Dodaj do ulubionych

Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić

25.07.13, 22:08
co się stało z tą dziewczyną?
jak sądzicie?

bo mi się wydaje, że chyba marne szanse i nigdy się nie dowiemy, co się wówczas wydarzyło i nigdy nie odnajdzie się ani ona, ani jej ciało
Obserwuj wątek
    • olewka100procent Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:11
      może została porwana przez kosmitów- serio piszę i nie nabijam się teraz, ilu ludzi ginie dziennie jak kamień w wodę i są to osoby różnego pokroju, osoby starsze, młodsze itd z różnych sfer społecznych.
      • yenna_m Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:13
        mnie się zdaje, że może ktoś załatwił dziewczynę, a potem zainspirował się dexterowym sposobem pozbywania się zwłok
        • gazeta_mi_placi Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:31
          A jaki to sposób?
          A co do tematu to ja myślę, że na 100% nie żyje (raczej niestety oczywiste) i za jej śmiercią stoi albo ktoś z jej znajomych z którymi bawiła się w dyskotece (ten chłopak Paweł) albo ojczym.
          Nie wierzę, że zabił ją przypadkowy psychopata.
          • aneta-skarpeta Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 23:56
            to sposób skutecznysmile
    • triss_merigold6 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:13
      Jeśli trafi do krakowskiego Archiwum X, to może kiedys się uda.
      • basia_400 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:16
        Nie. To coś takiego, jak sprawa Krzysztofa Olewnika – nie wiadomo, i raczej nigdy się nie dowiemy, co się tak naprawdę stało. I dlaczego.
        • triss_merigold6 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:17
          W sprawie Olewnika wchodzą w grę lokalne układy biznesowe i polityczne i seryjny samobójca, to nie jest taka zwykła sprawa kryminalna.
          • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:20
            Olewnik to chyba chciał raczej od tatusia pieniądze wyciągnąc przy pomocy szemranych kolegów i wymkneła mu sie cała sytuacja z pod kontroli?
            • iwles Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:22

o, wiesz cos więcej niż prokuratura ?
              • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:25
                nie, ja sprawę znam pobierznie, pamiętam że takie wyciągnelam wnioski z przesłanek gdy jakis czas temu słuchałam o sprawie, nic wiecej.
              • czar_bajry Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 02:20
                o, wiesz cos więcej niż prokuratura ?

przecież prokuratura też to wie....
                • iwles Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:22

ale nie ma takich ustalen, są hipotezy.
            • triss_merigold6 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:23
              Chyba jednakowoż nie.
          • basia_400 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:21
            Non stop coś. Ciągle coś nowego, i zazwyczaj niepotwierdzonego. I tak w kółko.
            W dołku mnie ściska, jak o im myślę, bo miałam okazję go kiedyś poznać.
            I cholernie mi żal, że tak to się potoczyło.
          • podkocem Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 11:14
            W sprawie Olewnika wchodzą w grę lokalne układy biznesowe i polityczne i seryjn
            > y samobójca

seryjny samobójca???
            • lucerka Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 18:33
              Tez sie zaczelam zastanawiac...
          • sanrio Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:16
            seryjny samobójca? kogo masz na myśli?
            • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:18
              ciekawe że żyjesz w tym kraju i nie slyszalas o seryjnym samobojcy hymmm
              • sanrio Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:56
                tym, co to wiesza wszystkich głównych świadków i podejrzanych w celach? O tym słyszałam, ale nie wiem kogo Triss ma na myśli.
      • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:17
        Ale podobno ktos ją widział we Francji. To są niepotwierdzone plotki? Portale piszą też że są dowody na to że chłopak kontaktował się z numerem telefonu który podązał za tą dziewczyną.
      • roxa79 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 09:36
        Ciekawa jestem czy uda im się kiedykolwiek rozwiązać "zagadkę" śmierci tej studentki z Krakowa, której skórę wyłowili kiedyś z Wisły.
    • agnieszka77_11 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:15
      Przykre to dla rodziców. Czasem najgorsza prawda jest gorsza niż ta niepewność. Mam nadzieję, że zagadka zostanie rozwikłana. Oby pozytywnie, choć po tylu latach ciężko w to wierzyć. Ładna, zgrabna dziewczyna (wiem, kwestia gustu, ale podobająca się i sexowna) i ktoś mógł się nią zainteresować. Ja po tym wszystkim boję się wracać sama wieczorem. Zawsze należałam do cykorów w tej kwestii, ale teraz jeszcze bardziej.
      • kerri31 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:17
        Zastanawiające jest to, że ślad po niej zaginął akurat w miejscu, gdzie kamery nie sięgają. Dlaczego sprawę bilingów zbadano po 1,5 roku od zaginięcia?
        Moja wersja jest taka: Iwona była w coś zamieszana, komuś zależało by ją sprzątnąć. Upozorowano kłótnię na dyskotece by wyszła sama do domu i ją porwano. W jakim celu? NIe wiadomo ale nie wierzę, że mieszka sobie beztrosko w Paryżu z jakimś dzieciakiem.

• tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:22
          Mi się wydaje że zbadano bilingi juz dawno to jest info rodmuchane przez media.
      • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:18
        Ale chyba te najnowsze hipotezy skłaniają sie ku temu że ona uciekła/wyjechała bo mogła byc w ciązy...
        • kerri31 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:20
          Przestań... i nie zadzwoniła choćby raz do matki powiedzieć : żyję....????
          Żadna córka mająca kontakt z matką tak dobry jak opisuje matka Iwony, nie zdobyła by się na 3 letnie mileczenie. Choćby sms'a napisała, ze żyje i ma się dobrze ale żeby się od niej odpierd...
          Nie wierzę, że ona w ogóle żyje.
        • antyideal Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:30
          Ciaza to powód do ucieczki ? w normalnych stosunkach z rodzina bedac ?
          • kerri31 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:31
            antyideal napisała:

> Ciaza to powód do ucieczki ?

Keeee ???
            • antyideal Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:33
              Co keee?
            • marychna31 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 23:38
              kerri31 napisała:

> antyideal napisała:
              >
              > > Ciaza to powód do ucieczki ?
              >
              >
              > Keeee ???
              alez kerii - ją w Paryżu widziano z ciemnoskórym dzieckiem!!!! Wyobrażasz sobie??? Z CIAPATYM!!!!! Chyba rozumiesz w takim razie ucieczke i zerwanie wszelkich kontaktów, upozorowanie własnej śmierci i zerwanie wszelkich konjtaktów z cywilizowanymi ludzmi po tak ogromnym, niewyobrażalnym, wprost PORAŻAJĄCYM wstydzie!
              • antyideal Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 23:43
                No tak, dziecko podrosnie, wybieli go jak Jacksona wybielili,
                wtedy moze wróci...
              • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 23:46
                Ja mysle ze jest brany pod uwage aktualnie tylko watek kryminalny a ze sie rozpisuja media o sprawie dosc szczegolowo i utrudniaja w ten sposob prace sledczym dla rownowagi wypuszczono ujaniono zeznania jakiegos swiadka z Paryza.mimo wszystko szukają pewnie motywu ciaąl i sprawcy niestety.
              • kerri31 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 09:15
                marychna31 napisała:
                > alez kerii - ją w Paryżu widziano z ciemnoskórym dzieckiem!!!! Wyobrażasz sobie
                > ??? Z CIAPATYM!!!!! Chyba rozumiesz w takim razie ucieczke i zerwanie wszelkich
                > kontaktów, upozorowanie własnej śmierci i zerwanie wszelkich konjtaktów z cywi
                > lizowanymi ludzmi po tak ogromnym, niewyobrażalnym, wprost PORAŻAJĄCYM wstydzi
                > e!

No i co z tego, choćby miała dziecko z Hitlerem z pewnością odezwałaby się do matki choćby poprzez sms, ze żyje i ma się dobrze i żeby dali jej spokój. Ponoć miały z matką dobry kontakt więc nie wierzę, ze żyjąc w Paryżu przez 3 lata nie dała by znaku życia. To napisałam również wyżej ale czytanie ze zrozumieniem to nie Twoja mocna strona.
                • marychna31 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 18:31
                  > No i co z tego, choćby miała dziecko z Hitlerem z pewnością odezwałaby się do m
                  > atki choćby poprzez sms,

O, kiepski przykład bo według twoich kryteriów dziecko z Hitlerem to najwyższy powód do dumy, ku chwale białej rasy!
                  • annajustyna Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 14:24
                    Akurat Hitler to wizualnie raczej antyreklama bialej rasy byl...
    • demonii.larua Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:15
      Nie wiem. Niemal każdego dnia mijałam salon jej matki i jej zdjęcie przyklejone do szyby dość mocno utkwiły mi w pamięci. Teraz salon zamknięty, witryna niemal zdewastowana... robi jakieś takie przygnębiające wrażenie... ostatnio znów są pogłoski, że ją widziano we Francji.
      • antyideal Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:22
        Blondynek o takim typie urody i stylu ubierania sie jest na pęczki,
        wiec nie wierze w tę Francję..
        • agnieszka77_11 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:24
          antyideal napisała:

> Blondynek o takim typie urody i stylu ubierania sie jest na pęczki,
          > wiec nie wierze w tę Francję..

Też tak uważam. Z tego co mówi jej mama to miały dobry kontakt ze sobą. Nawet gdyby miała w D znajomych to by nie zrobiła tego matce, bo to rodzina najbardziej cierpi w takich sytuacjach. Chociaż napisała by sms'a, aby się nie martwić.
          • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:34
            pamiętajcie że tak sie mowi zawsze, że dobry kontakt,że przyjacielski,że kochająca sie rodzina. tesciowa Katarzyny W też długo utrzymywała jaka to była dobra, wszyscy tam byli dobrzy i za sobą.Ludzie absolutnie zawsze tworzą fasadę w takich sytuacjach bo patrzy na nich cała polska.
            Nie mniej jednak rowniez nie wierze w te Francje, bo z drugiej strony ludzie mają tendencje do tworzenia, nie z takimi rewelacjami sie swiadkowie zapewnie zgłaszali.
            • yenna_m Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:37
              też uważam, że Francja to bzdury
              dziewczyna na pewno nie żyje
    • aurinko Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:21
      Niestety nie wierzę w to, że zniknięcie Iwony W. będzie wyjaśnione, tak samo jak nie wierzę, że kiedykolwiek dowiemy się prawdy w sprawie uprowadzenia i zamordowania Krzyśka O.
      • triss_merigold6 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:24
        Możesz pisać z nazwiskami, to nie są osoby podejrzane o popełnienie przestępstwa ani oskarżone.
        • aurinko Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:28
          Nie muszę.
      • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:25
        sledzilam ta sprawe od poczatku,szeroko opisywana na wizazu wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472468

moim zdaniem nie zyje ,i zamieszani sa w to jej znajomi ,cos wiedziala,komus bylo to nie na reke -moze wsiadla do samochodu kogos kogo znala i dlatego nie ma zadnych sladow.
        nie wierze w to ze bedac gdzies w swiecie nie probowalaby sie skontakotowac z wlasna matka.
        • misterni A amnezja? Wiem, mało prawdopodobny 25.07.13, 22:43
          scenariusz, ale tłumaczyłby to, że się nie kontaktuje z rodziną.
          • iwles Re: A amnezja? Wiem, mało prawdopodobny 25.07.13, 22:50

albo gdziś ją wywieźli z kraju i przetrzymują.
            • nanuk24 Re: A amnezja? Wiem, mało prawdopodobny 25.07.13, 22:55
              No wlasnie, wydaje mi sie bardziej prawdopodobne. Dziwna sprawa.
            • rhysmeyers22 iwles 26.07.13, 09:51
              a po co mieliby to robic??jej matka moze zamozna ale milionerka nie jest a z calym szacunkiem ale dziewczyn jej typu jest mnostwo wiec porwanie do burdelu w ogole mi nie pasuje ,zreszta w dziesiejszych czasach nie trzeba sie uciekac do takich metod ,moze w przypadku jakichs oszalamiajacych pieknosci ale nie zwyklych dziewczyn.
              • antyideal Re: iwles 26.07.13, 10:02
                Z zemsty ? jakis odrzucony adorator ?
                • rhysmeyers22 Re: iwles 26.07.13, 11:12
                  antyideal napisała:

> Z zemsty ? jakis odrzucony adorator ?
                  e tam,w takie harlequiny to ja nie wierze .
                  • antyideal Re: iwles 26.07.13, 11:17
                    Zadne tam harlekiny, dziewczyna obracala sie w dosc szemranym towarzystwie.
                  • kosmitos Re: iwles 26.07.13, 11:38
                    to nie harlequiny tylko życie, niestety. Córka Eleni została zamordowana przez byłego chłopaka (to taki znany przypadek, a przecież nie jedyny)
                    • rhysmeyers22 Re: iwles 26.07.13, 18:23
                      no i co z tego?.wiadomo zeby miala jakichs tajemniczych adoratorow?jakos ten trop sie nie pojawIal w sledztwie .
                      mysle ze nie ma co sie doszukiwac nie wiadomo czego,pewnie komus podpadla ,moze cos wiedziala,nie sadze zeby ja psychopata przypadkowy zalatwil.
        • znowu.to.samo Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 09:54
          O właśnie samochód! nie wiem czy zauważyliście, ale na niektórych dłuższych nagraniach z monitoringu pod koniec, jak Iwona już znika z pola widzenia, w dużej oddali widać ciemny szybko jadący samochód, i widać jak zapalają się lampki od hamulców. Ciekawe czy ten motyw był badany i czy da to się zbadać....
          Generalnie powinni sprawdzić wszelkie telefony, jakie logowały się w tym momencie w tym miejscu. Ciekawe czy jest taka możliwość i czy została wykorzystana...
          • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 14:33
            jest mozliwe ze wsiadla do auta ,i to ktos kogo znala jak mi sie od poczatku wydaje dlatego nie ma zadnych sladow i wyglada jakby sie zapadla pod ziemie.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:24
      Codziennie masa ludzi znika.
      Sądzę, że nie żyje.
    • 18lipcowa3 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:24
      ja tam mam cały czas teorię, od samego początku bo pamiętam i sledzę tą sprawę z racji mieszkania w Gdańsku, to że zaciukał ją ktoś znajomy i bardzo sprytnie pozbył się ciała
      • kerri31 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:27
        18lipcowa3 napisała:

> ja tam mam cały czas teorię, od samego początku bo pamiętam i sledzę tą sprawę
        > z racji mieszkania w Gdańsku, to że zaciukał ją ktoś znajomy i bardzo sprytni
        > e pozbył się ciała

Też "mię" się tak wydaje...
      • gazeta_mi_placi Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:34
        Z drugiej strony ciekawe, że dziewczyna przebyła bezpiecznie całą drogę i dotarła już pod swój blok (ojczym słyszał przez uchylone okno jak rozmawia z kimś przez telefon) i co dalej? Zawróciła, ale gdzie i z kim rozmawiała? Dziwna sprawa sad
        • baltycki Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 09:08
          gazeta_mi_placi napisała:

> dotarła już pod swój blok (ojczym słyszał przez uchylone okno jak rozmawia z kimś pr
          > zez telefon)

"Adria: - Ostatni raz rozmawiałam z Iwoną już sprzed mojego domu, sto metrów od domu Iwony. Dalej się kłóciłyśmy. Powiedziała mi, że ciągle idzie i że jest przy trzecim od mola wejściu na plażę.

Strzępy tej rozmowy słyszy ojczym Iwony. Jest gorąco, śpi przy otwartym oknie, po pustej ulicy głos Adrii niesie się aż do jego sypialni. Rozpoznaje głos koleżanki swej pasierbicy i wykrzykiwane przez nią imię: "Iwona". Jest przekonany, że dziewczyny idą razem ulicą.

- Nawet mnie trącił i powiedział: "O, Iwona z Adrią już wróciły" - opowiada mama Iwony."
      • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:48
        nie sledzę tej sprawy i znam ją pobieżnie, natomiast dziwne jest to ze ten jej chlopak kontaktowal się z osoba ktora podazała za tą dziewczyną, kontaktują sie podobno tez ze soba gdy jest co jakis czas w mediach glosno o sprawie natomiast oficjalnie facet utrzymuje ze nie wie o co chodzi i ze nie zna tej osoby.moglobyc to faktycznie morderstwo w ktore byli zamieszani,jednak trudno uwierzyc ze nikt ich nie przycisnął do tej pory, nic oficjalnie na nich nie mają.
        • nanuk24 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:52
          nie sledzisz tej sprawy nie sledisz, a wypowiadasz sie pierwszawink
          Faceta sledzacego jeszcze nie namierzyli(czyli wciaz anonimowy), ona nie miala chlopaka, a ten co tak sie w spraweangazuje to znajomy, ktorego znala miesiac.
          • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:56
            no wlasnie pisze ze nie sledze wiec nie mam dokladnych informacji, moge miec bledne cos do mnie doleci od czasu do czasu tyle. Wypowiadam sie jak to widze majac jakies tam przeslanki, byc moze bledne nie bawie sie ani we wrozke ani w prokurature ani w detektywa.
          • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 23:09
            Podobno namierzyli te sledzaca osobe to kobieta ktora byla w jakiejs zazylosci z tym startujacym do Iwony chlopakiem, media pisza ze jakas pracownica salonu urody i on sie wypiera tej znajomosci.
        • gazeta_mi_placi Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 23:00
          On jako jedyny z paczki nie chciał i nie poddał się badaniu wariografem, jak swego czasu Katarzyna W.
          A tak swoją drogą oglądałam to towarzystwo wypowiadające się tuż po zaginięciu w telewizji, nie dałabym 5 zł za nich ....
          • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 23:06
            Do mnie dotarła informacja że on najpierw faktycznie odmowil, jednak po jakims czasie zglosil sie sam i badanie wyszło bardzo dobrze.
      • sanrio Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:26
        też tak uważam, biorąc pod uwagę to, że koleżkę z którym była na dyskotece poznała niedawno przed zdarzeniem, a pisano, że to taki miejscowy cwaniaczek, bananowy małolat.
        Ale teraz zastanówmy się - co taki małolat mógł zrobić / wiedzieć o czym dowiedziała się Iwona i byłoby warte morderstwa? Nie umiem sobie wyobrazić, takie akcje to z udziałem mafii i polityków się dzieją a nie dzieciaków z Trójmiasta.
        • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:47
          z tego co swego czasu czytalam na pewnym forum,pojawialy sie glosy ze iwona bawila sie w sponsoring i to z panami bynajmniej nie o krysztalowej przeszlosci wiec kto wie.ta sprawa nie jest tak jenoznaczna jak sie wydaje.
          • d.o.s.i.a Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:51
            Nie wiem czy sie bawila, ale podejrzewam ze tego wlasnie dotyczyla klotnia. Ze zostalo jej to zaproponowane przez towarzystwo. Ze koledzy jej to zaproponowali a kolezanka sie zgodzila. dlatego Iwona wyzwala ja od szmat i wybiegla z klubu. Dlatego powiedziala Pawlowi zeby ja puscil bo bedzie krzyczec. Moze zagrozila ze powie matce kolezanki. W kazdym razie oni postanowili ja uciszyc.
            • cherry.coke Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:54
              Nie musieli nawet chciec, wystarczylo, ze ktos np. klocac sie z nia zlapal za gardlo albo popchnal na cos glowa... albo, ze chcieli pogrozic, przerodzilo sie to w gwalt, a potem trzeba juz bylo to ukryc.
              Trudno uwierzyc w przypadek, ze jakas niezwiazana osoba napadla dziewczyne akurat tego waznego dla niej wieczoru, gdy juz byly konfrontacje.
            • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 23:04
              no ja czytalam ze wlasnie bawila sie-jak to ironicznie okreslam-a klotnia mogla rownie dobrze tyczyc jakichs zatargow na tym tle.w kazdym razie spotkalam sie na forach kilkakrotnie ze stwierdzeniami ludzi ktorzy znali ja ze iwona nie byla niewinna krysztalowa panienka.
              nie wiem ,jedno czego jetem pewna to ze znajomi sa z tym powiazani.
    • peggy_su Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 25.07.13, 22:53
      Też myślałam ostatnio o tej sprawie. Mam nadzieję że znajdzie się ona lub ciało. Najgorsze dla rodziny musi być to życie w niepewności sad

Wielu ludzi znika codziennie w Polsce. Ale też większość z nich się w końcu odnajduje. Jak ktoś chciał się odciąż od dawnego życia to w końcu wysyła smsa, młodzi zwiewają, a potem wracają do domów. Nawet jak kogoś coś złego spotyka to w końcu się ciało odnajduje. Ci co przepadają na zawsze jak kamień w wodę, to kilka procent. Sprawa musi się kiedyś w końcu wyjaśnić.
    • gazeta_mi_placi Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 00:04
      Joanna Surowiecka znaleziona została po czterech latach. W dodatku 80 metrów od trasy którą miała pokonać na stację.
      Też były różne wątki, że niby ktoś ją jeszcze przed zaginięciem widział jak wsiada do terenowego samochodu starszego mężczyzny, potem niby jej telefon na moment namierzyli gdzieś w Niemczech, że może wywieziona do Niemiec.
      Ostatecznie namierzyli tylko dlatego, że morderca był na tyle głupi, że zamiast wyrzucić jej telefon po czterech latach uznał że jest bezpieczny i podarował go żonie.
      I nie wiele w sumie brakowało aby i tak go nie namierzyli bo policja nie chciała sama z siebie namierzać w dalszym ciągu tego telefonu, ojciec zaginionej chodził i prosił, a gdy nie chcieli postraszył, że pójdzie z tym wyżej i dopiero wtedy raczyli dalej monitorować telefon.
      • antyideal Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 00:14
        A ten chlopiec,ktory powiesil sie jakis czas temu ?
        zwloki znalazly po kilku m-ch dzieci zjezdzajace na sankach.
        Cialo wisialo na drzewie niedaleko domu - wystarczylo dobrze przeszukac teren sad
        • wioskowy_glupek Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 07:49
          Gdyby policja działała jak należy to już dawno byłoby wiadomo co się stało z tą dziewczyną. Niestety ostatnie doniesienia w tej sprawie potwierdzają nieudolność Policji podobnie jak sprawa zaginięcia Magdy Waśniewskiej. W świetle najnowszych doniesień prasowych można sądzić iż zamieszany w to jest chłopak Iwony i jego była dziewczyna. Nie bez powodu, pojawiają się te wszystkie telefony.
        • kropkaa Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 19:58
          Z tym chłopcem to była tak niewiarygodna pustota policji, że się w pale nie mieści. Nie masz kasy, to nawet po zniknięciu dziecka mają cię w głębokiej d. Do tej pory ciężko zrozumieć jak można tak wszystko zlewać. Zresztą prokurator nie lepsza była.
    • inguszetia_2006 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 20:46
      Witam,
      Uda się. Na pewno się uda. I to kobieta rozwiąże zagadkę. Jesteśmy niezawodne. Jak zawsze.
      Pzdr.
      Ing
      • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:02
        www.dziennikbaltycki.pl/artykul/953292,tajemnica-zaginiecia-iwony-wieczorek-matka-zaginionej-wstrzasnieta-ustaleniami-polityki,id,t.html
        interesujace,do kogo nalezy ten tel ktory sie logowal w miejscach gdzie iwona szla.
        • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:32
          Ten artykuł kieruje podejrzenia na chłopaka i jego byłą dziewczynę,
          tyle że ten chłopak podobno ma alibi , przeszedł ok badanie wariografem,nie złamał sie też gdy Rutkowski z jasnowidzem natarczywie kierowali podejrzenia że ma związek z morderstwem, słyszałam też że była jakas mocna akcja Jackowski podobno spotkał sie z tym chłopakiem na działce i wyzywał go od morderców zgodnie ze swoimi wizjami.
          Pewne jest ze do tej pory nie znalezli nic na chłopaka, chyba że jest jakis przełom o którym dla dobra sledztwa nie informują opini publicznej.
          • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:37
            no wlasnie czytalam ze on jako jedyny nie poddal sie badaniu wariografem.
            • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:39
              Z tego co piszą gazety, nie zgodził się po czym po jakims czasie sam zgłosił się i przeszedł je najlepiej z całej ekipy która była wowczas z dziewczyną to zaskoczyło śledczych podobno.
              • d.o.s.i.a Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:54
                Przeszedl najlepiej bo wrzucil betablokera przed badaniem. Jego zaangazowanie w sprawe jest wiecej niz oczywiste. Ale watpie zeby sie kiedykolwiek przyznal.
                • d.o.s.i.a Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:08
                  Wiedzial dokladnie gdzie Iwona jest bo kazal ja sledzic - stad te logowania drugiego telefonu. Wrocil niby do domu zeby go monitoring zapisal i wymknal sie przez okno. Czekal w samochodzie na nia w poblizu domu. Iwona wsiada do samochodu, on ja gdzies wywozi, zabija, wklada w walizke i jedzie do domu. Rano niby wszczyna alarm, zamiast smacznie spac, wlacza sie w poszukiwania zeby odwrocic od siebie uwage, a Iwona w walizce pewnie byla u niego w domu sad Podejrzane mi sie wydaje wymienianie kart w telefonie ze niby mu sie rozladowal czy cos. Skoro byl caly czas w domu to dlaczego nie podlaczyl telefonu do gniazdka?
                  Jest rowniez skandalem ze mlodziez nie podaje szczegolow o co poklocili sie tego dnia. Krotka pamiecia sie wykazali...
                  • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:15
                    Możliwe że ich przetrzepali i w aktach jest o co tam chodziło o czym rozmawiali, nie sadze by to ktos zostawił bo nie chca mowic to jest mimo wszystko to dosc istotne dla sprawy, byc moze nie chcą by opinia publiczna poznała te fakty.
                    • d.o.s.i.a Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:19
                      Tja. Nawet matce nie powiedzieli. Musi byly to jakies super tajne tajemnice ktorych ujawnienie wsrrzasneloby swiatem...
                      • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:26
                        Byc moze nie ale obciach na cały kraj i strefe schengen , ja sądze że ich przetrzepali na każdą stronę,jednak niekoniecznie cała polska pozna zawartość akt. nie sadze by śledczy zostawili temat, bo ktos ma taki kaprysik że nie będzie mówił, to jest zbyt powazna sprawa.
                        • d.o.s.i.a Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:28
                          Tak, juz widze jak ich trzepali...
                          • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:34
                            Mają sposoby i trzepią, stosują tez rozne gry operacyjne, nikt tego nie zostawił jestem pewna tu jest za duze zainteresowanie opinii publicznej sprawa i mysle że robią wszystko by to wyjasnic specyfika tej pracy jest taka ze nie da sie ujawniac szczegolow dzialan,
                            a ze gazety musza sie sprzedawac media musza miec żer, zarzuty o tzw olewke beda absolutnie zawsze, trzeba wziąc na to poprawkę.
                            • d.o.s.i.a Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:42
                              Ale te akta sprawy sa chyba znane, bo sprawa jest oficjalnie zamknieta. Redaktorka polityki zdaje sie wystapila o udostepnienie tych akt.
                            • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:42
                              Ja wogole uwazam że to jest nie wporządku do tych ludzi którzy zapewne jak to w budzetówce za psie pieniądze wykonują taką obciązajacą i trudną robotę.dosyc ze nie moga ujawniac szczególow, dzialają pod presją to jeszcze skacze im się po głowach jacy są nieudolni,okropna to praca.
                  • znowu.to.samo Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 10:09
                    dokładnie! kłócili się i ostatecznie do dziś żadne nie chce powiedzieć o co. Sa jakies strzępki rozmow, a ostatecznie nikt nic nie wie. Wg to skandal, w tych okolicznościach powinni trafić do aresztu jak główni podejrzani, bo ewidentnie mają coś do ukrycia, a to że są na wolności pozwoliło im pozacierać wszelkie ślady.
            • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:40
              a alibi to niby ma takie ze byl w mieszkaniu babci i tam monitoring go zarejstrowal jak wchodzil,tyle ze babcia na parterze mieszka i mozna sie wymknac niezauwazonym
              • tezee Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 21:44
                W zasadzie wszystko mozna podważyć mogł przygotowac sie do wariografu, mogl wymknąc sie czego nie zarejestrowal monitoring itd inna sprawa że trzeba by znac akta sprawy bo media z reguły naginają rzeczywistość i fakty, pewnie tak tez jest w tym przypadku.
                • rhysmeyers22 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:01
                  no niby tak ale jak sie doda takie watpliwosci do siebie to juz daje do myslenia.w 100% czysty nie jest wydaje mi sie.w ogole jej znajomi wiedza wiecej niz mowia ,to jest pewne
              • totorotot Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 27.07.13, 00:15
                Śledczy teraz po prostu czekają, co wypłynie.
    • ms.piggy Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 26.07.13, 22:38
      Moje zdanie jest takie:
      1. Iwona nie żyje, nie wierzę w żadne głupoty, że widziano ja w Paryżu itp.
      2. Zabójcą jest ktoś kogo znała i tej nocy razem się bawiła.

Chcę wierzyć, że policja wie kto jest zabójcą, ale nie ma wystarczających dowodów i nie ma zwłok, a nie, że jak młode pelikany łykają kit serwowany przez "znajomych" Iwony np. że nie pamiętają o co się pokłócili, sprawa z telefonami...

Strasznie współczuję matce.
      • jumanji_7 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 01:45
        ms.piggy napisał(a):

> Moje zdanie jest takie:
        > 1. Iwona nie żyje, nie wierzę w żadne głupoty, że widziano ja w Paryżu itp.
        > 2. Zabójcą jest ktoś kogo znała
        > 3. Chcę wierzyć, że policja wie kto
        > Strasznie współczuję matce.

Niewykluczone, że wszystkie 3 punkty prawdą .
        • totorotot Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 17:54
          Ten koleś, co go matka kryje (albo babka) i co go niej dzwonił rano.
    • fomica Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 09:36
      Miałam na studiach doktora który był absolutnie przekonany że wszystkie przypadki niewyjasnionych zaginięc, cała rubryka "ktokolwiek widział" w gazetach to ofiary seryjnych morderców psychopatów, o czym policja doskonale wie, ale nie mówi żeby nie wzbudzać paniki.
      • imogen0 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 12:34
        fomica napisał:

> Miałam na studiach doktora który był absolutnie przekonany że wszystkie przypad
        > ki niewyjasnionych zaginięc, cała rubryka "ktokolwiek widział" w gazetach to of
        > iary seryjnych morderców psychopatów, o czym policja doskonale wie, ale nie mów
        > i żeby nie wzbudzać paniki.

Często przeglądam stronę Itaki i tam jest maprawde sporo szczęśliwych zakończeń(odnalezienia),najczęściej to młodzi,uciekajacy z domu ludzie...
        • lati7 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 12.12.14, 10:42
          O tu jest n/t Pani Hanny:
          www.youtube.com/watch?v=rr69Vw3kTSk
    • echtom Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 09:54
      Nie czytałam innych wpisów. Myślę, że największe szanse ma się wyjaśnić przy okazji innej sprawy tego typu. Tak jak w czasie poszukiwań Iwony odnaleziono w samochodzie na dnie rzeki zaginionego 4 lata wcześniej młodego mężczyznę.
      • sueellen Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 13:20
        Myślę, że nie. Mam wrażenie że stoją za tym sami znajomi i na temat zaginięcia wiedzą dużo. Myślę, że ją dogonili, kłótnia trwała dalej, śmierć nastapiła przypadkiem np w wyniku bójki (ktoś np popchnął ją nieszczęśliwie). Byli podpici, spanikowali, postanowili ukryć ciało ale byli w tym lepsi niż mama madzi. Wszyscy dostali amnezji i chronią sobie tyłki - w kupie raźniej. Jeśli wrzucili ciało do morza to już je ryby dawno zjadły. Nie dowiemy się dopóki któregoś z nich sumienie nie ruszy i sam nie powie.
        • bachtin Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 16.05.14, 14:08
          Morze by je chyba szybko wyrzucilo?
          • sueellen Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 17.05.14, 01:03
            Dextera nie oglądałaś? Jeśli obciążyli je czymś, to nie.
            • jumanji_7 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 03.06.14, 00:30
              sueellen napisała:

> Jeśli obciążyli je czymś, to nie.

Takie są prawa fizyki, beczka zalana betonem sama nie wypłynie, a morze to nie 100 ha parku do przeszukania i nikt szukał nie będzie !
            • memphis90 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 22.08.14, 20:50
              W tym samym czasie i w tym samym miejscu zaginął wtedy młody chłopak, żeglarz. Znaleźli ciało w morzu, związane, obciązone dwiema płytami chodnikowymi. Wg. prokuratury- sam się związał, obciążył i utopił uncertain Może to powiązane, jedno ciało wypłynęło, drugie- nie.
      • tygrys_m3 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 14.07.14, 04:17
        echtom napisała:

> Nie czytałam innych wpisów. Myślę, że największe szanse ma się wyjaśnić przy ok
        > azji innej sprawy tego typu. Tak jak w czasie poszukiwań Iwony odnaleziono w sa
        > mochodzie na dnie rzeki zaginionego 4 lata wcześniej młodego mężczyznę.
        >
        Niewkluczone, ale to dopiero 4 lata ....
        Niemniej jednak oczywistym faktem się stało, to o czym dnia 21 czerwca 2012 roku gdzieś tam zuchwale pisałem, że ... i to co przedmiotem zagorzej dyskusji teraz, to istnieje wielka realna szansa na wyjaśnienie zagadkowego zniknięcia Iwony na dniach, a jeżeli nie to i po wakacjach dalej będziemy podobnie gdybać, "wilka " wypatrywać, innej opcji nie ma, tak to teraz widzę - tzn. wtedy widziałem ........
        I na "dobrą" sprawę nie chodzi mi tu o to na czyje wyszło, bo to jest nazbyt poważna sprawa, by w tych kategoriach myślowych to rozpatrywać, co bardziej chodzi tu o CZŁOWIEKA, tak o nieznany jeszcze los Iwony Wieczorek od lat 4 !
        Jacek Urbański po zamordowaniu 14-letniej Ewelinki Skwary z pracy już nie wrócił, upozorował swoje porwanie, pojechał aż koło Włocławka i tam spalił samochód. Może to tylko tzw. "przepadek" i filmowe podobieństwo o ile i to Dziwny granatowy zbieg okoliczności ws. Iwony Wieczorek. - "To chyba ostatnia szansa na wyjaśnienie zagadki Iwona Wieczorek zaginęła w nocy z piątku na sobotę. W poniedziałek jeden z jej kolegów zgłosił do ubezpieczalni, że całkowicie rozbił samochód. - Policja już cztery lata temu dokładnie przebadała to auto, tylko że coś i tak mogło zostać przeoczone. Teraz szukamy tego samochodu po Polsce, bo podobno nie poszedł na złom, został wyremontowany i sprzedany. To chyba ostatnia szansa na wyjaśnienie zagadki Iwony... -" prawdziwe, a nie kolejny wymyślony Paryż na potrzebę chwili, a i być może dla ochrony samego Wolfa .... ?

• asaofetida Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 22.08.14, 14:12
          Mi sie wydaje, ze nieszczescie stalo sie w Parku Regana. Bo duzo ludzi to bylo do wejscia na plaze nr 63. na monitoringu widac, ze wszysyc ludzie szli albo ulica Pisatowska albo promenada ale w przeciwnym kierunku...albo znad morza...ale nikt nie szedl w strone parku....a Iwona poszla aalbo daelj promenada w strone parku i wlazla w gestwine lesna albo szla wybrzezem ale stamtad tez musiala wejsc do parku aby dojsc do domu....i na tym kawalku spotkala jakiegos psychola lub grupe osob....
          • kamunyak Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 22.08.14, 14:45
            Jessssu, dziewczyno!
            masz cos nowego do powiedzenia to powiedz ale po co otwierać stary wątek żeby znowu wałkować "co by było gdyby", kto gdzie szedł, skręcił i czyj ręcznik wisiał na ramieniu pana "ręcznika".
            Poza tym, na początku zdania piszemy "mnie". Zawsze i to nie podega dyskusji. Żeby było zrozumiałe - nie "mi się wydaje" tylko "mnie się wydaje". (brrrr, jak mozna tak język ojczysty kaleczyć).
            • roksana158 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 22.08.14, 20:08
              kamunyak napisała:

> Jessssu, dziewczyno!
              > masz cos nowego do powiedzenia to powiedz ale po co otwierać stary wątek żeby z
              > nowu wałkować "co by było gdyby", kto gdzie szedł, skręcił i czyj ręcznik wisia
              > ł na ramieniu pana "ręcznika".
              > Poza tym, na początku zdania piszemy "mnie". Zawsze i to nie podega dyskusji. Ż
              > eby było zrozumiałe - nie "mi się wydaje" tylko "mnie się wydaje". (brrrr, jak
              > mozna tak język ojczysty kaleczyć).

o matko a po co zwracasz jej uwagę? nie jestes wychowana, bo nie zwraca się uwagi. Więc sama jestes bez zasad, a zwracasz innym uwagę. po co się wpisujesz zeby bzdety pisac. Ludzie to mają w tych głowach pustkę.
              • kamunyak Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 22.08.14, 20:21
                > o matko a po co zwracasz jej uwagę?

hłe hłe hłe....zgadnij.
                Trudne, wiem, podpowiadam - po to, żeby nie wypowiadała się jak nie ma nic do powiedzenia

> nie jestes wychowana, bo nie zwraca się uwa
                > gi.
                po co zwracasz mi uwagę? nie jesteś wychowana bo nie zwraca się uwagi.

> Ludzie to mają w tych głowach pustkę.
                co racja to racja, spójrz w lustro
                • tygrys_m3 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 11.12.14, 21:50
                  Tak pustkę !
                  • memphis90 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 12.12.14, 09:52
                    Sorry, ale naprawdę wykopujesz wątek sprzed półtora roku, żeby rzucić taką perłę intelektu...?
    • lati7 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 12.12.14, 10:35
      Dlaczego matka Iwony nie skontaktuje się z Hanną Podwójci ? A nawet z medium z Long Island ? Theresą.Włożyła już tyle czasu i pieniędzy w poszukiwania,że ja na jej miejscu łapałabym się już "brzytwy"

www.paranormalium.pl/polska-wizjonerka-robi-kariere-w-japonii,333,8,artykul.html
      Pewnie jest zniechęcona "wizjami" Jackowskiego. Zniechęciła się i myśli że nie ma lepszych jasnowidzów? Jackowski plecie trzy po trzy, możne ma tam jakieś sukcesy, ale na ogół gdzieś mu dzwoni, tylko nie wie w którym kościele ... To przekleństwo mieć "połowiczny" dar.On nawet nie potrafi dobrze wytłumaczyć w jaki sposób widzi.
      • wioskowy_glupek Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 12.12.14, 10:51
        Widocznie ma na tyle oleju w głowie żeby na durnoty nie wydawać. Równie dobrze może wysłać smsa do EZO TV.
      • jumanji_7 Re: Iwona Wieczorek - uda się kiedyś wyjaśnić 12.01.15, 21:21
        Bo nie daje wiary różnej maści oszustom i naciągaczom !
        Tu temat wciąż żywy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka