a1ma Re: przesłyszałam się 25.05.14, 23:33 i do południa BUDZI GO ŚMIERĆ... (zamiast: budzikom śmierć) Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: przesłyszałam się 25.05.14, 23:38 o niczym innym nie chce słyszeć, tylko do UFOLISTY pisze Ufolista - myślałam, ze to inne określenie ufoludka, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: przesłyszałam się 26.05.14, 14:02 ha, a ja myślałam, że ufolista do specjalista od ufo Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1970 Re: przesłyszałam się 26.05.14, 08:35 "Morze, nasze morze Będzie MYCIE. Wiernie strzec." No bo gdzie, byłoby mycie, jak nie w morzu... Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: przesłyszałam się 26.05.14, 09:45 wilma1970 napisała: >... Będzie MYCIE... > No bo gdzie, byłoby mycie, jak nie w morzu... Nie miałam takich skojarzeń, bo znałam wersje "będzieM Ciebie" Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: przesłyszałam się 26.05.14, 08:56 Byłam przekonana, że grana pewnego lata przez wszystkie stacje radiowe piosenka z refrenem "We're going to Ibiza" jest o urokach gastronomicznych wakacji - ciągle słyszałam "We're going to eat pizza". Poza tym już w liceum będąc i zapisując tytuły lektur ze słuchu, zanotowałam "Humoreski, steki, worszyłły", będąc przekonana, że s. i w. to jakieś nazwy na typ utworu, zapewne charakterystyczne dla epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: przesłyszałam się 26.05.14, 15:32 to prawie jak moja wersja! słyszałam: "we going to the pizza" Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: przesłyszałam się 26.05.14, 23:01 Ja miałam dziesięc lat jak to leciało, i jedyne co wtedy umiałam z tego zaśpiewać , to : ,,łooł! My goli tu i PIZZA ( z akcentem na pizzę ) Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: przesłyszałam się 26.05.14, 23:21 Jakiś czas temu zapisałam sobie tytuł książki, którą miałam pożyczyć dziecku jako "Jedzmy smoki", a nie "Jeźdźcy smoków"... Odpowiedz Link Zgłoś
granatnikowa Re: przesłyszałam się 26.05.14, 09:52 "Pan Wieczernik przygotoował..." - zastanawiałam się kim jest ten pan Wieczernik, bo w innych pieśniach nie występował. Nie wiedziałam też, co on takiego przygotował Odpowiedz Link Zgłoś
logi.nek Re: przesłyszałam się 26.05.14, 10:07 Moja koleżanka śpiewała: "Babcia SPAŁA na balkonie, dołem dziadek defilował..." Odpowiedz Link Zgłoś
aneta080787 Re: przesłyszałam się 26.05.14, 12:07 Moj syn przed Jaselkami w przedszkolu gdy przychodzil do domu zalil sie ze Pani znowu kaze dzieciom spiewac brzydka kolede. Kiedy prosilam zeby ja zaspiewal kategorycznie odmawial. Przelamal sie dopiero w sklepie w ktorym byla masa ludzi i zaspiewal na caly glos: "Chwala na wysokosci chwala na wysokosci A TO CH... na ziemi" Kopara mi opadla a mina klientow i sprzedawczyni-bezcenna Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: przesłyszałam się 26.05.14, 15:34 pa-dłam! śmieję się jak głupia Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: przesłyszałam się 26.05.14, 16:59 Ja jeszcze latami zamiast "Words don't come easy..." podspiewywalam "Words Don Kamizi". Myslalam ze ten Don Kamizi (Camizi) to jakis mafiozo. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetsimplicity Re: przesłyszałam się 26.05.14, 17:27 Jest takie blogosławieństwo i przez długi czas słyszałam je: "Niech obróci Pan twarz swoją ku Tobie i niech Ci miłości WBĘDZIE..." ok, w kościele zachowały się dziwne staropolskie formu języka. Dopiero niedawno dotarło do mnie, że to jest "...i niech Ci miłościw bedzie..." Odpowiedz Link Zgłoś
kingae Re: przesłyszałam się 28.05.14, 11:22 Mój mąż całe życie śmieje się ze mnie że nie wiedziałam co to ptanoc. Ha ha ha nie jestem sama!!!!!! Jeszcze nie wiedziałam co to wiławianki (rzucała je do falującej wody ) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_kokosowa Re: przesłyszałam się 26.05.14, 18:09 A ja długo słyszałam : ..czerwony jak cegła, rozgrzany jak PIES.. zamiast piec. Mąż mnie oświecił Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: przesłyszałam się 27.05.14, 14:02 Cytat A ja długo słyszałam : > ..czerwony jak cegła, rozgrzany jak PIES.. No, z hot dogami się koarzy, całkiem poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: przesłyszałam się 26.05.14, 20:37 u babci w ogrodzie jest jeziorko i ruiny starego kamiennego budynku. mieliśmy po kilka lat, starszy brat powiedział, że widział w wodzie pod kamieniami budynku strzelbę! ja kilka razy tam chodziłam i zaglądałam pod skały, że może też ją dojrzę. bo zracjonalizowałam sobie, że w czasie wojny działali tam partyzancji i pod skałami schowali arsenał broni. bardzo przejęta i pewna tego przez kolejnych kilkanaście lat opowiadałam o tym znajomym. że strzelba pod kamieniami jest, bo brat widział. brat patrzył na mnie zdziwiony. a ja nagle po latach doznałam olśnienia, że w wodzie pod kamieniem brat widział....szczeblę... czyli popularnie u nas tak nazywaną malutką rybkę których trochę w jeziorku było... co za rozczarowanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: przesłyszałam się 27.05.14, 12:52 Obawiam się, że muszę jeszcze raz zaburzyć twoje przekonanie: Jeśli już, to widział strzeblę: pl.wikipedia.org/wiki/Strzebla_potokowa Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: przesłyszałam się 29.05.14, 11:11 obawiam się, że się za bardzo mądrzysz a racji nie masz ryby.fishing.pl/gatunek.php?id=85 Odpowiedz Link Zgłoś
diademonde Re: przesłyszałam się 26.05.14, 21:05 "Bonduelle warzywny idą sobie sznurem wszyscy, idą" - mąż twierdzi, że to zupełnie inaczej leciało i do dzisiaj się ze mnie śmieje Do ubiegłego tygodnia fragment "Małej Lady Pank" - "...we włosach KACZORKI i niebieskie brwi...", byłam na milion procent pewna, że chodzi o takie małe klipsiki do włosów, kiedyś bardzo popularne i nawet się dziwiłam, że facet wiedział, że coś takiego istnieje, ale zostałam uświadomiona po wielu wielu latach i setkach razy śpiewania, że tam są PACIORKI. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: przesłyszałam się 26.05.14, 23:07 Podsiadło ,,zamykam oczy i liczę do dwunastu'' - a trzynastu jest, nigdy inaczej niż dwanascie nie śpiewam ,,Where is my jacket Kennedy'' ,,Umęczon pod posłusznym Piłatem'' ,,Czerwony jak cegła, rozgrzany jak pies'' ,,My Słowianie wiemy jak usłysz mowę ciała, wiemy jak poruszasz tym co mam w genach dała'' Odpowiedz Link Zgłoś
druza.11 Re: przesłyszałam się 26.05.14, 23:03 zdrowaś Mario... zawsze mnie dziwiło, dlaczego miałaby być chora... już jako dziecko wiedziałam, że dawniej kobiety umierały w połogu, więc może niedomagała po porodzie? Dopiero po latach dotarło do mnie, ze to zdrowaś to po prostu bądź pozdrowiona Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna1 Re: przesłyszałam się 27.05.14, 11:42 Ja się nie przesłyszałam. Na pewno usłyszałam dobrze. byłam kiedyś na takim fajnym weselu, zabawa przednia, był zespół, który spiewał, hm, dość dowolne przeróbki i tłumaczenia. I np zamiast 'la vida loca' śpiewali z grubsza taki: ta dziew-czy-na zrobiła sobie koka... skręciła sobie loka... Odpowiedz Link Zgłoś
aromat_jabola Re: przesłyszałam się 27.05.14, 12:18 joxanna1 napisała: >śpiewali z grubsza taki: ta dziew-czy-na zrobiła sobie koka... Bardziej pasuje KLOCA... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: przesłyszałam się 27.05.14, 19:53 juz nie pamietam jak dlugo, ale od przygotowan do I Komunii, kiedy to trzeba bylo za siostra wyspiewywac rozne piesni, nie slyszalam/nie rozumialam wersu "milosci twojej dzwigac peta". myslalm, ze chodzi o jakies dlugie i ciezkie pedy, w postaci wiachy targane na plecach. i strasznie znojna mi sie ta milosc juz wtedy wydawala i oprotestowalam rok pozniej lekcje religii. rowniez wtedy nikt mi nie chcial wyjasnic, co to jest cudzolozenie. tzn moja dowcipna mama odeslala mnie do rozwiedzionego (acz rozmodlonego) ojca ze wskazowka, ze on bedzie wiedzial, bo to czyni. wywolalo to oczy kyrzys nie-malzenski Odpowiedz Link Zgłoś
ven-ge Re: przesłyszałam się 27.05.14, 22:09 Jak padał deszcz to mój tata patrzył przez okno i mówił "leje jak z cebra" Zawsze zastanawiałam się co to jest ta "scebra" i wyobrażałam ją sobie jak jakieś centkowane zwierze (albo cęntkowane nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: przesłyszałam się 27.05.14, 22:21 Przez wiele dziecięcych lat sądziłam,że pod koniec Dziennika jest PROGNO ZA POGODY. Hokejowa liga NHL, to na bank AN ANGEL, chłopaki przystojni jak sami aniołowie. I,zabijcie mnie, ale do dziś nie mam pojęcia co śpiewa K.Nosowska w Teksańskim. Nawij diabła chmurę śmierdzi też? Odpowiedz Link Zgłoś
mamajaneczki Re: przesłyszałam się 27.05.14, 22:50 No właśnie, co ona tam śpiewa??? Kuzyn mojej córy śpiewał w tym roku przy Wigilii: Daj spokój na ziemi. A drugi że pana czysta pobiła syna Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: przesłyszałam się 28.05.14, 23:19 tryggia napisała: > > > I,zabijcie mnie, ale do dziś nie mam pojęcia co śpiewa K.Nosowska w Teksańskim. > Nawij diabła chmurę śmierdzi też? > nabij diabła, chmurę śmierci weź... (diabeł - lufka, chmura - zaciągnięcie się, "mach") Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: przesłyszałam się 29.05.14, 14:45 Jejuuu, dzieki - za oryginal i tlumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
iwonapa Re: przesłyszałam się 28.05.14, 16:22 myszerej pancerni i długo sie zastanawiałam, co to jest " myszerej"? cos od myszy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: przesłyszałam się 28.05.14, 17:59 Moich własnych "przesłyszeń" jakoś teraz nie mogę sobie przypomnieć, ale mnie niezmiennie bawi to ( chociaż stare i nie z naszego podwórka) This is the ribuki or the najki ? PL NAPISY Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: przesłyszałam się 29.05.14, 00:44 moja córka dwulatką będąc używala takiego przezwiska: "ty kupo nocy", to byla najgorsza obelga wedlug niej.Dlugo się zastanawialismy, co to takiego ta kupa nocy i skąd pochodzi. W koncu olsnilo mojego męża przy wieczornej modlitwie: rano, wieczór, we dnie, w nocy, bądź mi zawsze KUPĄ NOCY Odpowiedz Link Zgłoś