Dodaj do ulubionych

Dorodne nastolatki

• kai_30 Re: Dorodne nastolatki 25.07.13, 09:02
      Mój piętnastolatek ma ok. 185 cm wzrostu, stopa rozmiar 46, waży pewnie ok. 80 kg, jest bardzo barczysty, tłuszczu raczej nie posiada, same mięśnie, zdecydowanie nie jest patykiem. Ma posturę dorosłego faceta, w sumie - szeroki w barach, wąski w tyłku, płaski brzuch (dość intensywnie trenuje). Jego niespełna trzynastoletni brat ma 170 cm wzrostu i nosi buty 43. Ja też jako nastolatka byłam wybujała - nie gruba (chociaz oczywiście miałam na tym punkcie kompleksy), ale dorodna, z dużym biustem itp.
    • noemi123 Re: Dorodne nastolatki 26.07.13, 10:14
      Moja córka za 2 tygodnie skończy 12 lat, 152 cm, 40 kg, śliczna zgrabna cycata dziewczyna, blond długie włosy, śliczne zadziorne piegi i niebieskie oczęta. Zachowuje się dużo doroślej niż nastolatki w jej wieku ale wynika to raczej z tego, że oboje jesteśmy już dość mocno dojrzali, ja 37, mąż 50, rozmawiamy z nią po partnersku.
      Jak na nią patrzę to jestem z niej dumna i codziennie jej mówię jak jest piękna i mądra, mąż również jej tak słodzi.
      • heca7 Re: Dorodne nastolatki 26.07.13, 15:01
        Moja ma 11,5 roku. Zero kobiecości wink Zero. Okresu pewnie długo mieć nie będzie. Ja miałam skończone 14!lat. Ona więc pewnie nie dostanie wcześniej. Kur, kurczaków- w ogóle, mięsa sklepowego dostaje mało. Gotuję w domu, jajka tylko od znajomego gdzie kury mnie znają i jak pies chodzą za mną wink Rzadko żarcie gotowe ze sklepów. Mało słodyczy, dużo ruchu. Teraz od tygodnia prawie jej nie ma i wiem, że na tym wyjeździe jak zwykle będzie jadła "prawie wegetariańskie" posiłki gotowane przez panią , która pisze książki dla dzieci o gotowaniu i z nią już 4 rok wyjeżdża.
        Jak wróci to ją zmierzę i zważę wink
        • minkapinka Re: Dorodne nastolatki 26.07.13, 19:02
          A moja ma 11 i juz trochę kobiecości ma. Ma 156 cm i jest raczej z tych dorodnych, a urodziła się z wagą 830g i 34cm długości. Mam nadzieję, że jeszcze z 15cm urośnie.
          • heca7 Re: Dorodne nastolatki 26.07.13, 20:32
            Urośnie na pewno wink Oboje jesteście wysocy.
          • lily-evans01 Re: Dorodne nastolatki 11.02.14, 16:22
            Minkapinka, no to super, widzę, że to musiał być bardzo wczesny wcześniaczek, a pewnie i milion problemów zdrowotnych z tym związanych.
            Moja córka też wcześniak, chociaż taki z 36 tc, z hipotrofią, przez pierwsze 3 miesiące wyglądała jak mała lalka w porównaniu do bardziej wypasionych bobasów. Potem zaczęła rosnąć. I teraz ma 7,5 roku, ok. 143-144 cm wzrostu, stopę 35... tyle, że figura wciąż dziecinna.
        • gryzelda71 Re: Dorodne nastolatki 26.07.13, 19:27
          Moja okres dostała w 15 roku,wysoka ponad 170(teraz więcej), szczupła,ale nie chuda,mały biust i jadła kury tylko sklepowe.Taki to związek wczesnego dojrzewania z drobiem sklepowymsmile
          • heca7 Re: Dorodne nastolatki 26.07.13, 20:34
            A ile ma lat teraz? Bo skoro już dawno miała te 15 lat to wiesz...kiedyś nie pasiono zwierząt takimi świństwami- jeszcze ich nie znano wink Tymczasem moja ma 11,5 roku TERAZ.
            • gryzelda71 Re: Dorodne nastolatki 27.07.13, 07:31
              Teraz ma 15lat.
    • memphis90 Re: Dorodne nastolatki 27.07.13, 10:10
      Wiadomo- natolatki są fizycznie rozwinięte w róznym stopniu, 13-latka może mieć piersi , biodra itd. Natomiast naprawdę nie wierzę i nie uwierzę nigdy w to, że można takie dziecko pomylić z 18 czy 19-latką. Nawet, jak taki dzieciak założy szpilki czy podmaluje oczy, to pozostaje kwestia zachowania, dojrzałości emocjonalnej, intelektualnej, zainteresowań itd. Jak dla mnie to są wymówki mężczyn, którzy takie małolaty wykorzystują "ojejku, jejku, sądziłem że jest pełnoletnia". Taaaa, jaaaasne....
      • makowapanienka2 Re: Dorodne nastolatki 27.07.13, 23:54
        Niektóre panie z rozwojem psychicznym też zatrzymują się na wieku 13-14 lat smile Moja córka ma teraz 15 lat i wszyscy są zaskoczeni kiedy mówię ile ma lat. Zazwyczaj kiedy mówię że chodzi do drugiej klasy myślą że do liceum. Ma 176 cm buty rozmiar 40/41, figura kobiety. Kanar w autobusie myślał że oszukuje pokazując legitymacje z gimnazjum smile Teraz się cieszy bo w końcu chłopcy zaczęli rosnąć i ją doganiają wzrostem bo miała z tego powodu straszne kompleksy smile
    • girl.anachronism Re: Dorodne nastolatki 11.02.14, 11:22
      Zawsze mi strasznie przeszkadzało, jak o mnie dorosłe baby w tym wieku mówiły w stylu "cycata" , "dorodna" itd. uncertain Jedna dziewczynka w wieku 14 lat nie będzie miała rozwiniętych piersi i bioder na przykład, inna będzie miała bo zaczęła wcześniej dojrzewać - nie ma nic złego w zastanawianiu się nad tym, dlaczego teraz dzieci dorastają albo nie dorastają szybciej, ale komentowanie na zasadzie "no, tak dziewczynka powinna wyglądać", czy w tonie "moja córka to dorodna, biusta to ma jak panie z Oktoberfestu" itp. nie jest fajne dla dzieciaka, drogie matki.
      • majenkir Re: 11.02.14, 13:48
        girl.anachronism napisała:
        > tak dziewczynka powinna wyglądać", czy w tonie "moja córka to dorodna, biusta to ma jak panie z Oktoberfestu" itp. nie jest fajne dla dzieciaka, drogie matki.

Tez kiedys tak myslalam, ale teraz to juz sama nie wiem.....
        Czesto przegladam Instagram i Ask.fm (najglupsza strona na swiecie!) kolezanek mojej corki i przyznam, ze wlos mi sie jezy na glowie. Sa tam takie "gwiazdy" gdzie polowa pytan jest o ich "boobs", a druga polowa czy sa dziewicami uncertain.
        • ledzeppelin3 Re: 11.02.14, 14:21
          Zwykle dzieci dojrzewają w takim wieku, jak rodzice
          Wiecie jaki to kompleks zero cech dojrzewania do 16-stki? zero biustu, owłosienia, miesiączki. Tyle że dzięki temu mam 178 cm.
        • kk345 Re: 11.02.14, 15:36
          > Czesto przegladam Instagram i Ask.fm (najglupsza strona na swiecie!) kolezanek
          > mojej corki i przyznam, ze wlos mi sie jezy na glowie. Sa tam takie "gwiazdy" g
          > dzie polowa pytan jest o ich "boobs", a druga polowa czy sa dziewicami uncertain.

Przecież Ask.fm powstała w zasadzie wyłącznie w tym celu, więc...
    • koza_w_rajtuzach Re: Dorodne nastolatki 11.02.14, 14:28
      Nastolatki jeszcze nie mam w domu, ale sama miałam szybko duże piersi i zawsze brano mnie za starszą niż jestem.
    • fomica Re: Dorodne nastolatki 11.02.14, 15:21
      Ja tam wielkiej różnicy w budowie ciala nie widzę - nastolatki zawsze były i nadal są chude. Natomiast w kwestii makijazu, ubioru, farby na głowie, pudrów, szminek - przepaść.
      Swój pierwszy makijaz wykonałam w okolicach studniówki, pasemka na włosach - połowa studiow. Teraz w 15-tym roku życia większość wymalowana, wyfiokowana, cuda na kiju.
      • pederastwa Re: Dorodne nastolatki 11.02.14, 15:34
        > Swój pierwszy makijaz wykonałam w okolicach studniówki, pasemka na włosach - po
        > łowa studiow.

W tym wieku to ja się już nie malowałam wink,
        tzn. malowałam się sporadycznie, na jakieś większe wyjścia
        Za to jak miałam 15 lat bez podkładu na twarzy i tuszu do rzęs nie wychodziłam nawet po bułki do sklepu.
    • setia Re: Dorodne nastolatki 11.02.14, 15:36
      mimo, że moje córki są bardzo szczupłe ( najszczuplejsze w swoich klasach), to i tak widzę różnicę. Moja 10-letnia córka wygląda jak ja 3 - 4 lata później, przy czym ma dużo większą stopę, sądzę więc, że urośnie wyższa.
      tak, sądzę, że to wynika z diety, małej ilości ruchu i generalnie wygodnego życia, jakie się teraz wiedzie.
    • lily-evans01 Re: Dorodne nastolatki 11.02.14, 16:17
      Ja tam zawsze byłam wysoka, 175 cm wzrostu w wieku 13 lat i na tym stanęło. Ale figurę długo miałam tyczkowatą. Niższe koleżanki też rzadko wyglądały tak naprawdę "kobieco", choć niektóre miały już bujne biusty pod koniec podstawówki.
      Mam wrażenie, że to nie tyle wzrost, co bardziej śmiały sposób ubierania się, podkreślający ciało (mam takie śmieszne zdjęcia z ostatnich klas podstawówki i początków LO, dziewczynki w dżinsach i luźnych sweterkach, typu szkolnego albo luźnych bluzach), no i makijaż, ewentualne farbowanie włosów...
    • anemonek1 Re: Dorodne nastolatki 12.02.14, 16:00
      Najważniejsza różnica w wyglądzie dzisiejszych nastolatków w porównaniu do tych sprzed, powiedzmy, 20 lat to intensywny makijaż, staniki typu push-up, przepastne dekolty i biodrówki. Pamiętam jeszcze z dawnej podstawówki , że byłam najniższą dziewczynką, a reszta przerastała mnie jak nie o głowę, to przynajmniej o pół. Dużo dziewczynek miało nadwagę, prawie każda biust (tu znów byłam wyjątkiem). Zdarzali się niscy chłopcy, ale większość mierzyła grubo ponad 1,70, byli tacy ze wzrostem 1,80, a i wielkoludy grubo ponad 1,90 też się zdarzały. Dzisiaj moja koleżanka jest mamą dwóch nastolatek. Dojrzały szybko, jak ich mama, miały nadzieję na wysoki wzrost, bo w czwartej czy piątej klasie były znacząco wyższe niż ich rówieśnice, ale ich nadzieje okazały się być płonne. Po pierwszej miesiączce wzrost im się zatrzymał i raczej już nie przerosną mamy. Stopy za to mają większe.
      • balladyna22 Re: Dorodne nastolatki 12.02.14, 18:48
        Nie wiem, gdzie Wy widzicie te wyuzdane stroje podkreślające kobiecość i wyzywające makijaże, farbowane włosy i wymyślne fryzury. Mam córki w gimnazjum i liceum, teraz moda jest całkiem inna. Dziewczyny chodzą w rurkach lub legginsach, w luźnych, szerokich tunikach lub bluzach. Buty sportowe, tenisówki, baleriny, oficerki. Włosy długie, rozpuszczone, proste lub warkocz, niedbałe upięcie. Podkład, puder, tusz na rzęsach, lakier na paznokciach tak, ale cienie do powiek i kolorowe pomadki nie są modne. Króluje naturalny wygląd i to mi się bardzo podoba.
        • morekac Re: Dorodne nastolatki 12.02.14, 22:11
          Nie wiem, gdzie Wy widzicie te wyuzdane stroje podkreślające kobiecość i wyzywa
          > jące makijaże, farbowane włosy i wymyślne fryzury.
          To pewnie te ematki, które w monopolowym muszą pokazywać dowód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka