maslova 25.02.14, 12:15 Właśnie leci audycja "za a nawet przeciw" o klauzuli sumienia lekarzy i farmaceutów. Polecma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 12:25 maslova napisała: > Właśnie leci audycja "za a nawet przeciw" o klauzuli sumienia lekarzy i farmace > utów. Polecma Z tzw. klauzulą sumienia sprawa jest bardzo prosta - jeżeli komuś ograniczenia umysłowe nie pozwalają na wykonywanie jakiejś pracy, to nie powinien podejmować kariery w takim zawodzie. Właśnie dzwonił jeden pan i nawoływał do pozabijania tych wszystkich morderców dzieci nienarodzonych w rządzących elitach Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 12:31 feel_good_inc napisał: > Właśnie dzwonił jeden pan i nawoływał do pozabijania tych wszystkich morderców > dzieci nienarodzonych w rządzących elitach To tak w ramach miłości bliźniego Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Elektorat radiomaryjny jest aktywny i dzwoni 25.02.14, 12:38 W zasadzie bez względu na to, o czym jest audycja, dzwonią emeryci sterowani radiem i krzyczą do słuchawki jak to straszne masońskie elity mordują dzieci/prześladują kościół/na multipleks nie wpuszczają... Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 12:27 Nie mogę słuchać Trójki, a zwłaszcza Kuby Strzyczkowskiego. Poetyka mi nie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 12:47 Mam to samo. Te głęboooookie głoooosy, ta przemądrzalska maniera w tonie - no nie mogę, nie mogę - nie słucham dobrowolnie, ale czasami jestem zmuszona (taksówka, jazda z kimś samochodem - przecież nie wyłączę) i ledwo to wyrabiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 13:03 a ja uwielbiam Strzyczkowskiego nie cierpie NIedzwiedzkiego odkat przeczytałam jego ksiazke - sory ale stary zgred, niemoge go teraz słuchać i nie znosze tej - takiej - co mówi- po - jednym- słowie nawet nei wiem jak sie nazywa bo po jednym słowie ja przełaczam chyba Obszańska ale moze teraz krzywdze kobitkę bo to nie ona Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 15:44 a ja nie lubię tej laski która ma audycję z Mannem, chyba Gacek się nazywa. Manna uwielbiam. I nie cierpię jeszcze Kydryńskiego i tej jego muzyki do kotleta i uduchowionych tekstów bez "r". Za to uwielbiam głos Barona. Bardzo lubię Andrusa. A Obszańska mi nie przeszkadza. Bardziej wkurza mnie maniera mówienia Barbary Marcinik Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Słuchacie Trójki? 26.02.14, 07:39 o tak chodziło mi o Barbare Marcinik nie o obszanską Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki obok tematu 25.02.14, 12:50 A ja tylko trojki moge sluchac...wszystkie inne stacje, ktorych do tej pory sluchalam dzialaja mi na nerwy, puszczanie "muzyki" non stop, w kolko tych samych "hitow" doprowadza mnie do rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_witoszowska Re: obok tematu 25.02.14, 12:54 i te atakujące reklamy, i pokrzykiwania w stacjach komercyjnych - dla mnie to równie męczące, co muzyczka na jedno kopyto Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Gdyby z trójki usunąć gadaninę 25.02.14, 12:55 niutaki napisała: > A ja tylko trojki moge sluchac...wszystkie inne stacje, ktorych do tej pory slu > chalam dzialaja mi na nerwy, puszczanie "muzyki" non stop, w kolko tych samych > "hitow" doprowadza mnie do rozpaczy. ...a przynajmniej jej większość, to byłoby to radio idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Gdyby z trójki usunąć gadaninę 25.02.14, 13:05 A nie nie, dla mnie musza gadac a corka sluchala kiedys "Panie Sulku" i "Z pamietnika mlodej lekarki". To jedyne jak na razie radio gdzie slysze jazz, metal, rock, grunge...zadziwiajace zjawisko Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Gdyby z trójki usunąć gadaninę 25.02.14, 13:16 W dzisiejszych czasach - każdy może słuchać tego, co chce i oglądać to, co chce - bez żadnych kompromisów Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: obok tematu 25.02.14, 12:59 Szczerze mówiąc - z własnej woli w ogóle nie słucham radia. Eska, zetka czy sretka - wsio rawno; skoro już musi lecieć to niech leci, po jakimś czasie się wyłączam i jest OK. Natomiast trójka akurat szczególnie wkurza właśnie z powodu zadęcia na coś ambitnego, radiowo - lepszego; tak jak szkło kontaktowe - też podobno przeznaczone jest dla elit Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: obok tematu 25.02.14, 13:19 czemu od razu zadęcia? są ludzie, którzy naprawdę lubią słuchać o książkach i szczerze im się podoba muza grana w Trójce... ambitny to jest Program Drugi raczej. notabene świetny przy wysiłku umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: obok tematu 25.02.14, 13:28 >>Natomiast trójka akurat szczególnie wkurza właśnie z powodu zadęcia na coś amb > itnego, radiowo - lepszego<< dodaj ze Ciebie wkurza, nie wypowiadaj sie za miliony mi tam pasuje, ani ambitna, ani wybitnie inteligentna, ani elita ze mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: obok tematu 25.02.14, 15:27 Ale o co ci chodzi z tym zadęciem? Mnie sporo audycji po prostu, zwyczajnie interesuje. To są moje klimaty. Pewnie jestem zadęta Poza tym słucham Trójki, bo nie jest wrzaskliwa i hałaśliwa. No i grają muzykę, którą lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: obok tematu 25.02.14, 15:35 I jeszcze jedno: w Trójce mówią dość poprawną polszczyzną. Chociaż to koszmarne, niepoprawne umieszczanie akcentów na trzeciej od końca słabnie gdzie się tylko da, że słowem preZYdent wymawianym jako PREzydent na czele, dotknęło i Trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 12:33 No proszę, właśnie się dowiedziałam, ze zgodnie z przepisami aptekarze nie mają prawa powoływać się na klauzulę sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tuya A zauważyłyście że praktycznie sami faceci dzwonią 25.02.14, 12:45 kobiety sumień nie mają ? Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: A zauważyłyście że praktycznie sami faceci dz 25.02.14, 12:59 kobiety maja zdrowy rozsądek faceci są raczej "krzykaczami" Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: A zauważyłyście że praktycznie sami faceci dz 25.02.14, 17:34 > kobiety maja zdrowy rozsądek > faceci są raczej "krzykaczami" ..i z reguły mniej czasu na pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 13:25 jakos nie mogę sie przekonac do tego radia Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 15:01 słuchamy tylko i wylacznie trojki, od lat trzydziestu nie jesteśmy w stanie słuchac tych wszystkich wrzaskliwych radyjek typu rmf i zetki Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 15:06 Ostatnie radio gdzie sie mowi, a nie gada. Choć w radiach komercyjnych to już tez sie nie gada a pieprzy glupoty w przerwach pomiędzy tandetną muzyka. Trójka, dwojka, rozglosnie regionale PR i TokFm(choć tu czasami wkurza mnie lewackie przegiecie) to jedyne polskie radia ktorych mozna sluchać. Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 16:49 Od ponad 20 lat słucham Trójki. Uwielbiam ją. Bardzo lubię Manna i jego audycję prowadzoną z Anną Gacek. Lubię muzykę w Trójce (chociaż denerwuje mnie Kydryński ze swoimi kawałkami - całkiem nie dla mnie). Strzyczkowski jest fajny, Baron i Andrus (jak już ktoś tutaj pisał). Wiele jest fajnych osób. Lubię ich reportaże, "Powtórkę z rozrywki", długo by wymieniać Lubię gdy w radio jest coś więcej niż popularne kawałki puszczane w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: Słuchacie Trójki? 26.02.14, 07:17 Kurcze, pani Ania Gacek ma jakiś taki nieradiowy głos - nie leży mi. Za to któregoś lata Trójka miała cykl 'Trzeci do pary' - poranny program prowadziła stała dwójka i dobierali sobie sympatyczną trzecią osobę. Mann był w parze z Magdą Umer i było to MISTRZOSTWO ŚWIATA dla mnie. Nigdy przedtem i nigdy potem nie spotkałam się z taką chemią radiową. Genialne poczucie humoru, łapanie w lot myśli drugiej osoby, widzenie świata, przepiękna polszczyzna. Miód. Dziewczyny wyżej piszą o przeintelektualizowaniu i samozachwycie. Rzeczywiście, może to drażnić - ja nie przepadam za manierą Marcina Kydryńskiego (no i usypia mnie po prostu) i pani od kultury - Barbary Marcinik. W tej audycji o kulturze często widzę to, co oburza 'kulturalnych laików' ('jak można zapłacić tyle milionów dolarów za kolorowe prostokąty' - o Rothko) - czyli dziwaczne 'projekty', z których twórcy próbują wyciągnąć kasę, najczęściej publiczną. Ale Trójka ma nadal audycje unikalne w naszej przestrzeni radiowej: - 'Co w mowie piszczy' Katarzyny Kłosińskiej jest dla mnie elektryzujące - 'Klub Trójki' - tu przyznam, że nie rozróżniam prowadzących - Jerzy Sosnowski / Dariusz Bugalski - bardzo rzadko trafiam na tę audycję, bo rzadko o tej porze jeżdżę samochodem, ale na jaki temat by nie dyskutowali, jest to dla mnie interesujące - nawet audycji o edukacji muzycznej w szkołach wysłuchałam z ogromną intelektualną satysfakcją (mimo że, niestety, dla mnie muzyki w szkole mogłoby nie być) Dla mnie o wiele gorszą manierę prezentują ci wszyscy rozwrzeszczani, samozadowoleni i 'dowcipni' prowadzący ze stacji muzycznych. Bo dziennikarzami radiowymi po prostu nie sposób ich nazwać. Wymienię jedno nazwisko - Łukasz Ciechański z Antyradia. Czego by nie robił, jest to straszne Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Słuchacie Trójki? 26.02.14, 09:42 Zmanierowanie głosowe pani Barbary Marcinik działa na mnie wymiotnie. W ogóle nie słucham jej audycji - nie mogę się przemóc, żeby zacząć słuchać co mówi, tak mi przeszkadza to, jak mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 17:32 Nieeeee, ja nie trawie Trójki. Przemadrzałe głosy, takie yntelygenckie w odbiorze - nie moge tego scierpiec jakos ale RMFow, Eskow, zetków tez nie Slucham Jedynki i Radia Rzeszów Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Słuchacie Trójki? 25.02.14, 17:51 Na szczęscie już niedługo oddamy was Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Słuchacie Trójki? 26.02.14, 12:15 Słucham Trójki bardzo chętnie, chociaż nie trawię Strzyczkowskiego i niejakiego Bugalskiego oraz Chojnackiego i Kaczkowskiego, brrr - wtedy od razu wyłączam. Kydryński to w ogóle klasa w sobie i dla siebie i dostarcza sporo złośliwej uciechy, ale jakoś znoszę jego pretensjonalne ględzenie, bo muzykę puszcza ładną. Miły wydaje się za to Marcin Łukawski. W ogóle jest to naprawdę fajne radio. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Słuchacie Trójki? 26.02.14, 13:09 Wolę Jedynkę, ale Trójka też jest ok. Moje dzieciaki słuchają Jedynki dzieciom codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_krycha Re: Słuchacie Trójki? 26.02.14, 15:38 Nie słucham, nie podoba mi się to zadęcie i aspirowanie do ambitnego radia. jak widzę tę smętną minę Kanterteita w DD TVN to zmieniam kanał (parę Wellman - Prokop ubóstwiam). Mam wrazenie że w Trójce pracują właśnie sami tacy smętni, nadęci ludzie. Słucham komercyjnych stacji - Eski, Rmfki, Złotych Przebojów, Eski Rock. Nie ma radia dla mnie Idealne byłoby takie które: - nie nadaje komercyjnej sieczki, ale też nie idzie w jakąś ambitną, niszową muzykę (najbardziej podpasowałaby mi mieszanka muzyczna: 70,80,90,00 plus świeże hity, bo tak to musze skakać po stacjach) - ma ciekawe audycje, ale prowadzone przez sympatycznych ludzi, którzy nie zadzierają nosa - jest zachowana równowaga między gadaniem a muzyką - nie ma audycji o polityce, finansach itp Może kiedyś takie otworzę Odpowiedz Link Zgłoś