Dodaj do ulubionych

Pobyłam trochę w ciąży

14.05.14, 09:24
Złe samopoczucie nie dawało i spokoju.
Badania zrobione, wszystko ok.
Lekarz pyta o ciążę. Ja mu mówię, że nie jestem, że mam mirenę.
Ale w weekend w domu zrobiłam test, później drugi.
Dwie kreski, znów dwie kreski.
Poleciałam potwierdzić u ginekologa.
Dziś jestem po usunięciu ciąży pozamacicznej.

Na szczęście bez komplikacji, jajnik ocalony.
Bo niby nie chcę mieć już dzieci, ale czułabym się niepełnowartościowa.
Zresztą w tej sytuacji też czuję się źle. Mam milion myśli.
A jakby to była normalna ciąża? A ja piłam alkohol, zupełnie o siebie nie dbałam(pod kątem ewentualnej ciąży)
Dlaczego nie ma stuprocentowej metodysad
Obserwuj wątek
    • bambzgrozja Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:35
      Wspólczuję. Są stu procentowe metody.
      • wuika Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:35
        Ta, abstynencja.
        • bambzgrozja Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:38
          Na przykład jednocześnie stosowane u parterki tabletki (zgodnie z instrukcja!) + partnera prezerwatywy. Dla chcącego nic trudnego.
          • niecierpek_25 Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:40
            I to też nie daje 100 %.
            Nawet jak jedna metoda ma powiedzmy 80%, a druga 90% to nie daje to 170%.
            Jedna i druga może zawieść.
            Nikła szansa, ale zawsze.

Tekstu o zabiciu dziecka nie będę komentować.
        • cud_bogini_w_bikini wuika 14.05.14, 09:50
          zapoznaj się z metodą ESSURE. 99,9% po 6 miesiącach po zabiegu nie jest chyba najgorszym wskaźnikiem. "Zwykłe" podwiązanie jajowodów ma mniejszy wskaźnik skuteczności. Co do legalności - skoro emamy tak chętnie wybiorą się do Czech i Niemiec, w razie "w", to chyba znalezienie kliniki, która zajmuje się także innymi zabiegami, w Polsce nielegalnymi, nie stanowi najmniejszego problemu.
        • melancho_lia Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 10:55
          Biblia uczy że też nie daje 100% tongue_out
    • e-kasia27 Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:40
      Jest stuprocentowa metoda - szklanka zimnej wody zamiast - no ale kto by to chciał stosować?

Współczuję, przykre to, ale takie jest życie, minie trochę czasu i poczujesz się lepiej, a na razie możesz sobie popłakać, to zawsze pomaga.
      • tabakierka2 Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:43
        przykro mi sad
    • dziennik-niecodziennik Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:46
      jakby to była normalna ciąża to te troche alkoholu by jej nie zaszkodzilo. nie jestes pierwszą i jedyną kobietą na świecie która piła i nie dbała o siebie w początkach ciąży - i wszystko było OK.
      ale to nei była normalna ciąża. i nie było innego wyjścia, i dobrze o tym wiesz, i nie musisz robić sobie z tego powodu wyrzutów. aczkolwiek doskonale rozumiem że się źle czujesz z tym co sie stało i współczuję. daj sobie czas na żal.
      bedzie dobrze.
      • niecierpek_25 Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:50
        Wiem, ale mam teraz takie myśli.
        I mam też gorsze.
        Byłaby normalna ciąża, załóżmy, że udało się ją utrzymać.
        I co?
        Ja nie chcę więcej dzieci.
        Mam sny, że rodzę bliźnięta.
        Nienawidzę tych snów.
        Niech to się już skończy.
        Może nie jestem normalne, że to tak przeżywam. Dostałam nawet psychotrop na uspokojenie, ale boję się go brać, bo już wyczytałam w internetach, że uzależnia.
        Wiem, że to nie tragedia i są gorsze i zaraz mi się tu oberwie, ale ja się czuję źle i nie mam na nic ochoty.
        2 dzień nic nie jem.
        • dziennik-niecodziennik Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:58
          jakby byla normalna ciąża to wtedy bys sie tym przejmowała. teraz o tym nie mysl, bo nie ma po co sie martwic na zapas smile
        • ichi51e Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 10:11
          Wspolczuje bardzo. Jakos by bylo - jak niewiadomo.teraz bym tylko szukala skutecznirjszej metody.
      • to_ja_tola Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 12:16
        dziennik-niecodziennik napisała:

> jakby to była normalna ciąża to te troche alkoholu by jej nie zaszkodzilo. nie
        > jestes pierwszą i jedyną kobietą na świecie która piła i nie dbała o siebie w p
        > oczątkach ciąży - i wszystko było OK.

to samo miałam napisać smile

>
    • bei Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 09:52
      Przytulam....
    • gaskama Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 10:59
      Bardzo Ci współczuję. Masz prawo źle się czuć. Ściskam. Jedyne, co mogę napisać, to ... czas chyba leczy rany. Może za kilka dni poczujesz się lepiej.
    • myfaith Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 11:15
      Masz prawo czuć sie do d...y w końcu był to poważny zabieg ( pomyśl jakie byłyby konsekwencje gdybys zlekceważyła złe samopoczucie i nie zrobiła testu)
      Rozmawiałam ostatni z ginekolog nt implantu - nie była hurra optymistycznie nastawiona - powiedziała ze jest w trakcie szkoleń choć rozmawiała z pacjentka kt ma implant od jakiegoś czasu ( wszczepiony za granica) i b. Sobie chwali ( wszczepia sie w skore ramienia lub przedramieniu tak powiedziała) - moze to jest ta skuteczna metoda?
      Ja mam plastry od lat - b. Sobie chwale ale i tak zawsze mam ten moment niepewności - tego sie chyba nie uniknie
      • verdana Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 11:36
        Bardzo współczuję. Teraz masz prawo źle sie czuć i fizycznie i psychicznie. I nie katuj się myślami, "co by było gdyby " - nic by nie było. To zupełnie normalne, ze kobiety nie wiedząc, ze sa w ciąży piją czy balują - i dzieci rodzą sie zdrowe.
    • kozica111 Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 11:32
      Przykro mi.
      • niutaki Re: Pobyłam trochę w ciąży 14.05.14, 12:03
        Trzymaj sie, teraz mozesz miec kosmiczne nastroje i spadek nastroju, ja mialam dwa poronienia i dlugo mialam rozne mysli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka