atteilow Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 10:48 Tak samo mi się wierzyc nie chce, że ktokolwiek mógł glosować na Donatana Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:01 Cóż, Donatana to tam nie było - ale z tych tabelek wynika, że Cleo albo się podobała,albo nie - punkty zdobywali tam, gdzie podobała się też jurorom, a nie tylko publiczności. Niemniej staje się dla mnie jasne, dlaczego wysokie miejsca zajmują piosenki nijakie - bo za co Węgry, Szwecja, Armenia czy Rosja z Ukrainą znalazły się w pierwszej 10-tce nie byłam pojąć - ot, przeciętne piosenki, przeciętne aranżacje, które dość podobały się i jurorom, i publiczności. Bo ja osobiście z tych piosenek nie zapamiętałam nic (fakt, dobra w pamiętaniu muzyki to nigdy specjalnie nie byłam), poza tym, że Rosjanki były na biało, a Ukraina na czarno... W życiu nie rozpoznałabym tych piosenek w radio. Odpowiedz Link Zgłoś
atteilow Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:38 > Cóż, Donatana to tam nie było No, cóz za kuriozum, żeby producent piosenki firmował ja swoim nazwiskiem/pseudonimem. Podobnie było kiedyś z Chojnackim, kazdy teledysk podpisany Chojnacki, az nagle sie okazalo, że pan ktory śpiewa nazywa się Piasek (wtedy jeszcze nie znany). Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 11:00 Piosenka niebrzydka, ale były lepsze. Myślę, że broda pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 11:52 Gość nie osiągnął sukcesu jako normalny facet, kobietą zostać nie chciał, więc zapuścił sobie brodę, ubrał sukienkę i proszę. W imię jakiejś z góry narzuconej tezy i poprawności politycznej wygrał - ot sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:09 Następnym razem pojedzie Genowefa Pigwa... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:30 To niech się Austriacy martwią... Nie wiem, kogo musieliby wysłać. BTW: nie mogę tej pani/pana oglądać (słuchać mogę) - maniera typu 'ach, chyba popłaczę się z radości, że mnie tak kochacie'/ 'ach, nie mogę wejść po schodach ze wzruszenia, bom słabą kobietą jest' - ta irytująca maniera i teatralność XIX wiecznej diwy operowej... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:34 O! O właśnie! Patrzeć na to nie mogłam, żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:53 z tą diwą 19-towieczną to trafiłaś w samo sedno, Morekac Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:58 Od tej przerysowanej egzaltacji az mi się słabo robiło Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 13:45 znowu.to.samo napisała: > Od tej przerysowanej egzaltacji az mi się słabo robiło To fakt, Konczita pod tym względem prezentowała się beznadziejnie. Słabo się robiło od tych ochów i achów i "zaraz się rozpłaczę" przy każdej 12-tce. Holendrzy czy Szwedka cieszyli się jakoś tak bardziej w normalny sposób. Nie wróżę zresztą Konczicie dużych sukcesów w segmencie muzyki rozrywkowej - chyba że zmieni repertuar na mniej wzniosły. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 14:01 Oj tam, zaśpiewa w następnym bondzie... Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 12:13 A niby czemu nie chce Ci się wierzyć? Śpiewa fantastycznie. A wizerunek sceniczny też jest niesamowicie przemyślaną kreacją, niezależnie od tego, czy się to komu podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 13:04 były dużo lepsze piosenki, np. Holandia, która głosami sms wygrałaby. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Ludzie nie głosowali 11.05.14, 12:43 I teraz najciekawsze. Z oficjalnych tabel wynika, że widzowie wielu państw uznali występ dziewczyn Donatana za jeden z najlepszych, jednak wynik popsuli jurorzy, których głosy często były skrajnie odmienne. Gdyby liczyły się wyłącznie głosy widzów, zwyciężylibyśmy na przykład w Wielkiej Brytanii, choć jurorzy przyznali nam przedostatnie miejsce, co po uśrednieniu dało miejsce 11. Równie ciekawie było w Irlandii: według widzów byliśmy najlepsi, a według jurorów najgorsi. Podobnie w Norwegii: pierwsze miejsce zajęliśmy w głosowaniu widzów i 19 w głosowaniu jurorów. W Holandii, odpowiednio drugie i dwudzieste piąte. Podobne rozbieżności są w Macedonii, na Ukrainie i na Litwie. W tych krajach otrzymaliśmy zdecydowanie wyższe noty od widzów, niż od jury. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 12:54 Zapomiałeś dodać, że GŁOSAMI WIDZÓW WYGRAŁABY CONCHITA Swoją drogą - dla oburzonych, że ludzie nie głosują na muzykę - polscy emigranci w całej Europie to pewnie wszyyyyyscy głosowali bo piosenka Donatana taaaaka cudowne była? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:01 Zapomiałeś dodać, że GŁOSAMI WIDZÓW WYGRAŁABY CONCHITA > to muszę cię zasmucić, masz złe info bo Conchita Kiełbasa byłaby czwarta, Donatan piąty Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:09 Na pierwszym miejscu głosami widzów również była Austria z wynikiem 311 punktów. Druga była Holandia 222, trzecia Armenia 194, czwarta Szwecja 183. Później Polska z 162 punktami, a dalej Rosja 133, Szwajcaria 115, Ukraina 112, Rumunia 103 i Węgry 98. www.plotek.pl/plotek/1,78649,15940297,Przygladamy_sie_rozkladowi_glosow__Widzowie_pokochali.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś
atteilow Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:18 Jak możesz tak zmyślać? Liczby nie kłamią. Gdyby liczyc tylko glosy widzów róniez wygrałaby Conchita. Tak trudno przyjąc do wiadomości, że nikt inny nie podziela Waszego zachwytu nad przaśną słowiańszczyzna. A mialo byc tak pieknie- podbój Europy cycem i wódeczką. iv.pl/images/98364582771061081613.png Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:22 Tak trudno przyjąc do wiadomości, że nikt inny nie podzi > ela Waszego zachwytu nad przaśną słowiańszczyzna Ale cyc i wódeczka, i przaśna słowiańszczyzna zajęłyby dużo wyższe miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:21 Najlepsze jest to, że Conchita wygrała również głosami widzów Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:32 żeby nie jury wygrałaby Holandia. Taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:47 znowu.to.samo napisała: > żeby nie jury wygrałaby Holandia. Taka jest prawda Podasz źródło tych rewelacji czy sobie wmawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 14:42 Czy Ty potrafisz czytać? Wygrała także głosami widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:37 Nooo zmówili się. Na fejsbukach najpewniej Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Ludzie nie głosowali 11.05.14, 13:29 Coś tu jest nie halo, rozumiem ideę dzielenia głosów między publiczność i jury w celu odpolitycznienia konkursu ale to już jakieś kuriozum. Nasze jury to: KASA, Magdalena Tul, Mietek Szcześniak, Dorota Szpetkowska i Paweł Sztompke. Bez komentarza. To był ostatni raz, kiedy wysłałam smsa na eurowizję. Kibicowałam Armenii. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 13:20 Ja czegos nie rozumiem. Skoro conchita taka słaba według niekŧórych, to mogli głoswać na innych wystepujących, prawda? I doprowadzić do tego, że wygrają. Dlaczego nie wygrali? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 13:43 Ponieważ, to nie głosy widzów decydowały ? Halo... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 13:45 wioskowy_glupek napisała: > Ponieważ, to nie głosy widzów decydowały ? Halo... Halo! Gdyby decydowały tylko głosy widzów Conchita wygrała by z jeszcze większą przewagą! Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 14:41 Kolejny raz czegos nie doczytałaś· Conchita wygrala także głosami widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 13:23 abstrahując od wyglądu, mnie się ta piosenka zupełnie nie podobała, mało tego...uważam że ten pan/ta pani głosu kompletnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 15:20 saszanasza napisała: uważam że ten pan/ta pani głosu kompletnie nie ma. Ta, jasne, a śpiewa doopą. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 14:42 No dobra. Rece do gory. Kto potrafi zanucic piosenke Conchity? Bo piosenka holendrow chodzi za mna non stop a Conchity w ogole nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 16:17 Ja próbowałam uczciwie wsłuchać się w tą piosenkę i dostrzec dobrą jakość wykoniania ale nie mogłam, z prostego powodu: głos tej osoby momentami był niski typowo męski a momentami wchodził na wysokie tony jak u kobiety. I dalej w końcu nie wiedziałam kogo słucham: kobiety czy męczyzny, co sporo odejmowało piosence... Dlatego tym bardziej nie pojmuje tego wyboru. Gdyby rzeczywiście tak rewelacyjnie zaśpiewał, to wybór byłby zrozumiały, a tak? wygląda na to że wybrano go ze względu na brodę Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: No i Konczita wygrała :/ :O 11.05.14, 16:44 A czy tak trudno się pogodzić z tym, że według niektórych zaśpiewał rewelacyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Francja to przewidziala swoja "prorocza" piosenka 11.05.14, 22:02 Otoz jej przedstawiciele zaspiewali piosenke pt. Moustache, czyli wasy. Przy wygranej Pani Kielbasy tytul i refren nabiera nowego sensu Referen jest w przyblizeniu taki: Je voulais une moustache, I want the moustache, c'est comme ça, je veux si, je veux ça (chce wasy, chce wasy, i to tak, chce to, chce tamto). Piosenka glupawa, tez skoczno-dyskotekowa tez traktujaca kobiety przedmiotowo, tez sa aluzje do seksu. Pewnie dlatego portale francuskie relacjonujace eurowizje raczej pozytywnie ocenily wystep polskiej reprezentacji, w sumie pododne lubi podobne. Wniosek: Polacy nie marudzcie, bo zajeliscie az 14. miejsce, Francja z podobnie zenujacym utworem byla ostatnia. I bardzo dobrze. Podoba mi sie piosenka zaprezentowana przez reprezentacje Austrii, wasy, nie wasy, broda nie broda, dzielo obronilo sie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_0 Re: Francja to przewidziala swoja "prorocza" pios 12.05.14, 13:04 No ratunku, jeśli ten występ nazywasz "dziełem", to nie mam pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: No i Konczita wygrała :/ :O 12.05.14, 12:24 Niedobrze mi sie robilo jak patrzylam na 'to cos'. ;-/ I gdzies mam tolerancje itp. Dla mnie to chore. Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: No i Konczita wygrała :/ :O 12.05.14, 12:35 a kogo taka "trzecia płeć" obrzydza? bo mnie tak i tak, uważam, że świat stanął na głowie Odpowiedz Link Zgłoś