Dodaj do ulubionych

Ełk - warto?

16.07.13, 12:23
Planuje w sierpniu jechać do Ełku, i mam kilka pytań.
Jak Ełk i okolice stoją pod względem atrakcji turystycznych? Jest tam coś, co warto zobaczyć? Jak z restauracjami/kawiarniami? Są czy raczej ciężko coś dobrego znaleźć? I jak z noclegami? Może ktoś z Was coś pewnego i sprawdzonego polecić (najlepiej domek letniskowy, blisko jeziora, tam, gdzie akceptują zwierzęta, z w miarę dobrymi warunkami)?
Z góry dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Ełk - warto? 16.07.13, 12:28
      Pewnie, ze warto! Wiem, bo tu mieszkam big_grin - pięknie położone miasto nad samym jeziorem z mnóstwem ścieżek spacerowych i rowerowych
      proszę bardzo: Ełk i atrakcjei to i i tu
      • marzeka1 Re: Ełk - warto? 16.07.13, 12:31
        I jeszcze parę:
        zobacz tutaj
        i i to
        • basia_400 Re: Ełk - warto? 16.07.13, 12:38
          Bardzo Ci za te linki dziękuję smile
          • marzeka1 Re: Ełk - warto? 16.07.13, 12:43
            I jak sierpień, to może warto kulturalnie i zahaczyć o "Mulatkę"? albo trafisz na czas kolejnego pokazu lotów balonowych- przyjeżdżają załogi z całego świata- pięknie wtedy rano i wieczorem wygląda niebo nad Ełkiem- mnóstwo balonów.
            Mulatka
            balony
      • magdagg2 marzeka ja tez! 16.07.13, 20:34
        też jestem z Ełku smile
        chyba tylko my dwie tu stąd
      • angazetka Re: Ełk - warto? 16.07.13, 21:49
        Tyś z Ełku? smile
        To na twe ręce przekazuję wyrazy uwielbienia dla tego miasta - sześć razy tam na wakacjach byłam i kocham miłością wielką (choć może i obiektywnie te różne Giżycka i Mikołajki ciekawsze i ładniejsze).
        • marzeka1 Re: Ełk - warto? 16.07.13, 21:54
          W Ełku jestem "element napływowy", ale po 15 latach mieszkania można chyba powiedzieć "u mnie na Mazurach" smile
          • basia_400 Re: Ełk - warto? 17.07.13, 15:24
            Mam takie pytanie, Marzeka, Może trochę dziwne, ale zależy mi na jednej informacji, a mianowicie wiesz może, gdzie dokładnie leży ten domek, w którym był kręcony jeden z odcinków rodzinki.pl? W necie czytałam, że znajduje się gdzieś w Gorle, ale w necie nic kompletnie nie znalazłam. A szczerze byłabym nim zainteresowana (tak, rodzinka.pl mu dobra reklamę zrobiła). Wiesz może coś na ten temat?
            • basia_400 Re: Ełk - warto? 17.07.13, 15:26
              ,,W necie czytałam, że znajduje się gdzieś w Gorle, ale w necie nic kompletnie nie znalazłam''

Może dziwnie to ujęłam, ale chodziło o to, że na jednej stronie pisało gdzie niby leży, ale z drugiej strony na innych portalach dot. noclegów/pensjonatów/domków nie znalazłam nic na ten temat.
              • magdagg2 Re: Ełk - warto? 17.07.13, 22:35
                Gorło nad jeziorem Ułówki w gminie Stare Juchy, a o konkretny dom to pewnie trzeba pytac miejscowych smile
                • magdagg2 Re: Ełk - warto? 17.07.13, 22:40
                  a z Ełku do Gorła jest jakies 24 km
                  a w starych Juchach mozna przy okazji np. www.polskaniezwykla.pl/web/place/3138,stare-juchy-wieza-widokowa.html
                  www.polskaniezwykla.pl/web/place/16363,stare-juchy-pomnik-przyrody-.html
                  www.polskaniezwykla.pl/web/place/16364,stare-juchy-zespol-dworsko-parkowy.html
                  • magdagg2 Re: Ełk - warto? 17.07.13, 22:45
                    nie wiem czy sie nie myle ale ten odcinek rodzinki.pl byl chyba krecony m.in. w siedlisku morena

o tutaj masz link www.siedliskomorena.pl/
                    moze po zdjeciach poznasz
                    • magdagg2 jeszcze jedno - kartacze 17.07.13, 22:54
                      koniecznie zjedzcie kartacze smile
                      • basia_400 Re: jeszcze jedno - kartacze 18.07.13, 13:32
                        Magdagg - dzięki za link do ,,rodzinkowego'' hotelu.
                        Jeżeli natomiast chodzi o ten drewniany dom - jakoś postaram się poszukać.
                        • marzeka1 Re: jeszcze jedno - kartacze 18.07.13, 13:34
                          Też polecam Siedlisko Morena- niedawno mieliśmy tam rodzinne chrzciny, cudowne miejsce, drogie, ale niesamowite.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka