Dodaj do ulubionych

Zwrot kasy Allegro

10.04.14, 11:06
Kolejny raz przynudzę z Allegro.Jakiś czas temu kupiła u mnie babka butki z Allegro.Opis był edług mnie rzetelny.Stan butków opisany.Podałam także rozmiar i długośc wkładki wewnętrznej.Babka buty dostała ale pisze mi,że dziecku palce z sandała wystają i żąda zwrotu kasy i wysyłkę bo buty odsyła.zastanawiam się z czego to wynika?Czy ludzie naprawdę nie potrafią czytać ze zrozumieniem?Jestem pewna,że długość wkładki podana dobrze bo mierzyłam sama centymetrem.Sprawdzałam jeszcze sama opis aukcji.Po mojemu to kobita po prostu się rozmyśliła i chciała zrezygnować z zakupu bo co do stanu butow nie miała zastrzeżeń.Kasę zwróciłam bo nie chcę aby mi konto zasmrodziła negatywem lub neutralem.Jak wy byście postąpiły?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:14
      Ladnie z twojej strony. Ja bym oddala kase wziela buty poczekala na komentarz i wystawila negatywa.
    • girl.anachronism Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:20
      Kasę i tak byś musiała zwrócić, bo przy zakupie przez Internet jest bodajże 10 dni na rezygnację z zakupu bez podania przyczyny. I w sumie jej prawo - mogła się rozmyślić, więc negatyw się nie należy według mnie, to by była przesada.
      • mea8 Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:24
        Mogla sie rozmyslic, moga zapytac czy moze zwrocic. Jednak sprzedajaca absolutnie nie musiala zwrotu przyjmowac, tylko jej dobra wola. Termin 10 dniowy obowiazuje przy rzeczch nowych kupowanych u przedsiebiorcow. Ja osobiscie bym nie zwrocila kasy jesli bym miala czyste sumienie z opisem aukcji.
        • girl.anachronism Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:29
          Aaa, dzięki. Myślałam, że przy wszystkich.
    • 3fanta Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:23
      Tak ale nie jest przypadkiem tak,że z tymi zwrotami to dotyczy tylko firm a nie osób prywatnych sprzedających ciuchy po dzieciach?
      • 3fanta Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:27
        A i czy mam obowiązek pokrywać koszty odesłania towaru ?(pytanie na wyrost bo już te koszty pokryłam)
        • princy-mincy Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:29
          Nie masz obowiązku pokrywania kosztów zwrotu, jesli to kupujący sie rozmyślił a towar był zgodny z opisem aukcji.
        • annajustyna Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:36
          Pewnie, ze nie masz. Tryfilas na durne babsko.
    • szamanta Re: Zwrot kasy Allegro 10.04.14, 11:49
      Odesłałabym jej zwrot kasy za buty, ale NIE pokrywałabym dodatkowo kosztu zwrotnej wysyłki, bo takiego obowiązku w twojej sytuacji nie było
      Okropne babsko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka