Dodaj do ulubionych

Emil od radarów

02.04.14, 22:42
Znacie? Oglądacie?
Dla mnie facet jest megaasertywny i konkrtetnysmile
no stanowi zmore strazników miejskich

może ten cykl reportazy uswiadomi temu i owemu, ze urzednicy panstwowi, samorzadowcym słuzby mundurowe to, mimo wieloletnich przyzwyczajen, ludzie mający słuzyc spoleczenstwu, zyjący z jego pieniedzy, a nie mali bogowie
Obserwuj wątek
    • konwalka Re: Emil od radarów 02.04.14, 22:44
      sorry za niedbały (pod każdym wzgledem) post, ale jestem na tryptanach i odrobine chcialam sie odprezyc na forum uncertain
      • rosapulchra-0 Re: Emil od radarów 03.04.14, 00:18
        konwalka napisała:

> sorry za niedbały (pod każdym wzgledem) post, ale jestem na tryptanach i odrobi
        > ne chcialam sie odprezyc na forum uncertain

To witaj w klubie. Ja też dziś na tryptanach.
      • mayaalex Re: Emil od radarów 03.04.14, 01:07
        No i prosze, znow sie czegos dowiedzialam na forum wink nigdy wczesniej nie slyszalam o tryptanach...
        • rosapulchra-0 Re: Emil od radarów 03.04.14, 02:02
          mayaalex napisała:

> No i prosze, znow sie czegos dowiedzialam na forum wink nigdy wczesniej nie slysz
          > alam o tryptanach...

Tryptany są na migreny. Bardzo polecam. Nie jestem jedyną na świecie migreniczką, której tryptany pomagają i to w błyskawicznym tempie. Oczywiście pod warunkiem, że wezmę je w porę. Bo jak za późno, to nie ma przebacz, minimum dwa dni wycięte z życia.
      • kawka74 Re: Emil od radarów 03.04.14, 08:52
        > sorry za niedbały (pod każdym wzgledem) post, ale jestem na tryptanach

To chyba coś jest na rzeczy... Zeżarłam już tyle piguł, że wątroba mi się za chwilę zbuntuje.
        • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 09:51
          o chyba coś jest na rzeczy... Zeżarłam już tyle piguł, że wątroba mi się za chwilę zbuntuje.
          • kawka74 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:01
            Głowy bolenie.
            Między 20 a 30 rokiem życia miałam migreny częściej, ale łatwo można było sobie z nimi radzić. Teraz mam rzadziej, ale trudniej z nimi walczyć, zwłaszcza jeśli przeoczę moment krytyczny.
            Teraz jest dla mnie najgorszy okres, wiosenne zmiany pogody (drugi taki jest jesienią); a jeśli jeszcze zjem coś czekoladowego albo żółty ser - katastrofa gotowa.
            • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:06
              wiesz, wygląda jak klasyka gatunku
              ale naprawde nikt nie doradzil ci jeszcze tryptanów?
              ja bez nich juz bym sobie cos zrobiła...
              • kawka74 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:17
                Tryp... co? - tyle usłyszałam.
                Ale pytałam tylko jednego, na pierwszy i nawet na drugi rzut oka mało ogarniętego, więc czeka mnie pewnie kolejna wizyta z nadzieją, że może trafię na kogoś sensowniejszego.
                • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:39
                  kawka, nie czekaj na kolejny atak
                  jak chcesz to na próbe ci podesle jedna tabletke, ale to już, mowiąc ukochana gwara forumową, na prifsmile
                  • rosapulchra-0 Re: Emil od radarów 03.04.14, 20:11
                    Potwierdzam. Dostałam. Wzięłam i osiągnęłam apogeum szczęścia z powodu szybkiej utraty bólu.
                  • kawka74 Re: Emil od radarów 03.04.14, 20:26
                    Dzięki, dobra kobieto, jestem gotowa zeżreć wszystko, żeby tylko przeszło. Będę u lekarza jutro, najdalej w poniedziałek - jeśli ten też zacznie od 'tryp... co?', to się zgłoszę po ratunek.
    • nangaparbat3 Re: Emil od radarów 03.04.14, 00:27
      Dla mnie to raczej obsesjonat.
    • zielona.limonka Re: Emil od radarów 03.04.14, 01:21
      Nie znam, gdzie to można obejrzeć?
      • minerallna Re: Emil od radarów 03.04.14, 01:47
        YT. wpisz emil łowca fotoradarów. Też nie znałam.
        Niech łowi dalej.
      • premeda Re: Emil od radarów 03.04.14, 08:43
        W TVN Turbo w godzinach popołudniowych leci. Ja tam go popieram, po tym jak ostatnio u nas zrobili łapankę na drodze, która ma w większosci 70km/h ale przed samymi światłami na odcinku 200m jest nieoznakowane skrzyżowanie z taka małą uliczką, wciśniętą między wjazdy do firm. Oczywiście musieli tam postawić fotoradar, i to jeszcze jak ciemnawo zaczęło się robić.
        • olewka100procent Re: Emil od radarów 03.04.14, 08:49
          fajny program, zawsze z mężem oglądamy
    • krejzimama Re: Emil od radarów 03.04.14, 08:57
      Jest świetny sposób na fotoradary.
      Jeździć zgodnie z przepisami.

Ja owszem popieram. Popierm wszelkie zagęszczenie siatki fotoradarów w PL.
      • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 09:53
        tak, do swietny sposob
        ino przestrzeganie prawa przynalezne jest kazdemu, nie tylko niemundurowemu
        i ustalmy- po co sa fotoradary? czy po to, zeby jezdzic bezpiecznie czy zeby nalapac i natrzaskac mandatow?
        bo ze to nie jest tozsame, to tlumaczyc nie trzeba
        • beataj1 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:13
          Masz racje że foto radary są po to by zarabiać na kierowcach. Ja to traktuje jako dobrowolne samo opodatkowanie sie kierowców. Nich im pod bronią nie kazał łamać przepisów.
          Sama też zapłaciłam mandat za prędkość. Ale nie dlatego że mnie złapali w łapance a dlatego że za szybko jechałam. Efekt ten sam ale przyczyny leżą gdzie indziej...
          • kk345 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:23
            100/100 wink
      • premeda Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:24
        W naszym kraju jest błędne koło, drogowcy stawiajacy znaki jak tam popadnie i nie zabierający oznakowania w terminie, bo i tak wszyscy jadą "normalnie"i nikt na nie nie patrzy. I kierowcy, którzy widzą, że ta 40-tka to po remoncie rok temu została i jadący jak im pasuje. Do tego skopane rozwiązania już na etapie projektów i olewatorsto jak już projekt przeszedł. Czasami trafi się normalny inspektor nadzoru i inwestor, z którymi idzie się dogadać i zmienić np. ustawienie znaków tak aby nie wprowadzało w błąd. A czasami nie i mamy taki tzw. łącznik w świdnicy, gdzie każdy obcy z automatu zjeżdża na prawy wolny pas, żeby na górce wracać z powrotem na lewy, bo dopiero tam stoi znak, że prawy pas jest tylko do zjazdu w prawo.
    • kk345 Re: Emil od radarów 03.04.14, 09:58
      > może ten cykl reportazy uswiadomi temu i owemu, ze urzednicy panstwowi, samorza
      > dowcym słuzby mundurowe to, mimo wieloletnich przyzwyczajen, ludzie mający słuz
      > yc spoleczenstwu, zyjący z jego pieniedzy, a nie mali bogowie

Urzędnik panstwowy, zatrzymujący kogoś za predkość nie służy spoeczeństwu.
      Urzędnik panstwowy, rozstawiający gdzieś radar, nie słuzy spoeczeństwu.
      Urzednik panstwowy słuzy społeczeństwu, kiedy nie przeszkadza biednym kierowcom rozwijać dogodną dla nich predkosc.
      Tylko skąd krzyk tegoż społeczenstwa,kiedy jakiś wariat potraci pieszego na pasach?
      • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:08
        mialam na mysli cos innego
        w mundurowych jest bunt, gdy ktokolwiek przeprowadza kontrole ich działan
        przejrzysta Polska, tak?
        jest roznica miedzy łapaniem a łapanką
        • kk345 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:22
          konwalko, tylko, że kiedy łapią INNYCH kierowców, to jest łapanie, a kiedy łapią Ciebie, to zawsze jest łapanka. Ot, Polacysmile
          • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:38
            kk, ale ja naprawde zyje w innej rzeczywistości
            od wielu lat w kraju, gdzie kultura jazdy niest- sori-nieporownywalna z polskimi realiami
            i teraz powiem ci taki nius- w uk fotoradary są zaznaczone na mapach
            szok, nie?
            i jak patrze z boku na chamskie zachowania urzedasow, którzy wciąż i wciąż wsytepują z pozycji siły to mnie wuj szczela
            bo włąsnie tak to wygląda z innego punktu obserwacyjnego
            • kk345 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:46
              Wiesz, w Polsce od jakiegoś czasu większość radarów nie dość, ze jest poprzedzona milionem znaków informacyjnych, to w dodatku jest malowana na wściekle żółty kolorsmile Jeśli dodamy jeszcze powszechnie używaną aplikację Yanosik, informującą na bieżąco o radarach stacjonarnych, ruchomych i radiowozach, to wychodzi mi, ze mandaty dostają wyjątkowi kamikadzebig_grin
              Przy przerażającej śmiertelności na polskich drogach martwiałbym się na Twoim miejscu raczej o ofiary, a nie o pędzących palantów, którym ktoś ogranicza ich wolność osobistą ...
              • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:53
                nie rozumiemy sie cały czas i cały czas
                w skrócie- walka z jedna patologią nie może równać się przyzwoleniu na inną
                bo akurat ja uważam z apatologie to, co wyprawaiją te pajace ze straży
                ps widzialas ten program?
    • beataj1 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:10
      A wiecie co mnie ostatnio ochroniarz w cywilu złapał na kradzieży. Niby wiedziałam że nie powinnam kraść ale nie widziałam nigdzie ochrony więc uznałam że skoro ich nie ma to mogę. A ochroniarz był ubrany w normalne ciuchy i mnie złapał.
      Podłe bydle jak tak mógł. Powinien być widoczny z daleka a w ogóle co tam przepisy ja musiałam mieć ten przedmiot i wszyscy wiedza że przepisy sa dla grzecznych idiotów.
      • maggi9 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:38
        Widzę, że nie wszyscy chyba załapali o co chodzi Emilowi. On nie ma pretensji, że są fotoradary tylko, że większość strażników nie potrafi ich odpowiednio używać ani ustawić co może skutkować tym, że jadąc prawidłowo i tak zostanie zrobione zdjęcie i i tak dostanie się mandat.

Więc jak rozumiem jakbyś była w sklepie i nic nie ukradła a złapał Cię ochroniarz ubrany po cywilnemu to byłabyś absolutnie grzeczna i przyznała mu rację? "Tak, w sumie to nic nie ukradłam ale pan ma uprawienia i mógł mnie pan złapać, zapłacę mandat oczywiście".
        • beataj1 Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:49
          A to w tej sytuacji odszczekuje smile
          Ulało mi się bo ostatnio gdzieś czytałam uroczą dyskusje o tym że ograniczenie do np 70 oznacza że należy jechać 70 a każdy kto jedzie wolniej to zawalidroga i debil.

Jeśli jest tak jak piszesz to ma moje pełne poparcie. Przepisy też tyczą się policji...
          • konwalka Re: Emil od radarów 03.04.14, 10:54
            ototo

pod przykrywką walki z piratami mundurowi promują absolutny tumiwisizm prawny
            mentalnie sa osadzeni w epoce "milicjant=bóg"
        • scher Chodzi o coś jeszcze 03.04.14, 11:18
          maggi9 napisała:

> Widzę, że nie wszyscy chyba załapali o co chodzi Emilowi. On nie ma
          > pretensji, że są fotoradary tylko, że większość strażników nie potrafi ich
          > odpowiednio używać ani ustawić co może skutkować tym, że jadąc
          > prawidłowo i tak zostanie zrobione zdjęcie i i tak dostanie się mandat.

Oczywiście, jednak chodzi o coś jeszcze. Na początek z linkowanego blogu proponuję takie artykuły:
          prawonadrodze.org.pl/sad-uznal-racje-kierowcy-i-uniewinnil-go-zarzutu-niepodporzadkowania-sie-ograniczeniu-predkosci/
          prawonadrodze.org.pl/stanowisko-sadow-administracyjnych-obywatel-ma-prawo-wiedziec-jakie-kwalifikacje-posiada-policjant/
          prawonadrodze.org.pl/stosunek-sadu-do-stron-jako-probierz-jego-bezstronnosci-czyli-do-czego-sadowi-potrzebne-sa-strony/
          prawonadrodze.org.pl/rola-dowodu-z-opinii-bieglego-w-procesie-ustalania-spracy-kolizji-drogowej/
          • scher I jeszcze bardzo interesujące 03.04.14, 11:20
            prawonadrodze.org.pl/wladcy-protokolow/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka