Dodaj do ulubionych

rolnik szuka żony

21.05.14, 21:00
Taki program właśnie leci na tvp1 widziałyście? big_grin
Oglądamy i polewamy właśnie. Same ciekawe przypadki.
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:06
      I cóż tego?
      • 3livka Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:08
        A nic, jestem w szoku kto i po co stworzył tę produkcję. Bo nie po to żeby tym facetom pomóc.
        • ichi51e Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:11
          Zebys ty sie smiala a reklamodawcy placili
          • saraanna Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:18
            W Holandii juz bylo kilka edycji tego programu.Jedna serie ogladalam i nawet byla fajna ,ciekawe jak rozwinie sie polska wersja smile
            • atteilow Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:34
              Ha wiedziałam, ze to musi byc na zagranicznej licencji. Nie szarpnęliby sie na cos niesprawdzonego. Myslę, że panowie beda cieszyc sie powodzeniem. No moze nie koniecznie oni sami, ale tym co posiadają. Zwrocilam uwagę, że niektorzy mieszkają w bajecznie odludnych i całkiem estetycznych miejscach. smile Ciekawe, ciekawe, czy dzieci z tego będą big_grin
              • olazdaleka Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 00:59
                Jest tez wersja australijska. Panowie czesto bardzo przystojni i spragnieni milosci - jak mieszkasz na farmie o wielkosci pol Polski to czesto trudno poznac kogos interesujacego. Z tego co pamietam (program od lat w TV), kilka zwiazkow malzenskich zawarto no i sa dzieci.
                • anetchen2306 Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 07:49
                  W De tez jest coroczna edycja. Od lat.
                  I to nie tylko zon szukaja. Mezow tez big_grin Bo pary mesko-meskie tez w niemieckiej edycji sie zdarzaly. I tez kilka zwiazkow malzenskich zawarto i potomstwo na swiat wydano.
                  • nathasha Re: rolnik szuka żony 23.05.14, 07:02
                    We Francji tez jest ten programsmile pieknie zrobiony, super muzyka, widoki... ale par homoseksualnych jeszcze nie bylo smile
            • 3livka Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:40
              Ciekawa jestem w takim razie jak wygląda holenderska wersja.
              W polskiej nie przedstawiają tych facetów zbyt atrakcyjnie.

saraanna napisała:

> W Holandii juz bylo kilka edycji tego programu.Jedna serie ogladalam i nawet by
              > la fajna ,ciekawe jak rozwinie sie polska wersja smile
              • saraanna Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:55
                W holenderskiej wersji faceci tez nie za bardzo ciekawi ,a i z kandydatkami roznie bywa big_grin ,byly fajne ,ale nie wszystkie. W jednej wersji byla nawet Polka,ale nie wiem jak sie skonczylo,bo nie ogladalam do konca. Ale byly tez prawdziwe milosci smile No i oto chodzi smile
                • saraanna Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:57
                  No i program ma duza ogladalnosc w Holandii big_grin
                  • saraanna Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 21:59
                    Tu holenderska wersja ,jak ktos byl by zainteresowany big_grin
                  • kasia191273 Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 22:00
                    tu są wszystkie sezony holenderskiej wersji

boerzoektvrouw.kro.nl/seizoenen
    • fajny-zuzia Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 22:47
      Z góry mówie,że nie widziałam jeszcze polskiej wersji,ale oglądałam holenderską.
      Sądzę że różnica polega na postrzeganiu typowego rolnika w tych dwóch krajach.
      Holenderski rolnik,to niekoniecznie polski wieśniak.
      Chociaż tam też były ciekawe przypadki,również kilka młodych,fajnych chłopaków do zakochania wprostwinkJeden szczególnie zapadł mi w pamięci.

Ps.Pytanie do dziewczyn oglądających holenderską wersje : mieszkacie w nl czy pl?
      • kasia191273 Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 22:57
        od 12 lat w NLwink
        • fajny-zuzia Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 23:03
          kasia191273 napisała:

> od 12 lat w NLwink
          Aha,tak pytam,bo właśnie niedawno przeprowanilismy się z moim holenderskim mężem do pl i myślałam , że może uda mi się poznać tu jakieś pary mieszanewink
          • brokje Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 09:51
            Uda siesmile ja tez w nl, 5 lat.zuzia mieszkaliscie w nl ?

Nt programu-ogladalam tylko ostatnia wersje miedzynarodowa, szukali zon dla holenderskich rolnikow z gospodarstwami za granica, fajne widokismile
            • fajny-zuzia Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 22:25
              brokje napisała:

> Uda siesmile ja tez w nl, 5 lat.zuzia mieszkaliscie w nl ?
              >
              Mieszkaliśmy w nl ,obecnie od roku w pl.
    • roberta.redford Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 23:16
      najbardziej hardkorowa wersja pochodzi ze Słowacji - togo się nie da opowiedzieć. Śliwowica leje się litrami, bijatyki, seks, bieda i desperacja, cyganie, przekleństwa, pijane łzy i wrzaski... tylko dla zilustrowania urywki:

Tekst linka
      • dlania Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 10:11
        Ostrewink
    • haneke_29 Re: rolnik szuka żony 21.05.14, 23:46
      Czasami oglądałam wersję niemiecką. Miałam wrażenie, że tam ci rolnicy są mimo wszystko traktowani z jakąś taką sympatią. Natomiast w Polsce gdzie znakomita większość społeczeństwa jest (w najlepszym przypadku) w trzecim czy drugim pokoleniu krowie od ogona oderwana, jest wielka polewka i szydzenie z tych facetów. I nie mówię tutaj o autorach programu, tylko o widzach.
      • 3livka Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 01:27
        Moim zdaniem producent programu powinien trochę zadbać o ich image, a nie pokazywać wszystkiego jak leci. Z tych dzisiaj pokazanych to jeden pan był sensowny, nie gadał nic głupiego, nie narobił sobie wstydu. Pozostali paplali co chcieli - a to że im baba do pracy przy kartoflach potrzebna, a to że jak się na współżycie zgodzi to i może być z dzieckiem i tym podobne kwiatki. Jakby ich ktoś trochę poinstruował, czego przed kamerami nie mówić, to by sobie obciachu przed całą Polską nie narobili.
        • hellulah Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 01:31
          > Jakby ich ktoś tr
          > ochę poinstruował, czego przed kamerami nie mówić, to by sobie obciachu przed c
          > ałą Polską nie narobili.

Oj naiwna ty, naiwna... przecież właśnie zostali poinstruowani, co i jak mówić.
    • nanuk24 Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 00:06
      jak rolnik to ja go biere!
      • jola-kotka Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 03:15
        A co to już wymyslili program jak zniszczyć jakiejś lasce życie aby jakiś pan miał kogo do roboty gonić. Mało tam mają na tych wsiach takich panienek do dojenia krów?
        • lafiorka2 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 16:57
          jola-kotka napisał(a):

> A co to już wymyslili program jak zniszczyć jakiejś lasce życie aby jakiś pan m
          > iał kogo do roboty gonić. Mało tam mają na tych wsiach takich panienek do dojen
          > ia krów?

wyobraź sobie kretynko,że krów nie doi się już ręcznie od lat.Nie w takich gospodarstwach jak chociaż w programie.
          • konsta-is-me Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 17:48
            No to co nie recznie?Maszyny ktos obslugiwac musi albo krowie wymiona umyc.
            Naprawde ktorys wierzy ze panna z miasta przyleci na wies?
            I tam da rade?
            Sami panowie sie prezentuja tak a nie inaczej, przynajmniej sa szczerzy i nie kryja ze szukaja kogos do roboty
    • rhaenyra Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 01:08
      soltys calkiem ladny
    • sumire Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 07:04
      widzę, że TVP nie ustaje w wysiłkach realizowania misji...
    • lauren6 Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 07:09
      Ktoś wie kiedy powtórka?
      • 3livka Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 23:11
        Na vod.tvp sobie obejrzysz.
      • rhaenyra Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 23:30
        vod.tvp.pl/audycje/rozrywka/rolnik-szuka-zony/wideo/21052014/15275708
        tu sobie obejrzyj big_grin
    • feel_good_inc To kolejny żenujący program dla idiotów 22.05.14, 08:00
      Panowie będą grali rolę tępych chłopów przy pługu, a gawiedź przed ekranami będzie rżeć, że takie te farmery gupie.
      To taki kolejny łorsoł szor, tylko dla innego targietu. Czyli tak zwana misja telewizji publicznej.
      • mx3_sp Re: To kolejny żenujący program dla idiotów 22.05.14, 08:28
        raczej nie. Bohaterami są zupełnie inni ludzie.
        • ichi51e Re: To kolejny żenujący program dla idiotów 23.05.14, 07:14
          Otoz to. Kazdy lubi wycieczke do zoo
    • gazeta_mi_placi Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 08:37
      Polki lecą na rolników, ale tych francuskich albo holenderskich.
      • atteilow Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 09:59
        To niech naszych ratują Ukrainki i będzie równowaga.
        Jeden z panów nawet poezją się zaczytuje. To ujecie gdy siedzi w fotelu z tomikiem, a za nim przez wielkie okno rozpościera się przepiekny widok pól i łąk. No sielanka, po prostu. Tylko trzeba balans odnaleźć miedzy urokami wiejskiego zycia, a obowiązkiem pracy przy wykopkach.
        • fituq Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 10:10
          Ukrainki sa zbyt postępowe i cwane żeby swoja bidę zmieniac na polska bidę. może ktos jeszcze bardziej ze wschodu, Kazachstan, Mongolia itd..
          • lafiorka2 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 17:01
            fituq napisała:

> Ukrainki sa zbyt postępowe i cwane żeby swoja bidę zmieniac na polska bidę. mo
            > że ktos jeszcze bardziej ze wschodu, Kazachstan, Mongolia itd..

biedny rolnik? no ok....
        • beataj1 Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 10:28
          Jednego z tych panów (tego od poezji) zaproponowałam mojemu lubemu że może by stoją matkę spiknął.
          Miałam piękną wizję - ona gdzieś w głuszy ciosa kołki na głowie jakiemuś biedakowi i tresuje go na każdym kroku a my mamy spokój i harmonię.

Niestety mój luby spojrzał na mnie tak wymownie że mi się szron osadził na rzęsach.

Cóż biedny rolnik od Mickiewicza uchowa się w szczęśliwości i nie pozna mojej teściowej in spe.
          • rhaenyra Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 10:34
            sie bedziesz zdaniem lubego przejmowac tongue_out

zglaszaj tesciowa big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • gazeta_mi_placi Re: rolnik szuka żony 23.05.14, 07:29
          Ukrainki są za ładne do kopania ziemniaków, moim zdaniem niech rolnik zamiast szukać miss uniwersum poszuka wśród największych pasztetów.
          Takie dziewczyny najczęściej są wolne, a za jakiekolwiek zainteresowanie ze strony faceta wykopią z uśmiechem na ustach wszystkie ziemniaki. Większość tego rodzaju problemów bierze się stąd, że przeciętni faceci szukają ładnych kobiet. A do pracy na wsi to jeszcze i ładna i pracowita musi być. Sorry, takie rzeczy tylko w erze. Ładne są dla prymusów, a nie rolników.
    • fituq Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 10:08
      być rolnikiem w Polsce można gdy się ma już cos ponad 1 hektar pola. czyli bida z nędzą. chyba, że ten hektar da się przekwalifikowac na budowlane i sprzedać deweloperowi. to takim rolnikiem można sie zainteresować. hektary sie sprzeda, zostawi sobie działeczke, wybuduje się maly domek a rolnika wyśle do pracy na budowę w Austrii skąd będzie miał przyzwoite pieniadze na życie.. do tego nie bedzie zbyt często w domu bywał i zony wkurzał. Same plusy.

• kietka Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 10:28
        nieee, nie nie mniej obciachowe jest złapac za portki miestowego na zasiłku, niz rolnika z 1ha.
    • koronka2012 Re: rolnik szuka żony 22.05.14, 22:54
      Widziałam kawałek w przerwie na reklamy.

I zastanowiło mnie skąd wytrzasnęli gości, którzy potrafią się wysłowić, po drugie - nie straszą gumiakami i lekko brudnym ubiorem. Sorry, widziałam wsie w różnych rejonach Polski, i rolnika na poziomie ze świecą szukać, jak żyję nie spotkałam takiego, który trzymałby poziom.

Druga refleksja - niektórzy mają widać jakiś dryg do interesów, tylko czemu nadal gospodarstwo wygląda tak przaśnie, te domy, te podwórka - takie zapyziałe. Koniecznie na wsi trzeba mieć taki pieprznik wszędzie? Pamiętam, jak po przekroczeniu granicy austriackiej zmienia się wiejska rzeczywistość, mijałam wsie w niemym zachwycie, zagrody wyglądają jak z pudełeczka... czyli można.

Ale osobiście wolałabym łeb sobie odstrzelić niż skończyć na wsi, w takim stylonowym fartuszku, jak mamusia któregoś z kandydatówtongue_out
      • ichi51e Re: rolnik szuka żony 23.05.14, 07:25
        Ten pieprznik to brak kobiecej reki big_grin pojawi sie pani na wlosciach to i kwiatki i kurki beda mialy pupska myte ;p
      • gazeta_mi_placi Re: rolnik szuka żony 23.05.14, 07:30
        Na Śląsku też wsie zadbane.
      • lafiorka2 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 17:05
        koronka2012 napisała:

> Widziałam kawałek w przerwie na reklamy.
        >
        > I zastanowiło mnie skąd wytrzasnęli gości, którzy potrafią się wysłowić, po dru
        > gie - nie straszą gumiakami i lekko brudnym ubiorem. Sorry, widziałam wsie w ró
        > żnych rejonach Polski, i rolnika na poziomie ze świecą szukać, jak żyję nie spo
        > tkałam takiego, który trzymałby poziom.
        >
        > Druga refleksja - niektórzy mają widać jakiś dryg do interesów, tylko czemu nad
        > al gospodarstwo wygląda tak przaśnie, te domy, te podwórka - takie zapyziałe.

nie wiem gdzie ty zjeździłas tę Polskę i nie widziałaś porządnego,bogatego rolnika?
        No ale tak...takie gospodarstwa przy auotostradach nie ma.
    • rhaenyra Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 15:14
      kto ogladal ?big_grin
      • chyba.ze Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 15:28
        Żenujące jak mało co.
      • 3livka Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 18:36
        Oglądam pierwszy odcinek. Zdecydowanie to lepsze niż program na tvn.
        W pilocie trochę obciachowo przedstawili tych facetów. W tym pierwszym odcinku o wiele lepiej, po ludzku, fajnie.
        • rhaenyra Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 21:58
          sarenka fajowa byla
    • 18lipcowa3 wolę tych rolników niż wymoczków z TVN 08.09.14, 16:22
      ten pierwszy był najobrzydliwszy, po nocach mi się śni ten koszmar
    • lafiorka2 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 16:51
      no i z czego tak miastowi"polewacie"???
      • 3livka Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 18:08
        Nie mam nic do rolników. Program kojarzy mi się to z takimi ogłoszeniami w starym stylu w gazetach: pracowity brunet 176 pozna zadbaną panią bez nałogów. Śmieszy mnie też formuła tego programu.
    • afro.ninja Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 17:38
      Nie widzialam odcinka zerowego, ale wczorajszy mnie zaciekawil.
      Panowie, no coz, trzymaja sie przede wszystkim maminej spodnicy! Co nie wrozy zbyt dobrze...
      Zaskoczyly mnie panie, ktorym spodobali sie kandydaci, na tle tych facetow- super, zadbane laski.

Kolejny odcinek bedzie interesujacy. Koles bedzie siedzial przy stole ze wszystkimi, zaproszonymi paniami. Normalnie jak jałówki na targu... Moze to taki format, ale powinien sie z kazda spotkac osobiscie.
      • konsta-is-me Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 17:59
        Gdzie to moge opricz vod obejrzec?
        Tylko smartfona mam a tam zablokowany dostep
        • lafiorka2 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 21:09
          moim zdaniem przesadzacie,ale...Co ja tam wiem...
          • solange123 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 21:47
            "Miastowe" polewają, a tymczasem program fajny. Trochę sielski.

Jedynego zagrożenia bym upatrywała w ingerencji mamusiek tych chłopaków/panów.
            • lafiorka2 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 21:54
              mamuśki bardziej pewnie ogarnięte niż te z tego ta programu co z synami szukają żony czy dziewczyny.
              • solange123 Re: rolnik szuka żony 08.09.14, 22:01
                Pewnie tak smile
                Wole ten program, gdzie widać, jak wygląda kraj i ludzie żyjący poza plastikowymi standardami TVN i Polszit smile
                • best_bej Re: rolnik szuka żony 11.09.14, 20:34
                  Ja sie nawet poryczałam. rzadko oglądam TV, jak oglądam to zazwyczaj płaczę bo nie jestem przyzwyczajona do takich rzewnych historii. Wzruszył mnie Grzegorz- jego dobroć, prostota, pracowitość. A dziś doczytałam że ma 120 ha!smile
    • best_bej Re: rolnik szuka żony 16.11.14, 22:53
      obejrzałam tylko końcówkę - wychodzi na to że panie się pozakochiwały, a panowie się wycofują proponując przyjaźń.
    • gazeta_mi_placi Re: rolnik szuka żony 17.11.14, 10:18
      Powinni zmienić tytuł na "Rolnik szuka darmowego parobka płci żeńskiej", przynajmniej byłoby uczciwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka