mamalgosia 21.10.13, 19:58 Czy ma ktos może dostęp do nut koncertu fortepianowego d moll Mozarta? Please... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-evans01 Re: nuty 21.10.13, 20:22 Zdaje się, że z tej strony można go pobrać bez problemu: cameralmusic.pl/nutypdf/mozart-wolfgang-amadeusz-mozart-fortepian-koncert-w-d-moll-andante-37223.html Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: nuty 21.10.13, 20:45 Jeśli Cię interesuje konkretny instrument albo aranżacja np. na fortepian solo, a rosyjskiego ani w ząb, to Ci wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nuty 21.10.13, 20:55 dziekuję. Ale to trudne nuty, potrzebuje raczej prostszej wersji, tylko na pianino, dla mojego 8latka Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: nuty 21.10.13, 22:04 To powinnas spytac "czy ktos ma bardzo prosta aranzacje...", a nie nuty. Dlaczego akurat tego koncertu? To strasznie powazny koncert, cudownie piekny w oryginale, ale co ty chcesz z niego grac? Pierwszy temat jedna reka? Hm, szczerze proponuje cos innego dla 8-latka Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nuty 22.10.13, 08:15 kj-78 napisała: > To powinnas spytac "czy ktos ma bardzo prosta aranzacje...", a nie nuty. może rzeczywiście. Ale tę aranzację to chyba nutami nalezy zapisać? Dlacze > go akurat tego koncertu? To strasznie powazny koncert, cudownie piekny w orygin > ale, ale co ty chcesz z niego grac? Pierwszy temat jedna reka? Hm, szczerze pro > ponuje cos innego dla 8-latka A, myslę, ze to już nie twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: nuty 21.10.13, 22:28 Ale po co chcesz to dawać ośmiolatkowi? Dla ośmiolatka to może raczej taki zbiorek "Z dawnych wieków", na chomiku zdaje się jest do znalezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nuty 22.10.13, 08:04 Mamałgosiu, dla ośmiolatków masz sonatiny Mozarta, np tą: Mozart Sonatina Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nuty 22.10.13, 08:05 Albo tą: Sonatina in C major (1st movement) Mozart Odpowiedz Link Zgłoś
delecta Re: nuty 22.10.13, 17:44 Misterni, dzięki, przypomniałam sobie, że grałam tę sonatinę Ale wolę nie przypominać sobie, kiedy to było. No WIEKI temu.... Byłam w 2 kub w 3 klasie szkoły muzycznej, utwór uchodził za długi i trudny i kłopoty miałam dokładnie w tych miejscach, jak ten chłopaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nuty 22.10.13, 08:16 Misterni, Sonaty mamy, lubimy. Pytam o ten konkretnie utwór i wszelkie inne uwagi - zapewne bardzo cenne - może innym razem Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nuty 22.10.13, 08:29 Aha. Nie wydajesz mi się osobą nastawioną na odbiór cennych rad Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: nuty 22.10.13, 08:46 Ty się nie wydajesz osobą nadającą cenne rady w temacie bo Sonatiny Mozarta są w programie podstawowej szkoły muzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nuty 22.10.13, 08:52 No i? A komu je doradziłam? Przedszkolakowi? Czy licealiście może? Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: nuty 22.10.13, 08:58 Mamie która liceum na pewno skończyła a prosi o koncert sonatina to ciastko a koncert to zastawiony pięknie stół gdzie wszystko współgra - taka jest różnica Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nuty 22.10.13, 11:54 Prosi o utwór dla ośmiolatka. Dziecka, które chodzi szkoły muzycznej jak mniemam, a na pewno uczy się grać na fortepianie, dlatego wskazałam jej sonaty jako bardziej właściwe niż koncert. Tłumaczyć mi różnic w między a sonatą a koncertem nie musisz. Znam doskonale obie formy od podszewki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nuty 22.10.13, 16:36 Misterni, ale ja nie proszę o wskazanie WŁAŚCIWYCH utworów. Własciwe wskazuje nauczyciel Ale dziecko lubi sobie samo cos wybrać, a ja luibę, jak gra co lubi. Oczywiście cos tam probuje, ale jakies przystępne nuty by się przydały. Moga być kwadratowe Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nuty 22.10.13, 17:03 Mamałgosiu, ja tutaj odpowiadam na post mvszki, która jak zwykle nie wie czego się już czepiać. Co do Twojego pytania, nie czuję się zobligowania do udzielenia takiej odpowiedzi jakiej oczekujesz, piszę to co uważam, natomiast Ty naturalnie możesz moją uwagę przyjąć lub nie Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: nuty 23.10.13, 07:33 ty za to dokładnie wiesz ( z doświadczenia) kogo i czego się przyczepić brawo, tylko nie ma tu żadnej prośby o utwór odpowiedni dla 8latka ( a oczywiście sonatina takim jest) jest coś absurdalnego, prośba o wersję koncertu dla 8latka Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: nuty 23.10.13, 07:37 Kobieto, co Tobie do tego? Nie napisałas nic na temat w tym wątku, więc łaskawie nie oceniaj. Od wyboru utworów jest nauczyciel/rodzic i samo dziecko. Jesli lubi grac, to czemu nie dać mu koncertu? Nie twój biznes oceniac innych. Do autorki- gratuluję zdolnego syna Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nuty 23.10.13, 08:32 Ale o co ci właściwie chodzi? Nie mam obowiązku odpowiadać stricte w temacie, po prostu piszę, to co myślę i to co podpowiada mi moja widza muzyczna, a Mamałgosia nie ma obowiązku się podporządkowywać mojej opinii i na tym chyba polega dyskusja na forum? Ty zaś włazisz do wątku i przyczepiasz się do każdego na oślep i bez żadnego sensu. Do Mamymałgosi o kwadraciki, chociaż nie zrozumiałaś kompletnie o co jej chodzi, mi, w odpowiedzi na uwagę co do odpowiedniego programu dla ośmiolatka (de facto zgadzając się ze mną co do meritum) tłumaczysz różnice między sonatą a koncertem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nuty 22.10.13, 08:18 No faktycznie są! Choć na pierwszy rzut oka wyglądało to jak same kwadraty Co prawda na całą orkiestrę, ale jak nie znajdę na samo pianino, to trzeba będzie cos z tymi nutami pokombinowac. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: nuty 22.10.13, 08:28 hm.. jeśli zapis nut widzi Ci się jako kwadraty to nie sądzę aby dziecko dało radę zagrać coś wykombinowanego na kółka z tego Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: nuty 22.10.13, 08:32 Nie ta strona jest po japonsku - ale nuty sa w plikach jak zmienicie kodowanie strony na japonski to wam przeskoczy - bedzie na pewno estetyczniej wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: nuty 22.10.13, 08:44 no nuty są nutami ( nie ma nut po japońsku) nic tu nie będzie bardziej estetycznie bo już wystarczająco jest, jeśli nawet mam się dopatrywać figur geometrycznych w nutach to są prostokąty, owale tylko po co to robić? Żeby pokazać że się nie ma pojęcia w temacie a dziecko ma grać koncert d-moll? Linia fortepianu jest stosunkowo prosta tyle, że nie odda głównego wątku melodycznego jeśli tworzy się on z połączenia linii iluś instrumentów. Puścić sobie koncert grając na fortepianie a brakującą linię melodyczną w fortepianie ( gdy nie gra a grają inne instrumenty dopisać na pięciolinii) proste? może być, jak się jest po szkole muzycznej Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nuty 22.10.13, 10:34 Chyba nie przeczytałas uwaznie Nikt nie pisze o kształcie nut Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: nuty 22.10.13, 10:39 Czy ty jesteś zwyczajnie ułomna, czy po prostu walisz na oślep nie czytając tego, do czego się przychrzaniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nuty 22.10.13, 10:32 Ale nie ma potrzeby - tytuły są po angielsku, nuty ok. Tylko na stronie tytułowej sliczne kwadraciki japońskiego nie znam na razie Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: nuty 22.10.13, 08:53 W linku, który podałam na samym początku jest kilka stron różnych aranżacji. 8-10 bodajże licząc od góry linki to aranżacje na fortepian solo, kolejno Alkan, Hummel, Moszkowski. Jeśli dłużej poszukać, pewnie coś znajdziesz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś