Dodaj do ulubionych

Jakość torebek Monnari

10.12.13, 10:57
Któraś z Was miała ?
Jak z jakością?
Są teraz właśnie niektóre modele na Limango w fajnych cenach..
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 11:00
      Nie miałam, nie pomogę, ale polecam Kazara, ładne wzornictwo, nie na starszą Panią z kościoła, porządne, jedną mam czwarty rok.
      • mamaemmy Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 11:09
        taak smile Kazar wymiata smile Mam dwie,też uważam,że są świetne i warte swojej ceny.
        • gazeta_mi_placi Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 11:11
          Pokażesz jakie? Ja pokażę swoje na wymianę. I buty też mają świetne, poza tym to polska firma więc kupując wspierasz polską gospodarkę.
      • incubus_1 Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 11:28
        Kazar jest beznadziejny, po roku moja torebka wyglądała jak ze śmietnika.
        • gazeta_mi_placi Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 11:34
          Ja używam od czterech lat, nieraz po deszczu i śniegu, nie mam samochodu więc niejako muszę dużo chodzić pieszo i nic, stan bardzo dobry.
      • crises Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 12:06
        Litości - coś, co wygląda jak podróbka Korsa i to jeszcze tysiaka. Za tyle to mogę mieć Furlę albo Coccinelle.
    • hunterka29 Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 11:23
      Mam i jestem zadowolna. Torebka nie jest ze skóry ale jakość i wykonanie w porządku.
    • kwiat_w_kratke Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 11:57
      Też zwróciłam uwagę na Monnari na Limango. Ale mnie wszystkie wystawiona wydają się strasznie nieporęczne, niewygodne, a przy tym nie za ładne. Ale ja w ogóle nie cierpię motywów zwierzęcych na czymkolwiek.
      • mamaemmy Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 12:05
        chodziło mi o tą torebkę
        • gazeta_mi_placi Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 16:44
          Którą? Wyświetla się ogólna strona, torebki na niej nie ma.
          • kwiat_w_kratke Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 20:04
            Wyświetla się czarna torebka za 139 zł. Ładna, ale chyba niezbyt wygodna. Żadnych bocznych kieszeni, tylko jedna komora.
            • mamaemmy Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 20:33
              No właśnie dlatego się cały czas nad nią zastanawiam smile
        • przystanek_tramwajowy Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 20:26
          Chciałaś napisać torebkę. Czy może to znowu mąż niedouk za ciebie pisze?

---
          Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
          • sanciasancia Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 21:28
            > Chciałaś napisać torebkę. Czy może to znowu mąż niedouk za ciebie pis
            > ze?
            "Tą torebkę" to też jest forma poprawna.
            • isa1001 Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 21:45
              W mowie potocznej jak najbardziej, choć to niechlujne. Pisać powinno się "tę".
              • sanciasancia Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 21:56
                > W mowie potocznej jak najbardziej, choć to niechlujne. Pisać powinno się "tę".
                Ale przecież to jest forum internetowe, nikt tu esejów nie pisze.
            • naomi19 Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 22:24
              moja polonistka twierdziła co innego.
              na szczęście to nie mamaemmy, bo ona ostatnio napisała, że błędów nie robi, a jak błędy są, to z jej konta piszą inni ludzie. Więc może po prostu mąż robi rozeznanie przed świętami. Bardzo miły mąż.
              • sanciasancia Re: Jakość torebek Monnari 10.12.13, 23:47
                > moja polonistka twierdziła co innego.
                Wiesz, język żyje, zmienia się, a w odpowiedzi na to, Rada Języka Polskiego wypuszcza odpowiednie uchwały. Od czasu, gdy byłaś w szkole, coś się mogło zmienić.
                > na szczęście to nie mamaemmy, bo ona ostatnio napisała, że błędów nie robi, a j
                > ak błędy są, to z jej konta piszą inni ludzie. Więc może po prostu mąż robi roz
                > eznanie przed świętami. Bardzo miły mąż.
                Paradne.
                • burina Re: Jakość torebek Monnari 11.12.13, 08:16
                  No to bądź uprzejma zacytować odpowiednią uchwałę i oświecić ciemny lud.
                  • naomi19 Re: Jakość torebek Monnari 11.12.13, 09:44
                    również będę wdzięczna, nic o takiej uchwale nie słyszałam.
                    wiem tylko, że dopuszczalne jest powiedzieć TĄ torebkę ( choć oczywiście jest zgrzyt), ale napisać absolutnie nie smile Mąż Mamyemmy też chce zapewne wiedzieć, żeby nie było wstydu przy ekspedientce w sklepie z torebkami.
            • menodo Re: Jakość torebek Monnari 11.12.13, 00:14
              "Tą torebkę" to też jest forma poprawna.

A "tom torebkie" też jest formą poprawną? W mowie potocznej też przecież występuje big_grin
              • naomi19 Re: Jakość torebek Monnari 11.12.13, 09:44
                oczywiście, że poprawna, jeśli tego nie wiesz, to współczuję twoim dziecią.
        • menodo Re: Jakość torebek Monnari 11.12.13, 00:09
          tą torebkę"

• suazi1 Koszmarki z eko skóry... 11.12.13, 10:00
      Jak mam wywalić na takie coś ok. 150 zeta, a nierzadko więcej (przynajmniej w sklepie) to dziekuję bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka