Dodaj do ulubionych

drogie forumki, a co kupujecie przez internet?

• solejrolia Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 11.05.14, 20:56
      mnóstwo artykułów i akcesoriów do pracy, rury, kable, i inne pompy, filtry, lampki
      książki,
      ubrania,
      szpadle, grabie i inne sprzęty ogrodnicze, nasiona, nawozy,
      rośliny,nawet hurtowe ilości, gdzie w sumie mogłabym jechać do dużej szkółki i ...ale szkoda mi czasu, więc kupuję i zamawiam dostawę kurierem tongue_out
      dla mnie zakupy w internecie to ogromna oszczędność czasu, ogromna.
      są rzeczy, ktore kupuję tylko w internecie- np. biustonosze (mam rozmiar nietypowy, w zwykłym sklepie nie uświadczysz) albo np. herbata angielska (nie zawsze mogę liczyć aż mi ktoś ją przywiezie z uk, a na allegro jest, i to w dobrej cenie).
      unikam kupowania butów, ale z drugiej strony- skoro w niektórych sklepach można bez problemu i to bezpłatnie oddać, to czemu niesmile
    • dziennik-niecodziennik Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 11.05.14, 20:59
      zasadniczo moge kupić wszystko poza dwiema kategoriami - rzeczami bardzo wartosciowymi oraz lekami.
      • dziennik-niecodziennik Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 11.05.14, 21:01
        a, takich zwykłych codziennych zakupów spożywczych nie robie. przez neta tylko rzeczy ktorych na mojej prowincji nie dostane.
    • euphoria77 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 11.05.14, 23:27
      Kupuję prawie wszystko. Jestem zadowolona, jeszcze nigdy nie zostałam oszukana, a wybieram najczęściej All... albo sklep C&...
      A pamiętam, raz wtopiłam z perfumami. Opis wydawał się wiarygodny tak samo ilość pozytywnych komentarzy. Jednak okazało się, że to idealna podróba. Porównywałam buteleczki mojej "oryginalnej" wody z sieci z tą z Doug..... i w zasadzie nie było żadnych różnic. Dopiero zapach po chwili z tej niby oryginalnej stawał sie drażniący i mało trwały. Tak więc nie skuszę się już nigdy na zapach z sieci, tylko Seph...., Doug...., czy ew. Superph.....
      Dla mnie takie zakupy to niezływłe ułatwienie życia. Nie odczuwam przyjemności w bieganiu do galeriach handlowych, zwłaszcza z chłopcami, w których wstępuje dodatkowa energia między regałami i wieszakami... Mały koszmarek, ponadto średnio bezpieczny, bo nie sposób skoncentrować się na niczym w stu procentach.
      Galerie handlowe wykorzystuje na kawę z bezdzietnymi koleżankami, z którymi chcę porozmawiać w spokoju przy kawie, czyli nie u mnie w domuwink
      • euphoria77 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 11.05.14, 23:30
        jeszcze jedno: nawet jakbym bardzo chciała, to nie zakupię w sklepie stacjonarnym porządnych stosunkowo tanich spodni dresowych dla chłopców, takich do zdzierania na codzień. Jest jeszcze parę takich produktów, które moge dostać tylko na All. No przynajmniej nie muszę się wysilac i szukać w moim mieście smile
        • euphoria77 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 11.05.14, 23:40
          I bardoz polecam sklep z butami e-obuw....., rewelacyjna obsługa i towar, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
          • tomelanka Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 11.05.14, 23:53

Zawsze zamawialam perfumy na e-glamo... ( jak miesięcznikwink) i zawsze były oryginalne. Ja polecam ten e sklep. Fajne promocje i zawsze jakieś gratisy dali wink
            • euphoria77 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 13:06
              dzięki, zapewne spróbuję smile
            • mama.gucia Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 15:45
              Slyszalam o tym sklepie. Kilka kolezanek mowilo, ze maja oryginaly. Na all perfum nie kupie, bo zawsze trafilam dobre podrobki.
        • swiezynka77 Euphoria77 12.05.14, 09:42
          euphoria77 napisała:

> jeszcze jedno: nawet jakbym bardzo chciała, to nie zakupię w sklepie stacjonarn
          > ym porządnych stosunkowo tanich spodni dresowych dla chłopców, takich do zdzier
          > ania na codzień.
          a poleć proszę sprzedawcę tych dresów
          • euphoria77 Re: Euphoria77 12.05.14, 12:54
            Jeden z nich ma w nazwie Kropek, wpisz proszę na all... i wyskoczy. Zdzierają się na kolanach podczas zabaw na przedszkolnej wykładzinie znacznie później niż np dres z sieciówki H&.. czy Decath.... dwa/trzy razy droższy. Zdarzyło mi sie kupić w Reser... czy 5 10.. , taki sam szajs. Tak więc polecam polskich producentów, którzy wystawiaja na all. bawełniane za kilkadziesiąt pln. kupuje ze trzy razy w roku po dwie trzy pary i mam spokój do przedszkola i na place zabaw.

żeby nie było Reser.. polecam, ale jeżeli chodzi o rzeczy wierzchnie, przepiękęne kurtki zimowe, spodnie narciarskie itp., nie szaro bure, ale np. śliczna kratka pokolowa.
            • euphoria77 Re: Euphoria77 12.05.14, 12:55
              ostatnie słowo "kolorowa" smile
              • best_bej Re: Euphoria77 12.05.14, 16:06
                eee to kropek czy kolorowa? czy tylko kropek?
            • swiezynka77 Re: Euphoria77 12.05.14, 13:25
              dzięki, znalazłam smile
    • mw144 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 08:34
      Wszystko, od gaci po samochód i meble. Dla mnie najwygodniejsza forma zakupu.
    • orissa Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 08:54
      Wszystko kupuję przez internet, nie kupiłabym jedynie samochodu, mieszkania, domu.
    • cosmetic.wipes Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 08:55
      Zaczęłam od staników z GB, lata temu. Potem poszło: ksiązki, płyty, elektronika, ciuchy, meble, sprzet sportowy, buty, materiały biurowe, wszystkie normy branżowe i bilety na A4.
      Zarcie też kupuję, ale nie takie codzienne - to musze sprawdzić na miejscu czy świeże i czy dobrze wyglada, ale jakieś egzotyczne przyprawy, składniki do japońszczyzny, oszołomskie herbatywink
    • ioanna80 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 09:28
      Ksiazki
      ubrania (dla mnie, M i dziecka) - pierwszy w życiu dobrze dopasowany stanik kupilam w sieci, w sklepie z GB, bo w Polsce ekspedientki utrzymywaly ze "takich rozmiarów nie ma".
      kosmetyki
      jedzenie (dlugoterminowe i "niepsujace sie")
      kuchenne fizdrygaly typu blachy do pieczenia, foremki do magdalenek
      buty!

Nie mam czasu na latanie po dziesiątkach sklepów, gdzie jakoś nigdy nie ma tego co chce. A jak ktoś juz pisal, procedura zwrotu w zalando mnie zachwyca.
    • feel_good_inc Czego jak czego ale ubrań i butów kupować nie mogę 12.05.14, 11:34
      T-shirty jeszcze tak, ale inne ubrania w życiu. Przy takim rozstrzale jaki panuje w rozmiarówce to po prostu loteria. No, chyba że chodzi o konkretny rozmiar konkretnego modelu i producenta - wtedy można by zamówić.
      Buty to już w ogóle tragedia - mam szeroką stopę, co dyskwalifikuje jakieś 80% butów na rynku, trzepanych do jednego wymiaru stopy źle mi leży, a w większości sklepów obuwniczych pojęcie tęgości stopy jest terra incognita.
      • euphoria77 Re: Czego jak czego ale ubrań i butów kupować nie 12.05.14, 13:01
        np e-ob... podaje tęgość i to się sprawdza.
        Sprzedawcy oferujący dla kobiet naprawdę sensowny towar podają wymiary, jeszcze nie zdarzyło mi się przeinaczenie, nie jakies popierdółki na all, ale np. C&...
        Kurcze powinni mi płacic za reklamę w tym wątku big_grin
    • deelandra Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 12:46
      stanika - bez mierzenia noł łej
    • tol8 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 12:55
      Nie kupie butów dla siebie i używanej bielizny smile

Kupuję podręczniki, lektury jak zabraknie w bibliotece, ciuchy, książki, agd/rtv.
    • echtom Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 13:05
      Prawie nic, raz kupiłam książkę. Od niedawna kocią karmę, bo znajoma fundacja dostaje parę procent od zakupów w tym sklepie internetowym.
      • konwalka Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 13:21
        książki
        a teraz właśnie po raz pierwszy przymierzam sie do kupna tapety z castoramy, ale francuskiej
        przyznam, ze jestem letko przerazona
        no bo jak to tapete bez pomacania?
        kolor mnie ujął, ale cena troche odstrasza- 6 euro za rolke
        niepokoi mnie taniość
        niestety, nie mam nikogo, kto mieszka we francji i pojdzie pomacac i poniuchac sad
    • rosapulchra-0 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 12.05.14, 15:10
      Ja nic. Ale mój mąż kupuje przede wszystkim pióra wieczne (nie pytaj, ile ich mamy uncertain), meble, części do samochodu, części do naszych lapków (pamięci, dyski, klawiatury itp. - sam wymienia), szachy - też ich mamy sporo, ubrania, cases do naszych komórek (najmłodsza córka ma ich z 10 suspicious) i wiele, wiele innych rzeczy - wszystko na ebayu.
      • naomi19 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 13.05.14, 22:54
        gracie w szachy?
        • rosapulchra-0 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 20.05.14, 13:42
          A wiesz jakie są awantury podczas testowania tych gier? A obrażania, cofania ruchów, dąsy, fochy itp.
          • myelegans Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 20.05.14, 18:25
            elektronike i gadzety wszelakie
            ksiazki
            ubrania, buty (jezeli firme i rozmiarowke znam to kupuje, bo czesto w sklepach jest mniejszy wybor fasonow i rozmiarow)
            gadzety kuchenne
            ostatnio... rozciagacz do butow wink
            niektore produkty spozywcze, ktore w sklepach ze zdrowa zywnoscia sa 40-50% drozsze
            kosmetyki
            perfumy
            bizuterie
            itd.
            sprzet sportowy
    • niecierpek_25 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 20.05.14, 10:38
      Właściwie wszystko oprócz butów(mam bardzo nietypowe stopy z różnicą w rozmiarówce, bardzo niskim podbiciem)
      mięsa, warzyw i owoców.
    • ihtisaman [...] 21.06.14, 00:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • malgosiek2 ihtisaman, jestes upierdliwa z ta pożal się boże 21.06.14, 01:27
        reklamą uncertain
    • misterni Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 21.06.14, 01:43
      Kosmetyki, perfumy, chemię, książki, płyty, gry, sprzęt RTV, AGD, komputerowy, ciuchy, bieliznę, buty, biżuterię, zabytkową porcelanę, czasem nawet meble.
      Żywność oczywiście też, poza mięsem, nabiałem, pieczywem, warzywami i owocami. smile
      • misterni Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 21.06.14, 01:44
        Aha, karmę dla zwierząt, żwirek dla kota, drapaki i inne akcesoria.
    • nanuk24 Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 21.06.14, 01:59
      Nigdy nie kupuje spodni, lekow i bielizny.
      Reszte przez internet.
    • jusytka Zapytaj, co nie kupujemy! 21.06.14, 07:34
      jedzenia!
    • truscaveczka Re: drogie forumki, a co kupujecie przez internet 21.06.14, 09:14
      Nie kupuję butów i jedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka