Dodaj do ulubionych

cv pytania

28.04.14, 19:51
czy umieszczać w cv informację o szkoleniach, szczególnie tych które były wiele lat temu? stanowią tylko dodatek do mojej działalności zawodowej
o publikacjach które też były dawno temu? od paru lat mi nie wolno publikować
jak stwierdzić czy się nadaję na stanowisko kierownicze i ew przekonać o tym przyszłego pracodawcę skoro nigdy takiego nie zajmowałam? elementy kierowania ludzmi tak ale nie byłam nigdy stricte czyjąś przełożoną
Obserwuj wątek
    • saqigar Re: cv pytania 28.04.14, 21:07
      W CV umieszczasz wszystkie rzeczy, nawet te sprzed wielu lat, ktore sa istotne z punktu widzenia stanowiska, o ktore sie ubiegasz.
      Podobnie, jesli chodzi o argumentacje. Chcesz zarzadzac ludzmi, powinnas udowodnic, ze sie do tego nadajesz. Najlepiej rzeczywistymi przykladami, faktami z przeszlosci. Te elementy zarzadzania, o ktorych wspominasz to wlasnie to, czym powinnas sie chwalic.
      • saqigar Re: cv pytania 28.04.14, 21:10
        Firmy czasem przyjmuja osoby bez konkretnego doswiadczenia, ale np. z doswiadczeniem w rozdzielanu zadan, pracy z zespolem. U mnie w firmie na stanowisko kierownika dzialu rozpatruje sie kandydatury liderow zespolow, kierownikow projektow.
        • una_mujer Re: cv pytania 28.04.14, 23:58
          Opisz te elementy zarządzania ludźmi w cv, generalnie przy kazdym stanowisku, ktore zajmowałaś, napisz, jaki byl zakres obowiązków i na pierwszym miejscu wyszczególnij te elementy, które są ważne dla nowego stanowiska.
          Co do szkoleń, to ja piszę tylko takie, które przechodziłam max 3 lata temu, chyba, że masz z nich jakiś uznany międzynarodowy certyfikat - wtedy niezależnie od tego, kiedy (np. Six Sigma, ACCA). W drodze wyjątku możesz również podać jakieś dawniejsze, jeżeli mają ścisły związek z pracą, o którą się ubiegasz.
          • swiezynka77 Re: cv pytania 29.04.14, 10:13
            u mnie jest tak że wiedza się bardzo szybko dezaktualizuje bo prawo się zmienia więc chyba nie warto dawać dawnych szkoleń
            dzięki za rady!
    • princess_yo_yo Re: cv pytania 29.04.14, 10:31
      akurat zmieniam prace, moje cv najwyrazniej zrobilo dobra robote, I przegladam cv aplikantow na moja pozycje jak dla mnie vc powinno koncentrowac sie na umiejetnosciach ogolnie przydatnych (zarzadzanie czasem, ludzmi, projektami itd) technicznych pracowych I wszystkim tym co daje wglad w kandydata jako osobe ktora 'add value' do firmy.
      szkolenia? a nie lepiej pokazac ze sie wie to czego sie nauczylo na szkoleniach podajac przyklady tego co sie robi w pracy?
    • swiezynka77 jeszcze jedno 29.04.14, 14:08
      jak napisać jako rzeczownik coś w rodzaju "łatwość współpracy z różnymi ludźmi" - tzn chodzi mi o dogadywanie się zarówno z pracownikiem na niższym szczeblu, mniej wykwalifikowanym jak i wyższym
      • annajustyna Re: jeszcze jedno 29.04.14, 14:18
        Kompetencje interpersonalne? Tylko zeby za uczono nie brzmialo...Padlam po lekturze Twojej sygnaturki wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka