Dodaj do ulubionych

Extreme Makeover: Home Edition

01.06.13, 23:59
Dziecka włączyły dziś pierwszy odcinek dziewiątej (??) serii.

Ja się nie nadaję do oglądania takich programów! No nie nadaję się już uncertain Normalnie w oko mi coś wpadało co chwila, zupełnie tak samo jak Danny'emu Oceanowi i Rusty'emu Ryanowi w "Ocean's Thirteen" suspicious

Amerykanie są specjalistami w wyciskaniu łez, ryczałam jak bóbr, gdy zobaczyłam reakcję tych kobiet, gdy wyszła do nich Michelle Obama, a potem ryczałam jeszcze bardziej, zupełnie jakby mnie ktoś zarzynał tępą piłą suspicious na widok ich reakcji na nowy dom. Odcinek jest o wybudowaniu od podstaw domu dla czterech amerykańskich weteranek i ich rodzin.

Dżizas, gdzie ja byłam, gdy powstawał pierwszy sezon? sciana

Dziewczyny, oglądacie takie programy? Co o nich myślicie - poza tym, że jest to świetna reklama dla firm budowlanych, meblowych itd. - o takich programach? I czy są inne, równie wzruszające jak ten?

P.S 1. "Perfekcyjnej pani domu" jeszcze nie widziałam, jakby co suspicious

P.S. 2. Od złośliwych reakcji się wstrzymajcie. Proszę. suspicious
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: 02.06.13, 00:19
      Ja kiedys ogladalam, na poczatku. Ale ile mozna ogladac w sumie to samo?
      100 razy wole Honey Boo Boobig_grin (prosze niekomentowac wink).
      • rosapulchra-0 Re: 02.06.13, 00:25
        No to chociaż mi napisz, o czym to jest, proszę.
          • gulcia77 Re: Co ty wiesz o rozrywce na poziomie 0 ;) 02.06.13, 14:18
            Nie jestem w stanie zdzierżyć TLC, oprócz "Słodkiego biznesu", ale za to od tygodnia tłuczemy w rodzinie wieczory z Dolphem Lundgrenem big_grin Dzisiaj mi się śniło, że miałam z nim dwoje dzieci, na co mój chłop stwierdził, ze przerzucamy się na Van Damme'a - on mi się nigdy nie podobał tak, jak Lundgren big_grin
    • heca7 Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 00:46
      Początkowo oglądałam dość często. Szczególnie pierwsze sezony. Ale potem zaczęłam się tym nudzić. Bo scenariusz jest ciągle taki sam- zbyt "taki sam". Miałam już dosyć tego szlochania, tych krótkich wypowiedzi o uczuciach i wzruszeniach prowadzących. Potem tego "wybiegania" z domu i rzucania się sobie w ramiona.
      Niektóre odcinki były ciekawe, interesujące i niegłupie ale parę mnie rozwaliło. Na ogródku pie...ik do potęgi, walające się ubrania i narzędzia, brud i smród. W domu parę zdrowych osób , którym się nie chce posprzątać- szkoda, że nie można tego akurat odcinka przytoczyć bo był naprawdę dziwny, nie przesadzam. I zastanawiam się jak ci ludzie utrzymają porządek w nowym domu skoro w starym nie byli w stanie?
      I wreszcie przestałam oglądać.
      • wioskowy_glupek Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 00:58
        Kiedyś oglądałam ale w sumie to jest non stop to samo więc mi się znudziło wink
        Tak czy inaczej Ty i ekipa są świetni.

W kwestii drugiej części pytania, nie nie wzruszają mnie takie łzawe debilne historyjki, w których jak słusznie napisałaś amerykanie są mistrzami. Non stop szlochanie całej ekipy przy każdej prezentacji rodzinnej jak to się niby wielce wzruszyli po jakimś czasie staje się irytujące. Do tego oczywiście Thank u ABC big_grin itd...

Dla mnie poziom tych historyjek jest taki jak YCD czy Mam talent czy Tap Madl czy XFactor...
        Niby smutne to że ojciec odszedł, ktoś tam umarł, kogoś z domu wyrzucili... tylko co mnie to w programie tanecznym obchodzi ? Przyszedłeś do Xfactora śpiewaj, do YCD - tańcz... proste.
        • czekoladazzurawina Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 06:34
          Z tym programem to jest jak z tortem - pierwszy kawałek super, drugi już mniej, ale ok, trzeci już trudno wchodzi, przy czwartym zaczynasz mieć dość a przy piątym rzygasz.
          • kroliczyca80 Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 10:50
            Przestałam oglądać po odcinku, w którym budowano mega chatę (i wzruszano się przy tym do potęgi) dla rodziny składającej się z umęczonej czarnej matki i jej sześciu!!! dorosłych lub prawie dorosłych, zdrowych czarnoskórych syneczków, którzy nie mogli pracować, bo "przecież chcieli studiować". I ta matka zapie*&^a koło nich w jakiejś rozpadającej się, zapleśniałej ruinie, a oni tylko "chcieli studiować". ABC więc im wybudowało chatę z wielkim pokojem gier komputerowych, plus chyba dało samochód, a sześciu leniom stypendia... Wszyscy płakali ze wzruszenia, ja teżwink
    • runewyrm Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 10:45
      Ja to oglądam z dwóch powodów - zobaczyć "przed" (jak to ludzie na tym świecie żyją) i "po" (co można zdziałać w 7 dni) - środek mogę opuścić. Wszystko jest super, ale zawsze zastanawiam się nad paroma rzeczami. Po pierwsze (mogę się tu mylić) - te domy są stawiane tak szybko ponieważ budowanie sprowadza się do ustawiania gotowych paneli drewnianych, czy jak to się fachowo nazywa - czy to nie jest troszkę za mało stabilne jak na kraj notorycznie nawiedzany przez huragany i inne kataklizmy? Po drugie - ci ludzie będą chyba mieli o niebo większe wydatki typu prąd/woda czy opłaty za większą powierzchnię (nie wiem jak to działa w Stanach - co do opłat też mogę się mylić). Na koniec - widziałam jeden odcinek gdzie sufit salonu był chyba na poziomie drugiego piętra, z wmontowanym światłem. Jak oni mają potem wymieniać tam żarówki? smile
    • kerri31 Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 10:56
      Czasami oglądam ten program o budowaniu domków z kart, bo niczym innym tego dziadostwa nazwać nie można. Domy ,które stawiają w niecały tydzień z drewna to dla mnie nie domy.
      Przy mniejszej trąbie powietrznej, jakie lubią Stany nawiedzać, po tym domku zostanie tylko fundament.
      Podobają mi się niektóre wykończenia wnętrz oraz napawa mnie śmiechem rzekomo nie remontowany od lat stary dom na rzecz np. kotów. Rodzina z małymi dziećmi nie usuwa grzyba z łazienki, nie łata dziury w podłodze w kuchni, nie usuwa prusaków z kuchni, nie podklei tapety latami , mając na uwadze chociażby dobro ich własnych, małych dzieci tylko dlatego , że dokarmiają koty i zajmują się nimi 24h/dobę. To jest śmiechu warte, robione pod publiczkę, pod program i w takie bzdury nie wierzę. Celowo pozapuszczane domy mające wzbudzić litość w ludziach, którzy wybierają do tego programu rodziny.
      Jedyne co jest fajne w tym programie to Ty Pennington
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/Ty_Pennington_USAF.jpg/420px-Ty_Pennington_USAF.jpg
      • wioskowy_glupek Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 11:41
        Mnie się wydaje że jednak te domy są tak budowane nie bez przyczyny. Otóż tak jak zauważyłyście przy byle tornadzie one się poskładają i rozwalą. Problem w tym że podobnie może rozwalić się dom murowany. Różna tylko jest taka że zostajesz zasypany lekkimi panelami z kartonu a nie toną gruzu. Dlatego jest większa szansa na przeżycie pod tym. Poza tym łatwiej uprzątnąć i taniej odbudować. Poza tym taki dom można w całości przewieźć w inne miejsce i łatwo go postawić.

Dla mnie zastanawiająca jest sprawa utrzymania tego później. Skoro stawiają taką chatę rodzinie która wcześniej nie potrafiła uprzątnąć i utrzymać klepiska, to za co opłaca prąd, rachunki itp. w takiej chacie ?

Podobają mi się natomiast udogodnienia wprowadzane w domach gdzie mieszkają chorzy ludzie. Często to dla nich kwestia normalnego życia.
        • white_swan Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 11:45
          wioskowy_glupek napisała:

> Mnie się wydaje że jednak te domy są tak budowane nie bez przyczyny. Otóż tak j
          > ak zauważyłyście przy byle tornadzie one się poskładają i rozwalą. Problem w ty
          > m że podobnie może rozwalić się dom murowany. Różna tylko jest taka że zostajes
          > z zasypany lekkimi panelami z kartonu a nie toną gruzu. Dlatego jest większa sz
          > ansa na przeżycie pod tym. Poza tym łatwiej uprzątnąć i taniej odbudować. Poza
          > tym taki dom można w całości przewieźć w inne miejsce i łatwo go postawić.

Nie wydaje Ci się, bo właśnie tak jest.
          • kostruszka Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 12:10
            Nie lubię.
            Za to oglądam pasjami "Wielkie projekty" prowadzone przez Kevina McClouda - teraz już 10 serię.
            • heca7 Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 12:17
              A przypomniało mi się. Lubiłam program o jakiejś wielodzietnej rodzinie gdzie rodzice byli projektantami. Właśnie urządzali dom , chyba w Nowym Yorku? Ojciec lekko zakręcony, taki trochę wieczny chłopiec.
        • olena.s Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 12:43
          Przede wszystkim Amerykanie od dawna są bardzo, bardzo mobilnym narodem, nie budują domu na zaś, 'dla córki, jak za mąż pójdzie', ani też na zasadzie zakładania gniazda rodowego, z aleją dębami sadzoną.
          A na nowe miejca domów w USA się nie przewozi, kompletnie nieopłacalne.
          • wioskowy_glupek Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 12:58
            Czasem jak ktoś ma taki kaprys to się przewozi wink Nawet taki program jest.

A bitwę o dom oglądacie big_grin ? Rozenek mnie tam wpienia bardziej niż w PPD
        • maggi9 Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 19:33
          wioskowy_glupek napisała:

>
          > Dla mnie zastanawiająca jest sprawa utrzymania tego później. Skoro stawiają tak
          > ą chatę rodzinie która wcześniej nie potrafiła uprzątnąć i utrzymać klepiska, t
          > o za co opłaca prąd, rachunki itp. w takiej chacie ?

O, to, to. Też mnie to zastanawiało. Szczególnie, że te odbudowane domu mają zazwyczaj w środku mnóstwo bajerów, wypasione AGD, po kilka telewizorów itd.
    • kosc_ksiezyca Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 13:40
      Oglądam, kiedy akurat wpadnie (ostatnio rzadko), wzruszam się jak durna i zachwycam rozwiązaniami dekoratorskimi. smile
    • vidy Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 16:09
      Ogladalam kokla odcinkow i tez ryczalam. Ale...
      Te mega nowoczesne domy sa zazwyczaj zbudowane w biednych dzielnicach. I prawîe nikt nie chce ich kupic. A sprzedac musi duza czesc obdarowanych, bo nie moze zaplaci podatku i prawie wszyscy maja klopoty z pieniedzmi .
    • hamerykanka Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 17:20
      Tez kiedys ogladalam i przestalam bo mnie wpienialo.
      Owszem, czescdomow jest budowanych dla weteranow, ludzi poszkodowanych itp. Ale znaczna czesc jest dla smierdzacych leni, ktorym sie nic nie chce zrobic-kiedys pokazwali np jak plytki w lazience odpadaja i noga zgarniali je w kat (zbyt trudno przejechac do sklepu i kupic klej?), drewniane rozpadajace sie schodki, po ktorych bylo niebezpiecznie do domu wlazic-w domu zdrowy tatus i synus zdrowy dorosly byczek, mogliby takie schodki postawic na nowo w pare godzin.
      Co do pozniejszych kosztow utrzymania tez sie zastanawialam-pare razy bylo wposmniane ze daja im jakies pieniadze na to. Ale tez czy ludzie, ktorzy nie byli w stanie utrzymac domu typu mobile home w zadowalajacym stanie, oplaca koszty pradu i inne w rezydencji?
      W Stanach prad jest tani, ale np ogrzewanie/chlodzenie naszego 130m2 domku kosztuje ok 200-300 dolarow , to w takim olbrzymim koszty beda w tysiace, bo wszystko jest na prad. W mieszkaniu koszty wody/sciekow byly bodajze 80$ miesiecznie, w rezydencji? nawet nie wyobrazam sobie....
    • kikimora78 Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 20:13
      A ja uwazam, ze mocno przekombinowane te domy robia. Moze efektowne na pierwszy rzut, ale utrzymac to potem w czystosci i porzadku moim zdaniem jest niemozliwe, szczegolnie, ze zazwyczaj sa to rodziny doswiadczone przez los, przez co skupione na czyms innym - zazwyczaj na leczeniu czlonka rodziny - niz na sprzataniu i scieraniu kurzy z bajeranckich ozdobek.
    • totorotot Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 20:14
      Lubię ten program, ale już kilka lat go nie oglądałam, bo nie mam czasu.
      W sumie oglądam łącznie z pol godziny dziennie tv w tych samych godzinach, byle co.

A zamianę zon którąś z Was oglądała? To były jajasmile
    • vidy Re: Extreme Makeover: Home Edition 02.06.13, 22:46
      Progam i sponsor budowlaniec ofiarowuje bardzo duzo ludziom - dom, piękne meble, studia i rożne cuda na patyku, ale w żadnym odcinku nie widziałam jednej polki z książkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka