Dodaj do ulubionych

czy któraś ma męża który

05.03.14, 23:00
zapomina o waszych urodzinach a jak już się dowie to rzuci tylko ,, wszystkiego najlepszego kochanie"
nie daje kwiatów na dzień kobiet, o walentynkach nie wspomnę
nie przytula, nie powie miłego słowa od czasu do czasu, mówi tylko ,,kocham cię" jak wychodzi do pracy ale to rutynowe
nie kupuję nic
Czy to jest normalne i można się o to obrażać ?
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: czy któraś ma męża który 05.03.14, 23:22
      Obrazać zawsze sie można, tylko czy sie opłaca? Moim zdaniem obrażanie sie o nieprzytulanie moze tylko pogorszyc sprawę.
    • martul Re: czy któraś ma męża który 05.03.14, 23:29
      Tak, mam, ale moj nawet nie mowi, ze kocha. Bo nie kocha. Nie obrazam sie tylko codziennie mysle o rozwodzie.
      • solange123 Re: czy któraś ma męża który 05.03.14, 23:35
        ja tak mam (oprócz przytulania), tyle, ze ja wiem, ze on nie jest po prostu wylewny.
        ie kupuje kwiatów na dzien kobiet itp.
        Ale za to czynami pokazuje, ile dla niego znaczy to, ze mnie ma. Dorosłam już i nie oceniam po życzeniach i kwiatkach, tylko po czynach.
    • rosapulchra-0 Re: czy któraś ma męża który 05.03.14, 23:34
      Ja bym raczej zastosowała metodę zdartej płyty i tłukła tak długo do pustego łba, aż by się wypełnił. Niech sobie ustawi przypomnienia w telefonie, wtedy na pewno nie zapomni, no chyba że wykazuje się wyjątkowo złą wolą.

A ma pretensje, gdy zapominasz o jego rocznicach?
    • mruwa9 Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 00:01
      moj, niestety, pamieta, ale nie mialabym nic przeciwko, zeby zapominal, bo nie mam potrzeby obchodzenia rocznic i urodzin.
    • buuenos Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 00:22
      Jezeli wie,ze zalezy ci na tym ( celebrowanie urodzin,roczic) to nie obrazac sie a gadac.,,Jutro nasza rocznica kochanie,wiesz jak ucieszylabym sie,gdybysmy ja jakos szczegolnie uczcili``
    • koza_w_rajtuzach Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 07:57
      Mój nie zawsze pamięta o tego typu okazjach, ale ja i tak nie przykładam do tego jakiejś dużej wagi czy wartości. Może dlatego, że w domu rodzinnym ostatni raz prezent na urodziny, imieniny, Mikołaja dostałam jak miałam 12 lat i urodziła mi się siostra. Potem prezenty dostawała tylko wyłącznie siostra. Dopiero teraz zdarza się, że coś dostanę coś na jakieś tam okazje od rodziny wink, ale nie ma to dla mnie dużego znaczenia.
    • sonniva jak dla mnie to... 06.03.14, 08:17
      idealny mąż. wink
      Nie cierpię takich wiecznie wiszących na kobiecie, ściskających, całujących, ciumkających, biegających z kwiatami z byle okazji np. walentynki lub o zgrozo dzień kobiet!. Ale ja zawsze inna byłam wink
      • ichi51e Re: jak dla mnie to... 06.03.14, 08:31
        ... Mialam kolezanke ktorej oberwalo sie gdy zwrocila mezowi uwage zeby zmywal po sobie. Byla karczemna awantura ktora zakonczyla sie jego teatralnym wyjsciem z domu (z trzasnieciem drzwiami) a glowny zarzut to bylo "jak moglas mi to zrobic?! I to w nasza osmiomiesiecznice!??"
    • default Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 08:19
      Mój mąż, mimo braku pamięci do dat i ogólnego roztrzepania, wbił sobie jednak do głowy datę moich urodzin oraz imienin i - mimo że ja nie celebruję tych wydarzeń - melduje się z kwiatem, chociaż jest w tym jednak więcej "tak wypada" niż "moja ukochana ma urodziny to sprawię jej radość" wink
      Sprawianie mi radości i obdarowywanie mnie mąż zachowuje na inne momenty - takie, w których go "najdzie". Nachodzi go np. na to by mi kupić auto, wybrać się razem do centrum handlowego i kupić mi wszystko, co mi się spodoba, sfinansować moje zakupy antyków i staroci (co jest moją "fanaberią" smile).
      Ale raczej nigdy nie zdarza się to konkretnie z powodu moich urodzin, imienin, gwiazdki, walentynek, rocznicy ślubu itd.
      Tylko "bo tak" smile
    • melancho_lia Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 08:20
      Jak się tak umówiliście to nie ma się co obrażac. Jak kiedyś było inaczej a teraz się zmieniło to pogadaj. Jak zawsze taki był to moze mu uświadom, ze Ci jego zachowanie przeszkadza?
    • mindtriper Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 08:23
      Ja jestem żoną, która nie ma takich oczekiwań wink
      Nie obrażam się jeśli przyniesie mi kwiaty oczywiście.
    • heca7 Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 08:25
      A przed ślubem zachowywał się podobnie? I nie przeszkadzało Ci?
      Bo wątpię, że wasz związek zaaranżowała swatka i spotkaliście się dopiero na ślubnym kobiercu wink
    • tully.makker Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 08:58
      Moj partner sporo czasu sie tak zachowywal. Teraz, gdy chce sie z nim rozstac, cudownie pamiec mu wrocila, ale mnie to juz nie obchodzi.
    • mood_indigo Jednym słowem... 06.03.14, 08:59
      olewka 100 procent wink
    • ola Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 09:03
      Mój niby pamięta, ale bez fajerwerków. Jest buzi rano i wszystkiego najlepszego. Dalej dzień jak co dzień. Rocznicy ślubu nie obchodzimy.
      Tyle, że on jest w tym swoim zwyczaju bardzo demokratyczny - nie obchodzi moich, swoich i niczyich innych.
      Dzieci tez by tortu nie dostały gdybym nie zorganizowała...
      Taki typ.
    • goodnightmoon Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 09:09
      olewka100procent napisała:

> Czy to jest normalne i można się o to obrażać ?

Ciężko powiedzieć, bo sytuacja jest wyrwana z całokształtu.

Jeśli, oprócz tego, że zapomina i nie przytula, to ogólnie dobrze ze sobą żyją, jest uczciwy i wierny, można na niego liczyć, wspiera i t.d. to nie czepiałabym się kwiatków. Ot, nie jest wylewny, zdarza się.

Jeśli natomiast, oprócz tego, że zapomina i nie przytula to w dodatku pije, bije, zdradza i olewa, to ja bym się obraziła ze skutkiem rozwodowym.

Przy okazji - mój brat w ogóle nie mówił żonie, że ją kocha. Na jej pytanie: "Dlaczego nigdy nie mówisz, że mnie kochasz?" on zrobił okrągłe oczy i rzekł: "Ależ powiedziałem Ci na 3-ciej randce, nigdy nie odwołałem, więc po co mam ciągle mówić???"
    • edelstein Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 09:18

• klamkas Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 10:46
      Nie można się obrazić, bo obrażanie to zachowanie dobre dla przedszkolaka a nie dorosłej kobiety. O oczekiwaniach i potrzebach się rozmawia, tak samo jak o negatywnych uczuciach, rozczarowaniu i żalu do partnera o to, że tym oczekiwaniom nie sprostał.
    • amy.28 Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 11:17
      Taki facet to działa trochę jak kuchenka indukcyjna.
      I teraz musisz sobie przeanalizować czy potrzebujesz ciągle gorącej płyty, czy zadowolisz się chłodną ale działającą i docelowo potrafiącą przyrządzić każdą potrawę na ciepło.
      Wszystko jest kwestią co dla ciebie jest ważne .
      • andaba Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 11:59
        A o co się obrażać?

W ogóle nie widzę powodów.
        Mój o urodzinach pamięta i życzenia składa, ale nic ponadto.

Ja też mu nie składam życzeń, nie kupuję kwiatów, najwyżej lepsze ciacho zrobię, jak pamiętam.

Właśnie sobie uzmysłowiłam, że miał imieniny tydzień temu, zapomniałam na śmierć.
    • guderianka Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 12:09
      zapomina o waszych urodzinach a jak już się dowie to rzuci tylko ,, wszystkiego
      > najlepszego kochanie

nie ma opcji zapomnieć bo mu przypominam wink-zawsze robimy coś na urodziny -i moje i jego-razem, rok temu byliśmy na strzelnicy

nie daje kwiatów na dzień kobiet, o walentynkach nie wspomnę

nie daje
      nie przytula, nie powie miłego słowa od czasu do czasu, mówi tylko ,,kocham cię
      > " jak wychodzi do pracy ale to rutynowe

Przytulamy się bardzo często, mówimy miłe słowa i wyznania miłości

nie kupuję nic
      ano nie kupuje

Nie zmienię go-takiego go sobie wzięłam i taki jest-totalny beton w kwestiach okoliczności, nawet o urodzinach jego matki ja mu przypominam i kupuję kwiaty-on je wręcza wink
      Jest czuły i troskliwy i tym nadrabia. Gdyby taki nie był to....chyba bym go nie wzięła wink
    • sueellen Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 12:25
      > zapomina o waszych urodzinach a jak już się dowie to rzuci tylko ,, wszystkiego
      > najlepszego kochanie"
      > nie daje kwiatów na dzień kobiet, o walentynkach nie wspomnę

Tak, to mój. Nie pamięta też o imieninach i innych rocznicach.

> nie przytula, nie powie miłego słowa od czasu do czasu, mówi tylko ,,kocham cię
      > " jak wychodzi do pracy ale to rutynowe
      > nie kupuję nic

A to już nie mój. Nie wyjdzie bez całusa na pożegnanie i zawsze się czule wita gdy przychodzi, prezent jego zdaniem powinien zaskoczyć dlatego daje go bez okazji i od czapy, wtedy gdy się tego najmniej spodziwam smile W sumie podoba mi się to.
    • peggy_su Re: czy któraś ma męża który 06.03.14, 12:48
      Ale zawsze tak miał czy mu się zobojętniało z czasem?
      Mój nie był przyzwyczajony do kwiatów i prezentów, ale z czasem się nauczył.
      Jednak obrażaniem się niczego nie uzyskasz. Tylko pozytywne wzmocnienia wink
      Taki skecz był kiedyś: Tekst linka
      wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka