Dodaj do ulubionych

polećcie mi ciasto

26.02.14, 17:40
szukam pomysłu na ciasto- urodzinowe więc jakieś takie lepsze niż na codzień, niezbyt pracochłonne, nie dramatycznie drogie i lekkie-w sensie,że się odchudzam big_grin wiem,że mogę nie jeść ale to się nie uda więc niech chociaż będzie jak najmniej tuczące
z góry dzięki smile
Obserwuj wątek
    • baltycki Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 17:57
      www.tablespoon.com/recipes/rainbow-cheesecake/a8f49949-91b4-438b-a615-50c5ced7165f
    • baltycki Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 18:04
      www.facebook.com/pages/Quotes-Etc/283215951781931
    • magata.d Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 18:33
      ciasto marchewkowe, zobacz przepis na blogu moje wypieki.
      • aleksandra1977 Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 18:51
        marchewkowe? nic rewelacyjnego, raczej pospolite i takie hmmm... codzienne. Nie kazdy je lubi - jesli ciasto ma byc ciastem, to ze skladnikow na ciasto, a nie z warzyw.
      • anetchen2306 Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 18:55
        Robilam je i to bylo rozczarowanie roku.
        To raczej nie ciasto marchewkowe tylko korzeniowe, bo marchewki praktycznie tam nie czuc Krem jest z przeogromniasta iloscia cukru ... juz w trakcie robienia (chociaz uzylam polowy cukru) wiedzialam, ze go wyrzuce uncertain
        Jako tort nie polecam uncertain
        W "dietetyczne" torty nie wierze.

• boo-boo Marchewkowe 26.02.14, 19:05
          ja też polecam- pewnie przepis przepisowi nie równy. Ja robię według tego na mojewypieki.pl jedyne co to daję 1/3-cią szklanki cukru. Krem robię inny albo wcale. Chciałam linka wkleić ale się nie da bo mi wyskakuje info, że wykryto spam uncertain

Za każdym razem jak kogoś częstuję kto jeszcze nie jadł to zawsze prosi o przepis.
          Co do kremu- można zrobić i taki bez cukru.
          • memphis90 Re: Marchewkowe 26.02.14, 19:17
            Ja daję krem na bazie kubusia i bitą śmietanę z kokosem na wierzch ( z niewielkim dodatkiem żelatyny, żeby się trzymała). Przepis mam spisany nie-wiem-skąd, ostatnio szukałam i nie mogłam znaleźć, a mój zeszyt kuchenny mam zapakowany w magazynie.
    • memphis90 Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 19:14
      "Shrek" różowy. Lekki (udajmy, że nie ma tam śmietany wink ), wizualnie uroczy i po prostu pyszny. Roboty przy nim niewiele.
      cucinare.pl/blog/rozowy-shrek
    • memphis90 Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 19:19
      Albo biszkopt, warstwa galaretki gruszkowej i na to pianka czekoladowa.
      www.chillibite.pl/2011/05/torcik-gruszkowy-z-musem-czekoladowym.html
      Albo ten:
      www.kwestiasmaku.com/blog-kulinarny/tort-z-gruszka-i-podwojnym-musem-czekoladowym/
    • przeciwcialo Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 19:21
      Zwykly murzynek albo biszkopt czekoladowy z masa z mleczka kokosowego.
      • 3-mamuska Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 19:27
        Ja kiedyś jadłam pycha ciasto drożdżowe polane przed pieczeniem płatkami migdałów +miód, fajnie sie spieklo i chrupaly płatki ,po upieczeniu wystygnięciu przekładamy kremem budyniowym .
        Mniamsmile))
    • joa66 Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 19:30
      Pleśniak?

https://2.bp.blogspot.com/_HPmlPyBxWl8/TDYtCTdIRYI/AAAAAAAAA2o/Es316Lhbcos/s1600/DSCN6511.JPG
    • aleksandra1977 Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 19:45
      bardzo ciekawy w smaku jest sernik budyniowy z mango albo sernik londynski. Oba z przepisow na blogu mojewypieki
      • diablica_a najlepsze ciasto 26.02.14, 19:50
        Naprawdę jedno z lepszych ciast , jakie robię na większe okazje, jest pyszne , wszystko według przepisu wychodzi , jeśli jakieś będziesz mieć pytania napisz do mnie , odpowiem ... www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10054
        • aleksandra1977 Re: najlepsze ciasto 26.02.14, 20:26
          Diablica, przeczytalam ten przepis na "Jacusia". Mozesz mi napisac, jak rozpuscic szklanke cappucino czekoladowego w 3 lyzkach wody? Nie powstana grudki? Da sie?
          • diablica_a aleksandra1977 27.02.14, 10:36
            Musisz sobie cappucino , odmierzyć i przesypać do większego naczynia i potem dodajesz 3 łyżki wrzątki , energicznie mieszając ... uda się napewno .. Zamiast Jacusiów możesz kupić inne batony , ale dobrze by było , żeby były karmelowe ... Z tego przepisu robię też torta na urodziny ...pycha
    • malgosiek2 Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 20:08
      Ciasto czekoladowe doskonałe
      www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/ciasto_czekoladowe/przepis.html
    • mantis_after_dinner tort lodowy 26.02.14, 20:13
      kupujesz jakis kwaskowy sorbet albo dwa

kupujesz spody bezowe

ubijasz bita smietane.

Przekladasz spody bezowe lodami (trzeba sie uwija, zeby nie poplynelo), "opakowujesz" wszystko bita smietana i wkladasz do zamrazarki. Pol godziny roboty nie liczac zakupow smile
    • ichi51e Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 20:31
      Jak bylam dzieckiem moja mama zawsze nam robila sernik z owocami i galaretka. Lekki duzo bialka i wszyscy lubia (po za niemezem ale on nie lubi rodzynek w serniku (dziwak))
    • peonka Re: polećcie mi ciasto 26.02.14, 23:44
      Panie Walewska. Nie jest dietetyczne (są takie?), ale pyszne... i jak zrobisz na gotowym kruchym cieście, to będzie też mało pracochłonne. Ja robię wg przepisu z Kwestii Smaku.
    • king_of_rats Re: polećcie mi ciasto 27.02.14, 18:06
      jeszcze raz dzięki za inspiracje
      przepis diablicy chyba najbardziej mi się podoba
      • diablica_a king_of_rats 05.03.14, 11:18
        Witam ... Tak mnie ciekawy czy piekłaś ciasto z mojego przepisu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka