Dodaj do ulubionych

prezent dla...

23.06.14, 10:02
Tak się zastanawiam co kupić dla Pani doktor. Moja córka leży bardzo długo w szpitalu, mamy super panią doktor i niedługo wychodzimy. Chciałabym jej coś kupić ale nie wiem czy wypada (chyba na pewno) ale teraz co wypada kupić. Pani doktor jest typem luzaka w wieku 50+ i kompletnie nie mam pomysłu. Oczywiście zestaw ciasto + kawa dla pielęgniarek obowiązkowo. Z cyklu ematka wie wszystko - liczę na waszą pomoc smile
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: prezent dla... 23.06.14, 10:05
      tradycją w naszym kraju zawsze była koperta, po co to zmieniać? Pani sama sobie coś kupi.
    • saszanasza Re: prezent dla... 23.06.14, 10:07
      A jaki jest przedział cenowy, czy mam się sugerować nickiemtongue_out
      • saszanasza Re: prezent dla... 23.06.14, 10:10
        Albo bon prezentowy, albo bon wymienny na bilet do kina, dobra kawa, herbata, nietypowa książka np. ta: www.empik.com/the-arrival-tan-shaun,prod60564321,ksiazka-p
      • bagata100 Re: prezent dla... 23.06.14, 10:11
        Koperta to chyba lekka przesada. Chyba już nie te czasy a domyślam się, że Pani doktor do biednych nie należy smile
        Przedział cenowy na razie nie znany, szukam inspiracji. A nick jest bagata a nie bogata smile
        • mx3_sp Re: prezent dla... 23.06.14, 10:29
          koperta jak i inne formy wdzięczności również przeszły do lamusa, tak to już nie te czasy na prezenty.
    • anek130 Re: prezent dla... 23.06.14, 10:48
      A kwiaty nie wystarczą? może storczyk?
      • mx3_sp Re: prezent dla... 23.06.14, 10:48
        albo wizyty prywatne po hospitalizacji.
        • bagata100 Re: prezent dla... 23.06.14, 11:14
          skąd w was tyle jadu w poniedziałkowy poranek? O storczyku myślałam, ale wiem, że go dostanie od innej pacjentki. Po 3 miesiącach w szpitalu należy jej się coś więcej smile Niestety prywatnie nie przyjmuje a chętnie bym do niej za wszystkie pieniądze chodziła bo naprawdę jest cudowna i dzięki niej moje dziecko żyje i ma się dobrze, mimo, że urodziło się w 25tc.
          Liczyłam na pomocną odpowiedź a nie złośliwości.
          • joa66 Re: prezent dla... 23.06.14, 11:23
            Trudno doradzac prezent jeśli się nie zna osoby, która ma być obdarowana.
            Myślę, że na pewno warto napisać kartkę (a raczej coś w rodzaju listu), w którym będzie coś więcej niż "serdecznie podziękowania od wdzięcznych rodziców", gdzie wspomnisz o róznych fajnych zachowaniach, o tym jakie to bylo dla Ciebie ważne itd.
          • landora Re: prezent dla... 23.06.14, 11:36
            Przecież nie leczyła Twojej córki za darmo, dostaje wypłatę...
            Kup jej kwiatka, wszystko ponad to jest przesadą i pachnie łapówkarstwem.
          • saszanasza Re: prezent dla... 23.06.14, 11:47
            Odpowiadasz na:
            bagata100 napisała:

> skąd w was tyle jadu w poniedziałkowy poranek?

gdzież ty ten jad wyczytałaś?
    • matyldamoja Re: prezent dla... 23.06.14, 12:25
      daj jej jakąś kartę podarunkową np. do venezia, kazar, czy aparta, zawsze to np 100 mniej zapłaci robiąc zakupy, a się ucieszy.
      • tuya Re: prezent dla... 23.06.14, 14:32
        A czym się karta podarunkowa różni od koperty?
        Może jakiś kosz delikatesowy z jak już kwiatów nie chcesz.
        • mx3_sp Re: prezent dla... 23.06.14, 14:42
          no już widzę tę paradę po korytarzy z koszem wiktuałów, kwiatami, ciastkami i kawusią. Normalny lekarz by się zawstydził i porozdawał między pacjentów.
    • mallina Re: prezent dla... 23.06.14, 14:44
      chyba zartujesz? przeciez lekarka po prostu wykonuje swoja prace, bierze za to wynagrodzenie.
      wszystko poza kwiatami jest po prostu zbedne.
      potem wielkie placze i dyskusje, ze lekarze bez koperty/prezentu sie nie staraja, albo ze lepiej sa zaopiekowani ci co "daja" niz ci, ktorych po prostu na to nie stac.
      ciesz sie, ze byla dobra opieka, ze corka niebawem wychodzi. moze corka zrobi laurke, do tego kwiaty i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka