Dodaj do ulubionych

chciałam spa, a dostałam....

24.01.14, 19:31
miałam jakiś czas temu urodziny, swego czasu mówiłam głośno, że tak mi się marzy dzień w spa; znajomi sprezentowali mi karnet - ja szczęśliwa;
mija niedługo jego termin, więc dzwonię; i zonk - przynajmniej dla mnie, ale może ja dziwna jestem?
"spa" to termy rzymskie; mam 3-godzinny pobyt, w tzw. międzyczasie 2 zabiegi (na plecy i twarz); problem w tym, że jak termy to bezwzględna strefa nagości - w ręcznikach chodzimy tylko w ciągach komunikacyjnych, baseny itp - tylko nago
no i jakoś mi tak z tym nie po drodze; nie o czymś takim myślałam mówiąc "spa" bo dla mnie to obok "spa" nawet nie leżało; poza tym jakoś pokazywanie się obcym ludziom nago mnie nie bawi, oglądanie ich też;
no i robi się niemiło - bo oni dopytują czy byłam i czy się podobało bo przecież spełnili moje marzenie, a ja nie mam zamiaru się tam wybierać;
wiem, oberwie mi się że zacofana i mało nowoczesna jestem, ale termy i bieganie po nich nago to na prawdę nie moja bajka; no i na pewno nie moje marzenie
Obserwuj wątek
    • mirkad Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 19:42
      ważkie to jest - bo w opinii darujących jestem niewdzięczna i zacofana
    • inguszetia_2006 Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 19:44
      Witam
      No... Znajomi poskąpili;-D To teraz w ramach tego "bieda-karnetu" lataj z gołym tyłkiem;-P
      Jak nie chcesz definitywnie to oddaj komuś na forum.
      Pzdr.
      Ing
    • jematkajakichmalo Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 19:47
      Ja Cie rozumiem, tez czegos takiego nie lubie.
      Ci znajomi to Cie chyba w ogole nie znaja skoro taki prezent robili. Czy w tym spa tylko te termy sa? Nie mozna tego na cos innego zamienic?? Naprawde nie mozesz byc caly czas w reczniku?
    • sanrio Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 19:49
      daj spokój, też bym nie poszła latać nago przed obcymi ludźmi. A nawet jakbym wpadła na taki pomysł to mój mąż by mnie siłą w domu zatrzymał.
    • mirkad Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 19:50
      byłam kiedyś w saunie - to na prawdę nie dla mnie, ja raczej z zimnolubnych; ponad to w tym konkretnym obiekcie, chcąc skorzystać z sauny, basenu i innych atrakcji - musisz być nago; ręcznik/szlafrok tylko w korytarzu
      ja na prawdę nie tego chciałam; a teraz wysłuchuję pretensji
      i dla jasności - nigdy nikomu nie mówiłam, że oczekuję takiego prezentu (znaczy się spa); to była luźna rozmowa a propos ciężkiego losu pracującej mamy smile)i chęci relaksu np. w week end
      • annajustyna Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:48
        naprawde, ponadto uncertain.
        • rosapulchra-0 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 14:17
          annajustyna napisała:

> naprawde, ponadto uncertain.

Czepiasz się suspicious
          • annajustyna Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 19:33
            Czepiam big_grin.
            • rosapulchra-0 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 21:00
              Cieszmy się, że nie napisałam: trzepiarz siem! big_grin
    • zurekgirl Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 19:51
      Gdzie to spa? Zrobimy tak, najpierw pojde ja i swoim grubym dupskiem wszystkich wystrasze, a jak juz bedzie pusto, to mozesz przyjsc i sie nie krepowac. No gdzie, gdzie? W sumie serio pytam, fajnie moze byc wink
      • naomi19 Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:01
        ja też mam propozycję- dam bilet mnie,a ja Ci powiem jak było, Ty to przekażesz rodzinie i wszyscy będą zadowoleni wink
    • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:02
      A co ty rozumiesz przez SPA?
      Tak, jestes dziwna.
      • sueellen Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:24
        Ja do SPA chodzę na masaż pleców, pedicure/manicure oraz zabiegi na twarz. Nie chadzam tam do sauny itp

• edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:42

Yyy ja na to co opisalas chodze do kosmetyczki.SPA dla mnie to kosmetyczka+sauna+jacuzzi+basen.

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
          • annajustyna Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:48
            Czyli jednak nie termy?
            • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:51

U nas termy to basen jest.
              • annajustyna Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 22:27
                Ale na basenie generalnie nago sie nie lata uncertain. Chyba.
                • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 11:38

Owszem,sa baseny gdzie sie chodzi nago,nie rozumiem twego oburzenia.

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
                  • annajustyna Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 19:31
                    Oburzenia?!
                  • rosapulchra-0 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 21:01
                    edelstein napisała:

>
                    > Owszem,sa baseny gdzie sie chodzi nago,nie rozumiem twego oburzenia.
                    >
                    Tak jak ktoś może nie rozumieć twojego liberalnego stosunku do nagości. Ludzie są różni.
          • sueellen Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 11:17
            >
            > Yyy ja na to co opisalas chodze do kosmetyczki.

Kosmetyczki nie robia masazu, dlatego chodze do SPA. Poza tym zawsze jest to hotelowe spa by mnie obsłuzono włacznie z posiłkami i spaniem. Umawiam sie na konkretne zabiegi, a zamiast na basen czy do sauny chodze na spacer w ładnym otoczeniu albo na siłownie czy zajęcia jogi. Kosmetyczka mi tego nie zapewni.
            • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 11:34

A ja chodze so takiej gdzie robi masaz.
    • sueellen Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:07
      Dla mnie też SPA nie oznacza latania na golasa, a sauny również nie lubię. Szkoda, ze nie sprecyzowałas (choc mnie tez by nie przyszło do glowy - teraz już wiem, ze jak zamówię SPA na urodziny, to mam napisac o co mi konkretnie chodzismile)

A jak wybrnąc? Wystawilabym karnet na gumtree/allegro/tablicy i kupiłabym sobie zabiegi tamgdzie chce i takie jak lubię, a znajomym skłamałabym, ze byłam i było ok.
    • solaris31 Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:11
      niech tam, jestem zacofana - ale tez na pewno bym się nie cieszyła z konieczności latania nago .

na zabiegach wiadomo , ale na basenie? rozumiem, sauny, groty i tak dalej, ale basen?

a może uda się zamienić ten prezent na jakiś inny pakiet?
    • beverly1985 Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:13
      a możesz iść na same zabiegi?
      mnie nie rusza bieganie nago, poszłabym wink
      • verdana Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:43
        Nie poszłabym, ale wdzięcznie bym nakłamałasmile
        • heca7 Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:52
          Jak dobrze nakłamie to w przyszłym roku dostanie kolejny karnet big_grin
    • mirkad Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:47
      no dla mnie spa = masaże i przeróżne zabiegi na ciało, nie obejmuje z pewnością biegania nago;
      w ogóle, to miejsce to przede wszystkim sauny itp., zabiegi przy okazji - to termy rzymskie w Czeladzi
      • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:53

Kaze ci ktos biegac nago?normalnie chodzisz tylko bez ubrania.Nie rozumiem problemu.

• donkaczka Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:55
        ale od kiedy to jest przymus latania w termach nago? masz obowiazek zostawic ubrania w szatni i wskoczyc w klapki i recznik/szlafrok, ale nie ma przymusu sie z tegoz odwijac
        tak mnie zaintrygowalas, ze sie pofatygowalam regulamin przeczytac, nic w nim o przymusie latania nago nie ma, za to jest o reczniku niezbednym w saunie - i to sie zgadza
        zreszta strefy zabiegow i sauny sa oddzielone zazwyczaj i zapewniam cie, ze nikt nago po obiekcie non stop nie zasuwa
        idz i baw sie dobrze
        • donkaczka Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 20:57
          btw w srody 15-19 jest tylko dla pan
          sama bym tam poszla, fajnie to wyglada
      • jowita771 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 14:12
        Jutro będę w Czeladzi, mogę pójść za Ciebie i Ci opowiem. wink
        Nie wiedziałam, że tam trzeba nago, ktoś z moich bliskich tam pracował i był nago, jak goście byli nago, a jak oni w ręcznikach, to on też.
    • edelstein Zamiast bic piane na forum 24.01.14, 21:00

Wystarczyloby wejsc na strone tych term,by dowiedziec sie,ze w srody popoludniu jest wstep tylko dla kobiet,a w poniedzialki w kostiumach kapielowych (dzien tekstylny).
      Wyrazy wspolczucia dla darczyncow,zrobili swietny prezent,wydali kase i jeszcze im panienka dooope obrobila na ogolnopolskim Forum,bo czytanie informacji ja przerasta.
    • mirkad Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 21:03
      dzwoniłam dziś - basen i termy szeroko pojęte: strefa nagości tzn. ręcznik/szlafrok zostawiasz przy wejściu, ubierasz na tarasie , korytarzu i w restauracji; tekstylne poniedziałki umożliwiają kąpiel w basenie w stroju (nie w każdym basenie); ogólnie: nie to mi się marzyło i stąd moje ogromne rozczarowanie
      zabiegi, które mam, trwają razem 50 min - dojazd w dwie strony prawie 2 godz.; rozmawiałam ze szwagierką - najprawdopodobniej skorzysta, bo często chodzi do sauny
      • donkaczka Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 21:19
        zrozum, strefa nagosci oznacza brak ubran/kostiumow kapielowych czy bielizny, natomias masz prawo pomykac owinieta w recznik/szlafrok, co wiekszosc ludzi robi, odwijaja sie lub nie juz w samej saunie, gdzie na reczniku i tak siedziec musisz, nie wolno sie pocic na drewno

wymyslasz, zamiast isc i sie oswiecic nieco
        • viviene12 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 20:58
          > isz, nie wolno sie pocic na drewno
          >
          > wymyslasz, zamiast isc i sie oswiecic nieco

no fakt, smerf maruda moglby sie przy niej niezle podszkolic
    • mirkad Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 21:34
      może i wymyślam; jak pisałam wyżej - nie znoszę sauny, źle się po niej czuję (nadciśnienie, nie tragiczne ale pozostało po ciąży i nie odpuszcza)
      poza tym, ja chciałam (i nadal chcę) SPA, a to zdecydowanie pod spa nie podlega; marzyło mi się takie popołudnie tylko dla mnie, błogie lenistwo z błotkiem na ciele, maseczką na twarzy, masażem, filiżanką zielonej herbaty......., a teraz zostałam obdarowana czymś co naprawdę mi się nie podoba i wychodzę na niewdzięcznicę;
      a najlepsze że "darczyni" odmówiła pójścia ze mną do towarzystwa - "przecież tam prawie wszyscy nago"; jak stwierdził mój M "ona chyba naprawdę cię nie lubi"; ale ja mam być zadowolona, bo to że ona nie idzie to nie znaczy że ja nie mogę
      • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 21:41

OJP dziewczyno ty nie masz tam wylacznie saun,masz masaz,cos tam jeszcze,baseny,jacuzzi i pewnie jeszcze bicze wodne,itp.itd.
        Ty zwyczajnie marudzisz,by pomarudzic.Najpierw,ze nago,Jak znalazlysmy,ze wcale nie,to teraz wymyslilas nadcisnienie,zaraz sie okaze,ze masz lek przed woda,chorobe lokomocjna i jeszcze srylion rzeczy,ktore mozna wykorzystac do jeczenia.
        Nie chcesz,to oddaj komus kto doceni,a sama siedz na doopie w domu,a darczyncom powiedz prawde,przynajmniej w nastepnym roku przeznacza kase na siebie zamiast na podarunek dla marudy.

• mirkad Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 21:53
          no cóż, nie zrozumiemy się; mam od razu na początku wątku wyliczyć wszystko co mi dolega od czasu ciąży i dlaczego? to nie ten wątek
          dzwoniłam, rozmawiałam prawie 20 minut, dokładnie przedstawiono mi ofertę, co jest w podarowanym mi pakiecie, jak wygląda wizyta w termach - nie ma nic, co dla mnie oznaczałoby relaks;
          i tyle
          dotychczas akurat od tych znajomych dostawałam prezenty typu ściereczki kuchenne, komplet ręczników - i to im lepiej wychodziło
          • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 22:10

Jakbym miala taka znajoma Jak ty,to bym jej gooowno dala.
            Poprawka,wykluczylabym ja z grona,nie cierpie roszczeniowxch,wiecznie niezadowolonych marud.
            Nie chcesz,nie jedz,zmusza ktos.Widocznie wcale relaksu nie potrzebujesz.
            • annajustyna Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 19:32
              Czyli bys ja nagrodzila wink.
        • mamaemmy Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 11:07
          Edel 10/10 big_grin
      • landora Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 20:26
        Tutaj termy? Przecież tu jest spa i wellness, błotko i masaże.
        • rosapulchra-0 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 21:02
          Tylko, że pakiet, którym została obdarowana autorka postu tych atrakcji nie obejmuje.
          • landora Re: chciałam spa, a dostałam.... 26.01.14, 10:15
            Może można wymienić...?
    • kol.3 Re: chciałam spa, a dostałam.... 24.01.14, 22:21
      Dość dawno temu korzystałam z koleżanką z czegoś takiego i wspominam to jak najlepiej. Było to niesłychane odprężenie dla mnie. Po ok. 2 godzinach w termach wyszłam jak nowa psychicznie.
      Termy składały się z różnego rodzaju pryszniców, słabszych i mocniejszych umieszczonych pod różnymi kątami, z biczów wodnych, z sauny, oprócz tego można było skorzystać z masażu, zabiegów kosmetycznych, fryzjera.
      Co do nagości, to w termach były same panie, a i to w małej liczbie. Nie czułam żadnego skrępowania, bo nikt się nikim specjalnie nie interesował.
      Twoja reakcja jest dla mnie dziwna.
      • bei Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 10:32
        Oj tam...zdarzają się prezenty nietrafione i tyle, nie mozna tego rozpamiętywać.
        Podziękuj, skłam, ze zrelaksowalaś się i tyle.
        Ja kiedyś dostałam apaszkę w czerwone groszki, taki poliester, blyszczący a w bonusie miala ta apaszka ze cztery albo więcej skaz. Poszly oczka, ciągnęly się dlugie kreski smile
        No nic to, wywaliłam do kosza i tyle. Poźniej dowiedziałam się, ze to byl prezent przechodni smile
        Śmieję się z tego. Albo ostatnio szalik w czarno brązowe wzory, sam w sobie ok, tylko ja brązu raczej nie noszę.
        Oddałam kolezance , ona zachwycona smile
        Ty zawsze trafiasz z prezentami?
        Jesli tak, to gratuluję, ja chyba nie zawsze , mogę tylko domniemywać...

Zeob komus prezent z niewygodnego prezentu i tyle.
        Znajomej podziękuj, jak zapyta, to powiedz, ze wzielas masaż , bylo ok i juz.

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
        • kol.3 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 14:01
          Moja kumpela jeździ do spa na weekendy i z tego co wiem nie jest to imprezka tania. Nie wiem jakie kwoty obowiązują przy wymienianiu się prezentami u Autorki, ale raczej nigdy nie wymagałabym aby ktoś mi kupił karnet do spa.
    • mirkad Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 17:01
      wiedziałam, że mi się dostanie jako niewdziecznicy ; ja nie zadalam od nikogo karnetu do spa ,- tym bardziej że nie wręcza się u nas tak kosztownych podarunkow , raczej symbolicznie. I chętnie skorzystalabym , gdyby to było spa , a nie jest. Bieganie/chodzenie nago to nie moja bajka, sauna też.
      Skorzysta szwagierka, ja podziekuje i tyle. Jestem zawiedziona i tyle
      • luna15 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 17:24
        Dziwna reakcja.
        • rosapulchra-0 Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 17:42
          luna15 napisała:

> Dziwna reakcja.

Jak najbardziej normalna. Nie wszystkie prezenty są trafione i nie muszą osobie obdarowanej przypadać do gustu.
      • edelstein Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 20:52

Czyli jedynym twoim problemem jest pruderia i zacofanie.Nie wiem gdzie sie tacy ludzie chowaja co wstydza sie wlasnego ciala.
        Masakra.
        • annajustyna Re: chciałam spa, a dostałam.... 25.01.14, 21:21
          Mieszasz pojecia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka