Dodaj do ulubionych

Dokodowanie na forum

15.03.14, 09:40
Skąd, no skąd takie parcie na odkrywanie kto tak naprawdę kryje się za nickiem na forum.
Dla mnie to po prostu psucie zabawy.
Te śledztwa, wypieki na twarzach, a tu jakieś zdjęcie, a tu jakaś wskazówka dla wszystkich.

Ja mam "świadomość" personaliów vilez/nabakier, ale przenigdy nie zrobiłabym z tego użytku, w celu szantażyków czy dwuznacznych tekstów. Forum to forum.

Tak samo więc nie doszukuję się podobieństw w historiach tu opisywanych do mojego życia w celu wykrycia czy przypadkiem nick_a to nie jest kuzynka szwagra.

Rany, to kompletnie bez sensu.
Obserwuj wątek
    • mindtriper Re: Dekodowanie na forum 15.03.14, 09:41
      Literówka, faken.
    • marychna31 Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 09:46
      A po co piszesz coś takiego:
      "
      Ja mam "świadomość" personaliów vilez/nabakier,"

zamiast napisać, że znasz personalia jakiejś forumowiczki? Po co używasz starego nicka, skoro zainteresowana używa już tylko nowego? Sama w jakiś sposób wpisujesz się w zjawisko, które piętnujesz.
      • mindtriper Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 09:54
        Bo forum to cały czas forum, ja piszę o namiętnym odnoszeniu tej rzeczywistości do realnej.
        A zmiana nicków na forum jest słaba.
    • sueellen Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 09:48
      bo jednych można łatwo zdekodować - ich nicki sa gdzieś w necie powiązane z nazwiskami, a innych nie można. Ludzie są wścibscy i ciekawscy, a jak jeszcze kogoś nie lubią, mogą dokopać personalnie.
      • mindtriper Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 09:55
        Ludzie są wścibscy i ciekawscy, a jak jeszcze kogo
        > ś nie lubią, mogą dokopać personalnie.

Paskudne.
        • obrus_w_paski Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 10:22
          Myśle, ze jest różnica miedzy robieniem śledztwa w celu zdekodowania a np. Usłyszeniem od koleżanki historii "mojej koleżance zdarzyło sie to i to" i potem przeczytanie identycznej histori na forum.
          Mnie sie cos podobnego zdarzyło kiedyś i bez internetu, pamietam jak na początku studiów, spotykałam sie z fajnym chłopakiem. Pewnego dnia jechałam sobie metrem, stanęły obok mnie dwie dziewczyny i slr
          • obrus_w_paski Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 10:27
            ...i zaczęły rozmawiać " a wiesz, ze X zaczął sie spotykać z jakaś dziewczyna? Podobno "obrus w paski" sie nazywa, czy jakoś tak, poznał ja na imprezie, straszne, to juz nie ten sam facet, bla bla". Prze dobre 20 min rozmawiały o mnie i Bogu ducha winnym chłopaku, byłam tak wstrząśnięta i zażenowana (i młoda), ze nic im nie powiedziałam.
            Kwestia dyskrecji pewnie, a ze w internecie nic nie ginie, to jak z metra możesz po prostu wysiąść, tak W necie możesz sobie poczytać stare i nowe posty...
    • lisek.chytrusek Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 10:37
      Mnie można dekodować do woli, nie napisałam niczego, czego mogłabym się wstydzić, nie jestem osobą publiczną, a znajomi znają mojego nicka, bo to ksywka ze studiów.

Ale.. jedną w piszących tu wykładowczyń rozpracowali studenci i mieli kupę zabawy czytając o jej prywatności.
      • goodnightmoon Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 10:14
        lisek.chytrusek napisała:

> Mnie można dekodować do woli, nie napisałam niczego, czego mogłabym się wstydzić

O właśnie, mogę to samo napisać o sobie. Gdyby ktoś chciał, może mnie spokojnie dekodować smile

A skąd w ludziach tyle śledczej zaciętości - nie rozumiem. Może się nudzą?
    • kkalipso Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 10:53
      Dla mnie każda jest tu tylko nickiem i co pod nim "sprzedaje" to ja kupuje i nie wnikam, prawda to czy kłamstwo. Tym bardziej nie interesuje mnie kto skąd itp. Jedynie co do wyglądu, czy właśnie odnośnie babskich spraw ciekawość mam ale to chyba nie groźne.

Co do historii mam dwie takie nietypowe na stanie które z chęcią bym opisała ale tak jakoś czuję, że nie wypada ze zmianą faktów ciężko.
    • edelstein Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 11:17

Tak naprawde nie dekoduja forumki tylko osoby z reala.Od lat zastanawiam sie co przyswieca idiotom,ktorzy co pewien czas wpadaja na to Forum i machaja moim imieniem.Zebym jeszcze miala cos z nimi do czynienia w realu,ale nie,x lat temu jako dzieci mieszkalismy w tej samej okolicy i to by bylo na tyle.

Helau!Helau!Helau!
      Jeck,lohss Jegge lahns!
    • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 19:28
      Z zawisci, kompleksow ot standard. Forum pozwala sporej ilosci frustrateK wyladowac tu emocje i upodlic kogos tak jakby chcialy zrobic to w realu, ale im nie wypada.
      Najbardziej zalosne sa te ktore robiz to pod plaszczykiem troski o cudzych znajomych, cudze dzieci, cudze rodziny.
      Widac bieganie nie u wszystkich rozladowuje negatywne emocje...
    • martha_marcy_may_marlene Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 19:47
      Ja jestem na 99% pewna, że spotkałam kiedyś w realu foremkę, która jest tu jedną z największych gwiazdwink. Łączy nas ta sama uczelnia i tam ją spotkałam. Ostatnio nabrałam jeszcze pewności, bo przyznała się do znajomości pewnych ludzi i historii, które ja też dobrze kojarzę. Później mi się to wszystko poukładało w całość, bo niestety zrobiła coś, co sprawiło, że ją zapamiętałam.
      Ale nie przyszłoby mi do głowy zrobić z tego użytku, ot po prostu wiem.
      • corka.bossa Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 19:52
        Ja tam wiele znam i imiennie i osobiście z

forum.gazeta.pl/forum/f,36576,mama_wdowa.html
        ot czasem zaglądam im na fb co nowego,obcych nie szpieguję czasu mam za mało wink
        • edelstein Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 21:33

Dolujace to Forum.Brrrr.
    • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 19:55
      Dla mnie jest to obrzydliwe postępowanie, to wyszukiwanie starych postów, aby komuś dowalić, wywalanie personaliów na forum, aby potem mieć powód do linczu. Uważam, że tylko prymitywne osoby się tym podniecają i rzucają na dzikie zwierzęta na żer. Ohyda sama w sobie.
    • moofka Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 20:32
      kiedy ktos tworzy jakies niesamowite historie i kreacje, to jest ciekawosc, jak rzeczywistosc to weryfikuje
      a jak ktos nie sciemnia nie udaje i nie dodaje sobie prestizu pieniedzy urody zeby kosztem innych poczuc sie lepiej, to nie boi sie weryfikacji
      • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 20:43
        Moofka, tylko na jakiej podstawie mamy oceniac czy ktos sobie dodaje, czy opisuje stan faktyczny?
        Niektore zreszta sobie nie dodaja, tylko zwyczajnie sa od pługa zdjete mentalnie, tyle ze z kasa i koneksjami.
        Jakie to ma znaczenie?
        • marzeka1 Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 20:57
          Nie wiem, dla mnie każda z wypowiadających się na forum jest tylko nickiem- nie mam węszącej natury, za to - chociażby z racji, że długo na forum jestem- kojarzę część nicków z poglądami itp.
    • neffi79 Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 21:20
      parcie? ja mam gdzieś cudze dane osobowe
      mówię to po raz pierwszy w życiu, a okazji miałam wiele: znam jedną forumkę (o nicku na literę "r"), mieszkałam w tym samym mieście co ona, ba w tej samej dzielnicy itp, wiem o niej parę rzeczy, w sumie sama sobie jest "winna" bo wiele faktów wywlekała i wywleka na światło dziennie. Ale nie głowie mi żeby robić z tego uzytek, choć czasem nerwy mi puszczały i mogłabym. Ale nie zrobię.
      • corka.bossa Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 21:52
        edelstein-

forum jak forum-specyficzne przyznam-ale dołujące?
        jak dla kogo,?

każda e mama może być następna !

tfuuu

oby nie!!!!
    • baltycki Re: Dokodowanie na forum 15.03.14, 22:25
      mindtriper napisała:

> Skąd, no skąd takie parcie na odkrywanie kto tak naprawdę kryje się za nickiem
      Podam 2 przyklady.
      1. echtom, (wybacz echtom) ladna kobieta z fotka na profilu, nie trudno bylo znalezc jej drzwi w realu.. I co? Czym moge jej zagrozic? Spojrzeniem w okna (nie te, jak sie okazalo) gdy bedac w Gdansku przejezdzam tramwajem?

2.edelstein.. Tak, interesowalo mnie, skad u niej taka "polakozerczosc"..
      I co? Mam linki do jej wypowiedzi wyslac do jej mamy? Rodzenstwa?
      Nie chcialbym sprawiac im przykrosci, wygladaja sympatycznie..

• edelstein Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 10:13
        1.Sama mysl wysylania obcym osobom linkow swiadczy o sporych zaburzeniach.I co chcialbys tam napisac?droga pani x,pani od dawna pelnoletnia siostra/corka smie sie wypowiadac na forum emama,a mi jej wypowiedzi nie odpowiadaja i jestem oburzony,bo forum to cale me zycie.Z powazaniem Baltycki
        2.Widac,ze ci brak baby szkodzi,trzeba miec bardzo nudne i monotonne zycie ,by zamiast swietowac sylwestra przeglądać galerie obcych osob i rozkminiac,patrz punkt pierwszy.
        3.Moja rodzina doskonale zna moje poglady.Wyznaje zasade,albo akceptujesz mnie taka jaka jestem,albo poszukaj innej piaskownicy.

Tak na koniec.Nie podoba ci sie moj styl i tok rozumowania,wygas,po to ta opcja istnieje.
    • guderianka Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 12:26
      Myślę, że to jest takie ...ludzkie. Parcie do odkrywania cudzych tajemnic-odkrywanie ich przed innymi żeby osiągnąć coś w danej grupie, zostać zapamiętanym, by może obnażyć różnice między stanem faktycznym a tym co jest pisane w necie-w poczuciu jakiejś "misji'. No ludzie są z natury ciekawi-i dopóki nie przekracza to pewnych granic i nikomu nie szkodzi- nie jest niczym złym. Ja jestem naiwniara-wierzę we wszystko co piszę, myślę że skoro ja piszę prawdę to i inni piszą, że skoro ja jestem uczciwa to inni też tongue_out- no bo po co oszukiwać ? tongue_out
      Dopóki ktoś pisze sensownie- lubię jego wypowiedzi, zgadzam się z nimi a niektórymi nie zgadzam ale ścinam w dysputach i szanuję za formę wyrażania innych poglądów- nie ma dla mnie znaczenia czy opisywane fakty z życia są prawdziwe czy nie. No i mam słabą pamięć tongue_out Te, które potrafią dekodować to dopiero muszą mieć łeb, pamięć, kojarzenie.
    • kropkacom Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 13:37
      Forum to forum, ale... Pojawia się nowy nick, zna wszystkich, wie wszystko i to wrednie wykorzystuje. Jemu nikt nic nie może napisać, bo niby jak? Dekodowanie jest tutaj "be"? Skoro to tylko forum po co gierki ze zmianami nicku?
      Sprawa wiecznej owszem, ciekawostka i trochę przykra świadomość bycia robionym w konia.
      • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 13:55
        Nie kazdy nowy nick wykorzystuje wiedze poprzedniego nicka. Niektorzy maja wrecz ochote odciac sie od przeszlosci i to mysle jest glownym powodem zmian nicka - nie pisze tu o zmianue na potrzeby jednego watku, tylko zmianie stalej.
        I nie rozumiem w tej sytuacji usilnych prob "zdemaskowania" kogos dla zasady, jesli nowy nick jakos specjalnie nie rozni sie pogladowo od poprzedniego, tylko ze woli nowy, bardziej anonimowy. Jaki jest sens?
        • kropkacom Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 15:26
          > I nie rozumiem w tej sytuacji usilnych prob "zdemaskowania" kogos dla zasady, j
          > esli nowy nick jakos specjalnie nie rozni sie pogladowo od poprzedniego, tylko
          > ze woli nowy, bardziej anonimowy. Jaki jest sens?

Co to za anonimowość skoro już po pierwszych postach ktoś rozpozna? Skoro zasada jest "tylko forum" to tyczy się wszystkiego. Tez takich zachowań. A widać niekoniecznie.
          • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 15:32
            Niekoniecznie Kropko, poprostu pogladowo mozna pozostac takim samym, ale dojrzec do nie obnazania sie zbytnio na forum czyli: pod starym nikiem masz fotki swoje, dzieci, meza i szczegoly mocno prywatne powyciagane na wierzch co i rusz przez przyjaciolki z forum, a pod nowym nikiem zwyczajnie czujesz sie bardziej anonimowa.
            I nie wynika to ze wstydu czy strachu, tylko raczej ze swiadomosci poziomu glupoty i zlosliwosci niektorych osob tutaj.
            • guderianka Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 15:35
              Shumi, piszesz o sobie ?
            • kropkacom Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 15:36
              No ale po co, skoro poglądy zostały niezmienione? Oba nicki piszą to samo, czy jeden jest słodki, a drugi napastliwy? Jeden pisze na tematy neutralne, drugi wręcz na odwrót?
              • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 17:44
                To, ze skoro sa tu osoby nie umiejace uszanowac czyjejs prywatnosci i same z czystej zlosliwosci tudziez braku argumentow merytorycznych wyciagaja Linki sprzed 8 lat do fotek meza czy dzieci oraz kazda wypowiedz oceniaja przez pryzmat trzech wypowiedzi napisanych zartem, czy pod wplywem chwili wink czyli alko na przyklad, to chyba oczywiste ze sie czlowiek probuje zdystansowac i odciac. W zwiazku z tym po wuj specjalnie i zaczepnie koniecznie wszystkim wspominac, ze ta to ta, a ten nik to kiedys byl ten.
                ???
                • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 18:08
                  Uwierz mi, że jest gorzej, co sama na własnej skórze odczułam. Wielokrotnie mi wyrzygiwano na forum zdradę mojego męża, moją depresję i wiele innych rzeczy, które niektóre żądne tanich, prymitywnych sensacji niektóre forumki wyciągały z mojego bloga, czy innego forum. Naprawdę rozumiem te dziewczyny, które zmieniają nika, aby się odciąć i nie dawać się dalej poniżać.
                • nanuk24 Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 13:59
                  Shellerka?
                  A juz sie zegnalas...
                  • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 12:55
                    Nie, to nie Shellerka. Zapewniam.
    • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 13:57
      I jeszcze jedno. Szczerze? Zauwazylam ze bardzo pomocne w tej demaskacji sa czesto moderatorkiuncertain
      • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 15:37
        shumi-mi-las napisała:

> I jeszcze jedno. Szczerze? Zauwazylam ze bardzo pomocne w tej demaskacji sa cze
        > sto moderatorkiuncertain

Święta prawda.
        • misterni Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 12:53
          Rosa, Tobie Zona akurat kiedyś tyłek uratowała przed nadmierną kreatywnością niektórych na forum w przypisywaniu Ci nicków.
      • marychna31 Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 17:55
        > I jeszcze jedno. Szczerze? Zauwazylam ze bardzo pomocne w tej demaskacji sa cze
        > sto moderatorkiuncertain
        serio? A w jaki sposób to robią?
      • misterni Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 12:51
        W jaki sposób?
    • saszanasza Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 17:16
      Ja ponad 10 lat temu byłam innym nickiem, potem zapomniałam hasła, z tamtego nicku już nie skorzystałam i chyba nie chciałabym skorzystać bo emocjonalnie i kentalnie jestem innym człowiekiem, z wiekiem z doświadczeniem zmienia się światopogląd, charakter, gust.
      Jestem bytem wirtualnym (choć może nie do końca, bo mam aktywny "profil"wink ale biorę pełną odpowiedzialność za to co piszę i nawet jeżeli ktoś mnie zidentyfikuje, nie mam się czego wstydzić, nie wymyślam i nie naciągam rzeczywistości. Poza tym nie interesują mnie inne wirtualne byty dopóki nie stanowią dla mnie zagrożenia. Poglądy mogą mieć inne. Poza tym za stara jestem żeby brać do siebie wszystko to co ktoś do mnie napisze. Swoją drogą, mam nadzieję że na forum nie ma zbyt dużo wariateksmile
      • noname2002 Re: Dokodowanie na forum 16.03.14, 18:16
        biorę pełną odpowiedzialność za to co piszę i nawet jeżeli ktoś mnie zidentyfikuje, nie mam się czego wstydzić, nie wymyślam i nie naciągam rzeczywistości

Podpisuję się. Oczywiście są rzeczy, które przemilczam, ale nie zmyślam a to co piszę na forum mogłabym powiedzieć nieanonimowym ludziom w twarz.
        Nie czuję potrzeby sprawdzania tożsamości w realu, natomiast lubię wiedzieć(i na ogół kojarzę) kto jest kim na forum(w sensie, że np. nick A i nick B to sama osoba)
        • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 05:22
          Ale znowu: tu nie chodzi o wyrzekanie sie postow czy pogladow. Poprostu o chronienie prywatnosci, nie tylko swojej, ale tez bliskich.
          Eks facet z obsesja na twoim punkcie, byly szef ktory zna cie na forum pod poprzednim nickiem, a ty wolalabys zeby juz ciebie nie czytywal i nie wglebial sie w twoje zycie, nielubiana kolezanka z reala - jesli ktos faktycznie nie kryl sie z forum i forum traktowal jak rodzaj klubu, ktory przez 10 lat rozrosl sie i przyciagnal niestety rowniez wszelkiego rodzaju mety spoleczne, to rozumiesz ts potrzebe ucieczki od bycia rozpoznawalnym, czy nie?
          • saszanasza Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 07:47
            Wydaje mi się, że w realu nie mam znajomych z obsesją na swoim punkcie, ja również nie mam obsesji na punkcie znajomych. Na tym forum udziela się moja wieloletnia koleżanka z którą do dziś utrzymuję kontakty i której nick....zapomniałambig_grin
            Może tu zajrzy i się przypomniwink
            Nie mam potrzeby śledzenia jej wątków, wystarczy mi to, co powie przez telefon.
            Nie jestem też typem osoby która swoim zachowaniem tudzież sposobem życia wywoływała będzie zawiść, choć niewątpliwie potrafię mieć cięty języktongue_out
            W ogóle nie wiem czy ktoś z tego forum jakoś specjalnie mnie identyfikuje...nie sądzę, ale być może jestem stara naiwna.
            • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 08:27
              Pozazdroscic.
              • saszanasza Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 08:59
                shumi-mi-las napisała:

> Pozazdroscic.

Proszę mi tu nic nie zazdrościć!tongue_out
                • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 09:01
                  smile))
                  Oj zazdroszcze. Najbardxiej pieknych wlosow Twojej corcewink serio!
                  • saszanasza Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 09:28
                    A wiesz, że jej włosy to "mi się udały" wink Na szczęście do moich zupełnie niepodobne.
                    • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 10:33
                      Masz śliczną córkę, to nie jest pierwsze zdjęcie, które masz w stopce i zawsze gdy czytam twoje posty, to nie mogę się na nią napatrzeć.
                      • edelstein Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 12:55

Bez przesady,absolutnie zwyczajne dziecko.
                        • saszanasza Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 13:21
                          Oczywiście że uroda to rzecz względna, natomiast każdy ma jakieś tam swoje typywink
                          Córka urodą się nie wyróżnia, choć w porównaniu z okresem wczesnoniemowlęcym, zdecydowanie wyładniała.
                          Natomiast nie planuję dla niej kariery fotomodelki, więc może taka przeciętna pozostać (choć zawsze istnieje ryzyko że zbrzydniebig_grin)
                        • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 15:05
                          edelstein napisała:

>
                          > Bez przesady,absolutnie zwyczajne dziecko.

To spójrz na swoje tongue_out
                          • edelstein Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 17:49
                            Moge bez problemu patrzec,wszyscy sie nim zachwycaja,bo jest sliczny.
                            Ty nie masz w tym temacie Nic do powiedzenia,bo go nigdy nie widzialas I nie ujrzysz.A sliczna to jest cora Gude.

Helau!Helau!Helau!
                            Jeck,lohss Jegge lahns!
                            • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 17:57
                              Trochę się mylisz w tej kwestii. Widziałam twojego syna razem z tobą na zdjęciach, które ktoś na tym forum udostępnił - prawdopodobnie swoim chamstwem nieźle musiałaś kogoś zezłościć. I na podstawie tego, co widziałam mogę spokojnie powiedzieć, że twój syn to zwyczajne dziecko, żadna rewelacja, choć jedno muszę na pewno przyznać - jest zdecydowanie ładniejszy od ciebie.
                              Dzieci Gude są tu poza wszelką dyskusją, bo są po prostu piękne, jak ich matka.
                              • edelstein Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 10:22

To Ile konkursow pieknosci wygralas rosa?zadnego,o Jak mi przykro.Jak moj syn wyglada teraz po zaleczeniu objawow choroby nigdy sie nie dowiesz.Wyobraz sobie,ze chciano go so reklamy i gdybym miala taka potrzebe.To bylby modelem.

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
                                Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
                                Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
                                Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
                                • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 10:27
                                  Slamsem nas zaatskowalasmile))
                                • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 10:28
                                  Joł joł joł lala niestety nie błysxczysz jsk szmaragdtongue_out
                                • goodnightmoon Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 11:07
                                  Ale wiesz, że dla każdej matki to właśnie JEJ dziecko jest najpiękniejsze na świecie? suspicious
                              • totorotot Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 11:43
                                > Dzieci Gude są tu poza wszelką dyskusją, bo są po prostu piękne, jak ich matka.

Dokładnie smile
                                • goodnightmoon Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 12:43
                                  > > Dzieci Gude są tu poza wszelką dyskusją, bo są po prostu piękne, jak ich matka.

> totorotot napisała:
                                  > Dokładnie smile

Skąd wy tak dobrze wiecie, jak wygląda Guderianka i jej dzieci?
                                  • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 12:50
                                    Kiedyś pokazała zdjęcia na forum.
                                    • guderianka Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 13:28
                                      weźcie mnie nie zawstydzajcie pliisss
                                      ja nie jestem piekna- dzieciaki owszem, dziesiąty cud świata big_grin
                                      • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 13:31
                                        Gude, ja cię nie zawstydzam, oceniłam ciebie i twoje dziecka jak najbardziej obiektywnie. Wsio.
                                        • guderianka Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 13:34
                                          Rosa jestem wdzięczna ale naprawdę do piękności mi daleko. Mam "oryginalną"urodę -nie cierpię tego określenia tongue_out- ale nie jestem piękna.
                                          • totorotot Re: Dokodowanie na forum 20.03.14, 01:12
                                            Sorry, ale wez już nie pie... bo zal Ciebie słuchac. Kilka osób pisze Ci to samo a Ty apiać od nowa swoje mądrości. Jest jak piszemy i tyle, dziób w kubeł
                                      • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 13:46
                                        Ta dyskusja jest bez sensu bo jasna rzecza jest ze najpiekniejsze sa mojesmile))))
                                        • kkalipso Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 14:53
                                          Coś wam się wszystkim pomyliło moja jest najpiękniejsza tongue_out
                                      • baltycki Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 15:31
                                        guderianka napisała:

> ja nie jestem piekna
                                        Zarzucasz im klamstwo? smile
                                  • edelstein Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 15:05

Bo niektorzy znaja sie poza Forumtongue_out
                                    Zdziwilabys sie z iloma ludzmi mam kontakt lajftongue_out
                                  • totorotot Re: Dokodowanie na forum 20.03.14, 08:22
                                    Przecież połowa ludzi z ematki siedzi na forach zamkniętych, widziała się w realu itp.
                                • neffi79 Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 15:00
                                  okreslenie "najpiękniejsze" jest zarezerwowane tylko dla moich dzieci. Inne mogą być juz tylko piekne.
                                  • kkalipso Re: Dokodowanie na forum 19.03.14, 15:03
                                    Moja jest na dodatek pełna wdzięku, a jak się uśmiechnie to koniec ...
    • aurita Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 09:18
      czasami jest to przypadek. Na forum mojej dzielnicy rozpoznalam jedna znajoma osobe. Co ciekawsze na forum zawsze sie klocimy (wnerwia mnie jej styl pisania) a w realu bardzo ja lubie smile Ona mnie raczej nie rozpoznala.

Na ematce natomiast miejszaja mi sie wszystkie nicki i mam problem z zapamietaniem kto co jak i dlaczego pisze. Ale specjalnie tez sie nie staram.
    • chipsi Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 10:05
      Nie znam tu nikogo "na żywo", mnie też raczej nikt nie miał potrzeby rozpoznawać. Nie lubię wykorzystywania pewnych informacji w dyskusjach na forum, mam na myśli akcje typu: pyt: "mam problem w pracy..." -odp: "bo masz za duży nos i krzywe nogi". Z drugiej strony, gdyby ktoś tutaj jechał po innym że jest np. nieudacznikiem i za mało zarabia a wiedziałabym że w rzeczywistości sam niczego sobą nie reprezentuje - nie wahałabym się tej wiedzy użyć.
    • saszanasza Re: Dokodowanie na forum 17.03.14, 13:54
      dziewczyny przestańcie, wszak to moje dzieckowink
      generalnie uważam ze kłótnie kto ma rację w tm przypadku są bez sensu bo każda z was ma prawo do własnej oceny i zupełnie bym się nie zdziwiła gdyby pojawiła się e-matka której moja córka się nie będzie podobałasmile
      dziecka lipcowej nie widziałam, natomiast mnie, jeśli chodzi o urodę najbardziej podoba się ta dziewczynka: m.weheartit.com/entry/18083459
      • montechristo4 Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 16:36
        Twoja córka jest śliczna. Na zdjęciu, które podałaś jako przykład dziewczynka również jest ładna + masa fotoszopa smile
        • rosapulchra-0 Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 17:20
          montechristo4 napisała:

> Twoja córka jest śliczna. Na zdjęciu, które podałaś jako przykład dziewczynka r
          > ównież jest ładna + masa fotoszopa smile

Popieram!
          • saszanasza Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 17:39
            dzięki dziewczynysmile
    • edelstein Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 18:09

A ty co,rola adeokata CI sie marzu?to nie na forum,tylko na studiatongue_out
    • shumi-mi-las Re: Dokodowanie na forum 18.03.14, 18:17
      Czyzby?.... Prosze o skasowanie postow edel w tym watku
      • paliwodaj Re: Dokodowanie na forum 20.03.14, 06:53
        >To Ile konkursow pieknosci wygralas rosa?zadnego,o Jak mi przykro.Jak moj syn wyglada >teraz po zaleczeniu objawow choroby nigdy sie nie dowiesz.Wyobraz sobie,ze chciano go so >reklamy i gdybym miala taka potrzebe.To bylby modelem.

edel tak mi przykro ze tak po buraczemu sie zachowujesz, normalnie jak baba na targu. Jak mozna powiedziec komus ze jego dziecko jest zwyczajne, nie zwracajac uwagi na chociazby uczucia samego dziecka.
        Edel nie wiem co to za zaszczyt dla dzieciaka brac udzial w reklamie, normalnie nie wiem, bo byc jakas tam podrzedna kase zgarnela?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka