Dodaj do ulubionych

Conchita Wurst :)))

10.05.14, 13:56
Widziałyscie/ slyszałyscie smile)) ?
Jak nie golądam Eurowizji, to widzialam i mam mieszane uczucia - estteyczne smile
Nie mam nic przeciwko drag queens - widzialam kiedyś fajny wystep takiej jednej. I cenię sobie dobrze zrobiona metamorfozę. I wiem, że w pojeciu drag queen zamyka sie tez pewnie zamierzony rodzaj kiczu, ale tu drazni mnie broda + makijaż!
nawet moje dziecko, ktore nie wie jeszcze co to homo, hereto itp. jak ją zobaczylo poweidzialo spontanicznie "FUUUJ".
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 13:58
      minimum trzy wątki na ten temat poleciały big_grin
      • sweetsimplicity Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 14:00
        ciekawe dlaczego???
        • yenna_m Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 14:08
          poleciały w sensie: wiszą tutaj big_grin
          w każdym wątku o Eurowizji przewija się wątek pani Muszelki Kiełbasy big_grin
          • sweetsimplicity Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 14:13
            Ale ja chcialam tyko o estetyce... smile))
            • yenna_m Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 14:14
              no też jest i o estetyce big_grin
              pobuszuj w tamtych wątkach tongue_out
              • antyideal Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 14:58
                Zazdrosnice, tez chcialybyscie miec takie nogi tongue_out
                https://e5.pudelek.pl/e0b3cd2e0787b7373da5b818375fe25a47530e73
                • yenna_m Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 15:05
                  i taką brodę! big_grin
                  • maggi9 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 15:16
                    A propos tej brody - czy tylko ja mam wrażenie, że ona jest sztuczna?
                    • yenna_m Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 15:18
                      ona chyba jest pomalowana henną? w każdym razie tak wygląda. Na totalnie pofarbowaną (przyczernioną)

wygląda diablo nienaturalnie
                      • sandra1301 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:00
                        Litości!!!! Tu wszystko jest nienaturalne, nie tylko broda, ale w ogóle ten babochłop.
                        Dawniej pokazywano takie dziwadła w cyrku, dziś nachalnie się promuje w imię poprawności i gender. To ja już wolę Cleo i nasze Słowianki
                        • yenna_m Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:02
                          ja nic nie wolę big_grin
                          • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:08
                            o k...

czy to jest jeszcze normalne?
                            • jak_matrioszka Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 18:55
                              Cytatczy to jest jeszcze normalne?
                              To JUZ normalne wink I zgodne z duchem czasow tongue_out
                              • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 13:14
                                jak_matrioszka napisała:

> Cytatczy to jest jeszcze normalne?
                                > To JUZ normalne wink I zgodne z duchem czasow tongue_out

hahah czyli jak z duchem czasu muszę byc tez"za"?big_grin
                            • attiya Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 08:51
                              przestań, bo zaraz napiszą, żeś wstrętna homofobka suspicious
                        • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:11
                          > Litości!!!! Tu wszystko jest nienaturalne, nie tylko broda, ale w ogóle ten bab
                          > ochłop.

No pewnie, ciesz się jesteś taka "normalna". W ogóle po co takie "dziwadła" się rodzą, co-nie? I jeszcze "śmią" wystepować i się nie kryć. Albo się ujmowac za czymś.

Krzywdzi Cię czymś? Litości...
                          • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:14
                            się wtrącęsmile

Jesteśmy pewnie bardziej"normalne" nić w/w.
                            Nie mam nic(chyba?) ale albo tak,albo tak....Chce być kobietą,ok...przynajmniej ładna jest,ale po co ta broda???
                            • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:22
                              Nie, nie jesteś bardziej "normalna". Ludzie są różni. I czas przestać się temu dziwować. Lepiej zapoznać się z problemem.
                              • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:25
                                vilez napisała:

> Nie, nie jesteś bardziej "normalna". Ludzie są różni. I czas przestać się temu
                                > dziwować. Lepiej zapoznać się z problemem.

ale,że co? muszę???
                                • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:10
                                  Nie. Ale możesz. Napisałam "lepiej".
                                • lily-evans01 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 21:50
                                  Nie musisz.
                                  Ale może przestaniesz się dziwić...
                                  • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 13:15
                                    lily-evans01 napisała:

> Nie musisz.
                                    > Ale może przestaniesz się dziwić...

ale dziwactwa mnie dziwią...to chyba oczywiste?
                            • jagienka75 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 23:09
                              > Nie mam nic(chyba?) ale albo tak,albo tak....Chce być kobietą,ok...przynajmniej
                              > ładna jest,ale po co ta broda???

to m.in projektant mody a ci projektanci są trochę nawiedzeni...
                              mnie on ani ziębi, ani grzeje.
                          • misterni Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:15
                            Ja tylko jednego nie rozumiem. On powiedział w wywiadzie, że czuje się mężczyzną. Ok. Ale po cholerę w takim razie ta stylizacja, wdzięczenie się i umizgi do kamery?
                            • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:19
                              Naprawdę nie rozumiesz? Tranwestyttzm, drag queen. To działa w obie strony, i nie tylko w formie czystej.
                              Ponadto forma zwrócenia uwagi na problem.
                            • leanne_paul_piper Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:21
                              To tylko tzw. Kunstfigur stworzona na potrzeby sceniczne. Nie jest trudno się tego dowiedzieć, wystarczy obejrzeć ze dwa wywiady, Tom często o tym mówi. Ale to trzeba by było chcieć naprawdę się dowiedzieć i podejść merytorycznie, a nie tylko bić pianę i rechotać.
                              • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:23
                                sorry nie biję piany i nie"rechoczę"...Mam prawo nie rozumieć postępowania kolesia.
                                Czuje się facetem,ale przebiera się za babkę.Ok...ale po co ta broda?
                                • leanne_paul_piper Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:26
                                  Ale w czym Ci ta broda konkretnie przeszkadza? Jest facetem, więc ma brodę, normalne chyba. Na dodatek jest Kolumbijczykiem z pochodzenia, więc może być prawdziwa, bo tę kolumbijską krew widać. Ja naprawdę nie wiem, dlaczego ludzie mają taki problem z tym, że piękny facet zakłada sukienkęwink
                                  • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:37
                                    jak jest facetem,to niech nie robi z siebie kobiety...a jak chce być kobietą to na cholerę mu broda?
                                    Ale spoko..rozumiem,że "rozmowa" na ematce w zw.z pewnymi tematami,to jak rozmowa głuchego ze slepym.
                                    Nie mam obowiązku "łykania" wszystkiego co świat niesie,bo" tak wypada".
                                    Są rzeczy,których nie rozumiem ale tez nie musze się w nie zagłebiać,bo mnie nie dotyczą i nie czuje takiej potrzeby by zgłębiać temat.To jest własnie taki temat.Nie muszę być"poprawna politycznie" bo nie chcę.Mam swój rozum i swoje przemyślenia.
                                    Czy facet jest piękny? może dla ciebie?
                                    Gdyby tej brody nie było i nie słyszała bym głosu uznała bym,że to kobieta.
                                    • leanne_paul_piper Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:49
                                      A musi wybierać, czy chce być facetem czy kobietą? Nie może być jednym i drugim, albo pomiędzy? Ja nie mam z tym żadnego problemu i naprawdę nie rozumiem, dlaczego inni aż taki mają. Przecież on/ona nie zagraża w żaden sposób mojej kobiecości, ani męskości żadnego faceta. W ogóle nie rozumiem, czemu ludzie muszą to brać tak osobiście.
                                      W ogóle Eurowizja w tym roku stała się świetnym barometrem ludzkich przekonań - wyciągnęła z nich wszystko co najlepsze i najgorsze. Ale to dobrze - ja akurat lubię wiedzieć, z kim mam do czynienia - a stwierdzenie - rzygać mi się chce na jego widok - mówią o człowieku wszystko to, co chciałby ukryć.
                                      Btw. Wurst to nie jest tylko kiełbasa, ma też drugie znaczenie i pochodzi od -es ist mir voellig wurs(ch)t - co oznacza, jest mi wszystko jedno. I to drugie znaczenie było ważniejsze dla Toma - bo przecież człowiek nie definiuje się jedynie poprzez płeć, a przynajmniej nie to powinno być najważniejsze.
                                      • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:54
                                        ja pasuje.
                                    • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:00
                                      Tola, tranwestytyzm nie oznacza zawsze w całości przebierania się za kobietę. Czasem wystarcza tożsaośc mieszana, w róznym stoniu. Tranwestyta to nie transseksualista, który chce pzrejśc całkowicie na przejsc przeciwną. wystarcza mu pzrebieranie się- pod róznymi postaciami realizacji 'drugiej płci" albo i płci mieszanej- czasem bowiem jest to tożsamość androgyniczna.
                                      I Tom właśnie jest "mieszany".
                              • misterni Pogięło cię? Nie biję piany i nie rechoczę 10.05.14, 16:26
                                tylko pytam normalnie.
                                Na oglądanie wywiadów nie mam czasu.
                                • leanne_paul_piper Re: Pogięło cię? Nie biję piany i nie rechoczę 10.05.14, 16:27
                                  No to typowe, nie znam się, nie doczytałam, ale się wypowiem.
                                  • misterni ?? 10.05.14, 16:30
                                    Ja nie oceniałam, nie wypowiadałam się, tylko zadałam pytanie. Rozumiesz?
                                    To, że ty się fascynujesz tą postacią i od kilku dni oglądasz wywiady i wszystko co jest dostępne w sieci na jej temat, nie oznacza, że wszyscy tak mają.
                              • lola211 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:28
                                Ale t
                                > o trzeba by było chcieć naprawdę się dowiedzieć i podejść merytorycznie, a nie
                                > tylko bić pianę i rechotać.

Na ematce trudno o minimum refleksji i zastanowienia sie.Czesto mam wrazenie ,ze to typowy plotkarski magiel.
                                Wystarczy chwile pomyslec- tak jak piszesz-dzieki tej brodzie stał sie sławny.I juz wiadomo, po co mu ona.
                                Takie oczywiste oczywistosci, a trzeba tłumaczyc.
                                • misterni Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:30
                                  Ale ja nie zadałam pytania na temat brody!
                                  • lola211 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:44
                                    A ja nie odnioslam sie do twojego postu tylko tego o brodziesmile.
                                  • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:46
                                    Szukaj pod: tranwestytyzm, drag quuen, homoseksualizm i dyskryminacja.

Tom jest homoseksualistą, tranwestytą pod postacią drag queen i działa przeciw dyskryminacji osób, które doświadczaja tej kondycji. I jest artystą, więc robi to tymi narzedziami.
                                    • misterni Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:47
                                      Ok, myślałam, że po prostu jest transwestytą.
                                    • wielkafuria Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:01
                                      jest homo??? a to nici z moich fantazji tongue_out
                        • asia_i_p Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 23:11
                          Umówmy się, cała Eurowizja jest mocno nienaturalna, facet nie jest dziwniejszy niż reszta.
                          • asia_i_p Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 23:20
                            Przeleciało streszczenie - cofam - nie jest nawet w pierwszej połowie, jeśli chodzi o dziwność. I u niego to przynajmniej ma ręce i nogi, jakąś stylistykę. Ci ludzie na drabinach z "Odą do radości" z lekka mnie dobili.
                  • wielkafuria Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 21:58
                    uwazam ze jest piękny/piekna.
                    jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało to o ile on/ona ma męskie przyrodzenie i nie ma biustu kobiecego, to nie mialabym nic przeciwko eksperymentowi łózkowemu tongue_out
                    • kagrami Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:26
                      przyrodzenie? no chyba "muszelka kiełbasa" tongue_out
                      • wielkafuria Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:58
                        w sensie ze dalej ma kiełbaskę? tongue_out
                • aquella Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:47
                  za nic w świecie nie chciałabym mieć nogi z męskim kolanem i kostką
                  natomiast intrygujące mi się wydają osoby niejednoznaczne płciowo
                  Michałka Szpaka uwielbiam
    • leanne_paul_piper Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:13
      Ja jestem zauroczona Tomem alias Conchitą.
      Od czwartku obejrzałam wszystko, cokolwiek zaśpiewał(a) i powiedziała.
      Tak talent rzadko się trafia, nawet zastanawiałam się, czy któreś z rodziców nie jest śpiewakiem operowym, ale nie, Tom mówi, że są oboje związani z teatrem.
      Bardzo zdolny facet, widać też, że rozwija się muzycznie i doskonali głos. Co więcej bardziej muzycznie podoba mi się jako Conchita niż Tom, ale to może być też kwestia dojrzewania muzycznego, jako Tom debiutował jako 18-latek. W każdym razie wróżę mu/jej wielką muzyczną karierę i z przyjemnością kupię wszystko, cokolwiek zaśpiewa.
      A to crème de la crème Conchity (jak do tej pory):
      www.youtube.com/watch?v=WmL7m0by4UQ
      www.youtube.com/watch?v=IC-JFLUWQGk
      A przy tym to bardzo fajny facet i niegłupi. I pięknywink
      • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:30
        smile
      • slonecznik1981 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:31
        Proste. Kiełbasa jaki talent nie miała i jak by nie śpiewała, znikłaby w tłumie podobnie utalentowanych. Jedynym więc czym może wyskoczyść z tłumu jest wygląd. Im bardziej dziwaczny i egzotyczny, tym lepiej.
        • konwalka Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:37
          ideologicznie- popeiram całym sercem
          estetycznie- nic nie poradze, że rzucam pawia sad
          • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:40
            Tu juz rzucano pawiem na grubych, chudych, rudych, głupich, no..różnych.
            • konwalka Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:42
              ale to nie ja
              to mój żoładek
              tyle, ze ja dziwna jestem i mnie takie rzeczy brzydza, ze sie sama łapie za głowe
          • morgen_stern Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:41
            Mam tak jak konwalka smile Nie jestem fanką estetyki drag queen, ale powiem, że jak słyszę lub czytam "takie dziwadła to w cyrku powinni pokazywać", "chore", "nienormalne, fuuuuuuj" to od razu zaczynam im kibicować smile Lubię różnorodność, niejednoznaczność, lubię, kiedy coś przewraca mój świat do góry nogami, lubię spojrzeć na coś z innej strony i lubię ludzi, którzy to robią.
            • to_ja_tola Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:48
              morgen_stern napisała:

> Mam tak jak konwalka smile Nie jestem fanką estetyki drag queen, ale powiem, że ja
              > k słyszę lub czytam "takie dziwadła to w cyrku powinni pokazywać", "chore", "ni
              > enormalne, fuuuuuuj"
              to od razu zaczynam im kibicować smile Lubię różnorodność, ni
              > ejednoznaczność, lubię, kiedy coś przewraca mój świat do góry nogami, lubię spo
              > jrzeć na coś z innej strony i lubię ludzi, którzy to robią.
              >
              gdzieś to jest tutaj napisane???surprised
              • konwalka Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:07
                tola, ale to własnie tak działa
                mnie to może zbrzydzac do pawia włącznie, ale wiem- WIEM, ze takie manify są konieczne, zeby skonczylo sie zjawisko pt mniejszość
                bo nie ma mniejszości, jest kilkumiliardowy zbior indywidualnosci
                KAZDY z identycznym prawem do prezentacji
                kazdy z identycznym prawem do zrozumienia, że własnie tak ma i tak chce
                koniec
                czensie mnie jak widze wspolczesne gabinety osobliwosci - a te, w brew pozorom, mają sie swietnie
                • kagrami Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:31
                  OK. A jak za kilka lat ktoś będzie chciał wystąpic nago to też będzie dobrze. No przecież on tak czuje i nikomu nic do tego... wink
                  Ja tez lubię drag queen ale nie podobają mi sie ani Szpak ani Kiełbasa - nie dają rady... nie ta klasa.
                  • vilez Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 08:59
                    Ale co z tą nagością? Bo na razie, to bardziej nasze hetero panie wystapiły pokazując to i owo.
                    • aneta-skarpeta Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 10:47
                      też bez przesady- 2 miały spory dekolt
                      po prostu 1 ubijała masło, druga przelewała wodę w specjalny sposóbwink
              • morgen_stern Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 18:42
                Przeczytaj od początku cały wątek, to znajdziesz.
                • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:31
                  Niżej jest taka oto wypowiedź:
                  "jak można dopuścić to takiego prestiżowego konkursu takie "coś " "
                  • kropkacom Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 08:16
                    Prestiżowego... big_grin
      • kitek_maly Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 16:54
        > A przy tym to bardzo fajny facet i niegłupi. I pięknywink

Bez makijażu też?
        Czy tylko w stylizacji na kobietę?
        • leanne_paul_piper Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:02
          Jest atrakcyjnym facetem, aczkolwiek ostatnie zdjęcia, gdzie występuje jako facet, chłopiec właściwie, pochodzą sprzed Conchity, czyli sprzed 2011 r. Wtedy to był dzieciak jeszcze. Teraz chce chronić swoją prywatność, co jest zupełnie zrozumiałe, dlatego też będzie go jeszcze trudniej złapać publicznie jako Toma. Świetnie go rozumiem, Conchita to dla niego taki wentyl bezpieczeństwa, a jednocześnie chce mieć normalne mieszczańskie życie.

A tak poza tym, jak się ma TAKIE oczy, to nie ma litości, trzeba jeszcze je trochę podmalować, żeby zwieńczyć dziełowink. I nie jest pierwszym facetem, który to robi.
        • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:04
          https://galeri7.uludagsozluk.com/241/conchita-wurst_495235.jpg
          • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:05
            https://wiwibloggs.com/wp-content/uploads/2014/03/AramMp3-Conchita-Wurst.jpg
        • leanne_paul_piper Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:10
          A tak btw. kopę lat Kitkqsmile
          • kitek_maly Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:34
            Kopę kopę. wink
    • nie_dlaczego Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 17:42
      Najlepszy komentarz jaki widziałam na ten temat był na youtubie. Pod komentarzami pełnymi obelg i pomstowaniem na współczesny, obrzydliwy świat ktoś napisał, że na świecie są wojny, gwałty, morderstwa a ludzie potrafią tak zajadle, z nienawiścią komentować czlowieka z brodą, który wygląda jak kobieta. I kogo to krzywdzi?
    • lola211 Re: z wrocławskiego podwórka 10.05.14, 17:57
      dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/naczelny-antyfacet-rp,2456.html
    • edelstein Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 18:04

Pewnie ematki mnie zjedza,ale mi sie on podoba w wersji kobiecej z broda.Meski i zenski pierwiastek jako jednosc.Wyjatkowe. Dostaje dreszczy Jak slucham feniksa.Za to ociekajce mlekiem usta powoduja u mnie odruch obrzydzenia.Mam nadzieje,ze wygra.

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
      Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
      Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
      Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
      • leanne_paul_piper Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 18:21
        O, chyba ujęłaś dobrze w słowa to, co też mnie w nim fascynuje - męski i żeński pierwiastek jako jedność. Powinien mieć w kontakcie, że nie wolno mu zgolić brodywink. Zresztą sam też tego nie zamierza zrobić. Ja od czwartku przesłuchałam po tysiąckrotnie wszystko, co do tej pory zaśpiewał(a). A najlepsze jest to, że widziałam go/ją w RTL-owskich Wild Girls i nie miałam zielonego pojęcia, że potrafi TAK śpiewać.
        • mirmunn Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 19:05
          Mnie Conchita urzekła talentem. Nie przeszkadza mi broda- absolutnie. To tylko wygląd. W "męskiej wersji" z 2011 bodajże - wtedy chyba wystąpiła w pierwszym talent show jako Tom - wygląda jak młodziutki Freddie...
          Nie ma tej głębi głosu- zresztą NIKT nie ma takiego głosu jak Freddie, ale to także wielki talent.

A tak nawiasem mówiąc- wzorzec ma jak najlepszy- to właśnie Freddie wystąpił po raz pierwszy w teledysku jako kobieta z brodąsmile- ale było zgorszenie... (I want to break free - 1984). Z reszty zespołu tez całkiem fajne dziewczynki były, ale Fredek wymiatał w mini i pończoszkach...

A gdyby Conchita zmyła makijaż oczu i nie stylizowała włosów- jej wygląd przypominałby popularne na świętych obrazkach wizerunki Jezusa- ma podobne, klasyczne, semickie rysy.
          • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 19:17
            Z wąsamy! wink
            • mirmunn Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 19:23
              Wiem, wiem- Freddie nosił wąsy. Powinnam użyć cudzysłowu. Chodziło mi o zjawisko. smile
              • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 19:27
                wim, wim, zażartowałam se smile

(fajne miał włosy pod pachami, hehe)
                • mirmunn Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 19:36
                  Nawiasem mówiąc, Conchita też spiewała Freddiego- jeszcze jako Tom

www.youtube.com/watch?v=QEfaE-adwVU
                  • ceide.fields Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 20:39
                    Rozumiem, że Kiełbasa podobnie jak Freddie "na codzień" śpiewa w wersji męskiej, a ten dziwny image to jednorazowa kreacja na potrzeby Eurowizji, podobnie jak Freddie jednorazowo przebrał się do jajcarskiego teledysku?
                    • mirmunn Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 08:18
                      Nie, ale co z tego? Fajnie śpiewa. I Prince'a też. A on się już w latach '80 malował i nosił obcasikismile
      • vilez Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 19:09
        Ja Cię nie zjem, bo czuję to samo smile
    • woman_in_love lepsza conchita,niż krakowski kibol z maczetą dilu 10.05.14, 19:44
      jący prochami pod szkołą (co mają w zwyczaju bo to gangsterzy). W każdym razie, wiem na pewno kto byłby lepszym sąsiadem.
      • mirmunn Re: lepsza conchita,niż krakowski kibol z maczetą 10.05.14, 19:59
        Zgadzam się. Jeszcze miałabym nadzieję, że mnie nauczy taaaaakie piękne kreski robić smile, bo sama za Chiny nie umiem sad
        • misterni Mirmunn - mówisz, masz: 10.05.14, 23:04
          Instrukcja u źródła smile
          • mirmunn Re: Mirmunn - mówisz, masz: 11.05.14, 08:12
            Wiem, widziałamsmile
            Ale ja tępa jestem w tym zakresie - tzn. może nie tyle tępa, co zaraz zaczynam mrugać sad . Trzeba by chyba ćwiczeń w realusmile
    • antyk-acap Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 21:12
      Ni pies ni wydra coś niby na kształt świdra...
    • olewka100procent Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 21:37
      czuję dyskomfort oglądając coś takiego , propaganda homo, trans i innych wynaturzeń nie przemówi do mnie nigdy . Zresztą tak na logikę, jak gość się stylizuje na kobietę to na cholerę jej/mu broda ??
      • woman_in_love zajmij się propagandą sióstr boromeuszek, tam 10.05.14, 21:44
        znajdziesz zasady moralne odpowiednie dla siebie.
        • olewka100procent Re: zajmij się propagandą sióstr boromeuszek, tam 10.05.14, 22:22
          Ok spoko, co nie zmienia faktu , że ten dziwoląg to jakaś porażka , jak można dopuścić to takiego prestiżowego konkursu takie "coś " bo nawet nie wiem w jakiej formie o takim kimś pisać
          • misterni Jak można dopuścić? Może dlatego, że świetnie 10.05.14, 22:54
            śpiewa i jest w absolutnej czołówce wokalistów europejskich?
    • kota_marcowa Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 21:56
      Przykro mi, dla mnie ten koleś jest obrzydliwy.
      Wybryk natury po prostu.
      • wielkafuria Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:04
        chyba TY!
      • woman_in_love tak mówiono też na dzieci z zespołem downa 10.05.14, 22:27
        jeszcze przed wojną, czy chorych na jakieś inne choroby. Zresztą... co tu gadać, na pewno są nadal tacy co tak uważają. Ale nie martw się, to tylko objaw głupoty, więc masz szansę.
        • feleedia Re: tak mówiono też na dzieci z zespołem downa 10.05.14, 22:30
          Wurszt też ma jakiś zespół?
          • woman_in_love tak, transgenderyzm 10.05.14, 22:36
            wygooglaj sobie
            • feleedia Re: tak, transgenderyzm 10.05.14, 22:39
              No to przepraszam, do chorych należy pochodzić ze wspólczuciem.
              • woman_in_love i tolerancją 10.05.14, 22:40

• kota_marcowa Re: tak mówiono też na dzieci z zespołem downa 10.05.14, 22:37
          Hmm, kiepskie porównanie. Choroby genetyczne raczej nie są normą i rodzice takich dzieci wiele by dali żeby były one zdrowe.

• woman_in_love kiepskie? hmmm... inność była tępiona całe wieki 10.05.14, 22:40
            nie ważne jakiego typu, więc raczej dobre to porównanie.
            • kota_marcowa Re: kiepskie? hmmm... inność była tępiona całe wi 10.05.14, 22:51
              Hmmm, skoro dobre, to jednak wada, a nie norma. Nie zawinione, ale jednak odstępstwo.
    • menodo Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 21:58
      Super! Własnie oglądam. Wielkie wrażenie!
      Chyba na nią zagłosuję, ale mam nadzieję że wygrają polskie dziewczynysmile
      • feleedia Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:08
        Niesamowita, ma wąską talię i zgrabną pupę, ciekawe ile ma w biuście i czy używa Mach 3.
        • menodo Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:34
          Nie przyglądałam się pupie, ale świetnie śpiewała.
    • jagienka75 Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 22:57
      mnie nie przeszkadza.
      niech sobie śpiewa. krzywdy tym nikomu nie robi.
    • mynia_pynia Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 23:14
      Kiełbasa jest najlepsza wink
      Zagłosowałam na niego/nią przegryzając kabanosa wink he, he.
    • chocolatemonster Re: Conchita Wurst :))) 10.05.14, 23:26
      Ja nie mam nic do image'u(nogi jak marzenie I ten perfekcyjny makijaz!). Nie kreci mnie jego glos(przyznam,ze znam tylko piosenke z eurowizji) a utwor eurowizyjny wydaje mi sie ckliwy I mdly.
    • b.bujak Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 13:28
      trzeba było Szpaka wysłać na Eurowizję, skoro tam takie trendy są....
      • raczek47 Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 18:46
        A jakie ma cudne oczy(jak śpiewał/a) to błyszczały mu jak czarne diamenty(jak komplementował Anielę Kowalik Janusz Pyziak).
        Ogólnie jest piękny/a, tylko ta broda...ale ja w ogóle nie lubię bród i wąsów;brzydzę się całować zarośniętych facetów, zaraz sobie wyobrażam tam łupież i inne ohydztwa.
    • aniani7 Re: Conchita Wurst :))) 11.05.14, 19:51
      Uwielbiam drag queens, Michała Szpaka ogromnie, bardzo cenię posłankę Grodzką i podziwiam, że posłuchała wewnętrznego ja i zmieniła płeć, mam kilku przyjaciół gejów i nie sądziłam że - no właśnie jak to nazwać - pan kiełbasa będzie mi tak bardzo nie leżał. To połączenie cudaczne kobiety i mężczyzny jest dla mnie całkowicie nie do przyjęcia i jeszcze ta patetyczna, ckliwa pioseneczka uff, to stanowczo za dużo. Zastanawiałam się, dlaczego i najbardziej sensowną odpowiedź na innym forum dał ktoś, kto na pisał, że takie wysoko rozwinięte, idące w jakieś przedziwne cudaczności, cywilizacje, gdzie ludzie muszą odróżniać się maksymalnie od innych (za wszelką cenę), zawsze są podbijane przez barbarzyńców. Teraz to niestety może być wydelikacona na wszystko Europa podbita przez barbarzyńską Rosję, kiedyś chociażby cesarstwo rzymskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka