camperbamper 11.11.13, 11:06 ze swoimi bogactwami zaproponuje Filipinczykom oprocz MODLITWY? brawa (jak zwykle) dla hojnego watykanu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:28 Gorący klimat sprzyja czemuś innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:20 jesteś niesprawiedliwa i to bardzo - Watykan, jeszcze za czasów JP II, wspieral finansowo ofiary katastrof, niezależnie od ich pochodzenia i wyznawanej wiary. nie zawsze było to mocno nagaśniane, i nie było na 1 stronach gazet. będę mocno rozczarowana, jeśli tym razem będzie inaczej, i państwo kościelne kasą nie rzuci. opluwany wiele razy / czasem słusznie/ polski caritas także już przekazał pewną sumę pieniędzy na ten cel. a ile przekazałaś Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:24 bank ambrosio ma z pewnosia inne wydatki i priorytety. Priorytety i dzialalnosc przeciez znamy. Obecny Papiez - papiez ubogich powinien wg mnie od razu wyjsc z inicjatywa pomocy a nie tylko modlitwy... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:27 śledzisz przelewy banku watykańskiego? bo ja nie - i to nie daje mi prawa do osądu. Tobie także. jak zdążyliśmy poznać papieża F, to ostatnie, na czym mu zalezy to faryzeuszowski pokaz, jaki to jestem dobry, bo daję. jeśli coś papież da, to tak, żeby nikt o tym nie wiedział. bo dobra nie czyni się na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:28 ale to nie sa jego osobiste pieniadze, co do sledzenia to mocno sie tym interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:35 jasne - podobnie jak nasz premier nie rządzi osobistymi pieniędzmi i nie rozdaje ich na prawo i lewo konstruując budżet. no proszę Cię - włącz myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
camperbamper Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:25 a czy ja jestem "moznymi tego swiata"? kto kreuje pieniadz i ogolna rzeczywistosc finansowa... Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:32 nikt ci nie każe popierac watykanu, mozesz wpłacić nawet 5zł na jakąkolwiek organizację niosącą pomoc tym ludziom nieładnie tak krytykować samemu nie robiąc nic Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:33 camperbamper napisała: > a czy ja jestem "moznymi tego swiata"? To może wrzuć ,,wdowi grosz "? ,,Posłuchajcie! – rzekł Jezus. – Ta biedna wdowa dała więcej niż wszyscy bogacze razem wzięci! Oni bowiem wrzucili tylko część tego, co mieli w nadmiarze, ona zaś oddała wszystko, co miała na ,życie ". Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 11:35 Przeginasz. Mogłabyś sobie w takiej sytuacji odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 16:39 vilez napisała: > Przeginasz. Mogłabyś sobie w takiej sytuacji odpuścić. Oj tam, oj tam. Dyżurne wojujące ateistki nie przeoczą każdej nadarzającej się okazji aby ,,pożartować " sobie z KK. Co tam tragedia .... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: ciekawe co watykan 11.11.13, 17:01 Nie bądź taka sztywniara. Wyciągnij kija...yyy...Gila z d..y Odpowiedz Link Zgłoś