Dodaj do ulubionych

Ceremonia otwarcia - oglądałyście?

07.02.14, 21:21
Bo ja częściowo, taki mały powrót do dzieciństwa, kiedy takie imprezy mnie zachwycały.
Ale i dzisiejsza wydaje mi się udana, dzieciaki też pod wrażeniem.
A potem obejrzałam pożal się Boże komentatorów tvp, no i mnie osłabiło. Fala krytyki i żółci się wylała.
O co chodzi? Kompleksy?
A wam jak się podobało?
Obserwuj wątek
    • sandra1301 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 07.02.14, 23:36
      Bardzo mi sie podobało, ciekawe widowisko, w sumie pierwszy raz nie znudzilo mnie oglądanie
    • sumire Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 07.02.14, 23:44
      byłam w pracy. ale śledzę słynne SochiProblems na Twitterze i to mi w zupełności wystarczy.
    • sueellen Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 07.02.14, 23:45
      Nie oglądałam, bo mnie takie imprezy nudzą, sportu też nie lubię oglądac. Za to kiedy zobaczyłam kombinezony Niemców, pomyślałam,: a co by było gdyby to Polacy się tak ubrali? smile W głowie układałam sobie nagłówki gazet i wypowiedzi polityków prawicy smile Aaaale by się działo!
    • aknaszilak Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 07.02.14, 23:56
      Bardzo, ale to bardzo mi się nie podobało - dłużyzny okrutne, nudne po prostu.
      Nie podobało mi się to absolutne namieszanie i naćpanie kolorów i kształtów, według mnie lata świetlne od zgrabnego eklektyzmu, tylko po prostu wrzucone do wora. Prawdopodobnie pod szyldem jakiejś ideologii.
      No trudno, nie udam, że mi się podobało, jak mnie wywróciło na nice z nudy. Jakieś takie bez ikry i ładu i składu.

Bardzo za to podobał mi się taniec z tymi błyszczącymi linami z ledówkami. I tęczowe kurtki Niemcówsmile Ale to już nie zasługa organizatorów.
    • nutka07 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 00:50
      Zaczelam ogladac z lekkim opoznieniem, ominal mnie ten nieszczesny platek sniegu zamiast kolka wink ale ustawilam juz nagrywanie bo zaraz powtorka.

W zasadzie to nie mialam ogladac ale akurat weszlam na ematke i dziewczyna napisala, ze Rosjanie wchodza i leci nas niedogoniat, to wlaczylam zeby to zobaczyc smile

Bardzo mi sie podobalo, dlatego obejrzalam do konca nie odchodzac sprzed telewizora.
      Nie pamietam kiedy ogladalam cala ceremonie czy to otwarcia czy zamkniecia, zazwyczaj mnie nuzyly.
      Wlaczylam dzisiaj 'z czuba' ale tam dopiero byly nudy tongue_out a podczas zamkniecia w Londynie bylo weselej niz na stadionie smile
      • bi_scotti Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 02:30
        Ja chce miec taki sweter jak maja olimpijczycy z Andory! So cool smile
    • attiya Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 06:59
      taaa, też miałam wrażenie, ze jad im w tym momencie przeciekał każdym otworem ciała uncertain
      nasza narodowa, polska mentalność wychodzi
      ja pamiętam otwarcie i zamknięcie igrzysk w Calgary - w jedną i w drugą stronę koczowałam na dworcu tongue_out
      a otwarcie w Soczi - podobało mi się
    • morgen_stern Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 07:41
      Byłam akurat na siłowni i trochę spaprałam trening, bo wciąż zaglądam do tv wink inni zresztą też. Niestety bez dźwięku. To, co widziałam, podobało mi się bardzo i żałuję, że nie mogłam na spokojnie obejrzeć w domu. Zawsze lubiłam ceremonie otwarcia, a najbardziej defilady sportowców z innych krajów! Choć z tego nieszczęsnego kółka to się ośmiałam, no mieli niefart, akurat na tych kółkach olimpijskich im padło.
      • sumire Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 07:47
        i to jeszcze na tym symbolizującym Amerykę wink whoops-a-daisy...
        • k1234561 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 08:00
          Bardzo mi się podobało.Nie wiem skąd tyle w komentatorach studia olimpijskiego jadu i krytyki się wylało.Wszystko było pięknie zgrane i pomyślane.A że jedno kółko się nie otworzyło no to nie ma tak,że zawsze wszystko na 100% zagra,przy imprezie z takim rozmachem.Teraz wszystkie stacje uczepią się tego kółka i w kółko o tym kółku będą nawracać.
          Bardzo podobały mi się też swetry reprezentacji Andorry i stroje z żółtymi spodniami i limonkowymi kurtkami.Niemcy wyglądali beznadziejnie.
    • vilez Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 08:11
      Nieee...
    • volta2 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 10:24
      Oglądałam jednym okiem, bo mialam impreze tego wieczoru, więc obowiazkowo przemarsz sportowców, łącznie z naszymi.
      Wzruszyli mnie gruzini, którzy mieli nie przyjechac a jednaksmile mimo ruskiej okupacji zdecydowali sie wziac udzial.

Azerowie z armenia sie " zawislili"z wojna na czs igrzysk, a tam co tydzien dochodzi do wymiany ognia na granicy, wiec tez sie wzruszylam...

No i nasi w fajnych strojach, podobali mi sie, chc juz nawet nie pamietam, kto tam mamchal flaga...

No i podobal mi sie solista w balecie- widzialam go kiedys na zywo w jeziorze łabędzim, jak przyjechal na pokazy z balszojem.

Kółko- no cóż, jakoś taki zgrzyt, szkoda ze na samym początku, rzeczywiscie niefajne wrażenie.

Komentarzy nie sluchalam, bo juz wyszlam, zreszta po balecie juz nie ogladalam.

No i kto zapalil ten znicz w końcu?
    • thorgalla Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 10:35
      Oglądałam jednym okiem bo głównie mnie interesowało przejście sportowców.
      Nie otworzyło się kółko,Polska dostała okręg kalingradzki,Morgi się wywrócił,naćpana maskotka.Ot takie wpadki.
    • ira_07 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 13:07
      Tak, lubię takie widowiska wink Daleko to ceremonii londyńskiej, pod tym względem nic specjalnego, ale fajnie zobaczyć. Tylko te brzozy... jawna prowokacja tongue_out
      • majenkir Re: 08.02.14, 13:53
        ira_07 napisała:
        > Daleko to ceremonii londyńskiej,

Mnie z kolei ta podobala sie duzo bardziej.

A Polacy byli bardzo ladnie ubrani smile
      • mamablue Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 21:05
        ????
        OMG, jakie brzozy!?
    • heca7 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 15:35
      Uśmialiśmy się z mężem kiedy pokazali Obwód Kaliningradzki jako należący do Polski big_grin
      Współczuję tym , którzy popełnili błędy bo na pewno po głowie ich nie pogłaszczą.
    • nangaparbat3 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 15:55
      Mnie sie bardzo podobala, bardziej niż londyńska, lżejsza jakaś.
      Wkurzona jestem na to nieustanne nabijanie się z wszelkich niedociagnięć i idiotyzmów, pamietam jak nam zależalo, zeby dobrze wypaść podczas Euro, życzę Rosjanom, żeby sie udalo.
      Upolitycznianie wszystkiego i w każdej chwili jest okropne, to nabijanie sie z gospodarzy to troche jak przyjść do biedniejszego krewnego na imprezę, ktorą on w wielkim trudzie przygotował, i wytykac co sie tylko da.
    • kocianna Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 16:31
      Ja oglądałam z zainteresowaniem, ale ja pod względem Rosji jestem lekko zboczona. I np. wszystkie odniesienia historyczne i estetyczne i kulturalne były dla mnie jasne, cytaty muzyczne i takie tam smile
      Ale... na taki gest, jak urządzenie Olimpiady dla ukochanej, żeby mogła jako przedostatnia trzymać znicz w olimpijskiej sztafecie... to tylko Rosjanin mógł się zdobyć... I to dla mnie była lekka przesada.
      • thorgalla Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 17:07
        I Jelena z brzuszkiem big_grin
        • simply_z Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 18:18
          bardzo mi się podobało i o wiele bardziej niż londyńska.
      • bi_scotti Kocianna, melduj! ;)) 09.02.14, 02:41
        kocianna napisała:

> Ale... na taki gest, jak urządzenie Olimpiady dla ukochanej, żeby mogła jako pr
        > zedostatnia trzymać znicz w olimpijskiej sztafecie... to tylko Rosjanin mógł si
        > ę zdobyć... I to dla mnie była lekka przesada.

Ja tu prosze o jakies smakowite plotki prosto z Moskwy (i Sochi) przy okazji okazji wink Czy ta Kabayeva to juz zona? Podobno sie pobrali w jakims monastyrze? Czy Ludmila naprawde byla trzymana w szpitalu psychiatrycznym? Czy Putin jet gay a Kabayeva to tylko przykrywka dla tlumow? Moje media podniecaja sie tym jakims szalencem, ktory chcial porwac samolot i leciec do Sochi tudziez wiosenna pogoda w Sochi w kontrascie do zapowiadanego u nas kolejnego sniegu wiec licze na forum ematka w kwestii wszelkich mnaim-mniam plotek o Vladzie wink On kiepsko wyglada, BTW ... postarzal sie tak jakos na smutno, biedactwo wink
        • kocianna Re: Kocianna, melduj! ;)) 09.02.14, 07:44
          Bi_scotti, mnie plotkować nie wolno o głowie państwa, bom ekspatka i mi pozwolenie na pracę cofną big_grin
          • bi_scotti Re: Kocianna, melduj! ;)) 09.02.14, 14:53
            No tak, ONI na pewno czytaja ematke. Podejrzewam wrecz, ze jak sie ktory zasluzy w jakiejs innej akcji to czytanie ematki jest forma bonusa tongue_out
        • majenkir Re: Kocianna, melduj! ;)) 09.02.14, 15:27
          bi_scotti napisała:
          > On kiepsko wyglada, BTW ... postarzal sie tak jakos na smutno, biedactwo wink

Fakt. Taki dziadunio sie zrobil big_grin.
    • werualta Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 08.02.14, 22:25
      podobało mi się; oglądałam całe
      bardziej niż londyńska
      zauważyłam też nie otwarte koło, została śnieżynka
      .. cóż bywa czasem jakaś wpadka, szkoda, że na początku
      gorsze było widowisko kiedy mieliśmy basen na Narodowym, ale chyba o tym co niektórzy już "zapomnieli" z PL, biorąc pod uwagę komentarze wink
      • czar_bajry Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 09.02.14, 02:20
        Bardzo mi się podobało,małe wpadki typu nieotwarta gwiazdka, czerwony ludzik z flagi idący gdzie indziej i zwrot Polsce Królewca też mi się podobałytongue_out
        Mniej spodobała mi się informacja o tym iż telewidzowie rosyjscy zostali oszukani i nie oglądali transmisji na żywo tylko z kilku sekundowym opóźnieniem- u nich na ekranach gwiazdki otworzyły się wszystkietongue_out
        A ta wroga zachodnia propaganda bezczelnie kłamie i szkaluje tongue_out
        • kocianna Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 09.02.14, 07:41
          Oglądałam w rosyjskiej TV i było normalnie, jedna gwiazdka się nie otworzyła.
    • jowita771 Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 09.02.14, 06:59
      Oglądałam niedawno program o tym, jak wykorzystano ludzi pracujących przy budowie obiektów w Soczi, a potem deportowano do ich krajów bez zapłaty za pracę i nie oglądam w ogóle oglądać tych igrzysk.
    • krejzimama Re: Ceremonia otwarcia - oglądałyście? 09.02.14, 08:44
      Ruski to wszystko spieprzą.
    • ainafets Re: HD 09.02.14, 17:49
      Ceremonię oglądałam z odtworzenia, więc to co mnie nie interesowało szybko przewinęłam.
      Najbardziej zawsze podobają mi się przemarsze ekip. Większość drużyn ładnie wyglądała. Ogólnie to nie przepadam za otwarciem i zamknięciem tego typu imprez.
      Najbardziej podoba mi się jakość HD - obraz przepiękny, zarówno studio jak i transmisje. Żeby zawsze taki był na wszystkich kanałach HD, a nie tylko znaczek HD.
      Niestety inne programy TVP 1 i TVP 2 HD już mają jakość obrazu normalną czyli SD.
      Od kilku dni jest też TVP Sport HD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka