thea19 to w koncu kto zabil dzofreja 14.04.14, 17:06 winiaczem? czy to pasztet byl nieswiezy? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 od poczatku do konca 14.04.14, 21:13 szczegoly poprosze. tylko bez wkrecania. normalnie jego nowa zone (ewentualnie jej matke, te w czapce) podejrzewam bo tyrion na bank nie a sansa to cipka Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:15 nie naszyjnikiem tylko przemyconą w siatce na włosy trutką I dobrze mu tak, niech zdycha w menczarniach za Neda! Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:25 w filmie zmienili siatke na naszyjnik i gupki kolor daly nie ten Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:29 ollena i paluszek porozmawiali sobie ktoregos pieknego dnia o sansie w poprzednim odcinku blazenopijakorycerz podarowal sansie naszyjnik ze niby to po jego matce hle hlehle (* w ksiazce byla siatka na wlosy z ametystami) na weselu ollena podchodzi do sansy i ja glasia / bawi sie jej wlosami gdy odchodzi w naszyjniku brakuje juz jednego krysztalku ( ostatni z prawej ) krysztalek ten to tzw dusiciel - trucizna ktora sie latwo rozpuszcza w winie tak wiec sansa oczywiscie nic nie wie ( inaczej by ta kretynka wszystko zepsula ) Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:31 ollena z krysztalkiem idzie w strone marg i wlasciwie to juz nie wiadomo dokladnie i bez znaczenia ktora z nich wrzucila kiedy gnojek sie dusi ollena najglosniej krzyczy zeby ratowac krola : a serpijakblazen zabiera sanse bo nikt na nia wtedy nie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:35 a ten blazen to jakas wieksza role bedzie odgrywal? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:36 taka ze ja odprowadzi na statek i wsio spojler spojler potem juz za dlugo nie pozyje Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:45 moze ujme role dontosa tak spojler spojler dontos zrobil swoje dontos moze "wypasc" za burte Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:49 ollena to tesciowa dzofreja? a czemu go usmiercila? jakis osobisty powod miala? to jakiswiekszy spisek? spojlerow niet Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 21:55 jaka tesciowa ? babcia margie jak to jaki powod ? przeciez nie pozwolilaby zeby pojeb skrzywdzil jej ukochana wnusie ( przeciez po to pytala sansy jaki byl dla niej joffrey) no i tyrellowie chca wladzy wiec potrzebuja dla corki podatniejszego na wplywy meza Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:01 Teściowa nie- bo nie była matką jego nowo-poślubionej żonsi - była jej babcią. Czemu ? Bo nie chciała, żeby gnojek poobijał jej wnuczkę jak już się od Sansy dowiedziała co z niego za stworzenie jest no i pewnie nie chciała, żeby w razie pobijania jej wnuczki jej brat musiał go wypatroszyć w obronie siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:06 a ja myslalam, ze to jakas wieksza intryga. w sumie wystarczylo jej nie zenic. i tyrion pojdzie siedziec czy go uniewinnia? bo sansa to przepadnie. i kto bedzie rzadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:15 tyrion pojdzie siedziec czy go uniewinnia? Ani to ani to. Wierz mi - zajebiscie sie zdziwisz co sie stanie z Tyrionem Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:20 > a ja myslalam, ze to jakas wieksza intryga. w sumie wystarczylo jej nie zenic. oj gupia ty upia przeciez margie chce byc krolowa a tyrellowie chca wladzy gdyby odwolali slub to zlamaliby sojusz i fie dostali a tak marg jest rozpaczona wdowa i razem z korona przechodzi w rece ( a raczej raczki ) nastepcy a nastepca psychognoja jest slodki niewinny tomus no ideal maz ktorego mozna sobie wychowac poki tomus jest maly to rzadzic bedzie niestety jego mamusia > i tyrion pojdzie siedziec czy go uniewinnia? pojdzie siedziec ale co bedzie pozniej to juz wielki wielki spojler wiec chyba nie chcesz wiedziec ale bedzie fajnie : bardzo fajnie jedno powiedzenie o lanisterach zostanie przy okazji obalone Odpowiedz Link Zgłoś
gleana Re: od poczatku do konca 15.04.14, 10:50 rhaenyra napisała: > > ale bedzie fajnie : > bardzo fajnie > jedno powiedzenie o lanisterach zostanie przy okazji obalone > > Haha, to zakończenie i ten tekst jest obłędne. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: od poczatku do konca 15.04.14, 08:19 No ale ona sama chciala- laska miala parcie na wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:07 Zaraz, zaraz, książkę czytałam wieki temu, ale to nie Ollena zabiła Joeffreya. W książce to Littlefinger sie do tego przyznaje. Potem robi z Sansą wiecie co i zabiera ją wiecie gdzie. Czy pamięć mnie myli czy znów licencja poetica scenarzystów? Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:13 Co wiecej motyw z ksiązki trzymal sie kupy Uwaga spojler littlefinger miał ochote na Sanse z powodów rodem z młodości, dlatego musiał pozbyc sie Tyriona i wrobic go w morderstwo. Taka wolta jak w serialu budzi moje obawy, czy scenarzysci nie dali sobie siana z ekranizacja ksiazki i ida juz we wlasna strone... Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:14 o nie w ksiazce jest tak jak w filmie tylko bizuteria inna to paluszek zalatwia trucizne ale to ollena ja zdejmuje z sansy gladzac ja po wlosach Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:19 Oby Littlefinger pojawil sie w nastepnym odcinku, bo inaczej trudno bedzie wyjasnic dalsze losy Tyriona i Sansy (kto komu pomaga i dlaczego). Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:21 no przeciez dontos zabral sanse z wesela wiec logiczne gdzie ja zaprowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:28 No nie do konca jest to logiczne, bo jesli w serialu Joffreya ubili jedynie Martelowie (na co na chwile dzisiejsza wychodzi po obejrzeniu drugiego odcinka), to po cholere wiezc Sanse do paluchow. Dlatego obstaje przy tym, że Littlefinger musi byc i mam nadzieje, ze go nie skresla ze scenariusza. Bo wtedy musieliby cos wydumac innego, akcja poszłaby w las i moja teoria o Varysie i Littlefingerze jako sile sprawczej zostanie zaprzepaszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: od poczatku do konca 14.04.14, 23:33 spoko bedzie dobrze jeszcze jeden albo raczej dwa odcinki ( mysle ze moga ominac motyw sansy w przyszlym tyg i dopiero wrocic w nastepnym ) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: to w koncu kto zabil dzofreja 14.04.14, 17:12 wiem, ale nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: to w koncu kto zabil dzofreja 14.04.14, 21:14 Ja też wiem. Sam się przyznał nawet Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: a na priva zdradzisz szczegoly? 14.04.14, 21:39 Się prosić będziesz- wygoogluj Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: valar morghulis ! 14.04.14, 21:09 Won kurefa!!!!!! Ja jestem dużo wcześniej pipy grochowe! Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: valar morghulis ! 14.04.14, 21:17 No to dzisiaj pijemy! Ale wiecie co, w tamtej chwili naprawdę zrobiło mi się jakoś żal Cersei... jednak matka (ale co tam, jeeej! ^^) Odpowiedz Link Zgłoś
feleedia nalej wina pluszakowi 14.04.14, 21:40 i postaw przed telewizorem domek dla lalek, niech se też pooglądają Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: nalej wina pluszakowi 14.04.14, 21:44 za mlode sa once upon a time ogladaja Odpowiedz Link Zgłoś
morticia50 Re: nalej wina pluszakowi 14.04.14, 23:58 ale karzełka nie skrzywdzą doszczętnie ,co? a psychol dzisiaj ładnie umarł tzn scena dobrze zagrana Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: nalej wina pluszakowi 15.04.14, 00:25 nie prowokuj mnie do spojlerowania ale fajnie bedzie bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: valar morghulis ! 15.04.14, 00:21 Nie denerwujcie mnie bo wlasnie skonczylam sezon 3 i czekam na streaming na HBO, bo kablowka mi go nie pokrywa i troche wariuje, chociaz wiem co bedzie, bo ksiazki przeczytalam, ale jednak. Po co zmienili Daario? Ten juz nie taki.... wolalam tamtego. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: valar morghulis ! 15.04.14, 00:22 bo tamten wygladal jak dupa od sledzia no i chyba juz nie chcial grac Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: valar morghulis ! 15.04.14, 09:30 mnie tam najbardziej brak khala Drogo, Dario (wszystko jedno który) przy nim to cienias Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: valar morghulis ! 15.04.14, 09:40 Nie, wyglądał jakby cierpiał na akromegalię. Zdjęć pokazowych nie wkleję, bo są paskudne. Jak stary Daario. Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: valar morghulis ! 15.04.14, 10:36 Dobrze zrobili. Ten jakiś taki mało wyrazisty jest, ale może się rozkręci. Tamten był za bardzo wyrazisty przez twarz ponadludzkiej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś