mamalgosia 12.06.14, 08:30 Wczoraj powiedziano w tv, że kobieta w ciągu swojego dorosłego życia przeciętnie 6 razy radykalnie się zmienia. Przy czym mieli na myśli wygląd zewnętrzny. Pasuje Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spalona_gora Re: 6 razy 12.06.14, 08:34 Nie rozumiem. Zmienia się, bo tak chce (tzn. np. zmienia fryzurę i kolor włosów + styl ubierania) czy zmienia się jej wygląd niezależnie od jej intencji? Spotykam znajome kobiety po latach i jakoś rozpoznaję je na ulicy, więc nie bardzo wiem o co autorom tej złotej myśli chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: 6 razy 12.06.14, 08:37 Trudno mi powiedzieć. To było w kontekście rozmowy o biustonoszach - że jakieś 6 razy zmienia się kobiecie figura, więc nie może stale nosić tego samego rozmiaru biustonosza i co najmniej tyle razy powinien się on zmienić. Ja w sumie parę razy w życiu bardziej schudłam i bardziej przytyłam - to pierwsze oczywiście z moją intencją, to drugie wbrew. Odpowiedz Link Zgłoś
spalona_gora Re: 6 razy 12.06.14, 08:42 A to zupełnie inna sprawa. Figura zmienia się chociażby przez ciąże. Przyjmując (roboczo) 2 ciąże w ciągu życia kobiety mamy: 1. figura przed pierwszą ciążą 2. ciąża 3. figura krótko po ciąży 4. figura dłuższy czas po ciąży 5. druga ciążą itd. To wychodzi więcej niż 6. Ale biorąc pod uwagę statystyczne 1,3 dziecka na kobietę (czy coś koło tego) to może średnio wyjść 6. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: 6 razy 12.06.14, 09:15 Mi figura zupełnie się nie zmieniła po 2 ciążach, teraz mam 40 lat, od zawsze trzymam wagę 45-47 kg, obwód w biodrach ten sam, moje pierwsze levisy 501, które nosiłam w wieku 20 lat leżą jak ulał, jedynie biust ciut mniejszy nad czym ubolewam no i nie wiem czy mi sie zminiejszyła stopa czy producenci zawyżyli rozmiary, bo kiedys nosiłam rozmiar 36 a teraz 35. Ale nie ma sie co oszukiwać skóra inna nie tak jędrna jak 20 lat temu, widać, ze mniej kolagenu, eh... starość nie radość Odpowiedz Link Zgłoś
spalona_gora Re: 6 razy 12.06.14, 09:28 Ale to nie o to chodzi czy wracasz do figury sprzed ciąży. Chodzi o to, że najpierw potrzebujesz stanika w rozmiarze x, potem y (bo jesteś w ciąży), potem z, bo dochodzisz do siebie po ciąży/karmisz, potem może znowu x, a może v - chodzi o to, że ta figura (a zwłaszcza biust) się zmienia. Nie możesz mieć przez całe życie stanika w jednym rozmiarze (przynajmniej jeśli zachodzisz w ciążę, a większość kobiet zachodzi). Tak ja to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: 6 razy 12.06.14, 08:38 Nie wiem o czym mowa było w TV ale każdy człowiek co 5,6 lat zmienia charakter. Komórki naszego ciała też mają mniej więcej taką żywotność. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: 6 razy 12.06.14, 09:17 Ale w jakim sensie zmienia charakter??? Oczywiście nabywam doświadczenia życiowego, czegoś się uczę, trochę gorzknieję, ale zmiana charakteru??? I to kilkakrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_witoszowska Re: 6 razy 12.06.14, 09:34 nie, słuchanie tego, co przekazuje tv nam nie pasuje. Dlatego nie mamy telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: 6 razy 12.06.14, 10:13 u mnie to by się zgadzało: 1.nastolatka i wczesna dorosłość- byłam raczej pulchna, i miałam duzy/ciążki biust (myślałam o operacji nawet, i to na poważnie) 2. studentka- schudłam, ale nie drastycznie, biust normalny 3 2ciąże i karmienie piersią- to w sumie 4lata, i bardzo wychudłam, biust malutki 4. kilka lat - nadal chuda i bez biustu (efekt stresu) 5 przytyłam, tzn jestem normalna, ani chuda, ani gruba i ze średnim biustem. taka w sam raz. 6 ???? sie zobaczy, do starości jeszcze mam kilka latek Odpowiedz Link Zgłoś