po paracetamolu a co wie > cej nie brac go na kaca bo w organizmie jest jeszcze alkohol, ktory w polaczeni > u z paracetamolem moze doprowadzic nawet do smierci (slowa lekarza) Dr Google? Odpowiedz Link Zgłoś