Dodaj do ulubionych

tesciowa...

11.06.14, 20:25
Mieszkamy za granica i w te wakacje jedziemy samochodem do Polski. Poczatkowo planowalismy, ze wiosna zmienimy auto na nowsze i wieksze, zeby podroz byla bardziej komfortowa. Wyskoczylo nam jednak troche nieprzewidzianych wydatkow i stanelo na tym, ze jedna jedziemy naszym nienajnowszym i nie za pieknym, ale sprawdzonym samochodzikiem. I tego moja tesciowa przezyc nie moze. Od kiedy sie dowiedziala, ze jednak nie zmieniamy auta ciagle rzuca, jakies dziwne komentarze. A to, ze ten nasz to nam sie pewnie rozkraczy i nie dojedziemy, a to, ze moze jednak kupimy nowe auto. Na poczatku kulturalnie odpowiadalismy, ze nie damy rady finansowo i tyle. A ona dalej swoje i przy kazdej rozmowie, o tym samochodzie wspominala. Dzisiaj znow- maz dzwoni, a ona jaka zasmucona. Maz sie pyta o oco chodzi, a ona, ze sie martwi, ze nasze plany nam sie nie udaly i ze musimy do domu przyjechac starym gruchotem.... Chodzi oczywiscie, o to, ze martwi sie co powiedza sasiedzi i rodzina, gdy zobacza czym zaparkowalismy pod domem! Tesciowa uwielbia sie lansowac, na syna za granica, a tu taki zonk! Maz sie wkurzyl i ja opierdzil. A ja juz po prostu nie wiem, czy to ona jest delikatnie mowiac zaburzona, czy my sie czepiamy?
Gdyby do mnie, po dwoch latach niewidzenia przyjezdzaly ukochane wnuki, to mogliby nawet furmanka podjechac, a szalabym z radosci. A tu takie cos, ze niby wstyd jej przyniesiemy... Juz mi sie odechcialo tych wakacji...
Obserwuj wątek
    • kkokos Re: tesciowa... 11.06.14, 20:29
      może naopowiadała dookoła o nowym samochodzie, że już go kupiliście, fantazja ją gdzieś zaniosła daleko, a teraz się wyda...
      • solange123 Re: tesciowa... 11.06.14, 20:39
        też obstawiam, ze już się pochwaliła smile
        • jakw Re: tesciowa... 11.06.14, 21:40
          solange123 napisał(a):

> też obstawiam, ze już się pochwaliła smile
          Oj, to poopowiadać, że syn i synowa są tak bogaci, że nie muszą sprzedawać starego. A że boją się, że im to nowe cudo (tu można dodać jakieś złote klamki i złocone alufelgi) buchną w Polsce to przyjechali starym wink
          • mamasiasiulki Re: tesciowa... 12.06.14, 11:24
            BINGO!
    • woman_in_love każ jej zapłacić za samochód 11.06.14, 20:43

• annajustyna Re: tesciowa... 11.06.14, 20:45
      To ona na wnuki czy na przyjazd auta czeka?
      • attiya Re: tesciowa... 11.06.14, 21:27
        też w tym kierunku myśli poszły tongue_out
        samochód ważniejszy niż syn i wnuki, o synowej nie wspomnę, to taki dodatek po prostu tongue_out
    • wegatka Re: tesciowa... 11.06.14, 21:21
      Ojejku, to jak się tak mamusia wstydzi waszego starego samochodu, to podsuńcie jej takie rozwiązanie - niech na szybko, tuż przed Waszym przyjazdem, obleci sąsiadów z okropną wiadomością, że Wam nowy, wypasiony samochód ukradli i dobrze, że nie zdążyliście jeszcze tego starego sprzedać. Wtedy jej się uda twarz zachować wink
    • empirical Re: tesciowa... 11.06.14, 21:32
      Zaproponujcie, że zaparkujecie kilometr od domu, a znajomym/rodzinie powiecie, że jednak samolotem przylecieliście big_grin
    • jola-kotka Re: tesciowa... 11.06.14, 21:35
      Jak jej tak zależy to niech wam da na ten samochód i będzie miała problem z głowy
    • wegatka Re: tesciowa... 11.06.14, 21:43
      Albo Jola niech Wam paczką wyśle.
    • madi138 Re: tesciowa... 12.06.14, 08:31
      Dzieki za odpowiedzi. Z tym, ze juz sie komus pochwalila to bardzo mozliwe, dlatego postanowlilismy z mezem, ze podejdziemy do tego na luzie. Z duma bedziemy prezentowac rodzinie nasz samochod, podkreslajac jego rocznik i wszystkie mankamenty, jednoczesnie obserwujac rekacje tesciowej tongue_out
      Niby znam moja tesciowa i wiem, ze ma sklonnosci do zachowan rodem z serialu 'Co ludzie powiedza', ale tym razem naprawde nas zaskoczyla. Chociaz po tym, jak przez ponad rok ukrywala przed znajomymi, ze urodzilo sie nam trzecie dziecko, bo to wstyd miec ich az tyle, co wyszlo przypadkiem- chyba nic nie powinno nas juz zdziwic smile
      • aqua48 Re: tesciowa... 12.06.14, 09:53
        madi138 napisała:

> Niby znam moja tesciowa i wiem, ze ma sklonnosci do zachowan rodem z serialu 'C
        > o ludzie powiedza', ale tym razem naprawde nas zaskoczyla. Chociaz po tym, jak
        > przez ponad rok ukrywala przed znajomymi, ze urodzilo sie nam trzecie dziecko,
        > bo to wstyd miec ich az tyle, chyba nic nie powinno nas
        > juz zdziwic smile

Powiedzcie mamusi, że trzecie dziecko i stary samochód ukryjecie w krzakach po przyjeździe, żeby nie było jej wstyd..
        • jematkajakichmalo Re: tesciowa... 12.06.14, 10:30
          Jeszcze powinna dodac, ze brzuch ciazowy tez ukryje! big_grin
      • wuika Re: tesciowa... 12.06.14, 10:38
        Moja musiała przełknąć dużo żab, jak chwaliła się wnuczkami, a przedtem zapomniała się 'pochwalić' ślubem, którego do końca chyba nie strawiła (bo cywilny, a nie kościelny), więc jej część rodziny nawet nie wiedziała, że jej syn ma już żoną. I dopiero "ale jak to? skąd on ma te dzieci, jak rodziny nie miał".
        • madi138 Re: tesciowa... 12.06.14, 10:50
          Dobre smile Milo wiedziec, ze nie tylko ja mam taka porabana tesciowa!
          • wuika Re: tesciowa... 12.06.14, 11:03
            Ona ogólnie jest całkiem fajna, ma swoje za uszami, ale to jak każdy. Ale takie ma przegięcie, że cywilny ślub, to nie ślub. I pomimo deklaracji i faktycznej pomocy takie kwiatki czasem wychodzą. Jak dalsza rodzina (z jej strony) przyjechała prosić całe rodzeństwo mojego męża na ślub to byli bardzo zdziwieni i postawieni w dziwnej sytuacji, bo zapraszali wszystkich, poza moim mężem, bo nie mieli pojęcia, że on od kilku lat na miejscu, z rodziną i dziećmi - byli przekonani, że dalej singluje sobie na drugim końcu kraju wink Ale co tam, bylebyśmy zdrowi byli big_grin
          • jematkajakichmalo Re: tesciowa... 12.06.14, 11:03
            Wloz sobie poduszke pod bluzke i glaszczac sie wymownie po brzuchu dodaj: teraz niestety nie mozemy pozwolic sobie na nowy samochod... mama rozumie, niedlugo czekaja nas wieksze wydatki smile

tesciowa zejdzie n zawal jak nic wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka