Dodaj do ulubionych

Kupujecie spodnie

10.12.13, 10:15
przez internet?
mam w domu prawie 3-mies. niemowlaka i nie mam jak za bardzo wybrać się na zakupy, mieszkam w małym mieście a do dużej galerii jest 50 km.
Kupiłam w necie koszulę i sweterek, są dobre, ubranie dla małego i sukienkę dla córki, ale nie wiem jak ze spodniami.
Kupujecie? udaje się trafić? w jakich sklepach?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:17
      No way, mam za dużą różnicę między talią i biodrami i każde spodnie muszę dokładnie mierzyć. Nie każde mi pasują, za duże ryzyko. Wyjątkiem były moje ulubione sztruksy z hm, znalazłam takie same używane na allegro i od razu w ciemno kupiłam.
      • onewoman Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:18
        no właśnie, ryzyko jest sad
        • morgen_stern Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:20
          Niemniej żałuję bardzo, bo lubię kupować w necie.
          • mx3_sp ale komu te spodnie Tobie? 10.12.13, 10:23
            sobie nie kupuję.Dziecku natomiast jak najbardziej.
            • onewoman Re: ale komu te spodnie Tobie? 10.12.13, 10:24
              tak, mi. Dzieciom też kupuję.
          • bei Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:25
            Kupuję, mam ulubione firmy i znam już rozmiarówkę.
            Jeśli to coś "egzotycznego " to proszę, by zmierzono centymetrem- talię, biodra, długości, szerokość nogawek w udzie.
    • joanna_poz Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:22
      nie.
      bo ryzyko, że trafię na takie, które nie będą mi pasować, oceniam na 99%.
    • run_away83 Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:24
      Nie ma opcji. Mam między biodrami i talia różnicę dwóch rozmiarów, znalezienie spodni które dobrze leżą graniczy z cudem. Muszę mierzyć. Przez internet zaryzykowałabym ewentualnie legginsy albo spodnie dresowe. Albo kupienie drugiego egzemplarza spodni jakie już posiadam.
    • tuya Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:53
      Tak, kupuje w CA tam zwroty za darmo sa więc jak nie pasują to poprostu odsyłam.
    • neffi79 Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 10:57
      nigdy
    • koza_w_rajtuzach Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 11:00
      jak są dokładne wymiary podane, to czemu by nie kupić.. Tylko raz miałam sytuację, że spodnie nie pasowały, ale sprzedająca podała złe wymiary.
    • giokonda.it Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 11:11
      Kupuję w necie niemal wszystko dla dzieci,ale ze spodniami byloby cięzko. Jak trafię odpowiednie w sklepie stacjonarnym, to biorę kilka par od razuwink
    • dziennik-niecodziennik Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 12:37
      ostatnio kupiłam, bo pomyslałam że przeciez mam juz spodnie z tego sklepu, wezme ten sam rozmiar i bedzie git.
      i teraz nowe spodnie mi z tyłka spadają i trzeba bedzie kupic następne...
    • lilly_about Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 12:40
      Nigdy
    • default Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 12:49
      Żdnych ciuchów nie kupuję przez internet, a spodnie i buty to już w ogóle sobie nie wyobrażam, żeby kupić bez przymierzenia.
    • heca7 Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 13:06
      Sobie nigdy. Kupno spodni to dla mnie katorga. Większość spodni zapomniała talii wink I nie wiem skąd przekonanie, że jak ktoś ma szersze biodra to jednocześnie dźwiga wielki brzuch i w pasie ma tyle co kobieta w 7m ciąży tongue_out
      • default Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 13:55
        heca7 napisała:

> nie wiem skąd przekonanie, że jak ktoś ma szersze biodra to jednocześnie
        > dźwiga wielki brzuch i w pasie ma tyle co kobieta w 7m ciąży tongue_out

I przy tym ma nogi cieniutkie jak zapałki smile Dżinsy dobre w biodrach w pasie mi szeroko odstają, a nogawki mam obciśnięte tak, że nogi zgiąć nie mogę.
        • run_away83 Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 14:06
          O, dokładnie. W sklepach króluką spodnie na chudziutkie chłopczyce i na grubasy. Kupienie modelu na figurę typu klepsydra graniczy z cudem. Ja kupuję od lat głównie bardzo niskie biodrówki, bo każde spodnie z wyższym stanem mam w talii za szerokie o co najmniej kilkanaście cm. Zresztą to samo mam z bluzkami - jak coś jest dobre w ramionach, to na biuscie szwy pękają, a jak dobre w biuscie to w ramionach odstaje po kilka cm z każdej strony uncertain
    • fanny Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 13:09
      Kupilam ostatnio spodnie garniturowe Massimo Dutti z welnianej flaneli, bo w realu nie moglam trafic na dokladnie to, czego potrzebowalam. Leza na mnie dobrze, ale ja mam typowa sieciowkowa sylwetke. Przesylka szla dosc dlugo, bo z magazynu w Niemczech, ale jakby co, to mozna zwrocic w kazdym sklepie massimo albo przez kuriera.

f.
    • mamaemmy Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 13:19
      Miałam kiedys ulubione wranglery,kupiłam ten sam rozmiar,wyglądały na TE SAME i niestety były totalnie inne,fatalne.
      Od tego czasu nie kupuję spodni przez internet
      • niutaki Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 14:12
        nie, mam problem, zeby cos dobrac w sklepie stacjonarnym, namierze sie sto par, a 3 leza znosnie....wiec przez net tym bardziej niewypal by byl.
      • volta2 Re: Kupujecie spodnie 10.12.13, 15:24
        czyżbyś kupiła u tego samego sprzedawcy co ja?

od lat noszę wranglery właśnie i po raz pierwszy kupiłam przez net, bo w stacjonarnym nie było mojego rozmiaru.
        przyszły szybko - przymierzyłam, ok/
        po paru dniach zauważyłam, że nogawka jedna jest krótsza od drugiej a po tygodniu - kolana się dziwnie układają.

podróba jak nic - a sprzedawca ma same pozytywy!!!
        chyba od ludzi, którzy nigdy wranglera nie nosili, bo nie wiem, jak to tłumaczyć inaczej?

cena prawie 3 stówy więc się nie spodziewałam, że można trafić na podróbę. poważnie rozważam powiadomienie policji o handlu podrabianym towarem(nie wiem tylko czy ktoś się zainteresuje?)

nigdy więcej ciuchów przez net, chyba że za grosze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka