Dodaj do ulubionych

nowy "wybryk" tesciow

08.10.13, 12:40
Tesciowie w ostatnich latach obrazili sie na brata tescia i z tego powodu wyjezdzali na urlop tak, zeby wracac 1-2 dni po jego urodzinach, tak zeby nie musieli brac w nim udzialu. W ostatnim roku (bylam krotko przed terminem porodu, wazne nam bylo zebysmy mieli z kim zostawic starsza corke), przyjechali dzien przed urodzinami M.
W tym roku w zwiazku z tym, ze siali zamet, M. im powiedzial, ze maja sie nie wtracac, nie udzielac rad itd. itp. i coz....Dzisiaj urodziny M. a oni dalej z urlopu nie wrocili...
M. jest dosyc przygnebiony, bo ma do nich w sumie dobre stosunki. Wyrzuca sobie, ze to przez to, ze stanal po mojej stronie. sad
Za 4 dni urodziny ma najmlodsza corka (i tesciowa), pewnie pojawia sie 13 ( wink ) i beda udawac, ze wszystko jest w najlepszym porzadku.
Jak pomoc M. (widze ze ma z tym problem) ?
Obserwuj wątek
    • misterni Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 12:43
      Naprawdę dorosły facet przejął się tym, że mamusia z tatusiem nie dotarli na jego urodziny z urlopu?
      Nie wiem jak mu pomóc, może najlepiej puknąć w czółko?
      • mx3_sp Nic poza: 08.10.13, 12:46
        https://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Faceci_tez_placza_1886363.jpg
    • annajustyna Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 12:46
      Na brata tescia? Tzn. ze stryj przychodzi na urodziny twego M., a jego wlasni rodzice te urodziny "olewaja"?
      • moni692 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:01
        annajustyna - chodzi o olanie go przez rodzicow, jako kare za to, ze maz jest po mojej stronie i nie daje sie matce/rodzicom manipulowac.
        • czar_bajry Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 14:45
          nnajustyna - chodzi o olanie go przez rodzicow, jako kare za to, ze maz jest p
          > o mojej stronie i nie daje sie matce/rodzicom manipulowac.

ale nadal nie rozumiem co z tym ma wspólnego obraza na stryja?
    • ichi51e Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 12:48
      Moze po prostu zaproscie ich na te urodziny?
      • moni692 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:01
        ichi - niemozliwe, sa zagranica i komorke maja wylaczona.
        • ichi51e Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:10
          No to zlejcie ich rocznice slubu :p
          A serio - ja bym zwyczajnie przelozyl swietowanie urodzin na czas jak wroca i wymusila na nich obecnosc - starzy ludzie a wychowywac trzeba uncertain
    • adellante12 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 12:53
      Ale smarkateria....
      Dzieci wam się rodzą a wy nadal emocjonalnie i umysłowo w gimbusie siedzicie...
    • lilly_about Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 12:56
      Ojej, przytul do serduszka.
    • moni692 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:00
      Moze niezrozumiale sie wyrazilam. Tesciowie obrazili sie na brata tescia, bo im cos powiedzial i do nas mowili, ze przyjada po urodzinach brata tescia. (to bylo przed paroma laty)
      A ze oni rok w rok jezdza, to rok w rok przyjezdzali pozniej i nie chodzili do brata tescia na urodziny.

Teraz M. sie opowiedzial po mojej stronie (chodzilo o karmienie dziecka, dawanie dobrych rad, jatrzenie w zwiazku itd. itp.) i chyba postanowili go ukarac, bo teraz juz nawet nie wrocili z urlopu na jego urodziny. Do nich nie ma teraz kontaktu, sa za granica, komorke maja wylaczona.
      M. nic nie mowi, ale ja widze ze jest mu bardzo przykro.
      • kobieta306306 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:05
        to straszne co piszesz.
        Może psychoterapia albo dobry coach.

Tylko nie wiem dla kogo uncertain dla M, czy dla brata M, albo teciów może.
        Naprawde cholernie trudny temat sad

w każdym razie przytulam uncertain
      • eilian Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:05
        Acha, czyli mają taki styl, że jak się na kogoś obrażą, to wracają po jego urodzinach. To już wszystko jasne...
        Masz niepoważnych teściów, a ich syn chyba też niezbyt dorosły.
      • chipsi Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:09
        Czyli Twoi teściowie maja taki system kar dla bliskich - jak się fochną to ostentacyjnie nie uczestniczą w przyjęciu urodzinowym winowajcy, tak? I teraz taka kara dosięgła ich syna a Twojego męża, tak? To niech pan mąż po powrocie rodziców zapyta, dlaczego zachowują się jak dzieci zamiast powiedzieć wprost co im na wątrobie leży. No chyba że sam jest dziecko. I niepotrzebnie się przejmujecie tą dziecinadą, więcej toru dla was big_grin
        • moni692 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:12
          Tak, nie powiedza o co chodzi, tylko sie obrazaja.
          Na urodziny starszej corki tez juz od 2-3 lat nie przyjezdzaja.
          Przywiazuja duza wage do HARMONII w rodzinie, i wszelkie rozmowy o problemach to ZUOO..
          • chipsi Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:18
            Też mi Harmonia big_grin No to czas to mienić i samemu zacząć rozmawiać. Ja wiem że łatwiej powiedzieć niż zrobić ale przerabiałam to, to i się powymądrzam tongue_out Oczywiście najprawdopodobniej nic z nich nie "wyciśniecie" ale sami powiecie co o tym myślicie, to sobie przemyślą. No i z czasem wyrobisz u siebie tumiwisizm.
            • mx3_sp Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:23
              może rodzice chcą skupić się wyłącznie na sobie uważając jednocześnie, że urodziny dorosłych dzieci to przeszłość.
          • agaja5b Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:52
            moni692 napisała:

> Tak, nie powiedza o co chodzi, tylko sie obrazaja.
            > Na urodziny starszej corki tez juz od 2-3 lat nie przyjezdzaja.
            > Przywiazuja duza wage do HARMONII w rodzinie, i wszelkie rozmowy o problemach t
            > o ZUOO..
            Moja teściowa na ten przykład tez wiecznie miała tekst cyt:" grunt to rodzinka" a efekt jest taki że z synem i synową nie gada, wnuków nie widzi, z wiekszością rodziny pokłócona, bo harmonia w rodzinie ma byc, TYLKO na jej zasadachbig_grin
          • mid.week Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 14:30
            Ku***a to ile oni mają tych urlopów? big_grin
          • gryzelda71 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 14:32
            Skoro to nie pierwszy raz i twój mąz wie jak to działa to czym się przejmuje?
        • bella_roza Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 14:31
          chipsi napisała:

To niech pan mąż po powrocie rodzic
          > ów zapyta, dlaczego zachowują się jak dzieci zamiast powiedzieć wprost co im na
          > wątrobie leży.
          za taki tekst teściowie dożywotnio będą ignorowali urodziny oraz imieniny męża, synowej, wnuków i ewentualnych prawnuków wink
      • misterni Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:25
        Według mnie całkiem jasno się wyraziłaś już w pierwszym poście.
        Nie rozumiem po prostu tego przeżywania męża wink
        A jeśli jest tak, jak piszesz w pierwszym poście, że: "Wyrzuca sobie, ze to przez to, ze stanal po mojej stronie", tzn facet jest niedojrzały emocjonalnie.
        • agaja5b Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:55
          misterni napisała:

>> A jeśli jest tak, jak piszesz w pierwszym poście, że: "Wyrzuca sobie, ze to prz
          > ez to, ze stanal po mojej stronie", tzn facet jest niedojrzały emocjonalnie.
          Nastepnym razem niech stanie po stronie sąsiada, może lepiej na tym wyjdziewink Urodziny będzie miał, prezent dostanie, świeczki zdmuchnie, mama i tata dadzą buziakasmile
      • agaja5b Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:49
        Ty się zrozumiale wyraziłaś i rady forumek sa jak najbardziej na miejscu. Dziecinada w wykonaniu teściów a mężowi podaj chusteczkę, misia czy cokolwiek co pozwoli mu dorosnąć i przestac płakać że nikt do niego na urodziny nie przyszedł. Dorośli jakos sobie z tym radzą.
      • czar_bajry Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 14:47
        normalnie się wzruszyłam...
    • best_bej Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:24
      dorosły facet który się przejmuje że mamusia i tatuś nie przyszli na urodziny?! No sorry, zrozumiałabym gdyby chodziło o 7letniego chłopca.
    • agaja5b Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 13:57
      moni692 napisała:

> M. jest dosyc przygnebiony, bo ma do nich w sumie dobre stosunki. Wyrzuca sobie
      > , ze to przez to, ze stanal po mojej stronie. sad
      Zrób mu dżihad, żeby na przyszłośc nie miał wątpliwości, albo szybciej sie rozwiewały. Serio piszę.
      • etonmess75 co Wy z tym M.? 08.10.13, 14:31
        OT - o co chodzi z tym "M."?
        Czy wszyscy wasi mężowie/partnerzy mają na imię Michał, Maciek, Mietek etc.?? W innym wypadku nie rozumiem, skąd to M. w co drugim wątku.
        • agaja5b Re: co Wy z tym M.? 08.10.13, 14:34
          zwykle o mężusia chodzi choć może być i inny Mieeetekwink
    • czar_bajry Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 14:44
      A możesz jaśniej i bardziej gramatycznie?
      Bo z Twojego wątku wychodzi że: teściowie obrazili się na brata teścia czyli stryja twojego męża i z tego powodu wyjeżdżali na urlop żeby nie być na jego urodzinach.
      W zeszłym roku z powodu bliskiego rozwiązania ( twojego) przyjechali wcześniej i tu zagadka:

przyjechali dzien przed
      > urodzinami M.

M - TO JAK ROZUMIEM mąż...
      i teraz moje pytanie co ma obraza teściów na stryja i niebywanie na jego urodzinach do urodzin twojego męża?
      • madzioreck Re: nowy "wybryk" tesciow 09.10.13, 16:43
        Ja rozumiem, że przykład brata teścia to po to, żeby pokazać, ze jak teściowie maja na kogoś focha, to go pokazują, robiąc sobie urlop w terminie urodzin sprawcy focha :"D
    • lady-z-gaga Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 14:44
      Kup mężowi jakies klocki albo resoraka na pocieszenie i powiedz, że to od mamusi (zostawiła przed wyjazdem specjalnie dla niego)
      • ledzeppelin3 Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 16:12
        Przytul, daj cyca, może też jakiegoś loda skobminuj?
    • mynia_pynia Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 20:47
      Też by mi było przykro gdyby mnie rodzice olali.
      Powiedz mężowi żeby się cieszył, że mimo tak "posranych" rodziców ma się dobrze.
      • lady-z-gaga Re: nowy "wybryk" tesciow 08.10.13, 21:45
        Oni go nie olali, oni go ukarali.
        I problem w tym, że facet czuje się skarcony. Smutne, że rodzice mają taki wpływ, cud, ze będąc w takich układach, potrafił stanąc w obronie żony.
        • wioskowy_glupek Re: nowy "wybryk" tesciow 09.10.13, 00:04
          Cyca i misia to powinno sobie zaaplikować większość wypowiadających się o tym wątku. Niby dorosłe kobiety a strasznie zakompleksione. Nie wiem jak dziwne układy rodzinne trzeba mieć żeby nie czuć smutku z powodu olania przez rodziców w urodziny. Normalni ludzie jeżeli obchodzą urodziny czy imieniny to właśnie v gronie rodziny. Współczuję waszym dzieciom bo widać że wr'az z 18 urodzinami mi mogą liczyć na wasze wsparcie.
          • misterni Re: nowy "wybryk" tesciow 09.10.13, 00:08
            Bez hec. Rodzice są na wakacjach, za granicą - mają wcześniej wracać, żeby jubileusz syna ufetować? Oczekiwałabyś tego od rodziców?
            • wioskowy_glupek Re: nowy "wybryk" tesciow 09.10.13, 00:23
              Oczekiwałabym telefonu z życzeniami i pamięci w tym dniu
            • burina Re: nowy "wybryk" tesciow 09.10.13, 01:14
              Ale to nie chodzi o to, gdzie są, tylko o to, dlaczego.

Jeśli co roku byli na urodzinach, urodziny się w tej rodzinie celebruje, to taką nieobecność widać.
              Jeśli pojechali, bo ich ktoś zaprosił, trafili na świetną okazję i byli świadomi tego, że syn jakoś tam liczy na ich obecność, to gdyby nie mieli żadnego ukrytego celu, jakoś by powinni dać znać, że nie olewają.
              Jeśli to była dla nich świetna okazja dla utarcia nosa, to jest przykre. Jeśli oni zamiast rozmawiać, wyłuszczyć, że mają problem z tym, że syn z żoną głupio się wobec nich zachowują, każą zgadywać z tego, że 'przypadkiem' im urlop wypadł, to też pewnie ciężko to przełknąć (zwłaszcza, gdy samemu się oczekuje pokajania ze strony teściówsmile).
              • aqua48 Proponuję w odwecie 09.10.13, 09:35
                Olać urodziny teściowej. Nie zapraszać teściów na urodziny córki, a te zorganizować poza domem w jakimś fajnym dla dziecka miejscu.
                I przestać się przejmować głupstwami. Karanie za nieposłuszeństwo dorosłych dzieci fochami typu skoro mnie nie słuchasz nie przyjdę do Ciebie na urodziny jest głupie, dziecinne i co gorsza jest nadal próbą manipulacji, dominacji i pokazani kto tu rządzi. Pokażcie teściom, że świetnie sobie bez nich dajecie radę. I dorośnijcie.
                • ichi51e Re: Proponuję w odwecie 09.10.13, 09:52
                  Dokladnie - drogi sa dwie
                  Albo bawicie sie tak samo i olewacie ich urodziny gwiazdke etc - co prowadzi do okopania sie i nawarstwiania zlosci albo
                  Przekladacie urodziny i udajecie ze tak mialo byc od poczatku. Tesciom sie robi glupio i wybaczaja wam. (Boze jakie to smutne ale madry glupiemu ustepuje w imie dobrych stosunkow miedzyludzkich)
                  • lady-z-gaga Re: Proponuję w odwecie 09.10.13, 16:10
                    Jest i trzecia: pogodzic się z tym, że rodzice są małostkowi i despotyczni, ale im nie ulegać.
                    Nie robic akcji odwetowych i nie przekładac własnych urodzin, udawać, że nic sie nie stało.
                    Teściowie mają prawo być na urlopie? mają
                    Mają obowiązek byc na urodzinach ? nie mają, dziury w niebie nie będzie
                    Niech się sami dławią własną żółcią, syn i synowa powinni zachowac się jak dorośli, czyli zignorowac sytuację.
    • yuka12 Re: nowy "wybryk" tesciow 09.10.13, 15:55
      O urodzinach mojego meza pamietam ja i nasze dzieci, bo jego rodzina nie bardzo. Jeszcze kartke na imieniny dostanie, z okazji urodzin-raz na pare lat uncertain. Widze, ze jest mu przykro, ale nie robi o to szumu, coz taka ma rodzine i nie inna. Swietowanie jego urodzin nie mialo miejsca nawet jak byl dzieckiem. Jednym slowem przyjmuje to na klate i zyje dalej. Lez mu nie musze ocierac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka